Гърция е свободна държава.
Няма "задължителни" имунизации. Ако не искаш- може да не имунизираш, макар че всички имунизират, но вярват в това, и затова го правят.
Иначе- за всяка ваксина се допитват до лекаря. И уважават мнението му.
Няма "задължително" в Гърция. Има демокрация. Всеки решава съобразно собствените си разбирания.
И въпреки това, процентът неимунизиращи е извънредно нисък.
Не става въпрос за масови ваксини, а за нови и редки. Хората тук не искат децата им да стават опитни зайчета, имат разумен песимизъм и желаят сигурност за децата си. Няма "надъхани" в Гърция. Гърците тези работи не ги обичат. Манипулируеми-също няма. Обсъждаш, предлагаш и толкова. Който иска- ваксинира, който иска- не ваксинира ( макар че неваксиниращи за почти 15 години не съм срещал. Изобщо!)
Не виждам за какво реагирате така, щом цяла Европа не прави ТОЧНО ТАЗИ ваксина.
Няма смисъл да пренасяте темата в полето на други ваксини, щом ТОВА не е темата!
Не разбирам за какви "неверни" твърдения намеквате.
Мое право е да работя така, както смятам аз за добре.
За което си нося и рисковете, и отговорността.
Не виждам за какво "адвокатстване" говорите- споделям лично мнение.
Ако сте вбесени че, цяла Европа не прави варицелната ваксина, като редица страни не искат и да чуват за нея- това не е мой проблем. Белгия прави точно това, което пише в посочената страница- разбрали сте за нещо друго, както на Вас често Ви се случва...
Аз споделям свое, лично мнение, и не възпрепятствам НИКОГО да си ваксинира ако иска- вкл и моите пациенти. Последните си ваксинират, ако настояват за тази ваксина.
Гърция е свободна държава, и няма "консенсуси". Има "осъзнаван консенсус" на хора, споделящи еднакви възгледи. Няма Америкосни "режисирани" консенсуси. Цената на несъгласието в Гърция не е висока. За разлика от САЩ. Но все пак, в Европа сме.
Изобщо, мисля, сте в плен на "масово съзнание".
Не изключвам че след време може страните от ЕС да си променят мнението за ваксината.
Тогава отново ще помисля и аз по темата.