0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #120 -: Февруари 03, 2010, 02:54:59 am »
Мечка страх, ме н страх -записвам се при вас. От доста време скишно ви чета и все ме е страх да се запиша, но вече нямам сили да се страхувам. Ако има да става нещо, то ще се случи независимо дали говоря или не за това.
За тези, които не ме познават ще се представя.
Аз съм на 35 години с неизясен стерилитет. Женени сме от 11 години. 1 бременност преди 10 години, приключила с мисед в 9та г.с. Поле поради куп други причини спряхме бебеправенето за няколко години и от 5-6г пак усърдно бебеправим. От всичките тези усилия равносметката е още една спонтанна бременност, приключила с помятане в 8м г.с., 3 инсеминации - първата успешна, но мисед в 8ма г.с. (генетичните изследвания показаха, че бебето е било с тризомия 21- Даун) и две неуспешни. Преминахме към инвитро. Дори си бях платла процедурата, но поради заминаване за България ( живея в чужбина) отложихме с един месец и точно преди да започнем стимулацията, се оказа, че съм забременяла и то спонтанно. Не смеех да се зарадвам след толкова много загуби. Прокървих в 7ма г.с. и реших, че това е края Да, ама не било. Имала съм някаква кистичка на шийката на матката и от нея било кървенето.Сед това пак зацапах в 12та г.с. и така и не разбраха от какво е. Правихме скрининга за Даун - резултатите бяха отлични. В момента съм в 20та г.с. и в събота ще ми е феталната морфолигия. Умирам от стах и бях решила да пиша тук само, ако тя е добре, но се престраших и се записвам сега. Още ми е малко трудно да повярвам, че е възможно това щастие да се случи и на мен и все си имам притеснения, че нещо няма да е наред. Ще пиша обезателно след резултатите от феталната морфология.
На всички бременни момичета пожелам лека бременност и щастливи срещи с тяхните дечица.


Боби


  
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #121 -: Февруари 03, 2010, 08:30:26 am »
Здравей Боби!
Добре дошла! Помня те от темата с инсеминациите.
Разбира се, че всичко ще е наред. Пожелавам ти спокойна бременност от тук нататък.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #122 -: Февруари 03, 2010, 08:36:51 am »
Bobbie, добре дошла! Няма нищо притеснително да говориш за бременността си вече, пък и тези суеверия само могат да ти докарат проблеми- няма да се задълбочавам в това, важното е, че след толкова много мъки всичко си е дошло на мястото и сега се наслаждавай на Щастието си. И нали има една приказка, че когато повече хора си мислят за нещо и се молят то да се случи, То непременно се случва(затова молитвите на мюсюлманите започват точно в един и същи час навсякъде). И сега ние с теб ще стискаме палци феталната морфология да покаже безупречни резултати. Айде, чакаме отчет тук!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #123 -: Февруари 03, 2010, 09:15:52 am »
Bobbie, добре дошла :). Лека и безпроблемнна бременност до края :)
И аз те помня от темата за инсеминациите, ако не ме лъже паметта беше разглобила един тест за бременност :D

Честит рожден ден на Хриска (макар и на патерици).
Много здраве, щастие, късмет и само усмивки в живота :D
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #124 -: Февруари 03, 2010, 09:43:48 am »
Bobbie, добре дошла  :) Сигурна съм, че всичко ще е леко и безпроблемно, а ФМ ще покаже само добри резултати. Не се притеснявай за резултати, а го мисли така "За първи път ще видиш бебчо на 3Д и ще му направите снимки и клип".

Хриска, честит Рожден Ден
Аз започнах деня екстремно и слава богу не се притесних.
Започнахме деня със заяла/счупена брава, 115 лв. за отключване и новината, че трябва да сменяме всичко. А, и казали на майка ми, че не се знае, какво ще стане по време на операция, дали е съгласна да слагат изкуствена става (а никой не иска). Днес ще бъде много веселяшки ден явно :)
Радвам се, че не се случи докато съм сама, че като се знам каква съм паника...
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #125 -: Февруари 03, 2010, 09:56:43 am »
Добро утро дами :)
Боби ,добре дошла и лека бременност до края и на финал живо и здраво :babyflips:
Не се притеснявай и не мисли негативно всичко ще е ОК и след ФМ ще се успокош нацяло :crossfingers:за хубави новини.

