0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какъв е този апетит???
« -: Януари 19, 2010, 19:18:26 pm »
 8O Искам да ви споделя  моят емоционален проблем-постоянния апетит  :(. Постоянно хапвам по нещо, направо е станало като наркомания :). Особено на работа колегите направо се плашат с мен-то са закуски, солети, пръчици.Когато съм напрегната ям.
За диети съм пробвала всичко, но не ям ли стомаха ми свири пета симфония  :lol:
Направо много неприятно качих за две години 20кг.
Дайте съвет момичета какво да правя????? :ask: :youwoman:

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Какъв е този апетит???
« Отговор #1 -: Януари 19, 2010, 19:28:43 pm »
Ох и мен ме мъчи същия проблем, аз не ям много през деня, но вечер докато не хапна нещо сладко пред телевизора не мирясвам  :oops: (до скоро дори не обичах сладко) решила съм от 1-ви февруари да спазвам диета пък да видим.
« Отговор #2 -: Януари 19, 2010, 19:42:20 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39433.new#new

днес я разгледах, стори ми се интересна ... но не е подходяща за мен

иначе, без ограничения и движение - няма да стане ...
*
« Отговор #3 -: Януари 19, 2010, 19:51:20 pm »
Тина, хрумва ми, че или не пиеш достатъчно вода и чувстваш не глад, а жажда, или че храната, която постоянно нагъваш, не засища за дълго време.

Опитай да пиеш чаша вода на всеки час-час и половина.

Не пропускай нито едно от трите основни хранения през деня - закуска, обяд, вечеря - и наблегни на протеините и полезните мазнини за сметка на въглехирдратите. Това ще ти създаде чувство за ситост и ще намали желанието ти за непрекъснато "прехапване" на лесно усвоими въглхидрати, които вдигат инсулина и водят до вълчи апетит само час-два по-късно.

Лакомията и е мой порок. Аз имам вредния навик да ям без да съм гладна само заради удоволствието от храната, особено като съм отегчена.

Дениса, сладкото е сигнал за мозъка, че храненето е приключило, така че е нормално да го искаш. Аз гледам количеството да е малко - наполовина или една трета от "обчайната" порция сладкиш, шоколоад, курабии, сладолед и прочие. Хем не се лишаваш, хем не си вредиш.
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #4 -: Януари 20, 2010, 09:29:35 am »
И аз като цигуларче ти препоръчвам да пиеш топла вода . Аз така правя и не чувствам глад, а и топлата /почти гореща/ вода спомага да се изгарят мазнините и прочиства червата.
« Отговор #5 -: Януари 20, 2010, 13:40:44 pm »
8O Искам да ви споделя  моят емоционален проблем-постоянния апетит  :(. Постоянно хапвам по нещо, направо е станало като наркомания :). Особено на работа колегите направо се плашат с мен-то са закуски, солети, пръчици.Когато съм напрегната ям.

Tina799, а ти изследва ли си хормоните на щитовидната жлеза и антителата, да нямаш някое Хашимото, защото и аз така качих 10кг., а се оказа, че проблема е  бил в щитовидната жлеза.
 :nurse_1:
« Отговор #6 -: Януари 20, 2010, 14:02:23 pm »

Tina799, а ти изследва ли си хормоните на щитовидната жлеза и антителата, да нямаш някое Хашимото, защото и аз така качих 10кг., а се оказа, че проблема е  бил в щитовидната жлеза.
 :nurse_1:

Да, имам Хашимото/намалена функция на щитовидната жлеза/. Първото изследване ми е правено през 2007г. тогава ми го откриха заболяването.Може и от това да е този апетит. Много бързо се и уморявам-ленива съм.

