Възможно е мъжът да няма, рядко се случва, но е възможно. Мъжете били по-устойчиви на тази инфекция, лекар ми го беше казал това, не знам колко е вярно. Моят също нямаше, но пи лекарства. А между другото, много е важно кога точно си я карала, може още да не сте били заедно. Високите IgG показват нелекувана с години инфекция. При мен случаят беше такъв и може и затова мъжът ми да нямаше повишени антитела.
Кръвният и ДНК тестът са два различни метода на изследване. Вторият се прави само в Геника, независимо в коя лаборатория занесеш пробата, те го изпращат в Геника. ДНК тестът е по-чувствителен и от тази гледна точка мисля, че е нормално да има разлика при двата. Доколкото помня, ДНК тестът отчита само наличие на прясна или активна инфекция, ако само IgG са повишени, няма да отчете положителен резултат. Някъде назаз dessi_kk беше постнала брошура от Геника и там е обяснено по-подробно, аз сега говоря по спомен и може и да бъркам някъде. Върни се и прочети.
Абортите преди или след откриването на хидросалпинкса са били? Хидросалпинкс се получава след прекарана хламидия и може да бъде причина за ранен аборт.
Друго, което се сещам от това, което съм чела, е че прекарването на хламидиална инфекция по време на бременност може да увреди плода. Вероятно това също може да доведе до аборт, дори в по-големи седмици. Но не съм сигурна, тук вече лекарите да кажат.
Но според мен, щом си имала хидросалпинкс, значи определено си имала хламидия и няма какво да се чудиш на лабораторните резултати. ПО-назад се разрази доста гореща дискусия по темата, не знам дали я чете, но мисля, че ще си отговоришп на доста въпроси.