0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дайте да ви видя графиката - 6
« Отговор #280 -: Април 15, 2010, 17:36:20 pm »
Здравейте,
както е видно съм нова тук, това е първият ми месец на бебеправене, който почти привършва.......
Графиката ти е добре до тук - въпреки, че БТ е ниска за ректално измерване.
Може би не държиш достатъчно терм-ра. Ако е дигитален се държи още 2-3-4 мин след сигнала.
 Според мен О. е била на 21 ден от МЦ.

Мерси за коментара Денис, направих експеримент и държах термометъра 4 минути след сигнала, има повишение на температурата с една десета. Може би на това се дължат ниските температури. Но мисля да довърша месеца както съм започнала за да има някаква представителност графиката ми. Освен това ако има ясно изразена двуфазност в крайна сметка стойностите толкова ли са важни? Междувременно си поръчах термометър специално за базална температура, който е по-прецизен, но и в неговото упътване пише да се държи до сигнала! Така или иначе ако този месец няма положителен резултат ще започна с него. Благодаря ти отново!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #281 -: Април 15, 2010, 17:59:20 pm »
Мерси за коментара Денис, .......
По-добре мери както трябва, а в бележки си запиши това и всеки път напомняй че от едкой ден мериш вече както трябва :)
За мен не е проблем и така да разчета графиката ти :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #282 -: Април 16, 2010, 08:17:55 am »
Здравей Денис..този спад според теб на какво се дължи??? Дали да чакам включване на вещицата? :( всичко си беше добре ама никакъв късмет този месец..
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #283 -: Април 16, 2010, 10:34:11 am »
Здравей Денис..този спад според теб на какво се дължи??? Дали да чакам включване на вещицата? :( всичко си беше добре ама никакъв късмет този месец..
Не е проблем
Може да е от втория пик на естрогените / а според момичетата, т.н имплант. спад/
Стискам палци  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #284 -: Април 16, 2010, 11:08:41 am »
И аз съм със спад  :? и се настройвам за цикъл, но дано да е имплант спад и при мен (Денис, хвърли едно око моля те и на моята графика), макар че тоя месец с едно сърчице, n-пътувания, влачене на куфари и стрес, не смея да се и надявам. Лошото е, че и другия месец пак ще е така.
*
« Отговор #285 -: Април 16, 2010, 14:40:43 pm »
Денис ще те помоля да дадеш мнение за моите стоойности на хормоните.За пръв път ги изследвам ,правени са на 4 ден от МЦ
Пролактин-8,8   ж-1.9-25.5
LH-      2.93  -ж.ф.фаза-1-18
FSH      12.62  -ж.ф.фаза-3.09-7.09
естрадиол-85    -ж.ф.хаза-39-189.0
Благодаря ти предварително.Утре ще ходя при док,но нямам търпение  :balk_144:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #286 -: Април 16, 2010, 16:05:37 pm »
И аз съм със спад  :? и се настройвам за цикъл, но дано да е имплант спад и при мен (Денис, хвърли едно око моля те и на моята графика), макар че тоя месец с едно сърчице, n-пътувания, влачене на куфари и стрес, не смея да се и надявам. Лошото е, че и другия месец пак ще е така.
БТ е започнала да пада - но дакото няма М. надежда има.
:)
Дали е станало или не - никой не може да ти кажа - трябва да се изчака ден-два

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #287 -: Април 16, 2010, 16:11:02 pm »
Денис ще те помоля да дадеш мнение за моите стоойности на хормоните.За пръв път ги изследвам ,правени са на 4 ден от МЦ
Пролактин-8,8   ж-1.9-25.5
LH-      2.93  -ж.ф.фаза-1-18
FSH      12.62  -ж.ф.фаза-3.09-7.09
естрадиол-85    -ж.ф.хаза-39-189.0
Благодаря ти предварително.Утре ще ходя при док,но нямам търпение  :balk_144:
ЛХ е нисък - ФСХ е висок - това може да показва, че този МЦ може да има проблем с О. /да няма такава или да е много, много късна/.
Ще чакам с нетърпение да разкажеш как е минало посещението при лекаря и какво е казал. Успех миличка и не се притеснявай - едно изследване нищо не означава - то показва само какво ще се случи този МЦ / и то не на 100%/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #288 -: Април 16, 2010, 16:26:26 pm »
Денис,много ти благодаря!Малко се успокоих,че нещо ми идва в повече вече напрежението :hug2:

« Отговор #289 -: Април 16, 2010, 17:39:39 pm »
БТ е започнала да пада - но дакото няма М. надежда има.
:)
Дали е станало или не - никой не може да ти кажа - трябва да се изчака ден-два

