0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #220 -: Април 12, 2010, 10:36:18 am »
Бледите ми черти от предните 6 теста, вече са се превърнали в две еднакво тъмни черти. Днес би трябвало да съм в 5г.с. + 1ден и в 15.30ч. съм на доктор. Дано се види нещо и да си е на мястото. Стискайте палци, а аз като се върна ще ви пиша. Много целувки и благодарности за съпричастността.
п.п. Далка, ЧЕСТИТО и ти благодаря за съвета  :bighug:
« Отговор #221 -: Април 12, 2010, 10:38:43 am »
Явно вирусченцата действат.  :lol: :lol: :lol:
Стискам палци за хубави новини miraniki.
« Отговор #222 -: Април 12, 2010, 10:45:09 am »

:youwoman: :bighug: Стискам едни големи палци!!!Дай Боже всекиму тази радост!!!Лека и безпроблемна да е,наред с моето ЧЕСТИТО :balk_5:
 По темата-не съм бременна,на 6ти лелката ме посети най-накрая и то при доктора.Фоликула от 25мм беше 21мм неспукан."Поръчах си" хормонални изследвания и консулт с ендокринолог.Малко ще изляза от темата,като си позволя тук да запитам,какво значат.
  LH-6.14mlU/ml
  FSH-14.80mlU/ml
  Prolactin-152.90mclU/ml
  Progesteron-0.50ng/ml

Доктора каза,наред са (ама това отдавна го чувам)и даде нареждания да пия клостилбегит от 4 ден х1 да правя тестове ову и да ида на 12 ден на фоликуметрия,а геритамина да ми е за закуска всеки ден.Много момичета казват тук,ако някой такъв доктор ти изпише нещо подобно и каже "спокойно" да се смени доктора-ама докога смени?А и не е първия при който съм ходила и ми е изписал клостилбегит.Този обаче е първия който ще ми прави фоликуметрия и то след година ходене при него,и след моето настояване :ask:Миналата година в началото пак пих същото без наблюдение.Айде да не прекалявам,че ще ми се карат :)
[/quote]
Pl                           Пролактин                     мъже   44,5-375,2 mlU/l

жени   59,3-619,0

LH                          фолик.фаза                   жени     0,0-25,8  mUl/l             

овулаторна                               25,0-57,3

лутеинова                                  0,8-27,1

бременност                                 0,1-1,4

менопауза                                 39,7-103

мъже      1,3-12,9

FSH                        фолик.фаза                   жени       1,1-9,6 mUl/l         

овулаторна                                  0,8-7,5

лутеинова                                    2,3-21

бременност                                   0,0-0,9

менопауза                                   34-95,8

мъже        0,9-15,0

Estradiol               фолик.фаза                   жени     231-606 pmol/l

овулаторна                               536-1930

лутеинова                                 250-719                   

бременност                                   -

менопауза                                     0,0-136

мъже         0,0-191

Progesteron          фолик.фаза                   жени         0,48-4,45 nmol/l

овулаторна                               

лутеинова                                    10,6-88,3

бременност

менопауза                                      0,0-2,32

мъже          0,89-3,83

Testosteron                                              мъже           8,36-28,7

жени            0,49-2,64 nmol/l
Ето това Нирвана са референтните с-ти на половите хормони и можеш да сравниш своите стойности. Само искам да ти кажа, че видях двете чертички благодарение на клостилбегита и фоликуметрията. Пожелавам ти успех от все сърце. :eggsperm:
« Отговор #223 -: Април 12, 2010, 22:21:24 pm »
Днес бях на преглед. Установиха плоден сак в матката  :balk_602:, отговарящ на 5г.с./в която всъщност съм/, лигавица S2/размера, който трябва да бъде/ и аз съм щастлива, въпреки, че е още рано да се види ембрион в сакчето, поради което след 10 дни отново съм на преглед. Пускам ви малко  :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1:, макар да е още малко рано.
Много целувки и  :bighug:
« Отговор #224 -: Април 13, 2010, 08:28:47 am »
Честито, miraniki. Все такива хубави новини да има.
Явно и от сайта се ловят вирусчета  :wink:
« Отговор #225 -: Април 13, 2010, 09:03:03 am »

