0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #740 -: Септември 02, 2010, 18:31:57 pm »
в петък на 27,08 ми беше 17ден от цикъла и си правих тест за бременност който показа и втора чертичка но адски бледа!цикъла си го чакам евентуалко около 08,09.
Според мен правиш някаква грешка в изчисленията:
ако на 27 Август ти е бил 17-ти ден от цикъла и очакваш М на 8 Септември, значи цикъла ти е със средна дължина от 29 дни. При средна лутеална фаза от 14 дни, следва теста да ти е отчел 2 дни след овулация, което е НЕвъзможно.
Изчакай си следващата седмица и чак тогава си прави каквито и да е тестове.
Успех и скоро да се похвалиш  osi_9

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #741 -: Септември 03, 2010, 13:59:58 pm »
Здравейте момичета,
цяла сутрин чета форума и накрая реших да се регистрирам.
Виждам, че има доста компетентни дами тук и много бих ви била благодарна, ако можете да ми дадете някакви насоки.
Общо взето нещата стоят така:
Закъснява ми със 7-8 дни, последния ми цикъл беше на 27 юли. 10-тина дни след овулацията, която ми беше около 14 (правих ову тестове) имах розовикаво течение и след ден спря.
Сега си мерих ректалната температура и ми е 37.6, вагиналната 37.8.
Знам, че трябва да се мери сутрин, но сега си взех термометър. 
Още не съм правила тест, не искам да го пипам още, просто да ме насочите къде е най-правилно и кога да си меря температурата.
А и още нещо, е сега докато бяхме на море правихме секс обаче страшно ме заболя, всичко ми се беше стегнало много, все едно правих секс за първи път, все едно е подута отвътре и направо имах чувството, че ще ми... обърне хастара... звучи ужасно, знам, но точно това чувствах. От тогава не сме правили нищо. Иначе имам болки в областа на яйчниците, преди дни, в продължение на няколко дена няма-няма и като се размърдам и сякаш ми се стичаше всичко надолу, от яйчниците към влагалището. Много гадно, сега не е така, но си имам от време на време болки в яйчиците, дърпане някакво.
Благодаря предварително, много ще се радвам на отговорите ви!
Хубав ден на всички!
« Отговор #742 -: Септември 03, 2010, 14:06:52 pm »
Неразбирам защо неискаш да направиш тест за бременност??  :?
По-добре го направи за да си наясно дали си бременна или не, и ако не си върви на лекар да видиш защо ти закъснява цикъла.
Успех и дано си бременна  :)

*
« Отговор #743 -: Септември 03, 2010, 14:08:26 pm »
Здравей Антрима, със 7-8 дневно закъснение съвсем спокойно може да си направиш един тест. Дано имаш повод да си много щастлива :P

ПП. БТ няма смисъл да мериш след като си станала от леглото - не е показателна.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #744 -: Септември 03, 2010, 14:17:54 pm »
Ясно, точно за това исках да знам кога.
Благодаря много за отговорите, а тест не искам да правя още, мисля да почакам, понеже прекалено много разочарования последните месеци и някак... честно казано ме е страх.
Благодаря от сърце за отговорите!
« Отговор #745 -: Септември 03, 2010, 14:20:45 pm »
Здравейте момичета днес теста ми е с доста по розова черта отколкото предния път :bfp1:,успяхме.Пожелавам успех и на всички останали, правете ЛЮБОВ не просто секс :oops:
*
« Отговор #746 -: Септември 03, 2010, 14:39:57 pm »
Ясно, точно за това исках да знам кога.
Благодаря много за отговорите, а тест не искам да правя още, мисля да почакам, понеже прекалено много разочарования последните месеци и някак... честно казано ме е страх.
Благодаря от сърце за отговорите!
Два пъти ти го казват, но да не остана по-назад - прави тест спокойно, най-малкото ще спиш спокойно.

