0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
То реално и в България не могат да те задължат да слагаш ваксини, особено ако си запишеш детето при Педиатър, който няма нищо против.
Смятам да отложа Хепатит А ваксината за на пролет, ще вземе да вдигне температура и да се обвинявам, че е от нея.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Цяла Европа обаче прави ТОЧНО ваксината за ротавирус, която вие също отричате. И това не е в графа  „редки и нови“ ваксини.  Тук дума не давате да се издума срещу имунизациите...освен, ако вие не го кажете.

Мерси от деморкация, в която може да ми се падне лекар, който се окаже, че е против ваксинирането. Такава свобода  има в третия свят, в цивилизования има минимални стандарти и съществуват панели от лекари, които ги решават тези минимални стандарти за съответната страна. Няма нищо общо с комунизма или с Русия това, а с минималното ниво на здравеопазване, което би трбявало всеки да получи от лекаря си в съответната страна.

Не разбирам за какви "неверни" твърдения намеквате.
Нищо не намеквам,а директно го казвам, понеже вие тук сте го написал черно на бяло, че избутвала имунитета. Вие може да си имате съображение, но като лекар не може да си измисляте неща. Със съображенията ви, че нямало смисъл или че била позлвана недостатъчно дъгло, аз може да не съм съгласна, но са валидни и може да се дебатират. Това, че избутвала имунитета с 9 години, са ваши свободни съчинения, които казахте на момиче тук от форума, което се предполага, че взима решение базирано на вашето обяснение. За това говоря.

м-и, то никъде не могат да те задължат, но могат да не те пуснат на градина примерно или да не ти вават детски или някакви там помощи, в зависимост от държавата.


  
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Пак не сте разбрали добре, защото бързате с хъс да оспорвате чужди мнения.
Много от Европейските страни ДОПУСКАТ ползването на варицелната ваксина за СПЕЦИАЛНИ РИСКОВИ групи. Тоест, ваксината не се отрича изобщо, но не се ползва рутинно в ЕС при малки деца, освен в Германия и Гърция.

Втората доза на варицелната ваксина се прави на 4-6. Това на практика означава че на около ( 4+9) 13 години, когато децата имат най-голяма нужда от защита, ще се окажат незащитени.
Това се има пред вид под "избутване". Но Вие не четете.... по навик.
С тези ваксинации в малка възраст, освен всичко това, се създава приятна "виртуална реалност", и децата за 5-6 години вече не могат и да се заразят. Та така всичко се избутва към пубертета. Е тогава ще гласуват за 3-та доза варицелна ваксина в пубертета... и ще му намерят решението.


Има САМО една статия, поддържаща твърдението за 9 годишна трайност на защитата, предлагана от варицелната ваксина, и тя е спонсорирана от Мерк ( производителя на ваксината). Имам пред вид преди започването на масовото ваксиниране. После добавиха редица други, но решението за масова ваксинация и 9 годишен имунитет се базираше в началото само на една статия, спонсорирана от Мерк.

Има редица наблюдения че:

* масовата ваксинация с варицелна ваксина увеличава многократно случаите на херпес-зостер при възрастни. Възрастните с херпес-зостер имат 20 ПЪТИ по-голям смъртен риск в сравнение с децата с варицела и многократно по-голям % усложнения от тази болест в сравнение с варицелата при деца.. Не случайно ( но не обяснявайки много-много на публиката) Американците въведоха от 2006 хепрес-зостер ваксина за възрастни  над 60 г възраст.
* До въвеждането на варицелната ваксина, 95% от децата във възраст 12м-12г бяха преболедували от варицела с дълготраен имунитет от това. Варицела ваксината предлага защита, но изкорени почти доживотния имунитет от натурално прекарана варицела, замествайки го с "изкуствен имунитет" с максимум 9 години и неясни характеристики. Няма друга ваксина ( освен варицелната) с 35% спадане на имунитета в първите 1-1.5 години, което всъщност прави първата доза на 12м възраст след 1-2 години практически неефективна. Ваксинацията също премахва естествената експозиция на децата  към варицела. Която експозиция осигурява 95% от децата да прекарат варицела във възрастта 12м-12г и да придобият доживотен имунитет. С усложнения 1:100.
* Няма никакви достоверни научни проучвания, как се държи ваксиналния вирус в организма на ваксинираното в ДЪЛГОСРОЧЕН аспект ( 20-30г) в сравнение с натуралния. Обяснението че, вирусът бил "натурален", но леко "модифициран" не е достатъчно. Нека припомним тезите че, ХИВ вирусът е леко модифициран натурален вирус също.
* преваксинационната оценка на смъртността от варицела е около 60 случая годишно в САЩ. От които 45% са възрастни и 25% имуносупресирани деца. Само от велосипедни инциденти в САЩ загиват около 600 деца годишно.



По отношение на демократичността, единственото, което заключавам е че, имате много обременено минало.
И тежки "утайки" от миналия си живот.
Живейте свободно и оставете хората да избират. Всички имаме право на избор.
Скъсайте с Бг си менталност на притиснат в ъгъла плъх, чакащ всеки момент да го смажат.

Не може да откажете хората да се влияят от моите мнения. За да се влияят, има защо.
Живеем в свободно пространство- хората четат, вземат бележка, но решават сами. Никой и на никого не е опрял ножа до гърлото, както на Вас Ви се струва.
« Последна редакция: Януари 12, 2013, 01:52:55 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
 докторе, знам какво имате предвид „избутване“ на имунитета,но това е ваша измислица. Няма такова нещо, че след 9 години нямало имунитет.  Тази цифра сте я взем от тази статия. Обясних ви какво означава, очевидно не го разбирате, щом продължавате да си правите някакви сметки с тези 9 години. Мозъкът не ми побира как един лекар не знае как да чете и разбира тези неща, извинете.

Дайте статия, доказваща дълготрайността на имунитета след ваксинация срещу варицела, но не спонсорирана от фирми! Моля също статията, да не "обработва" статистически приближения, с "очаквания за титър" ( екстраполация), а реално да даде титри след 10 години от последната доза в значима кохорта хора.
Моля, предложете статия/ии, изследваща/и разликите в поведението на ваксиналния в сравнение с натуралния щам вирус.


След като всички имаме право на избор, защо триете тези, коит са срешу ваксините? Ми оставете ги да си пропагандират мненията свободно като сте такъв нечуван демократ.

Защото е едно да се разболеем от Полио, и съвсем друго от варицела. Или Рота-вирус.

Хайде да не си анализираме един на друг миналото, а да говорим като хора по темата. Как един път не проведохте дискусия, вкоято да не заплюете  по мен,

Скъсайте с Бг си менталност на притиснат в ъгъла плъх, чакащ всеки момент да го смажат. “ То е видно кой има проблеми с миналото си :-). Ако обичате не си позволявайте повече да ми говорите така, грозно е.

Не казвам, че хората не трбява да се влияят от мненията ви, а че това, коеот им казвате би следвало да е истина, а във вашият случай не е.

П.П. Гледам дописвал сте. Вижте, увеличава, не увеличава, не го увеличава в реципиентите, а по други причини ( аз не твърдя че го увеличава в реципиентите!) ,но нямам нерви да ви обяснявам повече елементарни неща. И аз мога да копирам от интернет :-) ( аргументите срещу ваксината са едни и същи. Съвпадение не означава "копиране"). Нито едно от горните неща не съм оспорила, и сума ти пъти казах, че имат и валидни аргументи., Просот спрете да си измисляте неща и кажете само валидните аргументи и няма да се мешам в разговорите ви.
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 01:32:14 am от Birdie »


  
*
То реално и в България не могат да те задължат да слагаш ваксини, особено ако си запишеш детето при Педиатър, който няма нищо против.
Смятам да отложа Хепатит А ваксината за на пролет, ще вземе да вдигне температура и да се обвинявам, че е от нея.

Твое си решение разбира се, но ваксина за хепатит А - не дава странични ефекти обичайно. Тя е от "най-лесно понасящите се", ако мога така да се изразя. Дали ще ти вдигне температура на пролет, на есен, или сред лято - все тая, ще вдигне температура. Ами живи хора са - и се разболяват и температура вдигат, не според сезона. За какво да се обвиняваш? И да е от ваксината - даваш "Панадол" един-два пъти и това е. То по-добре от ваксина да ти вдигне, отколкото от болест всъщност.

П.П. Боби, не заемам страна в спора ви, нямам компетенции да го правя. Питам по начина, по който биха попитали повечето редови майки чудещи се дали да сложат тази ваксина предполагам.
След като според статистическите данни изложени и от двама ви - няма значим процент хора тежко засегнати от преболедувана варицела... От друга страна пък - за самата ваксина и ефектите от нея все още има твърде много неизвестни, не е е особено ясно в дългосрочен план дали дава траен имунитет за болестта и пр. За мен лично основанията да не я поставя са повече от тези да я поставя.
Не казвам, че изводите ми са правилни, казвам какви са просто и защо са такива.

Наясно съм, че детето ми ще изпитва дискомфорт прекарвайки заболяването, никой родител не се радва в такава ситуация естествено. Но пък от друга страна - временен дискомфорт, при това с възможност да се компенсира ефективно в наши дни и траен имунитет пред нещо, което не е съвсем ясно засега дали работи и дава същия резултат на мен лично ми е за предпочитане.
Имам спомени как карах варицелата, сърбеше си, ама не е било особена трагедия дори по мое време, когато не даваха да се къпеш и пр.

Варицелната ваксина се приема и ползва в ЕС при редица специални случаи, и рискови групи.
В Швейцария, например, я ползват ( по желание) и при деца над 11 г възраст, с лаб доказано че не са преболедували.
Просто в ЕС все още няма единно мнение, че ваксината трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се поставя на малки деца до 11 г възраст.И това не е въпрос на "пари", както Америкосите твърдят ( що се отнася до Европа).
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 01:30:47 am от Birdie »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
@ Bobbie

Пиша така, както мисля.
Добре дошли са мнения на скептицизъм, предпазливост.
Едно е да не ваксинираш срещу полио, хеп Б, Хеп А, и съвсем друго срещу варицела или Рота-вирус. Последната изпрати в спешно хирургично отделение хиляди деца, ако не си спомняте.
Около основната група ваксини има консенсус, подкрепен от десетилетия безопасна и ефективна употреба.
Тежко ни ако Бг се напълни с полио или дифтерия. Превенар/13 се оказа революционна. Хиб ваксината- също. Срещу какво да се протестира тогава, що се отнася до тях??
Но съвсем друго е варицелата.
Правете разлика.

Не измествайте темата- говорим тук за варицелната ваксина, а не за друго. Нито за други ваксини.
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 01:21:41 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
моля не ми пишете в съобщенията.  Има антитела за изпитателния срок, има ненамаляващи титри,има над 95% протекция след 10 години, но вие , д-р Бърди от Гърция, решихте сега да измислите нова имунология и да твърдите, че след това като с магическачпръчка всичко изчезва и дори сметки правите кога щял да се избута и въобще тинтири-минтири.Изследванията продължават,ако зашочнат да падат антителата ще препоръчат реимунизация (на тях това най-много им се иска)и толкова, но понеже имунитета към варицела е доживот, вероятно това няма да се случи. До сега поне не се е случило.