Здравейте,
 Искам да споделя нещо с вас.На 27.03,както четох и от други и аз имах втора бледа розова черта на теста.Първо си купих един евтин,който не отчете ,но на шуър чек я имаше.Много се зардвах,защото преди две години,загубих бебе от гроздовидна бременност.От година и няколко месеца правехме опити и нищо не се получаваше-втора черта все я нямаше.
  За зла участ обаче миналата седмица получих кървене,което и до днес продължава.Не е силно,но го има.Ходих в спешното на майчин дом,а там един лекар се развика на друга лекарка,че втора бледа черта винаги имало 8O???И това това моето било менструация..Каза на другата лекарка,такива като мен да ги гони..Представяте ли си-толкова дълго чаках втора черта,а онзи да каже ,че винаги я имало..Два пъти си изследвах хорионо гонадотропина и стойностите съвпадат по седмици,но няколко пъти ходих на лекар все казва,че плодният сак е много малък.Не знам дали е нормално?!!!Все пак съществуват и по малки бебета..Вие как мислите?

« Отговор #226 -: Април 13, 2010, 09:15:54 am »
Пандора, ако не си бременна няма втора розова черта!
Отиди на един нормален генеколог с вагинален УЗ и си направи преглед. Лекарите в Майчин дом явно си имат други грижи...
Колко ти е ЧХГ и през колко време го изследва?
Ти си съвсем в началото и е нормално да е съвсем мъничко.
Успех и желая и не се тревожи излишно  :)

Мираники, честито и леки 9 месеца :)
Референтните стойности които си написала на хормоните са за определена лаборатория, повечето от тях работят с различни реф. стойности! Не трябва да се сравяват по този начин!! Има тема за обсъждане на нивата на хормоните.  :) 
« Последна редакция: Април 13, 2010, 09:20:58 am от Надеж »

« Отговор #227 -: Април 13, 2010, 09:28:51 am »
Мила Пандора, аз ти препоръчвам да отидеш при друг лекар. При предишната ми бременност лекарите така ми казваха - това ми бил мензиса. А аз спорех с тях, но в ръката си държах ЧХГ-то като доказателство. И отидох в болницата късно вечерта в петък с оплакване аборт. Те просто нямаше как да ме върнат. Приеха ме и понеелник сутринта ме прегледаха обстойно. Но просто бях спокойна, че съм под наблюдение.
Моя съвет е да направиш 2 кръвни теста  и се запътваш към спешното. А за твое успокоение на моя кръвен пишеше  3-4 сед. бременност и като попитах на рецепцията защо е така, като трябва да е 5-та седмица, жената ми отговори, че бремеността е Божа работа.
Успех!!!
« Отговор #228 -: Април 14, 2010, 11:57:09 am »
Вече официално мога да се похваля, че съм бременна. Вчера направих кръвен тест - беше положителен.
Живей за мига!

*
« Отговор #229 -: Април 14, 2010, 12:01:14 pm »
Честито Мираники и Деси! Лека бременност ви желая :cloud9: :cloud9: и сладки бебчета след 9 месеца!  :sucky: :sucky:
Тая тема много плодовита излезе  :wink:
Пу-пу да не й е уроки  :)
« Последна редакция: Април 14, 2010, 12:03:46 pm от Meme »
« Отговор #230 -: Април 14, 2010, 13:14:50 pm »
Честито на бремените и дано след 9 месеца разменяме опит.  :D
*

nirvana65

• *
  • 17
  • Нищо не е по-ценно от днешния ден
« Отговор #231 -: Април 15, 2010, 12:04:40 pm »
Днес бях на преглед. Установиха плоден сак в матката  :balk_602:, отговарящ на 5г.с./в която всъщност съм/, лигавица S2/размера, който трябва да бъде/ и аз съм щастлива...

