Аз съм с въпрос относно противогрипната ваксина Ваксигрип.
Днес говорих по телефона с педиатъра ни и му обясних, че малкия ще тръгва на градина след няколко седмици, за това сме решили да му поставим такава ваксина. Разпитах го надълго и широко каквото ме интересуваше, но малко ме изненада с препоръката си да НЕ реимунизираме след месец. Моята информация е, че е нужна реимунизация, но според педиатъра, нямало нужда. За съжаление в момента в аптечната мрежа в града все още няма никакви противогрипни ваксини. Лекарят ме предупреди за това. Поръчах да ми я доставят, но не знам дали ще успеят до седмица. Бърди мисля препоръчваше да се постави Септември, но май тук практиката е да се ваксинира малко по-късно. Както и да е. Та, въпросът ми е- Наистина ли не е необходима реимунизация, достатъчен ли е един прием?
И още един въпрос- След като поставим Ваксигрип, може ли след седмица Хаврикс.... че от доста време се каним и за него, пък нищо не сме свършили в крайна сметка. педиатърът каза- има време, ще ви кажа като дойдете какво ще правим с другата ваксина.