0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Дайте да ви видя графиката - 6
« Отговор #320 -: Април 27, 2010, 11:45:14 am »
Здравей Денис! Аз тези дни съм в очакване да настъпи овулация, изчаквам леко понижение на БТ, за да включа и Ову тестовете. Но се питах, дали мога да давам и на мъжа ми да пие Фолиева киселина, то има надпис"за бъдещи майки", но той не знае бълг.език и трудно ще се ориентира какво е. Но ако може и би помогнало с нещо, бих искала да му давам по 1 на ден. Моля те сподели твоето мнение. Благодаря предварително.

За ФК - давай му. Моя мъж пиеше всичко каквото и аз - Вит.Е, вит.А, вит.В компл., Селен, Цинк..всичко.
Като видеше, че пия нещо ново и пита: "Сега това ли ще пиеме?" :)
Всичко което пиеш ти - което е добавка някаква: витамин, минерал и т.н  може да го пие и той
« Последна редакция: Април 27, 2010, 11:49:00 am от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #321 -: Април 27, 2010, 11:47:54 am »
Здравей Денис, извинявай, че пак те притеснявам, но сега имаш ли някакъв коментар по графиката ми, възможно ли е Ову да е било на 20-ти ден :ask:, аз така мисля понеже БТ плааавно започва да се покачва или просто тогава се е спукал, неспукания фоликул. Благодаря ти за коментара предварително  :D
Може да е имало О. на 21-22 ден от МЦ. Трябва обаче  Бт да се задържи висока

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #322 -: Април 30, 2010, 00:30:02 am »
Денис, графиката ми този месец е много смахната. Не знам какви са тези колебания в температурата и изобщо като цяло за първа фаза температурата ми се струва твърде висока. Сякаш овулация все още няма, ако се задържи така още ден-два, ще е супер. Днес след няколкодневни колебания изпих един аулин. Краката ми се подуват от време на време и ми го изписаха. Не смеех да го пия, понеже нали бебеправим, но днес болката беше много гадна и не се стърпях. Чудя се дали хапчето може да се отрази по някакъв начин на овулацията ми и ако евентуално чудото се случи. Всъщност този месец овулацията по план трябваше да се случи през седмицата, когато съм далече от къщи (затова и се престраших да го изпия), но пък ако закъснее, ще се поработим през уикенда :D
« Последна редакция: Април 30, 2010, 00:40:02 am от Marilena »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #323 -: Май 01, 2010, 08:16:11 am »
Денис, графиката ми този месец е много смахната. Не знам какви са тези колебания в температурата и изобщо като цяло за първа фаза температурата ми се струва твърде висока. Сякаш овулация все още няма, ако се задържи така още ден-два, ще е супер. Днес след няколкодневни колебания изпих един аулин. Краката ми се подуват от време на време и ми го изписаха. Не смеех да го пия, понеже нали бебеправим, но днес болката беше много гадна и не се стърпях. Чудя се дали хапчето може да се отрази по някакъв начин на овулацията ми и ако евентуално чудото се случи. Всъщност този месец овулацията по план трябваше да се случи през седмицата, когато съм далече от къщи (затова и се престраших да го изпия), но пък ако закъснее, ще се поработим през уикенда :D
Висока е БТ защото мериш късно.
Добре е БТ да се измерва около 6-7:00, след 8:00 е късно.
Според мен О. наближава.
Аулина не ти пречи.
Ако си с СПКЯ или съмнения, според мен не е добре да пиеш нестероидни противовъзпалителни средства /като Аулин напр./
НО, това си е само мое мнение, не съм лекар :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #324 -: Май 01, 2010, 08:58:06 am »
Денис ето ме и мен пак.Аз се чудя въобще ще имали ову-,а може ли след стимулация с клостил да няма...?Или пък ще е късна с тези хормони дето ги бях барнала...Благодаря ти предварително :wink:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #325 -: Май 01, 2010, 09:44:10 am »
Денис ето ме и мен пак.Аз се чудя въобще ще имали ову-,а може ли след стимулация с клостил да няма...?Или пък ще е късна с тези хормони дето ги бях барнала...Благодаря ти предварително :wink:
До тук графиката ти все още не показва О.
Защо не правиш тестове за О?
Дуфастона ти е изписан от 25 ден на МЦ?! Защо си го започнала по-рано?
След стимулация с кломид е добре да си под лекарско наблюдение - може да има О., може и да няма, може да има повече от 1 фоликул, може и късна О и т.н варианти много...
Никой не може да ти каже по БТ дали ще има О. или не.
Добре е да те следят на УЗ и ако има фоликул /доминантен, над 18мм / да се предприеме нещо за да е сигурно че ще се пукне /т.е да се подпомогне О./