Денис, много ти благодаря! Наистина, каквото има да се случва, ще се случи :crossfingers:
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #290 -: Април 17, 2010, 14:04:35 pm »
Денис ще погледнеш ли отново графиката ми? Бт се вдигна но дали е добре графиката засега преди лелка..? мерси много
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #291 -: Април 17, 2010, 20:24:04 pm »
Денис ще погледнеш ли отново графиката ми? Бт се вдигна но дали е добре графиката засега преди лелка..? мерси много
До тук графиката ти е супер. Днес ти е 8 ден след О. има време до М.
Стискам палци  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #292 -: Април 18, 2010, 14:18:45 pm »
Denis хайде пак коментар.  :)
И без гадаене , защото така не става.
В последната стойност -36 и 9 не съм сигурна тъй като си легнах след един през нощта вчера , и нямам сигурно 8 часа сън. Понеже минах 4 дена след последният ти коментар ама аз да питам...  :lol:
Май хремата си казва думата върху БТ  :?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #293 -: Април 18, 2010, 17:56:39 pm »
Denis хайде пак коментар.  :)
И без гадаене , защото така не става.
В последната стойност -36 и 9 не съм сигурна тъй като си легнах след един през нощта вчера , и нямам сигурно 8 часа сън. Понеже минах 4 дена след последният ти коментар ама аз да питам...  :lol:
Май хремата си казва думата върху БТ  :?

Тази настинка обърква нещата :)
Ако е имало О. - може да е била на 21 ден от МЦ - но, за да е сигурно това БТ не трябва да се понижава.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #294 -: Април 19, 2010, 08:45:10 am »
Здравей, Денис, притеснителна ли е тази постоянна температура, за пръв път не ми се променя БТ нито на долу, нито на горе? Благодаря!
*
« Отговор #295 -: Април 19, 2010, 09:55:52 am »
Здравей,Денис!Моля те да ми кажеш как се отразява образувана в предния цикъл киста на яйчника върху графиката на БТ в настоящия.Конкретния повод е последната ми графика [url=http://]][url]]]][url]http://www.babyplan.ru/profile/67733[/url]На 3-ти ден бях на ехографски преглед, на който се видя киста на яйчника,която лекарката "остави " до следващия цикъл и отложихме стимулацията.Чудя се може ли все пак да има овулация в настоящия и по графиката на БТ да не може да се разбере,т.е. графиката да не е типична двуфазна крива.Чудя се също така, може ли по графиката да се разбере ако кистата се спука/или регресира/ преди следващата менструация.Имам някои високи температури, като в периода 6-10.04 мога да ги отдам и на гаденето по цял ден, никакви други симптоми нямах на неразположение/мисля си, че може да е от кистата или пък вирус някакъв/. За съжаление спрях тестове за ову, като и тези които съм отбелязала за положителни, малко условно са такива,т.е не напълно наситена тестова линия.Разбрах от предни графики от теб как може да изглежда графиката при повече от един фоликул,но не знам при киста.Предварително ти благодаря!
« Последна редакция: Април 19, 2010, 10:31:05 am от zanza »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #296 -: Април 19, 2010, 10:05:36 am »
Здравей, Денис, притеснителна ли е тази постоянна температура, за пръв път не ми се променя БТ нито на долу, нито на горе? Благодаря!
Идеална е графиката ти.
Спокойно, така трябва да бъде :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #297 -: Април 19, 2010, 10:13:45 am »
Здравей,Денис!Моля те да ми кажеш как се отразява образувана в предния цикъл киста на яйчника върху графиката на БТ в настоящия.Конкретния повод е последната ми графика [url=http://]][url]]]][url]http://www.babyplan.ru/profile/67733[/url]На 3-ти ден бях на ехографски преглед, на който се видя киста на яйчника,която лекарката "остави " до следващия цикъл и отложихме стимулацията.Чудя се може ли все пак да има овулация в настоящия и по графиката на БТ да не може да се разбере,т.е. графиката да не е типична двуфазна крива.Чудя се също така, може ли по графиката да се разбере ако кистата се спука/или регресира/ преди следващата менструация.Имам някои високи температури, като в периода 6-10.04 мога да ги отдам и на гаденето по цял ден, никакви други симптоми нямах на неразположение/мисля си, че може да е от кистата или пък вирус някакъв/. За съжаление спрях тестове за ову, като и тези които съм отбелязала за положителни, малко условно са такива,т.е не напълно наситена тестова линия.Разбрах от предни графики от теб как може да изглежда графката при повече от един фоликул,но не знам при киста.Предварително ти благодаря!
Когато има киста /независимо от кой МЦ, този или миналия/ графиката на БТ не е достоверна /т.е не може да и се вярва/
По графика не може да се разбере дали се е пукнала кистата или не
Тестове за О. не е удачно да се използват при киста. Може да покажат че ще има О.- но, да няма такава.
Единствения сигурен начин е да те видят пак на УЗ.
Ако има киста - може да има О., но може и да няма. Най-просто казано когато има киста тя променя нивата на хормоните, а те могат да окажат влияние на образуването и пукането на доминантен фоликул. 

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #298 -: Април 19, 2010, 10:16:15 am »
Благдаря, Денис!"Просветна" ми.Тестовете за ову са си мое решение, на УЗ ще ме гледат в началото на следващия цикъл.Успешен ден!
« Последна редакция: Април 19, 2010, 10:32:25 am от zanza »
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #299 -: Април 19, 2010, 12:07:20 pm »
Идеална е графиката ти.
Спокойно, така трябва да бъде :)
:balk_21: