0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Какъв е този апетит???
« Отговор #20 -: Март 28, 2010, 23:44:54 pm »
tina799  и аз съм почти 80 кг./170 см.  и никога не са ми отказвали да направя инвитро заради това. Е, добре би било да тежим по-малко, но пък никога док не ми е отварял дума за кг.
*
« Отговор #21 -: Март 29, 2010, 20:59:18 pm »
tina799, мисля че въпросът с килограмите е свързан с използваните лекарства. В листовката на някои лекарства (например Оргалутран) пише, че ефективността и безопасността на лекарствения продукт не са изследвани при жени под 50 кг и над 90 кг. Но за тях сигурно има други лекарства.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #22 -: Май 12, 2010, 20:15:21 pm »
Тина, Инсулинова резистентност. Характерно за нея е натрупване на мастна тъкан в областта на корема. Аз дори и на диета докато бях качвах килограми. Назначи ми обременяване с глюкоза като освен кръвната захар се изследва и инсулина. Та се оказах със доста завишен инсулин. И така, започнах лечение.
Аз като подготвях документи за Фонда ми правиха пълна кръвна картина с изследване за кръвната захар. Това не е ли достатъчно? Това изследване за инсулиновата резистентност е нещо различно, така ли? По дяволите, в последните три месеца качих 5 кг, като в същото време съм на клостилбегит. От клостила дебелее ли се? Истината е, че тук някъде четох, че наднорменото тегло ПРЕЧИ НА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕТО. От друга страна ендокринологът каза, че няма да ме подлага на режими и таблетки за отслабване, защото планирам забременяване ... Става пълна кажа, а нищо не може да спре килограмите да вървят нагоре  :x
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #23 -: Май 12, 2010, 22:47:15 pm »
Изследването само на кр. захар не е достатъчно. Ако има инсулинова резистентност кр. захар остава в норма, а инсулина скача много. Та и да ти е в норма захарта, това нищо не значи...Погледни тази тема, има много информация - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=29421.msg453721#msg453721
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #24 -: Май 21, 2010, 13:18:11 pm »
Сикссенс ти е отговорила вече. Изследването е обременяване с глюкоза. Взима се три пъти кръв - на гладно, 1 час след изпитата глюкоза и 2 часа след нея, като освен за кръвната захар се следят и нивата на инсулина.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #25 -: Май 26, 2010, 16:22:36 pm »
Уф...и аз съм с такъв проблем и започва да ме мъчи доста сериозно.
Имам проблеми със ЩЖ , първо ми казаха Базед, а след това - Хашимото. Последната диагноза ми я постави Д-р Тодорова - Хашимото .

Не знам какво ми има, но когато ми откриха проблема с ЩЖ и ми назначиха лечение, за по-малко от 2 месеца качих 10 кг. За мен и моята физика това е ужасно много, тъй като цял живот съм била около 50-53 кг.
В един момент ми писна да дебелея и да ми е лошо ( имах доста странични ефекти от лекарствата ) и спрях с всякакви хапове.
Е да, но като разбрах че съм бременна нещата се промениха...вече не съм само аз и не мога с лека ръка да кажа - няма да пия нищо, пък да става каквото ще.
Пак започнах с хаповете и съответно дебелеенето. Не ям много, изобщо. А да си позволявам мазни и сладки неща - изобщо.
От както съм бременна качих 8-10 кг. , което с началният старт вече стават къде 20.
Слава Богу почти нямам свободно време, че да се вкарвам в размисли и страсти...иначе до сега да съм се депресирала.

Имам назначено изследване за захарта , забравих как се казва - това с глюкозата. Не съм гледала какво беше, защото ми е назначено за след месец някъде и знам че имам доста време...
Така както прочетох тук, се оказва, че ако имам проблем с инсулина, той може да е причина за това дебелеене .
Правилно ли съм разбрала ?
И може ли това изследване да се направи по-рано или е задължително да си е в определените седмици ?