0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #840 -: Ноември 04, 2010, 16:25:25 pm »
Момичета благодаря ви за отговорите :).Утре ще направя уринарен сутринта,а в събота ще посетя един доктор(моят отсъства)хем за кръвен хем за преглед.Искренно се надявам.Ще пиша какъв е резултата :D :D :D
« Отговор #841 -: Ноември 07, 2010, 17:45:21 pm »
Здравейте бъдещи майки! Чета редовно темата, най-накрая се реших да споделя и своите тревоги, защото вие ще ме разберете най-добре. От 6 месеца се опитвам да забременея и този месец най-накрая ми се стори, че нещата се получиха. Последния ми цикъл започна на 08.10, преди около седмица започна да ми се гади от време на време придружено от повръщане, гърдите ми са огромни и напрегнати, изнервена съм и избухвам от малко, спя по 12 часа и ставам уморена, температурата ми не пада под 37,2. Вчера направих тест, на който се появи бледа 2ра чертичка(цикълът ми е адски точен на 28 дни), бях най-щастливата жена, но тази сутрин се появи леко кафеникаво зацапване с леки болки ниско в корема, не като при цикъл. Зацапването беше малко и в момента дори го няма, но преди 3 години получих подобно в 7 г.с. и се оказа кухо яйце. Моля ви за съвет, да изчакам ли още седмица преди да посетя лекар или да го направя още утре?
*
« Отговор #842 -: Ноември 07, 2010, 18:03:34 pm »
Според мен трябва да отидеш на лекар.Дано всичко е на ред :)
*
« Отговор #843 -: Ноември 08, 2010, 07:09:10 am »
Здравейте момичета. Ше се включа и аз в темичката. С мъжа ми от известно време бебеправим, като този месец мисля че уцелихме овулацията, последен цикъл на 16.10. Повече от 10 дни много ме болят гърдите, повече в горната част. Преди цикъл съм имала дискомфорт, но по-скоро напрежение, а тово си е болка. Как мислите?
*
« Отговор #844 -: Ноември 08, 2010, 08:47:49 am »
pons :)не искам да те разочаровам но не търси симптоми при всеки е различно.При мен примерно започнаха да ме болят доста късно всичко е от хормоните и зависи при кой колко са.По скоро си мери температурата.Дано да сте уцелили момента :)успех мила.
« Отговор #845 -: Ноември 10, 2010, 15:18:18 pm »
Здравейте, отскоро съм тук и реших да се включа.

Имам чувството, че вече започвам да си втълпявам разни неща. Със съпруга ми отскоро правим опити за забременяване и този месец се възползвахме от най-фертилните ми дни. От началото на тази седмица имам доста сериозен апетит, от време на време - прилошаване (гадене, виене на свят; особено сутрин); гърдите ми са не само болезнени, ами и уголемени (което нормално не ми се случва преди менструация. Болезнени - да, но уголемени - не). Имала съм и предишни бременности (2), и двете прекратени - едната по желание, а другата - по медицински причини. И в двата случая имах симптоми от самото начало (около 10-15 дни след датата на зачеване): гадене, сънливост, непоносимост към миризми, особено на цигари, кафе и алкохол; много силно изострено обоняние. Имам чувството, че сега имам почти същите симптоми, но се опасявам, че си внушавам. Менструацията трябва да ми дойде на 14ти, но аз не издържах и си направих тест тази сутрин - отрицателен беше  :(.

Чувала съм хиляди истории за това, че тестовете не отчитат правилно преди закъснението, независимо колко са чувствителни, както и истории за 2/3/5/ отрицателни теста, правени по различно време, а всъщност се оказва, че бременност има. Обаче на мен никога не ми се е случвало теста да ме излъже - имала съм съмнения (2 от които - оправдани, както споменах), правила съм тестове - и преди, и след закъснението - никога не ми се е случвало резултатът да не е верен. И все пак - надеждата умира последна, та все се надявам да е било прекалено рано за тест все още. Знам, че е най-добре да изчакам датата на менструацията и след закъснението (ако има такова) да направя тест/да отида на преглед/да си направя кръвен тест, но съм адски развълнувана, притеснена и надяваща се и реших да споделя...
« Отговор #846 -: Ноември 10, 2010, 16:16:44 pm »
Здравейте, отскоро съм тук и реших да се включа.

Имам чувството, че вече започвам да си втълпявам разни неща. Със съпруга ми отскоро правим опити за забременяване и този месец се възползвахме от най-фертилните ми дни. От началото на тази седмица имам доста сериозен апетит, от време на време - прилошаване (гадене, виене на свят; особено сутрин); гърдите ми са не само болезнени, ами и уголемени (което нормално не ми се случва преди менструация. Болезнени - да, но уголемени - не). Имала съм и предишни бременности (2), и двете прекратени - едната по желание, а другата - по медицински причини. И в двата случая имах симптоми от самото начало (около 10-15 дни след датата на зачеване): гадене, сънливост, непоносимост към миризми, особено на цигари, кафе и алкохол; много силно изострено обоняние. Имам чувството, че сега имам почти същите симптоми, но се опасявам, че си внушавам. Менструацията трябва да ми дойде на 14ти, но аз не издържах и си направих тест тази сутрин - отрицателен беше  :(.