Проблема с варицелата е , че се интегрира днк-то и генно ви модифицира,затова е предпазливостта. Но натуралната инфекция го прави винаги и след прекарване на варицела ние реално сме ГМО :-).Много страх има от тези ГМО, ама когато ние сме такива, е ок. :-) ? Херпес зостер е именно следствие на това генно модифициране. Ротавируса това не го може.
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 01:49:45 am от Bobbie »


  
*
Е, за варицелната ваксина говорех и аз де... :lol:

Боби , ние сме ГМО и след ваксина и след преболедуване от определено нещо и оцеляване от него реално...Оцелелите при чумната епидемия и те са били ГМО всъщност.

Твърдиш ли, че варицелната ваксина 100% дава същия имунитет който се добива след преболедуване, или не? В крайна сметка - наистина защо да ваксинираме за нещо, с което можем да се сдобием с естествен имунитет при нисък риск, при все че се налага да се ваксинираме за какви ли не други неща, които са доста по-опасни и с кофти изход?

Колкото и да съм ЗА ваксините, въпреки че съм сложила и такава която е извън "задължителните" по календар, все пак не ми се вижда добро решение да ваксинирам с всичко излязло на пазара само защото някой го произвел, без да сравня какво би било ако не сложа ваксината. За варицелата конкретно - абсолютно не виждам смисъл да се поставя. Поне засега и според това което и двамата написахте по въпроса.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Каква ваксина да избера? Въпроси и отговор
« Отговор #968 -: Януари 11, 2013, 06:40:37 am »
Цитат
Боби , ние сме ГМО и след ваксина и след преболедуване от определено нещо и оцеляване от него реално...Оцелелите при чумната епидемия и те са били ГМО всъщност.
Никакъв ГМО( Генно Модифициран Организъм) не сме след преболедуване, понеже не ни се сменят гените. Нищо общо няма чумата. Чумата се причинява от бактерия, което е цял организъм, има си клетка и всички части на жив организъм.  Вирусът не е жив организъм, а е парче днк,(рнк) обвито в нещо. Разбирай парче с гени т.е. една молекула с обвивка. Не е „жив“, а те ползва теб за да се размножи, понеже няма машината за размножаване.  Конкретно вирусът на варицела освен описаното, е и доста коварен понеже влиза между твоето днк и става част от него. Това е генното модифициране - вкарване на днк, което става част от организма. Така се модифицират доматите и царевицата с гени от друг организъм, така се модифицира и човекът. Това не всеки вирус го може. Имунитета ти те пази, но гените му остават в теб за цял живот.   Когато ти падне имунитета, като остарееш, вирусът „избягва“ и хващаш херпес зостер, което е името на вируса причиняващ варицела. дали ваксината ( което е „олекотена“ версия на вируса на варицела) въобще се интегрира, аз не знам. Знам обаче, че е жив вирус и това е причината някои хора да се притесняват точно за тази ваксина, заради способността на варицелата да модифицира. Страх ги е какво ше стане, ако измененият във ваксината вирус те модифицира, а не че имунитетът е различен. На пазара няма друга ваксина, която да е направена от такъв тип интергиращ се вирус, до колкото съм запозната, ама може и да бъркам.

