Здравейте, разгледах някои неща за хламидията, но честно казано съм още объркана и ще съм ви много благодарна, ако може да ми помогнете.
Миналото лято имах болки в коляното, като през цялото време си мислех, че е защото го претоварвам и с малка почивка ще ми мине, което и стана. Но тази година, април месец, болките се появиха отново, предстоеше ми пътуване в чужбина и реших все пак да отида на преглед, при което предвид оплакванията ми ортопеда реши да ми пусне изследвания за хламидия, като за мое нещастие се оказаха положителни. Изследването беше само на Igg, като резултатите бяха 50.6 при референтни граници <20.0 отрицателен; 20-25 граничен; >25.0 положителен. Предписа ми лечение със Сумамед 500 за хламидията и отделно други лекарства за болките в крака. След като се върнах в България повторих изследването и резултатите бяха по-високи, за Igg 72.0 при същите референтни стойности, като този път ми предписа лечение с друг антибиотик (Авелокс).
Та въпроса ми е, не трябва ли да изследвам и другите титъри? До колкото разбрах от този само се вижда, че съм срещала с инфекцията, кой трябва да изследвам, за да видя дали е активна в момента и до колко време след лечението мога да повторя изследването?