Чувала съм хиляди истории за това, че тестовете не отчитат правилно преди закъснението, независимо колко са чувствителни, както и истории за 2/3/5/ отрицателни теста, правени по различно време, а всъщност се оказва, че бременност има. Обаче на мен никога не ми се е случвало теста да ме излъже - имала съм съмнения (2 от които - оправдани, както споменах), правила съм тестове - и преди, и след закъснението - никога не ми се е случвало резултатът да не е верен. И все пак - надеждата умира последна, та все се надявам да е било прекалено рано за тест все още. Знам, че е най-добре да изчакам датата на менструацията и след закъснението (ако има такова) да направя тест/да отида на преглед/да си направя кръвен тест, но съм адски развълнувана, притеснена и надяваща се и реших да споделя...

И при двете ми бременности тестовете бяха положителни десетина дни преди датата на мц. Втората черта беше съвсем бледа, но я имаше. Успех!
« Отговор #847 -: Ноември 12, 2010, 17:05:59 pm »
Здравйте момичета,нова съм тук,и искам да споделя и аз моя случай и да помоля за мнение.С моя съпруг бебеправим от 6 месеца и все нищо.Но на 09.11 следобяд ме почнаха едни болки в стомаха и кръста,като че пред цикъл,но до него има време.На следващата сутрин като отидох до тоалетна след избърсване имаше малко червено петно,повече не се повтори.Сега ми е малко надут корема и постоянно ме придърпва,а и от два дни правя на хладилника нападение през 30 мин.все съм гладна.Незнам дали този път чудото се е случило или може би имам някакъв генекологичен проблем.Тест не съм правила защото трявба да ми дойде на 26.11,и може би няма да отчете.Ще се радвам на вашите мнения и подкрепа.Благодаря предварително.
« Отговор #848 -: Ноември 13, 2010, 10:11:16 am »
Здравйте момичета,нова съм тук,и искам да споделя и аз моя случай и да помоля за мнение.С моя съпруг бебеправим от 6 месеца и все нищо.Но на 09.11 следобяд ме почнаха едни болки в стомаха и кръста,като че пред цикъл,но до него има време.На следващата сутрин като отидох до тоалетна след избърсване имаше малко червено петно,повече не се повтори.Сега ми е малко надут корема и постоянно ме придърпва,а и от два дни правя на хладилника нападение през 30 мин.все съм гладна.Незнам дали този път чудото се е случило или може би имам някакъв генекологичен проблем.Тест не съм правила защото трявба да ми дойде на 26.11,и може би няма да отчете.Ще се радвам на вашите мнения и подкрепа.Благодаря предварително.

Здравей, кога ти е била последната М..от това, което пишеш ми се струва, че е била около края на м.октомври и ако е така, според мен е адски рано да имаш симптоми на бременност, освен ако не си забременяла в преден цикъл..нямам обяснение друго. Дано да се е получило все пак :)

« Отговор #849 -: Ноември 14, 2010, 00:22:52 am »
Здравейте момичета,
ще съм много щастлива, ако си искажете мнението по моя въпрос. Преди 2 седмици, може и по-малко, при навеждане ме заболя много кръста, тази болка се появявява понякога по-силна, понякога по-малко, след това в момента,в който изпуша половин цигара, започва да ми се гади и кашлям и се давя, гърдите ме болят сякаш ми идва от седмица, а трябва да ми дойде утре на 14ти, боли ме също долу ниско както по време на менструация, и осещам болки от време на време в левия яйчник.Мислех, че може и да съм бременна, но вчера на 12ти си напривих тест.Беше отрицателен. Не знам какво да мисля?Много съм объркана?Ако не ми дойде до 2 дни, ще повторя теста.Вие какво мислите?Това кашляне и гадене се появявява след всяка запалена цигара, за това и ги намалих.Също без да съм пушила сутрин като стана пак кашлям.Ако не съм бременна, на какво може да се дължи това?Чакам вашите мнения! Благодаря предварително.
*
« Отговор #850 -: Ноември 14, 2010, 00:48:30 am »
На какво може да се дължи кашлица при пушач, особено при стартиралия вече грипен сезон?  :wink:  Ами на много неща и бременностт не е най-логичното обяснение. Гадене може да предизвика самата кашлица и при непушач, може и да си се заразила с нещо, което ти дразни стомаха... Всички можем само да гадаем, не и да ти отговорим категорично. И сама знаеш, че тестът за бременност е най-сигурният отговор. Правила си вече един - отрицателен, ако ти закъснее все пак - направи още един, никога не се знае, има всякакви случаи. :)
Успех!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #851 -: Ноември 14, 2010, 13:24:32 pm »
pipi_papi, направи си тест и след 2 дни и след още 2, ако не ти дойде /зависи кога ти е била овулацията и дали си имала сексуални контакти тогава/. Това, което мога да кажа със сигурност от написаното от теб е, че явно цигарите не ти понасят, по една или друга причина организмът ти ги отхвърля. Дано причината да е толкова хубава, колкото си мислиш. Ето ти една чудесна възможност да опиташ да ги спреш независимо от резултата.
Успех!
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
« Отговор #852 -: Ноември 14, 2010, 16:14:01 pm »
Момичета, благодаря ви за отговорите! Като по часовник днес ми дойде, така че не съм бременна.Но ще спирам цигарите -това е заключението, макар и да пуша по-малко, явно не ми понасят!!! Пък и ще е добре да се поизчистя от тази гадост и тогава да забременея и да имам едно хубаво и здраво бебче!!!:) ще се наложи и на лекар да отида, ако не спре кашлицата! Може пък и толкова много да съм искала да съм бременна, че да си въобрзям разни неща-понякога го има и този момент. :)
*
« Отговор #853 -: Ноември 14, 2010, 16:43:52 pm »
pipi-papi, добре си решила да спреш да пушиш. Имай предвид, че човек се изчиства от антибиотици, но вредата от цигарите върху организма и яйцеклетките ти конкретно е перманентна. Колкото по-скоро оставиш цигарите, по-добре.