А аз да попитам на някой слечвало ли му се е да има силни болки в ляво или в дяснослед ходене по малка нужда.Снощи не съм спала от 1 до 4ч. от болки а сега като станах нищо ми няма.Уж всичко е на ред а защо ме боли така.Така или иначе ще звъня на лекаря си но след 2ч.че тогава ще е на работа.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #126 -: Февруари 03, 2010, 09:59:38 am »
Буба12, в коя седмица беше ти? Ако си в по-малки седмици е възможно болките да са от разтягане на матката. Но доки най-добре ще ти каже. После пиши какво е станало.
И на мен ми се е случвало за по-дълго време да ме боли през нощта, но чак когато започнах да усещам бебчо. Първата седмица не спах, защото все ми беше сикомфортно, а то милото мисля, че подскачаше вътре :lol:
[/url][/url]
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #127 -: Февруари 03, 2010, 10:25:13 am »
Буба, аз съм така от известно време  :?
Но при мен се случва основно посред нощ или рано сутрин. Понеже имам много здрав сън, не винаги се събуждам посред нощ, за да отида до 00, и сутрин се събуждам от зверска болка, която отшумява 20-30мин след като посетя тоалетната.
И до сега си го обяснявах, че е болка просто от стискането ми докато отида до 00, защото през деня нямам подобен проблем.

Пиши какво е казал лекаря, че ми е интересно, аз не му отдавах голямо значение, но  :? знае ли човек...
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 10:27:09 am от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #128 -: Февруари 03, 2010, 10:31:51 am »
Честит рожден ден, Хриска!
Боби, добре дошла! Притесненията няма да минат до края, за повечето от нас тук е така, но и за това е форума - ако те притеснява нещо питаш.
Ето и аз днес се притеснявам - на трета ФМ съм, да видят дали още проблема с кръвотока на едното бебе стои.

harmony, от колко часа си при д-р Димитрова, че и аз мисля да ходя в четвъртък в клиниката, може да се видим?
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 10:37:40 am от bora »

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #129 -: Февруари 03, 2010, 10:36:53 am »
Лелеееее Боби само да знаеш как се радвам че те виждам тук  :bighug:Знаех че ти предстоеше процедура и тайно се надявах да е успешна,но не исках да те притеснявам.Не се притеснявай всичко ще е наред-радвай се мила.
Момичета и аз имам такива боки понякога вечер-но е по-скоро както го описва Радостинка но минават след 2-3 минутки.Аз си го обяснявам по същия начин :?
Бубе едвали е нещо притеснително но сподели с доктора все пак.
Аз понякога пък усещам по-други леки болки опъващи около корема като се местя....Но май четох че това е от разтягането на матката..незнам де.Някой ако е запознат да сподели.


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #130 -: Февруари 03, 2010, 10:38:38 am »
Буба12, в коя седмица беше ти? Ако си в по-малки седмици е възможно болките да са от разтягане на матката. Но доки най-добре ще ти каже. После пиши какво е станало.
И на мен ми се е случвало за по-дълго време да ме боли през нощта, но чак когато започнах да усещам бебчо. Първата седмица не спах, защото все ми беше сикомфортно, а то милото мисля, че подскачаше вътре :lol:
20 седмица съм и определено ме боли вечер.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #131 -: Февруари 03, 2010, 10:41:20 am »
Мен малко по-рано беше започнало да ме боли и се притесних.Докато се светна, че това е от мърдането на бебо мина известно време. Но и на мен ми е интересно какво е казал лекаря ти.

[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #132 -: Февруари 03, 2010, 10:51:03 am »
За първи път ме заболя когато бях в 16-17 седмица но в ляво тогава имах контрации само в ляво и пак много силна болка ,но и аз си мислех че е от разтягането и от срастванията ми.А сега е в дясно и се притеснявам да не е контракции или нещо да претиска пикучния мехур и за това да е толкова силна болката.Ще пиша по късно късно като се чуя с лекаря.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #133 -: Февруари 03, 2010, 10:58:19 am »
Боби,  :bighug: :goodluck: :babyflips:

