0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #280 -: Април 24, 2010, 23:42:16 pm »
Здравейте момичета,

Аз съм нова във форума и много ми харесва. Мога да прекарам часове в този сайт и да чета интересни темички.

Това което ме интерсува е дали е възможно да съм забременяла след полов акт 3 дни преди овулацията ми. Ето копие на графиката ми: http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1

Ще се радвам на отговор.
 :pleasantry:

« Отговор #281 -: Април 24, 2010, 23:57:09 pm »
Здравей и добре дошла една българка! Не знам какво си копирала обаче в линка, защото като кликна върху него се отваря моята графика - на miraniki... 8O
*
« Отговор #282 -: Април 25, 2010, 00:13:16 am »
Добре дошла на edna bulgarka
Мисля ,че това е твойта графика

http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&userLoginName=edna%20bulgarka
« Отговор #283 -: Април 25, 2010, 13:15:37 pm »
Здравейте момичета,

Аз съм нова във форума и много ми харесва. Мога да прекарам часове в този сайт и да чета интересни темички.

Това което ме интерсува е дали е възможно да съм забременяла след полов акт 3 дни преди овулацията ми. Ето копие на графиката ми: http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&userLoginName=edna%20bulgarka

(би трябвало сега линка да се отваря)

Ще се радвам на отговор.
 :pleasantry:

*
« Отговор #284 -: Април 25, 2010, 13:25:14 pm »
Привет,

Възможно е зачеване при полов акт три дни преди О.
Както знаем сперматозоидите биха могли да оцелеят и да си свършат работата до 6-7 дни.

Ти как определяш О.? За съжаление от графиката ти не може да се прецени - няма отбелязана БТ, както и тестове.
БТ ще е необходима и в следващата фаза (ЛФ), за да преценим как се развиват при теб нещата.
Успех!
« Отговор #285 -: Април 25, 2010, 13:50:02 pm »
Аз овулацията си я определям от болките ниско долу в корема. Забелязала съм, че в деня когато болката е най-силна (примерно на 12тия ден от месеца), на 24тия ми идва цикъла. Тази болка я разпознавам, защото е по един и същи начин 1-2 дни в месеца. Температура не съм мерила.
*
« Отговор #286 -: Април 25, 2010, 14:14:53 pm »
Болката не е достатъчен фактор за определяне на О.
Именно това е смисълът на графиките - чрез БТ да се фиксират основните определящи моменти на цикъла ни.
Ако се съчетаят с тестове и УЗИ, ще имаш най-точната картинка.
При 24 дневен цикъл, О. би могла да бъде между 8-ми и 12-ти ден.
Има доста теми тук относно измерване на БТ, Овулация, тестове и т.н., ако решиш да се запознаеш.
Дано все пак не ти се налага да навлизаш в подробности :wink:

Защото тук малко излизаме от темата!  
« Отговор #287 -: Април 29, 2010, 03:00:00 am »
здравеите днес се регистрирах много исках да пиша. сварши ми цикала преди 1 седмица и от тогава всеки ден правя опити наистина е много рано да се говори знам че трябва да чакам.но от два дни имам болки ниско долу в яичниците целичт ми корем е подут стомаха ме наболчва то дайе не е болка ами едно много странно чуство кога да направя парвия тест??
« Отговор #288 -: Април 29, 2010, 09:42:00 am »
най-добре първи ден след закъснението с тест на шуър чек..По принцип хорионогонадтропина се появява в кръвта седмица,след зачеването но не винаги тестовете го отчитат..като си правих тест с евтин не го отчете,а шуър чек-да..аз вече не съм бременна..пиша го с няколко дума,а подробностите са в темата за "майчин дом".така са преценили модераторите,които са преместили постовете ми от тази тема-там..
« Отговор #289 -: Април 29, 2010, 12:52:33 pm »
Здравейте на всички, писах тук последно преди няколко месеца, но тъй като съм забравила паролата си се наложи да се регистрирам на ново с ново име. Тогава бях с име диди_б. След малко пауза подновихме опитите за бебе, този път спокойно и за по-сигурно без да пропускаме нито ден  :oops: , от седмица ми се гади, имам леки болки и придърпвания в десния яйчник, ям като за двама и се уморявам на 2рия час от работното си време, лягам с кокошките и ставам в 11-12 на обяд, гърдите ми са напрегнати и билезнени. След 2 дни трябва да ми дойде, тази сутрин след като се събудих за пореден ден със силно гадене изтичах до аптеката и си купих някакъв тест "Клиърблу", според чиято листовка отчита човешкия хормо 4 дни преди закъснението. При него не се появяват 2 чертички, а "+". На 6-7 мин ми показа положителен резултат, от 1 час не мога да си намеря място от радост. Предполагам, че за преглед е рано, може би трябва да изчакам още седмица, две! Успех на всички и благодаря за търпението с което ме "изслушахте"!!!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #290 -: Април 29, 2010, 15:55:49 pm »
Супер :D Честито!
За преглед наистина е доста рано,едва ли ще се види нещо.Вярвай,че всичко ще е наред и след 10дни закъснение отиди на преглед :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #291 -: Април 30, 2010, 14:45:43 pm »
дидка_бг честито и от мен! и не яж повече за двама!