Цитат
Твърдиш ли, че варицелната ваксина 100% дава същия имунитет който се добива след преболедуване, или не? В крайна сметка - наистина защо да ваксинираме за нещо, с което можем да се сдобием с естествен имунитет при нисък риск, при все че се налага да се ваксинираме за какви ли не други неща, които са доста по-опасни и с кофти изход?
Няма неестествен имунитет, още не сме измислили как да направим хапче с имунитет за това илки онова. Tочно това е хубавото на ваксините, че имунитета, който е придобит е 100% естествен имунитет.Въпросът е дали го има, понеже не винаги ваксинито са добри да го стимулират. При варицелата имунитет се получава при 98% от хората, какво повече може да се иска от една ваксина. При инфлуенцата е много по-малко - мисля към 70% беше и намалява с възрастта.  При всяко положение обаче имунитета, когато го има, си е натурален :-). дали ше трае толкова дълго вече аз не знам, никой не знае и с никоя ваксина не се знае, докато не мине един човешки живот. Не знам ваксина, която да е тествана толкова дълго. Тази е тествана 9 години и имунитета не е паднал и грам след това време така че със сигурност още време държи, никой не знае колко, но бас държа че Мерк си следят още първите пациенти, за да знаят какво се случва с имунитета им. Знам че са тествали случаите на херпес зостер и при всички не е бил причинен от ваксината, а от натуралната варицела.
Цитат
Колкото и да съм ЗА ваксините, въпреки че съм сложила и такава която е извън "задължителните" по календар, все пак не ми се вижда добро решение да ваксинирам с всичко излязло на пазара само защото някой го произвел, без да сравня какво би било ако не сложа ваксината. За варицелата конкретно - абсолютно не виждам смисъл да се поставя. Поне засега и според това което и двамата написахте по въпроса.
Аз отдавна си казах мнението, че вероятно е безсмислено да се слага преди 10-12г възраст.  И изрично обясних защо се включвам - защото бяха казани абсолютно неверни неща за тази ваксина, а не защото съм супер поддръжник на ваксинирането на 1 годинка с нея. Понеже ако тези неща бяха вярни, това означава, че и след 11г възраст, ако не е прекарана варицела, също не би било добре да се ваксинира, но те не са. А на по-голяма възраст болестта въобше не е безопасна. Ако се избутваше имунитета ( с точно 9 години :-) ), както твърди доктора, даването и на 11г. би я направило дори по-опасна.

 Аз също не бих ваксинрала с всичко излезнало на пазара, дори когато излезна ваксината за хепатит А знаех, че ще чакам да минат поне 4-5 години, преди да помисля за нея. Просто чаках да излезне още статистика от по-голяма група хора, понеже тогава започват да изкачат проблемите, ако има такива. За варицела вече такава има, не бих ваксинирала, ако беше излезнала миналата година и давана на 1000 човека само.
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 06:52:31 am от Bobbie »


  
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Уважаема,

Каквото исках да напиша-написах.
Всеки може от прочетеното да си направи извода какво поддържам, и защо го поддържам.
Все пак моята задача е да пазя болните, освен всичко друго. Хората не разбират подробностите в нашата работа, и вярват на мен да не ги излагам на ненужен риск. Това е и част от нашата работа.
От друга страна, аз имам собствено мнения и виждания по редица въпроси, които не са обект на групов консенсус- медицината е индивидуално изкуство. И от резултатите на всеки се вижда, доколко "личните" мнения на всеки един от нас са работещи и полезни. Моля последното да не се взема като "оправдание" или като аргумент "за" в подкрепа на практиките на Мустаков, Чавдаров, Маринова и & Ко. Които са всъщност цирк тотален, защото или са безрезултатни ( но затова пък- агресивни) или пък почиват на невероятна злоупотреба с лекарства, чиято единствена цел е "егото" на лекуващия ( това относно Г-на Мустаков-а). За г-жа Маринова, която прави промоция на АМ, продавани от родствено и лице- Бог да я съди.
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 15:36:53 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Фразата "...притиснат в ъгъла плъх, чакащ всеки момент да го смажат" не е моя, а на Джо(у)зеф Конрад.
http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Conrad

Така че, аз не съм автора и. Фразата е нарицателна за опресията, която човек чувства, в тоталитарните общества.

Варицелата е ОСОБЕНО заболяване.
С ваксинирането с варицела, лекаря ВКАРВА в детето ваксинален щам, който теоретически остава там до живот. Да, но  това не е естествения щам варицела вирус!
Това е едно ОСОБЕНО ВАЖНО, но кардинално различие, от ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ВАКСИНИ.
Казано просто- лекаря "заразява" децата с вирус, за който няма никакви данни как се държи в организма на детето ( и после възрастния) с десетилетия напред. И който вирус е много специфичен, и няма нищо общо  като поведение,  с останалите.

Цитат
Tочно това е хубавото на ваксините, че имунитета, който е придобит е 100% естествен имунитет.