:balk_16: :balk_5: preggo Какви неща ставали,а аз не съм влизала скоро  :bighug: и честито на мамчетата.Радвам се така,както ако беше моя приятелка,когато прочета, че някоя от вас е успяла.Успешна и безпроблемна да ви е   :crossfingers: При мен какво?Пия си геритаминчето и клостилбегитчето,напук на мен 11,12 и 13 ден не съм в града,а и допълнително е събота и неделя и не мога да ида на УЗ,та 4ак на 14 ден...Дотогава  :balk_138: и пак се шашкам,че БТ ми е 37,2,37,4 тези два дни и ще си правя тестчетата за ову.
 ...И да,права си не съм написала реф стойности,ама що при мен друго показва?Пак казвам правени са след 47 дневно закъснение и на 1 ден от МЦ,който дойде 3 часа след тях.Както и да е...

LH 6,14 mlU/ml- Ж фол-до 12,6 ОВ до 95,6 Лут до 11,4 Мено до 58,5

FSH 14,80 mlU/ML-Ж фол до 12,5 ОВ до 21,5 Лут до 7,7 Мено до 134,8

Абе ще си слушам док,че се ошашках от мнения че и при Александров пак ще гледам да отида...тези месеци ако има час :balk_600:
Ако искаш да се почувстваш богат, просто преброй всичките свои неща, които не си купил с пари
*
« Отговор #232 -: Април 15, 2010, 21:24:10 pm »
Здравейте, днес правих кръвен тест и резултата е 77.15.Според калкулатора на зачатие съм 4 седмица и 5 дни.С кои референтни стойности трябва да сравнявам моите с тези в 4 или тези в 5 седмица?
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
*
« Отговор #233 -: Април 15, 2010, 21:27:02 pm »
Момичета, има тема на бременните, леко сте отклонили тази.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42009.0
« Отговор #234 -: Април 16, 2010, 14:44:51 pm »
момичета незнам дали пиша в правилната тема но имам нужда от помощ.тай като съм след спонтанен аборт преди 7 месеца от миналия мес започнахме с пробите и този МЦ ми закъсня с 2 дни направих тест и за моя изненада 2 черти (+)но проблема е че нямам никакви симптоми само болка ниско долу.въпроса ми е дали има повод да се притеснявам за липсата на симптоми?
*
« Отговор #235 -: Април 16, 2010, 15:38:13 pm »
Не се притеснявай, симптомите изобщо не са задължителни.Най-осезаемите симптоми -гадене, повръщане се появяват по-късно.
« Отговор #236 -: Април 16, 2010, 15:42:14 pm »
Здравейте на всички.Моята история е,че миналия месец решихме да си имаме бебе.Правихме опити и този месец правих 2 теста през 3 дена,които излязоха положителни.Вчера ми беше деня за цикъл,но не ми дойде.Не смея още да ида на лекар,защото ме е страх да не се окаже "кухо яйце".Преди 4години имах такъв случай и сега се притеснявам.Посъветвайте ме-да ида на лекар или да изчакам още 1 седмица?Благодаря ви.
*
« Отговор #237 -: Април 16, 2010, 15:50:11 pm »
Това, че преди години е имало "кухо яйце" изобщо не означава, че ще се повтори.Но само ден закъснение е малко рано за преглед при лекар.Изчакай още 2-3 дни поне ако ще се преглеждаш на вагинален /те са с по-висока разделителна способност/или поне седмица ,ако прегледа ще е с коремен ехограф.
« Последна редакция: Април 16, 2010, 15:52:30 pm от zanza »
« Отговор #238 -: Април 16, 2010, 16:02:29 pm »
Благодаря за бързия отговор.И аз смятам да изчакам поне още седмица и тогава да ида.Предишният път имах закъснение от 2 седмици и въпреки,че единия тест ми показа положителен,и прегледа при лекар се оказа "кухо" и същата нощ ми дойде.Това ми беше радостта тогава,състояща се в 1ден.Но няма да се отчайвам и ще вярвам,че този път ще се получи.Страх ме е да се зарадвам истински.
*
« Отговор #239 -: Април 16, 2010, 16:05:59 pm »
Преглед най-добре след две седмици закъснение.
Иначе Честито!
Не се притеснявай за "кухото яйце". Имам вече две познати, които след такова си имат близначета :wink:

А относно симптомите - при всеки наистина е различно, аз в началото имах само силни ПМС, впоследствие се включиха гърдите и ... това беше.

Успех момичета, щастлив финал!