Не са противопоказание.
Няма значение времето от преминалите дози. Просто поставяте липсващите Ви дози.
Благодаря Ви за съвета д-р Бърди. Не искам да обвинявам Вас за каквото и да било, но искам да споделя какво се случи с нас.
Направихме ваксината, оченцето забра и още не зная какво ще се случи. Трябва да му се направи операция, за да се изчисти, но е малък и затова сега направиха каквото можаха под местна упойка и след 10 дена антибиотици... ще видим. Общо взето не ни е скучно.
Очните лекари, в клиниката, в която се наеха да лекуват детето, обаче са категорични, че "това, както и всичко друго, което се случва непосредствено след ваксината, не е от ваксината"
Чудя се как съм била толкова кьорава досега. Да слушам пълни аматьори, които ме убеждават, че трябва да правя ваксини. Оказа се че на 6 годишно дете съм правила коклюш и ХИБ, защото такъв бил календара. А знаете ли точно БЦЖ в колко държави се прави? И онази мойта педи ме кара да правя манту през юни.
Не зная как се правят тези неща в Гърция, но тук номерът с ваксините не става. За втори път ми се налага да търся лекарска помощ след реакция от ваксина на ДЕТЕ и втори път всички държавни клиники ми отказват, защото това не можело да се случи след ваксина и единствено аутопсията можела да докаже, че това е от ваксината. Явно статистиката е по-важна от здравето на децата. А и комисионните не са без значение.
Най-много ме учуди това, че в картона нито на едното нито на другото дете беше записана реакция от ваксината. Децата през януари изкараха варицела. В картона на мъничкото това не е отбелязано, защото трябвало да се изпрати уведомление до ХЕИ... Как тогава да вярвам че тази реакция е 1/10.000 (примерно) Ако да уведомиш "стъкмистиците" че има реакциия е толкова сложно, явно и резултатите не са особено верни.
Единственото обяснение, което исках беше нещо от сорта: "Това не е пряко от ваксината. В следствие на ваксината е паднал общия имунитет на детето и това е направило възможно събитането на толкова гной и появата на толкова нови ечемици" Единственото, което ми казаха обаче е - такава странична реакция тази ваксина Няма. И явно след нашия случай пак няма да я има.
Аз за пореден път съм разочарована от медицината в БГ. Както казва синът ми "Лекарите нищо не разбират от мИЛицина"