« Отговор #292 -: Април 30, 2010, 14:58:27 pm »
Честито Дидка ! Дано всичко е наред и след девет месеца те радва едно здраво бебче.
« Отговор #293 -: Май 01, 2010, 16:24:14 pm »
Здравейте,аз съм нова при вас момичета.При мен проблема е ,че около 3 години правим опити със съпруга ми и все нестава.Моите изследвания са добри ,само имам дясна маточна тръба запушена,при мъжъ ми също горе долу са добри,на 19 април направихме инсеминация и сега трябва да отида на 5 май на кръвен тест,вече 2 седмици само това мисля и нямам грам спокойствие,знам ,че само вие може да ме разберете,незнам дали съм или несъм бременна,страх ме е дори тест да си направя,защото ако е отрицателен,сигурно ще се скъсам да ревъ,това все пак са 3 години и всеки месц чакам ли чакам.Та мисълта ми е че незнам да ли съм бременна,защото не чувствам нищо странно,до преди 2,3 дена ме боляха много гърдите,сега вече не.Дайте ми моляви някакъв съвет
« Отговор #294 -: Май 01, 2010, 20:52:06 pm »
не се притеснявай Десунка,аз като теб имах проблеми доста дълго време :)аз също нямах симптоми :wink:дори мога да кажа че и сега при доказана бременност не се чувствам като бременна,дори болката в гърдите не е силна и постоянна.Така че въобще не се притеснявай,отпусни се и мисли позитивно :Dи дано след няколко дни ни зарадваш (+) :goodluck: :crossfingers:
« Отговор #295 -: Май 02, 2010, 09:30:35 am »
извинявам се момичета,знам че не е правилната тема в която да задам въпроса си,но неможах да открия подходяща,ще бъда много благодарна,ако все пак някои ми отговори :oops:Тъй като имам един мисед преди време,сега ме е страх да не се повтори и при тази бременност :?Бих помолила,ако някои е наясно,да ми каже на кои ден горе-долу от закъснението или пък в коя седмица от Б.според ову календара мога да отида на един преглед,за мое успокоение да се установи дали имаме сърдечна дейност?Тъй като знаете как е при здравната каса-един преглед и "ще се видим след 45 дни с новото направление,ако няма проблеми до тогава".
« Отговор #296 -: Май 02, 2010, 11:36:14 am »
Здравей poli_4ka ,сърдечна дейност се развива в 5 г.с.Аз съм като теб дано този път успеем.Не ходя от здравната каса.Плащам си за мое успокоение.Другата седмица на 8.05 влизам в 5 г.с. и ще ходя на доки.Пожелавам ти този път да е успешна и след 9м.здраво и хубаво бебе.
Дано да съм ти помогнала поне малко.
« Отговор #297 -: Май 02, 2010, 11:55:31 am »
Здравейте мили момичета,изчетох всевъзможни теми и мнения в опит да намеря отговор на моите въпроси но без успешно.Надявам се вие да можете да ми помогнете.Бебеправим от 4 месеца,последния ми цикъл беше на 12/04 идва ми редовно на 28 дни,продължителност на червените дни 3-4.Имах сексуалн контакти веднага след края на менструацията,На 21/04 сутринта също правихме секс но това което ме притесни е че вечерта се появи болка в корема и слабо прокървяване.От няколко дни имам болки в гърдите и кръста.Въпросът ми е възможно ли е овуто да и било доста рано и прокървяването да е имплантационно или си въобразявам.И някои има ли информация за положението на шийката на матката при ранна бремнност,питам защото до сега като съм следила цервикалната слуз никога не достигах шийката,вчера обаче я напипах без никаквво усилие доста ниско във влагалището на около 4-5 см дълбочина.Моля ви някой ако може да м каже дали е възможно да съм бременна.Предвартелно се извинявам защото май не съм в най точната тема,но нзнам къде точно да и задам въпросите.Желая ви прекрасен ден и  :bfp1: на всички желаещи
*
« Отговор #298 -: Май 02, 2010, 12:16:00 pm »
slancho, от информацията, която си споделила няма как да се определи кога ти е била овулацията. Колкото до вероятността - да, вероятно е.
По положението на шийката на матката няма как да разбереш дали си бременна - тя се връща в нефертилна позиция няколко дни след овулация.
Няма как, ще трябва да потърпиш още една седмица :P дано да сте успели! :crossfingers: :crossfingers:

здравеите днес се регистрирах много исках да пиша. сварши ми цикала преди 1 седмица и от тогава всеки ден правя опити наистина е много рано да се говори знам че трябва да чакам.но от два дни имам болки ниско долу в яичниците целичт ми корем е подут стомаха ме наболчва то дайе не е болка ами едно много странно чуство кога да направя парвия тест??
Деница, за какви тестове говориш?
Ако е за овулация - в кутийката би трябвало да има упътване според дължината на цикъла.
Ако е за бременост - това би било несериозно и ще те посъветвам да прочетеш статиите за планиране на бременност в библиотеката на сайта. Успех!

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #299 -: Май 02, 2010, 13:06:35 pm »
olivia,много благодаря за бързия отговор,повече инфо не мога да дам по простата причина че замисълът на нашето бебеправене беше просто да спрем да се пазим и когато се получи и затова не съм мерила БТ и не съм правила ову тестове.Аз до сега никога не съм имала ПМС и за това се обнадеждих от болките в кръста и гърдите единственото което налюдавах и то само този месец е цервикалната слуз,а знам че един месец е крайно недостатъчен за точни резултати.Въпреки всичко благодаря ти,стискайте ми палци и другата седмица да се похваля с  :bfp1: ако ли не следващия месец :00001754: