Силавана,
абсолютно съм съгласна с повечето от момичетата. Вярно е, че най-сигурният начин да се разбере състоянието и на тръби, и на яйчници, и на матка е лапароскопията, но това - въпреки всичко си е операция, следвователно, ако може да се избегне - чудесно. Като всеки оперативен метод тя също предполага възможността от образуване на сраствания и поради тази причина, аз лично, считам, че трябва да се приложи в краен случай. Направи си засега цветна снимка, след време, ако продължава да не става (което не ти пожелавам) може и да стигнеш до лапароскопия, но засега - особено при наличие и на мъжки фактор - задръж нещата. Аз имах също лутане - оттук накъде, въпреки всичко съм решила първо да пробвам инсета - чак след евентуален неколкократен неуспех - да избера оперативния метод. И за друго са прави девойките - избери си специалист и спри да се луташ, мнения винаги ще има повече от едно, така че е най-важно да имаш доверие на лекаря и на това, което той ще избере като път. Успех, каквото и да решиш:)