Няма такива сравнителни проучвания, освен сравняване титри на антитела и имунна памет. Предложете моля подобни... НЯМА изобщо проучвания за разликите "естествен" "имунизационен" имунитет. И поради факта, че, от редица болести може да не оживеете за да се "изследва", а и защото много често "ефекта" се оценява като "липса на болест" или нисък процент на хронично носителство, що се касае до Хеп Б ваксината.

Цитат
"...дали ваксината ( което е „олекотена“ версия на вируса на варицела) въобще се интегрира, аз не знам. Знам обаче, че е жив вирус и това е причината някои хора да се притесняват точно за тази ваксина, заради способността на варицелата да модифицира. Страх ги е какво ше стане, ако измененият във ваксината вирус те модифицира, а не че имунитетът е различен."

И поради това, в ЕС поголовна ваксинация срещу варицела няма. На този етап.

http://www.biomedcentral.com/1741-7015/7/26
Един добър обзор на положението в Европа.
Отбележете обаче в края:

"..Acknowledgements
The authors would like to thank Alison Lovibond who provided medical writing assistance on behalf of Fishawack Communications Ltd. Development of the manuscript was supported by GlaxoSmithKline Biologicals. Priorix, Priorix-Tetra and Varilrix are trademarks of the GlaxoSmithKline group of companies. ProQuad, M-M-RII and Varivax are trademarks of Merck & Co, Inc."
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 16:10:31 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Фразата "...притиснат в ъгъла плъх, чакащ всеки момент да го смажат" не е моя, а на Джо(у)зеф Конрад.
http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Conrad

Така че, аз не съм автора и. Фразата е нарицателна за опресията, която човек чувства, в тоталитарните общества.
Честно казано ми е все тая кой е авторът, просто престанете да ми говорите по този грозен начин. Все ми е тая вие какво мислите за опресията в тоталитарните общества или за моят характер, дръжте си мнението за вас, не плюйте всеки път, когато заспорим. Както вече казах - грозно е. А имате претенции за класа.

Цитат
Варицелата е ОСОБЕНО заболяване.
С ваксинирането с варицела, лекаря ВКАРВА в детето ваксинален щам, който теоретически остава там до живот. Да, но  това не е естествения щам варицела вирус!
Това е едно ОСОБЕНО ВАЖНО, но кардинално различие, от ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ВАКСИНИ.
Казано просто- лекаря "заразява" децата с вирус, за който няма никакви данни как се държи в организма на детето ( и после възрастния) с десетилетия напред. И който вирус е много специфичен, и няма нищо общо  като поведение,  с останалите.
Не знам какъв е смисълът да преразказвате това, което вече казах, но вероятно виждате такъв. Разбира се, че не е естествения щам, то иставаше и да е естествения :-).  Бих поивярвала, че това ви е идеята, ако не разправяхте невярни неща за тази ваксина и ако не препоръчвахте да не се бие  ротавирус ваксината, която не може да се интегрира. Там какъв ви е проблема?( това е риторичен въпрос, моля не отговаряйте)

Цитат
Цитат
Tочно това е хубавото на ваксините, че имунитета, който е придобит е 100% естествен имунитет.

Няма такива сравнителни проучвания, освен сравняване титри на антитела и имунна памет. Предложете моля подобни... НЯМА изобщо проучвания за разликите "естествен" "имунизационен" имунитет. И поради факта, че, от редица болести може да не оживеете за да се "изследва", а и защото много често "ефекта" се оценява като "липса на болест" или нисък процент на хронично носителство, що се касае до Хеп Б ваксината.
Боже Господи докторе,спрете се. Започвате да пишете глупости, съжалявм че така трбява да го кажа. Няма да ми покажете как не знам какво говоря, най-много още да се оплетете в мистериита на имунологията. Ваксинацията е заразяване, много е просто. Ако смятате, че имунитета е различен понеже заразяването е от игла...хм, това си го говорете с някой друг,