С тая положителна енергия, която веднагически започна да струи към теб, не мисля, че имаш повод за притеснения :) Преди процедурата ми, на рождения ми ден, една колежка, която не знаеше за перипетиите ми (е, може би се е досещала), просто дойде и ми пожела бебе. Беше толкова искрено и изненадващо, че по време на цялата процедура си мислех, че нейното пожелание ще се сбъдне... ;)

Прегръдки и успех на ФМ в събота, както и до термин, разбира се!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #134 -: Февруари 03, 2010, 11:19:48 am »
Боби, добре дошла!Много се радвам, че се записваш тук.Чела съм доста от компетентните ти постове през времето когато се борех за мечтата си. Успех на ФМ в събота и много спокойствие...вече кажи речи си на средата :wink:
Аз се сещам за 2-3 пъти когато ме е болял корема, по-скоро като ПМС, взимала съм нош-па, че съм голяма пъзла. А и понякога когато кихам, все едно ми се къса нещо ужас. :o
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #135 -: Февруари 03, 2010, 11:49:27 am »
А и понякога когато кихам, все едно ми се къса нещо ужас. :o
И при мен е така, при определена поза на тялото, направо имам чувството, че някой къса нещо в мен. Но май е нормално.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #136 -: Февруари 03, 2010, 12:06:50 pm »
Боби, добре дошла! Този път всичко ще е наред, вярвай в това! Аз също съм си мислела, че ако забременея, ще пиша чак след 20 г.с. Но щом видяхме точката и чухме пулса на бебето, вечерта писах във форума. Реших, че колкото повече хора мислят позитивно и ти желаят само хубави неща, то те непременно ще се случат. Стискам палци в събота всичко да е наред на ФМ и ти желая здраво, сладко бебенце!
Аз вчера правих биохимичен скрининг. На УЗ всичко беше добре. След това отидох в Майчин дом да ми вземат кръв, след 2 дни ще са готови резултатите. От тях зависи дали ще правя амниоцентеза.
Лек ден на всички!
 
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #137 -: Февруари 03, 2010, 13:07:06 pm »
Привет момичета-кокичета :)
Чудех се да се записвам ли в тази тема, вия сте я изписали (което е много хубаво) или да чакам следващата, но .... ето ме и мен - несериозница :wink:
Много интересни и полезни постове чета.
Поздрави и целувки на всички  :lol:
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #138 -: Февруари 03, 2010, 14:49:13 pm »
Здравейте момичета, и аз вече си мислех, че не ми е писано да се записвам в темичката, защото на 2 или 3 пъти си написвам поста и се скапваше нета  :lol:
Първо на Боби и на всички други нови попълнения  :welcome_1: лека и безпроблемна бременност, и здраво бебче на финала!!! Толкова мило ми става като видя някое момиче да се записва в тази тема, особено след толкова години в борба и очакване :bighug:
Ако си спомняте бяха ми изкарали високо кръвното на последната ЖК миналата седмица, в събота го мерих- съвсем нормално беше, така че се поуспокоих.Все пак ще го следя редовно за напред. Аз също се събуждах с болки през нощта и след като отида до 00 и ми минаваха, понякога дори не можех да стана от леглото, но от 1-2 седмици не ми се е случвало...и на мен ми е любопитно какво ще каже доктора по въпроса :wink:
Лек ден на всички!!!
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #139 -: Февруари 03, 2010, 15:41:25 pm »
Боби,
Толкова се зарадвах като видях, че си се записала в тази тема. След толкова много перипетии най-накрая, Боби, добре дошла. Старият ми ник беше(bsvane2) ако си спомняш, писахме в темата поредица от спонтанни аборти. Всичко е минало вече, знам че колкото и да ти казваме да не се притесняваш ти все ще си притеснена, това е нормално след толкова време опити. Аз съм почти в 30г.с. и още се притеснявам, та напълно те разбирам. Феталната м. ще бъде наред, сигурна съм. Това беше един от най-хубавите моменти от бременността ми досега. Лежах си и гледах на голям екран филмчето, в което главния герой е моето бебче. Ще ти кажат и пола, ако не са ти го казали досега, ще видиш че всичко ще е наред.
На всички новодошли момичета  :welcome: и успех до финала.
Аз да ви кажа ту се появяват отоци, ту изчезват. Жалко че не мога повече да се разхождам заради времето, но използвам всяка възможност.
Хайде със здраве!