0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мерси за отговорите момичета!
И аз да се включа за ротарикса, добра ли е, не е ли, не знам. Синът ми е на 2г.и 8м. и досега не е изкарвал ротавирус. Сега се чудя за близнаците да слагам ли или не..не е малко пари. Повечето ми приятелки с малки деца лежаха в инфекциозното с диария и повръщане, но на нас  ни се размина. Дали е заради ваксината или по случайност, не знам.
Re: Каква ваксина да избера? Въпроси и отговор
« Отговор #382 -: Февруари 18, 2011, 17:45:21 pm »
Здравейте,
Синът ми е на 1г.3м. Няма белег от БЦЖ, но в епикризата от родилно пише, че му е сложена. Манту все не успяваме да направим, но сега се зачетох, че то май не е надежден източник.
Та въпросът ми е - да правим ли Манту въобще и ако да, при отрицателен резултат какво да правя? Има ли по-надеждно изследване, за да разбера дали наистина е ваксиниран?
Предварително ви благодаря за мненията!

Сега видях, че съм пропуснала по-голямата част от въпросите си относно ваксинирането на сина ми: 
Последно на 10 месеца му сложихме първа доза Превенар, а после поради постоянно боледуване и вируси вкъщи не съм поставяла никакви ваксини. Към момента имаме дълъг списък от ваксини, които трябва да направим, както следва:
1. Манту (описала съм проблема по-горе);
2. Ваксина МПР (на 13-тия месец, пропуснахме заради тежка херпангина)
3. Следващ Превенар, който трябваше да сложим преди навършване на годинка.

Мерси :)
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 17:53:17 pm от krem4oto »
Здравейте момичета,
Тъй като бебка беше болна с бронхиолит и пропуснахме ваксините в първия месец, сега във втория ни биха хипатитната ваксина и ми казаха, че следващия месец ще ни бият първият прием на Пентаксим и Симфлорикс.
Въпросът ми е, може ли двете да се поставят едновременно или трябва да има известен период м/у тях?
Сигурно има писано по този въпрос, но стези три деца нямам време да чета всичко по темата.
Благодаря Ви предварително!
happymery, бг педиатри ги бият в един ден, в двете крачета. По съвет на д-р Бърди се опитах да убедя нашата лична, да ги поставим през седмица. Страничният ефект от ваксините се отслабва по този начин. За съжаление с 300 зора успях да изрънкам да ги поставим през ден. Според мен детето ги прие по-леко. Ако можеш да се пребориш със системата :) най-добре е да се поставят поне със седмица разстояние. Успех :)


krem4oto, моят син също няма белег от БЦЖ. Според изчетеното във форума, наистина Манту не е надеждно в този случай. За съжаление в бг е прието да се прави на деца без белег и при отрицателен резултат, се поставя отново БЦЖ. Отново направих безуспешен опт да убедя нашата лична да пропуснем този момент, но не успях... било задължително. Сега ни предстои Манту и се моля поне да не се налага повторно БЦЖ

П.С: Имай предвид само, че ако се направи Манту, и се наложи ваксина, тя трябва да се постави до 20 дни. От нея се появявал огромен мехур /нещо като пъпка/, който може да се раздразни от дрехите. Мен ме посъветваха да го направим през по-топлите месеци, когато детето е по-разголено.


*
Вярно ли е че Синфлорикс дава имунитет само за 2-3 години?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Здравейте, след два дена сме на преглед за 7 мес. и се безпокоя много за поставянето на третата ваксина Пентаксим. Не заради реакцията, а заради кашлица след вирус преди два месеца.

Досега имаме едновременно поставяне на Пентаксим и Синфлорикс на трети и 4-ти месец. Втората ваксинация на 4 месец я понесохме по-тежко - с температура около 37.2, липса на апетит и постоянно летаргично спане между храненията. За да изпие някакво мляко и вода гонех и насилвах дъщеричката си и с биберон, и с лъжичка. Краката и омекнаха и станаха като кашкавал. На 4-тия ден прояде.
ДжиПи-то каза, че последните ваксини ще ги бие по отделно. Една позната каза, че нейният педиатър ги е бил не през месец, а през месец и половина, което помагало за реакцията.

На 5 месец семейно се разболяхме от вирус. На 6-ти имаше грипна епидемия и консултациите бяха затворени. На бебето за хремата му дадоха хомеопатично спрейче за нос, вит Ц и калциев глюконат. След седмица се разкашля и почнахме Проспан и Дологел за успокояване на гърлото. Но бебето и досега кашля - някой ден повече, друг - по-малко. Често след събуждане. Водя я - лекарката й казва, че дишането е чисто и гърлото е добре, по принцип имала големи сливици. А се притеснявам , че може да има някакво усложнение/обструкция/бронхит?? и ваксината да й навреди. Понеже кърмя, за същия вирус аз пих осцилококцинум и Проспанблизо 3 седмици заедно с бебето. Но всяка сутрин се дера като магаре и изкашлям секрет не от гърлото, а от гърдите. И моето дишане било чисто...
Калкво да праявя?
На всичко отгоре и 3-тата хепатитна ваксина не е бита...
Дали някой ще препоръча педиатър от Младост София за експресно преслушване и второ мнение?
« Последна редакция: Февруари 23, 2011, 00:31:18 am от briax »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
в Младост има много педиатри, аз не бих препоръчала изрично някой.
всичките са горе-долу едно ниво.