"...Вие май съвсем излязохте от релси, вероятно от аргументите, които не може да оспорите. Не става въпрос за "заразяване", а за заразяване-имплантация на вирус, тотално различен от всичко останало, с което ваксинирате. И това ли за Бога не разбирате? И за това ли трябва да напиша страници с "обяснения"?? И това ли има нужда от още обяснения?? За Бога! "

който не е чувал за имунология, Б и Т клетки и т.н. Или може би вие ще ми кажете какво друго трбява да се проучва, което не е проучено? Офф... аз казах каквото има да казвам,ако някой иска още по-подробни обяснения, на лични е най-удачно да коментираме, аз спирам.
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 17:16:38 pm от Birdie »


  
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Вие очевадно или нищо не разбирате от всичко написано, или старателно пишете всеки един път само и само да ме предизвиквате.

За съжаление, няма какво повече да добавя.
А и каквото и да напиша, Вие пак няма да разберете.
Така че- няма смисъл просто.

"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
От друга страна, много ме е страх от следната перспектива през януари/февруари - варицела, сетне грип, после няколко парагрипни състояния и настинки и накрая скарлатина. И тъй като за последните няма ваксина /срещу грип нали се отрича ожесточено/, си казах, че поне от варицела мога да предпазя децата. Моля Ви отговорете ми пак.  


Co, извинявай, но ти спиш ли спокойно? :D :D
Не мога да си представя как може човек да си изработи такава схема за преболедуване. Перфектна е! Шапка ти свалям!

Оо, неразумни юроде.......

Д-р Бърди, и на двете ми деца, в държавата Германия, намираща се в ядрото на ЕС, и доколкото схванах, една от водещите и уважавани от Вас педиатрии, ваксините Varilrix и Priorix са поставени едновременно. Като първия път бяха в отделни спринцовки, втория в една обща.

На коя медицина да вярва човек,сега???? На БГ и руската изостанали или на немската /която според вас в случая е изключение от останалите държави в ЕС???
Дааа.... не е лесно за една нормална, средностатистическа майка......

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Не мисля че имаме нужда от повече провокиращи постове по темата "варицела".
Както МНОГОКРАТНО бях писал, единствените държави в които се прави варицела ваксина задължително на малки деца са Германия и Гърция. В Германия решението бе взето доста трудно и имаше много търкания.

Немците са си взели решение съобразно техните разбирания по въпроса. Няма какво да се коментира по този въпрос, защото това си е тяхно право. То и немците в някои федерални провинции правят ваксина срещу кърлежов енцефалит, която никъде другаде не се поставя рутинно. Право. Освен това, из медицинските среди широко циркулират слухове че, немците предоставят техен щам за варицела ваксината и фирмата им доставя само за тях ( Германия) техни си ( за Германия предназначени само) партиди. Не ЗНАМ доколко е вярно всичко това, но съм склонен да го вярвам, познавайки немската скрупулозност и педантичност.

Няма голяма разлика дали ще ползвате "Приорикс-Тетра" или моновалентна варицела ваксина.
Просто аз в един ден не бих сложил моноваксина варицела и отделно "МПР".

Изобщо, по темата "варицела", обсъдихме кои са аргументите, каращи повечето държави да се въздържат от поголовна ваксинация в малката детска възраст.

Моля да не бъркате абсурдните тактики на многократни Манту и БЦЖ в България ( както и редица други циркови изпълнения, като се почне от "нулевите дози полио" и се свърши с ваксините "в гръбчето" ) с научните препирни и страхове относно варицелната ваксина. Което е съвсем друга тема. В първия случай става дума просто за цирк "Мейд ин Бългериа", а във втория- за зрели тревоги и въпроси с малко отговори.

За всеки е ясно че след фиаското на първите Рота-ваксини ( май беше "Роташийлд") които изпратиха хиляди деца в хирургията, всеки професионалист би бил много внимателен с Рота-ваксината.

Случаите на рота в Гърция засега са много малко. Гърците са маниакални на тема чистота на децата и обкръжението им. Засега не правя още Рота-ваксината. Ще видим от средата на тази година... .
« Последна редакция: Януари 12, 2013, 01:51:17 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Не мисля че имаме нужда от повече провокиращи постове по темата "варицела".
Както МНОГОКРАТНО бях писал, единствените държави в които се прави варицела ваксина задължително на малки деца са Германия и Гърция. В Германия решението бе взето доста трудно и имаше много търкания.

Немците са си взели решение съобразно техните разбирания по въпроса. Няма какво да се коментира по този въпрос, защото това си е тяхно право. То и немците в някои федерални провинции правят ваксина срещу кърлежов енцефалит, която никъде другаде не се поставя рутинно. Право. Освен това, из медицинските среди широко циркулират слухове че, немците предоставят техен щам за варицела ваксината и фирмата им доставя само за тях ( Германия) техни си ( за Германия предназначени само) партиди. Не ЗНАМ доколко е вярно всичко това, но съм склонен да го вярвам, познавайки немската скрупулозност и педантичност.

Няма голяма разлика дали ще ползвате "Приорикс-Тетра или моновалентна варицела ваксина.
Просто аз в един ден не бих сложил моноваксина варицела и отделно "МПР".

Изобщо, по темата "варицела", обсъдихме кои са аргументите каращи повечето държави да се въздържат от поголовна ваксинация в малкта детска възраст.

Моля да не бъркате абсурдните тактики на многократни Манту и БЦЖ в България с чисто научни препирни и страхове относно варицелната ваксина. Което е съвсем друга тема.

"Задължителна" не бих казала, и при двете деца ме попитаха , дали искаме, обясниха ми разбира се колко е тежко заболяването варицела :), но избора беше мой.

Колкото до ваксината против кълежовия енцефалит - и тя не е задължителна. В Германия, обаче има много кърлежи и доста случаи на парализа и смърт /давани по ТВ/, реших, че  няма да изложа децата си на подобен риск.
Особено след миналото лято, когато дъщеря ми беше ухапана от кърлеж на площадката в ДГ /тук не се пръска никъде против кърлежи/ и имаше първоначални белези и голяма вероятност за лаймска болест.

А какво въщност е негативното на ваксината против  кърлежи? Питам чистосърдечно, признавам си не съм чела нищо по въпроса в нета, а Вие поставихте под съмнение?
« Последна редакция: Януари 12, 2013, 01:34:43 am от albenanedelcheva »

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Няма нищо негативно.
Просто в Гърция вадим кърлежите, а и те са малко ( като случаи на ухапани). Гърция не е район ендемичен на кърлежов енцефалит и случаите са единични. В Бавария доколкото знам, има много случаи.

В 50 градусова жега, 5-6 месеца, кърлеж няма шанс да оживее ( шегувам се). :)

И аз тук ги питам, искат ли варицелната.
И им обяснявам всичко "за" и "против".
Който иска- го ваксинирам.
« Последна редакция: Януари 12, 2013, 01:38:09 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Няма нищо негативно.
Просто в Гърция вадим кърлежите, а и те са малко ( като случаи на ухапани). Гърция не е район ендемичен на кърлежов енцефалит и случаите са единични. В Бавария доколкото знам, има много случаи.

В 50 градусова жега, 5-6 месеца, кърлеж няма шанс да оживее ( шегувам се). :)

И аз тук ги питам, искат ли варицелната.
И им обяснявам всичко "за" и "против".
Който иска- го ваксинирам.

Точно така, в Бавария, а ние живеем на 20 км от Мюнхен

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Тук всеки един кърлеж се вади. Максимално бързо. Освен ако не е в косите, та има забавяне в "диагнозата".
Вадил съм такива от обикновени места, до вътре в ухото на спящо дете.
Лесно е, ако знаеш как... .

Преди давахме и профилактика, но после тя се отрече.
« Последна редакция: Януари 12, 2013, 01:52:14 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.