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #326 -: Май 01, 2010, 09:47:49 am »
Ами аз ходих на 10 ден от Мц и док.каза,че няма доминантен фоликул и сигурно няма да има ову-,а Дуфастона ми е до 25ден от 16 ден да го почна.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #327 -: Май 01, 2010, 09:52:13 am »
Ами аз ходих на 10 ден от Мц и док.каза,че няма доминантен фоликул и сигурно няма да има ову-,а Дуфастона ми е до 25ден от 16 ден да го почна.
Не съм прочела правилно - извинявам се :)
Така - може
Никакъв фоликул ли нямаше?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #328 -: Май 01, 2010, 09:57:31 am »
Каза ,че няма доминантен и да съм си пила дуф.от 16 ден,ама аз нали чета че подтискал ову и затова на своя глава за всеки случай го взех по-късно  :oops:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #329 -: Май 01, 2010, 10:07:02 am »
Каза ,че няма доминантен и да съм си пила дуф.от 16 ден,ама аз нали чета че подтискал ову и затова на своя глава за всеки случай го взех по-късно  :oops:
Според мен не е проблем че си го започнала по-късно.
Той само ще помогне - особено ако МЦ е ановулаторен.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #330 -: Май 01, 2010, 10:10:53 am »
Благодаря Денис :hug2:Много помагаш тук на момичетата и на мен ,де... :thankyousign:

« Отговор #331 -: Май 02, 2010, 00:15:52 am »
Висока е БТ защото мериш късно.
Добре е БТ да се измерва около 6-7:00, след 8:00 е късно.
Според мен О. наближава.
Аулина не ти пречи.
Ако си с СПКЯ или съмнения, според мен не е добре да пиеш нестероидни противовъзпалителни средства /като Аулин напр./
НО, това си е само мое мнение, не съм лекар :)

Благодарям ти, Дениз! Наистина един доктор имаше съмнение за СПКЯ като бях на 19, след това винаги са ми казвали, че няма такова нещо, като са ме гледали на ехограф.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #332 -: Май 02, 2010, 08:13:37 am »
Благодарям ти,........
На УЗ може да се види само дали яйчниците са ПК и дали ще има или е имало О. за МЦ в който е направен УЗ - само това.
СПКЯ се доказва с доста изследвания и ФМ поне 3 поредни МЦ.
Не искам да кажа, че имаш СПКЯ, но при него един МЦ може всичко да е ОК а другия да има проблем с О.
Ако имаш някакви съмнения, че не всичко е наред с МЦ, мериш БТ 3-4 МЦ + тестове за О. и ако има и най-малко съмнения за проблем с О. - отиваш на лекар.
:)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #333 -: Май 03, 2010, 00:33:53 am »
денис, колкото повече чета, толкова повече се обърквам :?. Моля те, погледни ми графиката и ми пиши имало ли е О.?  Благодаря предварително.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #334 -: Май 03, 2010, 06:10:34 am »
Денис , погледни графиката ми моля те ,че започнах вече да се обърквам - струва ми се доста странна , а babyplan определи 16 ден за деня на О.Хубавото е , че този цикъл правих ЦС , която се оказа с добър резултат - 2 напълно проходими тръби , но се притеснявам за деня на О - дали изобщо ще има или е минала  :ask:?? Странното е , че последните 2 цикъла О се измести чак на 20 ден от МЦ и сега не мога да разбера предстои или е минала О?Благодаря ти !

*
« Отговор #335 -: Май 03, 2010, 17:03:20 pm »
Днес ми се покачи БТ до 37.00 градуса. Означава ли, че бебеправенето е за този месец е приключило?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #336 -: Май 04, 2010, 07:59:35 am »
денис, колкото повече чета, толкова повече се обърквам :?. Моля те, погледни ми графиката и ми пиши имало ли е О.?  Благодаря предварително.
Графиката ти е добре до тук. О според мен е била на 16 или 16/17 ден от МЦ.
Добре е да правиш и тестове за О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #337 -: Май 04, 2010, 08:02:34 am »
Денис , погледни графиката ми моля те ,че започнах вече да се обърквам - струва ми се доста странна , а babyplan определи 16 ден за деня на О.Хубавото е , че този цикъл правих ЦС , която се оказа с добър резултат - 2 напълно проходими тръби , но се притеснявам за деня на О - дали изобщо ще има или е минала  :ask:?? Странното е , че последните 2 цикъла О се измести чак на 20 ден от МЦ и сега не мога да разбера предстои или е минала О?Благодаря ти !
Поздравления за добрия резултат :)
О според мен е била на 17 или 17/18 - там някъде /ден от МЦ :) /
Графиката ти е добре до тук

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #338 -: Май 05, 2010, 11:23:30 am »
Здравей Денис, би ли погледнала графиката ми този месец. Малко съм объркана от това играене на температурата нагоре-надолу. Какво е твоето мнение? Благодаря ти предварително!!!

*
« Отговор #339 -: Май 05, 2010, 12:54:04 pm »
Денис,
Моля за коментар, има ли смисъл да се следи графика след поставяне на Прегнил и при прием на Дуфастон? И също тестовете за О. да се правят ли?

Благодаря и Хубав ден!