ако ще търсиш второ мнение, по-добре иди при по-реномиран педиатър, ако можете да си позволите разкарването. ние ходим за второ мнение при д-р Масларски от болница Вита.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Здравейте, много моля за инфо за ваксината ROTARIX, повечето мнения са доста стари които намерих. Предварително благодаря.

Здравейте,
и аз напоследък се поинтересувах за ROTARIX. Ето малко полезна инфо: http://apteka.framar.bg/30012893/%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BA%D1%81-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0-1-%D0%BC%D0%BB-glaxosmithkline
http://www.vaksini.bg/16/view.html
happymery, бг педиатри ги бият в един ден, в двете крачета. По съвет на д-р Бърди се опитах да убедя нашата лична, да ги поставим през седмица. Страничният ефект от ваксините се отслабва по този начин. За съжаление с 300 зора успях да изрънкам да ги поставим през ден. Според мен детето ги прие по-леко. Ако можеш да се пребориш със системата :) най-добре е да се поставят поне със седмица разстояние. Успех :)


В Германия също се поставят едновременно двете ваксини. На двете крачета. И на двете ми деца така са поставяни, проблеми и странични ефекти не сме имали досега, с изключение на леко повишена Т след първите ваксини.

Здравейте Д-р Birdie, преди 2 години се консултирах с вас за моята дъщеря, която е вече почти 3-годишна госпожица. Тогава много ми помогнахте. Благодаря!
Сега имам нова питанка. Бебето е на 2 мес. На първия месец отложиха хепатит Б ваксината, защото сестра му беще болна и можеше и той да се зарази. На 2 мес. (вчера) му биха Хеп.Б и Синфлорикс. Педиатърката ме агитираше и за Ротарикс. Малко прекалено ми се стори 3 ваксини в 1 ден. Какво мислите?
След 2 седмици ни вика за Пентаксим. В такъв случай се получава на всеки 2 седмици да имаме ваксина - Пентаксим, след 2 седмици Синфлорикс, после пак след 2 седмици Пентаксим и т.н. до края. Така по-добре ли е или след месец да бием на 1 ден двете и да го караме така (всеки месец по 2 ваксини на ден).
Преди време имахте негативно мнение за Ротарикс. Още ли е такова? Чудя се за тази ваксина. И направи не ми е ясно как да я вместя?
« Последна редакция: Март 03, 2011, 23:13:05 pm от antonia1978 »
*
Имам следното питане: след изолирана бактерия от носен секрет и последвала антибиотична терапия, след колко време след лечението се прави контролна посявка с цел да се постави ваксина?
И на близките с които живее детето трябва да се направи посявка, нали?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Миналата седмица сложихме Аваксим 80. Много леко я понесоха.
До: Smaraidi
Контролна посявка се прави, най-рано три дни след края на антибиотичната терапия! Нослето не трябва да се промива, почиства и т.н., още от вечерта преди посявката. А, за фарингеален секрет - сутрин на гладно.
Ако, има последващо изолиране на същата бактерия, след лечение и негативен резултат - се проверяват всички, които имат близък контакт с детето.
Дано всичко е наред и съм била полезна!
Д-р Бърди, синът ми е роден в 28 г.с., в  момента е почти на 1 г. и 3 м. С лека степен на ДЦП и освен това при няколко направени ЕЕГ се установяват "еднични остри вълни, без данни за пароксизмална активност". Диагноза епилепсия беше отхвърлена категорично от двама невролози. Сле раждането около дата на термин има ваксина БЦЖ и Хеп Б. Втората хепатитна ваксина е поставена след 3 м.(юни 2010), а трета изобщо не сме правили. От октомври 2010 досега е ваксиниран всеки месец със Синагис. Няма други ваксини и при наличните неврологични проблеми съм склонна по-скоро да не рискувам. От друга страна, тъй като детето ми ходи на рехабилитация и логопед, според мен е изложено на зарази(ползват се общи уреди, играчки, а честно казано хигиената не е на ниво). Какво е вашето мнение за ваксиниране в този случай? Едниният невролог ни посъветва да изчакаме до 2 г., а другият дори ни се скара, че не сме направили плановите ваксини досега. Има ли смисъл след толкова дълга пауза да правим последната хепатитна (9 м. след втората)?
Предварително благодаря!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Диагнозата ДЦП не променя схемите на ваксинация.
Може да поставите всички нужни ваксини на детето, но съобразно сегашната му възраст и  направените досега ваксини - като вид и брой дози.
« Последна редакция: Март 09, 2011, 13:08:58 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
purpleali, благодаря за отговора :bighug:!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Прочетох че Пентаксим може да причини гърчове и парализа.
А Синфлорикс отново гърчове.

Е, не ми стана добре като четох... Страх ме хваща.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Здравейте,момичета!
Вчера ни сложиха ваксина,Синфлорикс,след нея малкия нощем вдигна температура 38.8,след Панадола,мокрите чорапки и ръкавички спадна на 37.4,3..и такава е днес през целия ден.Дали е нормално да поддържа такава температура цял ден?