rouzi-anna,при мен има тризомия 14;21,т.е. всяко мое бъдещо бебе може да е болно от синдром на Даун.Няма лечение,но има вариант,който ние пробвахме,но се оказа неуспешен-инвитро с Предимплантационна Генетична Диагностика(която се прави само в Турция).Извадиха ми 12 фоликула,от тях-12 яйцеклетки,но до делене стигнаха само 3,една от които можеше да се изследва в Турция,но от там ми казаха,че просто за една яйцеклетка не си заслужава да си даваме парите(3000лв.),иначе не е проблем да ми го направят това изследване...след дълги умувания с мъжа ми и Д-р Ставрев,решихме да ми върнат трите яйцеклетки и ако се захванат и се стигне до бременност да ми направят едно друго изследване,което се нарича хорионбиопсия(ранна амниоцентеза).Но до бременност така и не се стигна,за съжаление.А аз имам една бременност,прекъсната в 5-ти месец,защото след амниоцентезата се оказа,че бебчето е болно от синдром на Даун.Обиикаляхме десетки лекари-светила и изводът беше-пердимплантационната диагностика.Сега си действаме по нормален начин...