0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #200 -: Април 07, 2010, 15:13:57 pm »
здравейте и от мен пиша за първи път тук искам да споделя с вас и моите притеснения закъснява ми с 10 дена правих два теста на и двата отрицателни нямам никакви признаци и ли предменструални болки освен нещо като сръчкване в единия яйчник чудя се дали да изчакам още малко или да си направя кръвен тест
*
« Отговор #201 -: Април 07, 2010, 15:22:04 pm »
Ако можеш си направи кръвен тест, така няма да се измъчваш.Дано закъснението ти се дължи на това, което искаш!
« Отговор #202 -: Април 08, 2010, 08:35:26 am »
Момичета помогнете! От кой ден да започна броенето, за да си направя тест за бременност - от деня на пункцията или от деня на трансфера и колко дни да броя 14 или 17. Пункцията беше на 25.03, а трансфера на 28.03. Аз вече си направих два теста на Sure check и на двата се показа много, ама много бледа втора чертичка. Не знам да се радвам ли, да плача ли - от вчера ми се появи и някакво лекичко зацапване. Това ми е втори опит ин витро. Първия завърши в 19г.с. Кошмар. Нямам търпение да разбера. Знам, че трябва да си направя кръвен тест, но него ще направя тази събота, но дотогава просто е много време. Ден не минава. Много ще съм благодарна за вашите мнения. Благодаря предварително.
Забравих да добавя, че се чувствам изморена, гърлото ми гори, все едно, че имам киселини и вчера ми беше мнадут корема, като от газове и леко ми се повдига.
« Последна редакция: Април 08, 2010, 08:37:34 am от desi10 »
Живей за мига!

*
« Отговор #203 -: Април 08, 2010, 08:37:31 am »
От деня на трансфера се брои.
Желая ти успех!
« Отговор #204 -: Април 08, 2010, 08:38:39 am »
Елфи, а на кой дено от трансфера се прави уринарен и съответно кръвен тест.
Живей за мига!

*
« Отговор #205 -: Април 08, 2010, 08:45:33 am »
Във всяка клиника е различно, но горе-долу две седмици след трансфер се правят тестове.
*
« Отговор #206 -: Април 08, 2010, 08:51:38 am »
Деси, в клиниката на д-р Владимиров правим тест на 10-ти ден след трансфер. Моят трансфер беше на 2-ри ден от пункцията и теста на 10-ти ден от трансфера. Нали кръвните тестове показват на 10-11 ден след овулация - деня на пункцията в нашия случай. Мисля, че кръвен тест вече трябва да ти покаже. Стискам палци всичко да е наред!

Сетих се, че след инсеминация ми казваха да правя уринен тест на 14-ти ден след овулацията. Като броя при теб вече и този тест би трябвало да даде резултат.

Ако си от София, според мен отивай направо в Малинов на кръвен, изчакай резултата и влез на консултация с лекар. Колкото и да е бледа чертичката, щом я има  :wink:
Може да е описваното често срещано зацапване при бременност в деня на редовната менструация и да няма повод за тревога, но отиди при лекар. Успех!
« Последна редакция: Април 08, 2010, 09:03:24 am от Meme »
« Отговор #207 -: Април 08, 2010, 09:14:22 am »
Елфи, Меме, благодаря ви за мненията и бързата реакция. В събота отивам в клиниката и няма да мръдна от там докато нямам категоричен отговор.
Живей за мига!

*

nirvana65

• *
  • 17
  • Нищо не е по-ценно от днешния ден
« Отговор #208 -: Април 08, 2010, 09:35:09 am »
Момичетаааааааааа, май е станало!!!!!!!! Вчера ходих на лекар и след като ме прегледа и вида теста ми каза, че 100% съм бременна

:youwoman: :bighug: Стискам едни големи палци!!!Дай Боже всекиму тази радост!!!Лека и безпроблемна да е,наред с моето ЧЕСТИТО :balk_5:
 По темата-не съм бременна,на 6ти лелката ме посети най-накрая и то при доктора.Фоликула от 25мм беше 21мм неспукан."Поръчах си" хормонални изследвания и консулт с ендокринолог.Малко ще изляза от темата,като си позволя тук да запитам,какво значат.
  LH-6.14mlU/ml
  FSH-14.80mlU/ml
  Prolactin-152.90mclU/ml
  Progesteron-0.50ng/ml

Доктора каза,наред са (ама това отдавна го чувам)и даде нареждания да пия клостилбегит от 4 ден х1 да правя тестове ову и да ида на 12 ден на фоликуметрия,а геритамина да ми е за закуска всеки ден.Много момичета казват тук,ако някой такъв доктор ти изпише нещо подобно и каже "спокойно" да се смени доктора-ама докога смени?А и не е първия при който съм ходила и ми е изписал клостилбегит.Този обаче е първия който ще ми прави фоликуметрия и то след година ходене при него,и след моето настояване :ask:Миналата година в началото пак пих същото без наблюдение.Айде да не прекалявам,че ще ми се карат :)
Ако искаш да се почувстваш богат, просто преброй всичките свои неща, които не си купил с пари
*
« Отговор #209 -: Април 08, 2010, 10:42:35 am »
Нирвана, нямаш референтни стойности на хормоните.Аз също съм на възраст над 40 и при ФСХ с 20% над норма, докторката ми каза, че не е толкова зле.Искам да кажа , че на такава възраст,мисля  излизането на ФСХ от норма  е повече от вероятно/ако и при теб е така/.Мисля,че прегледите на УЗИ при стимулации започват обикновено от 10 ден , но щом доктора е преценил -12, струва ми се,че  разликата не е толкова голяма.Аз бих се доверила на доктора.Надявам се по-компетентни момичета да помогнат с мнение.
« Отговор #210 -: Април 08, 2010, 13:56:40 pm »
Момичета помогнете! От кой ден да започна броенето, за да си направя тест за бременност - от деня на пункцията или от деня на трансфера и колко дни да броя 14 или 17. Пункцията беше на 25.03, а трансфера на 28.03. Аз вече си направих два теста на Sure check и на двата се показа много, ама много бледа втора чертичка. Не знам да се радвам ли, да плача ли - от вчера ми се появи и някакво лекичко зацапване. Това ми е втори опит ин витро. Първия завърши в 19г.с. Кошмар. Нямам търпение да разбера. Знам, че трябва да си направя кръвен тест, но него ще направя тази събота, но дотогава просто е много време. Ден не минава. Много ще съм благодарна за вашите мнения. Благодаря предварително.
Забравих да добавя, че се чувствам изморена, гърлото ми гори, все едно, че имам киселини и вчера ми беше мнадут корема, като от газове и леко ми се повдига.
Браво Десииии, щом има втора чертичка значи е станало, много се радвам и се моля за теб! :balk_46: :bighug:
« Отговор #211 -: Април 08, 2010, 14:14:49 pm »
Благодаря ти Понима, много е важна за мен подкрепата. А какво мислиш за зацапването? Не е ли притеснително? Днес се обадих на спешния телефон на клиниката и те ми казаха, че щом има втора чертичка макар и много бледа съм бременна, а за зацапването да не съм се притеснявала, било нормално и да си продължа лекарствата. Казаха ми да си направя кръвен тест на 17 ден от ЕТ - следващия вторник.
Някак си още не мога да се отпусна и да се зарадвам.
Живей за мига!

*
« Отговор #212 -: Април 08, 2010, 14:28:35 pm »
Благодаря ти Понима, много е важна за мен подкрепата. А какво мислиш за зацапването? Не е ли притеснително? Днес се обадих на спешния телефон на клиниката и те ми казаха, че щом има втора чертичка макар и много бледа съм бременна, а за зацапването да не съм се притеснявала, било нормално и да си продължа лекарствата. Казаха ми да си направя кръвен тест на 17 ден от ЕТ - следващия вторник.
Някак си още не мога да се отпусна и да се зарадвам.

Взимай си лекарствата, почивай си и ще спре зацапването. Ако се усили, непременно се обади на лекаря си!

Стискам палци всичко да е наред.

« Отговор #213 -: Април 09, 2010, 07:40:01 am »
Изобщо не се притеснявай миличка, в начална бременност това зацапване се случва често, при мен също имаше в началото, почивай си повече, дано има кой да ти помага в домакинството. Много се радвам за теб, всъщност бях сигурна, от както разбрах хубавата новина летя, голяма надежда ми вдъхна, че и при мен ще се случи след поредната биопсия!
Моля се за теб, всичко да е наред! :bighug:
« Отговор #214 -: Април 09, 2010, 08:23:34 am »
Здравейте и от мен. Вчера пътувах за кръвен тест и резултата беше - 594. Но срещу него пишеше 3-4 седмична бременност, а би трябвало да отговаря на 5-та. Все още нямам никакво зацапване, но за сметка на това доста ме придърпва, по което съдя, че нещо се случва в мен.
*

titibar

• 696
  • Няма невъзможни неща ако Бог реши да се случат!!!
« Отговор #215 -: Април 09, 2010, 16:25:45 pm »
Ами честито!Лека и спокойна бременност!
  <br />
« Отговор #216 -: Април 09, 2010, 16:34:49 pm »
Дано в събота ме зарадват с така желаната "точица". Ще пиша.
Благадаря ти Тити!
« Отговор #217 -: Април 10, 2010, 11:50:09 am »
Момичета, отново пиша с надежда да ме успокоите. Днес ми е 20 ден от засечена с узи овулация. Правих си 6 теста и всички с бледи втори черти, ходих на лекар, но ми казаха, че е рано и освен удебелена лигавица нищо не се вижда. В понеделник съм отново на преглед. Това, което ме притеснява сега е , че вчера след ходене до тоалетна, при забърсване имах нещо като слуз примесена с кървави жилки  8O - после нищо. Много се стреснах обаче, защото с първата бременност изобщо не съм имала такова нещо. Започнах да се чудя, бременна ли съм изобщо? До понеделник ще изкукуригам... Температурата /мерена орално/, през деня ми е от 37.1 до 37.4, гърдите ме болят и корема, но не силно...Пишете ми :oops:
« Отговор #218 -: Април 12, 2010, 08:30:05 am »
Момичета, в събота се видя една малка 6мм точица. Много се радвам и същевременно се притеснявам. След 3 седмици ме викат отново на предлед и там дано се чуе сърчице. Прегръщам и целувам ви силно всичките и дано всички пишещи след мен да се заразат от тази болест.
  :pink_dust_1:                     :green_dust_1:

п.п. miraniki, пусни си кръвен тест. На мен при резултат 594,9 се видя точката. А при извънматочната ми при стойност 186 нищо не се видя. Дано всичко да е наред . Стискам палци.
« Отговор #219 -: Април 12, 2010, 09:58:30 am »
галка ами сега вече едно сигурно честито от мен! ще се чуе и съечице не се притеснявай...всичко с времето си.на мен например го чуха в 12 или 13 седмица (тогава ми беше първия преглед),защото след като видяха точицата и трябваше търпеливо да си чакам реда. не с епаникьосвай,не се притеснявай (типично за бременните да мислят щуротийки) и започни да се наслаждаваш на бъдещето,което те очаква!!защото след като чуеш сърчице идват постоянно най/различни изследвания за това и онова (ще видиш сама) и те всичките са повод за притеснение,защото всичките са за една или друга фатална болест.всичко това са стандартни процедури и ние прекалено им се напрягаме!
ами дръпнах ти инструкцийте :lol: хихи наистина се радвам за случилото се с теб! лека бременност!