Здравейте момичета днес теста ми е с доста по розова черта отколкото предния път :bfp1:,успяхме.Пожелавам успех и на всички останали, правете ЛЮБОВ не просто секс :oops:
Краси, на теб едно тихичко честито. Записвай час за лекар и право в "бременната" тема :)

« Отговор #747 -: Септември 03, 2010, 14:41:26 pm »
Ох, направих теста де ииии   :bfp1:
... немога да повярвам, сега ще направя още 2-3 и тея дни съм на лекар.
Аз... просто незнам какво става. Много, безкрайно съм щастлива!
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #748 -: Септември 03, 2010, 14:44:29 pm »
Честито, Antrima, почти бях сигурна, че ще е такъв резултатът, с това закъснение можеш още утре да отидеш на лекар.  :D
« Отговор #749 -: Септември 03, 2010, 16:39:46 pm »
Здравейте , трети ден ми закъснява ,гади ми се нон стоп повръща ми се , лошо ми е и се чуствам  все едно целия свят ми е крив :( правих си тест Шуър чек първия ден от дакъснението и беше отрицателен .Сега правих нови 2 теста но  са UniMark
лошото е ,че нищо не им разбирам .. има една чертичка само ок обаче се разлепи синята ивичка и под нея има още 1 черта .. това какво значи ? Нали не се гледа тая черта или нещо бъркам.. как се изразих само ама съм мноого притеснена.Моля за малко разяснение от тези от вас които са ползвали такъв тест .
« Отговор #750 -: Септември 04, 2010, 12:24:35 pm »
Щом си бременна, дори тест от най - евтините, и то при това закъснение, ще покаже две черти.Успех!
*
« Отговор #751 -: Септември 04, 2010, 12:56:56 pm »
LaBella както си го обяснила, малко трудно някой ще ти каже какъв е резултатът, дори ако е ползвал тест от същата марка и вид. Щом по теста има механична повреда - нещо разлепено и счупено, че под него да се вижда друга чертичка и пр. - съмнително е, че може да се разчита на резултата, който показва. Просто си купи нов тест, следвай стриктно инструкциите в описанието и дано видиш категорично положителен резултат!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #752 -: Септември 11, 2010, 09:30:36 am »
Здравейте момичета, едвам дочаках да мине още една седмица и днес сутринта рано рано направих отново тест и за моя огромна радост и аз най-сетне видях  :bfp:  :bighug:
« Отговор #753 -: Септември 11, 2010, 10:12:13 am »
Браво, честито и много здрав, пухкав бебок на финала :lol:
*
« Отговор #754 -: Септември 11, 2010, 10:19:41 am »
Здравейте момичета, едвам дочаках да мине още една седмица и днес сутринта рано рано направих отново тест и за моя огромна радост и аз най-сетне видях  :bfp:  :bighug:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43327.msg749082;topicseen#new
Ей това е линка с темата на бременните, чакаме те там :)

« Отговор #755 -: Септември 15, 2010, 14:02:27 pm »
Здравейте отново, както ви се похвалих преди няколко дни видях  :bfp: на следващия ден отново направих тест и той също показа  :bfp: и за да съм вече съвсем сигурна понеже лекарката ми е отпуска до 20.09. вчера си направих и кръвен тест!ето го и резултата
Хормони
Име на теста(изследване)   Резултат    Единици Референтна стойност Метод
бета ЧХГ H  2243     U/l   0 - 1   ECLIA

Забележка :
H - резултатът е над нормата (High - висок)
L - резултатът е под нормата (Low - нисък) 

кажете ми моля ви това означава ли със сигурност че съм бременна?защото пък и резултата е доста висок и малко ме притеснява или е нормално.
Помогнете ми защото ми е първа бременност и нямам никакъв опит
*
« Отговор #756 -: Септември 15, 2010, 14:06:19 pm »
Честито, бременна си!

ЧХГ нива по седмици от първия ден на последния менструален период (ПРМ) или в гестационни седмици*:

• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml
• 5 седмици от ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml
• 6 седмици от ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml
• 7 - 8 седмици от ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml
• 9 - 12 седмици от ПРМ: 25 700 – 288 000 mIU/ml
• 13 - 16 седмици от ПМП: 13 300 – 254 000 mIU/ml
• 17 - 24 седмици от ПМП: 4 060 – 165 400 mIU/ml
• 25 - 40 седмици от ПМП: 3 640 – 117 000 mIU/ml
• не бременни: <5.0 mIU/ml
• След менопауза: <9.5 mIU/ml

Повече информация :
Хормонът на бременността - ЧХГ (hCG)
« Отговор #757 -: Септември 15, 2010, 14:06:30 pm »
Резултата ти е повече от супер.

Честито :D

Елфи, ме изпревери :)
Че е и много подробна :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #758 -: Септември 15, 2010, 14:24:29 pm »
Много ви благодаря момичета за бързите отговори и неможете за си представите как се надявах да чуя именно това. От вълнение немога да си събера мислите за да пиша  :bighug:
« Отговор #759 -: Септември 16, 2010, 12:44:08 pm »
При късна овулация на 21 ден от цикъла кога най-рано се прави тест за бременност?