И за да има нещо по темата, ранните симптоми на бременност са предимно въображаеми, а тестовете около дата на менструцията предимно верни.
« Отговор #854 -: Ноември 14, 2010, 17:43:39 pm »
Beky, според мен тези ти симптоми за признаци на овулация не на бременност, успех!
« Отговор #855 -: Ноември 15, 2010, 23:13:20 pm »
Здравейте, момичета!
От няколко часа ровя из форума, но май не открих отговор на въпроса си, така че ще го задам  :sorry:: днес, след седмица дакъснение и два положителни теста реших, че е време за преглед (четох някъде, че е добре да се изчака 10тина дни, но така се случи, уж исках само час, пък те часове нямали, сега да отивам - както и да е). Отидох в болница Лозенец, която никак не ми е любима, но ми е най-удобно. Там след дълго размотаване за разрешения за преглед (?!? 8O), стигнах до заветния ехограф, само за да ми кажат, че било рано и нищо не се виждало. Всъщност имало там една точка, която може и да е това, но не се знае - да отида пак след 2 (две!) седмици  :(. Аз след две седмици, ако дай Боже има нещо, ще съм към края на седма... Не е ли вече късно? То за това време колко глупости мога да сътворя  :(. Тръгнах си, без да разпитвам, защото очевидно не им се занимаваше с мене, но сега пък се ядосвам на себе си, че не проявих малко нахалство :(
Моля, кажете ми какво да правя според вас? Някой читав лекар, който ще ми обясни спокойно кога какво може да се види и какво да правя? Ако може и да е в Лозенец, още по-добре :). Четох разни теми за Токуда, но там разбирам, че трябва да се запишеш с месеци напред :(. Как може да се прави такова дългосрочно планиране?!
Много дълго стана, но и мъката ми не е малка :)
Лека нощ и сладки сънища на всички! :countingsheep:

ПП А да, видях в последствие, че на листа са ми написали obs. grav. нищо не открих по въпроса :(. Някой да има идея какво означава?  :?
*
« Отговор #856 -: Ноември 16, 2010, 09:14:16 am »
vanyush, за каква мъка говориш, момиче?
Имаш положителен тест, това е страхотно, Честито!
За преглед най-добре изчакай още една седмица, това можеш да направиш във всеки частен кабинет, без предварително записване.
Спокойна бременност ти желая!
« Отговор #857 -: Ноември 16, 2010, 19:13:43 pm »
Снежи, благодаря ти! По-скоро на майтап го казах това за мъката, но не трябваше да се шегувам с тези неща, като знам какво нещо е неизвестността и очакването :(. Мъката ми идва от главата, това е  :D
Ще изчакам седмицата, не е толкова страшно. щеше ми се някой да ми каже какво да правя и какво не, но то така или иначе вероятно от форуми ще се информирам като знам колко са обяснителни повечето лекари :)
Днес между другото направих кръвен тест - близо 3000! Дали четвъртък да ходя пак? Има ли смисъл от второ?
Никой ли не знае какво е obs. grav.? :?
« Отговор #858 -: Ноември 16, 2010, 20:50:45 pm »
Здравейте на всички бебеправещи , и аз съм една от вас и търся мнение .
Последния ми цикъл беше на 1ви ноември, преди 4 дни си направих тест на който се появи втората чертичка ,причината да го направя беше прималяване сутрин , виене на свят и леко гадене. Само че си правих и втори тест от друга марка но той ми показ отрицателен. Много е рано за ехо , очаквам и вашето мнение.
*
« Отговор #859 -: Ноември 16, 2010, 21:14:55 pm »
vanyush :)Честито и се въоръжи с търпение.Не знам какво означава но щом са ти казали че виждат точица значи си бременна а стойността на ЧХГ то ти е супер.Не е лошо да отидеш още веднъж за да видиш дали всичко се развива нормално,но ти си прецени все пак.Лека бременност ти желая :)
gerbera :)така като гледам и на теб ще честитим скоро стискам палци.И направи си кръвен тест за да разбереш какво става.
Успех момичета :)