Честно казано въпросът е доста сложен. Не можеш просто така да кажеш-да или не...и това да се измерва в проценти. Зависи какви са проблемите на двойката, която не може да има деца....кой точно ще роди и ще даде детето си. В бгмама, се говори повече, като че ли само за износване на плода. Те момичетата там явно не могат да си представят какво е да не можеш да заченеш и да родиш свое дете /дано да не съм права/. Аз си поставям въпроса така: бих ли износила мое дете, което да дам примерно на сестра ми след раждането. Та аз дори познавам такъв случай. Първата братовчедка на майка ми ражда втория си син и го дава на сестра си, която няма свое дете...живеят къща срещу къща ...след което сестрата, която е осиновила детето на сестра си, ражда свое дете, пак момче и така-едната остава с едни син, а другата се сдобива с двама, и до ден днешен се грижат едни за други, и общо взето той е с две майки....като пояснявам всички знаят истината...
Не мога да твърдя нещо, което не съм изживяла, но си мисля, че аз ако имам свое дете или деца бих дала другото на сестра ми, ако тя не може да има свое......сигурно това ще е адски трудно взето решение, но ще направя щастлив още един човек и то собствената си сестра. Какво по-голямо щастие оттова, да направиш щастлив някой, който го заслужава, но съдбата не е благосклонна към него. Да не говорим, че това дете ще бъде обичано от още повече хора. Ясно е, че ситуацията ще се усложни, когато детето порасне, но по-добре така, отколкото една нещастна семейна двойка. Живота ни поднася какви ли не изненади, така че не мисля, че в този Един живот има какво да губим. Това е. Това са първите мисли, които ми нахлуха в главата, като прочетох анкетата, за което благодаря на Мели.