*
« Отговор #7 -: Януари 20, 2010, 14:21:39 pm »
Тина, и аз съм с хашимото и мислех, че на него се дължи напълняването ми. Отидох при д-р Тодорова и тя само като ме видя, предположи Инсулинова резистентност. Характерно за нея е натрупване на мастна тъкан в областта на корема. Аз дори и на диета докато бях качвах килограми. Назначи ми обременяване с глюкоза като освен кръвната захар се изследва и инсулина. Та се оказах със доста завишен инсулин. И така, започнах лечение.
Сега съм на диетата, към която mmary е пуснала линк. За 16 дни съм с 5 кг по-слаба (не че съм слаба де :lol:), като само два три дни съм изпитвала глад.
Та мисълта ми е, иди на ендокринолог пак и тогава предприемай мерки. Всъщност, похапването между храненията е основния враг на стройната линия. Честно пъти, стресът е виновен за напълняването. Успех, каквото и да предприемеш.
« Отговор #8 -: Януари 20, 2010, 19:02:33 pm »
Tina799, виж в интернет има статии за храненето при Хашимото.
Основни храни които трябва да се избягват  са:
- храни съдържащи глутен(бял хляб, тестени изделия)
- да се намали до минимум рафинираната захар, шоколада и да се ограничи всичко което съдържа кофеин
- да се избягва употребата на зеле в сурово състояние, в готвено може, но да не се прекалява, също така броколи, карфиол
- соя и соеви производни
- да не се приемат витамини и добавки, които съдържат йод, той да се набавя само от природни продукти - например моски дарове, риби и т.н.
- и др. ще прочетеш сама
Разрешава се много риба и рибни производни, защото са богати на мастни киселини Омега 3
Всичко това прочетох от различни сайтове, но не си спомням точно имената им, затова потърси с търсачката повече информация.
Спри или ограничи тестените изделия и сладкото и леко-полеко ще се прояви ефекта в намаляване на килограмите.
Хайде успех!
 :lol:
« Последна редакция: Януари 20, 2010, 19:04:08 pm от kartiche »
« Отговор #9 -: Януари 20, 2010, 19:51:43 pm »
kartiche, много благодаря за информацията и загрижеността  :bighug:
Момичета благодаря и на вас за съветите. :grouphug2:  Ще потърся и лекарска компетентност.

« Отговор #10 -: Януари 20, 2010, 21:03:10 pm »
Лакомията е И мой порок, но аз поне хапвам солидно и винаги закуска, обяд и вечеря, такива работи като солети и пр. не ям. Не ям в офиса. То не ми се и яде де, като ям солидно сутринта и солидно на обяд. За щастие кг си стоят както винаги едни и същи (може би защото имам лека хиперфункция на щитовидната?)
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #11 -: Януари 20, 2010, 21:55:19 pm »
За щастие кг си стоят както винаги едни и същи (може би защото имам лека хиперфункция на щитовидната?)
Ааааа не е от хипер функцията. :lol: И аз съм с такава, пък от 20 излишни килограма досега само с 5 се преборих.
« Отговор #12 -: Януари 21, 2010, 17:32:17 pm »
Уф, все не мога да я разбера тази щитовидна. Нали при базедовата болест, при която има хиперфункция, хората слабеят?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #13 -: Януари 22, 2010, 18:38:44 pm »
И аз от както си останах у дома от 28.12 имам ужасен апетит :oops:От 58кг лятото и есента сега съм 62 кг и ще се побъркам.А пък и ми е нервно непрекъснато ,а това води и да често похапване.При мен мисля ,че се дължи от стреса,но дали е така......... :(

« Отговор #14 -: Януари 26, 2010, 08:27:00 am »
Откакто писах в тази тема и мен взе да ме гони този глад, да не би да е заразно? :hungry:
 :lol: :lol: :lol:
Качих 1 кг. за отрицателно време. :?
 :eating:
« Последна редакция: Януари 26, 2010, 08:38:18 am от kartiche »
« Отговор #15 -: Януари 26, 2010, 09:18:37 am »
Откакто писах в тази тема и мен взе да ме гони този глад, да не би да е заразно? :hungry:
 :lol: :lol: :lol:
Качих 1 кг. за отрицателно време. :?
 :eating:

О, милата тя  :lol: това е от зимния сезон и това че често си стоиме вкъщи  :eat:  :wink:.
« Последна редакция: Януари 26, 2010, 09:20:18 am от tina799 »

*
« Отговор #16 -: Януари 26, 2010, 10:53:54 am »
няма вече :?
« Последна редакция: Януари 26, 2010, 12:48:58 pm от moniks_s »

*
« Отговор #17 -: Януари 26, 2010, 11:59:20 am »
moniks_s, това не е тема за диети и кой качил или свалил един кг. Тина явно има някакъв хормонален проблем. Ако искаш да пишеш за диети, заповядай тук: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39433.0

*
« Отговор #18 -: Януари 26, 2010, 12:50:48 pm »
знаех си.....съжалявам ,но и други по-горе са писали за диети и кой е свалил килограми и аз затова реших да споделя
« Последна редакция: Януари 26, 2010, 13:02:22 pm от moniks_s »

« Отговор #19 -: Януари 28, 2010, 14:35:45 pm »
Искам да попитам-във връзка с моите килограми/80кг/ има ли вероятност ако не ги сваля до препоръчано инвитро процедура да откажат да ми направят такава, заради тези високи килограми? Моля, ако има някоя от вас с подобен случай нека да пише! :ask: