0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Къде изчезнаха позитивните хора?
« Отговор #20 -: Януари 12, 2010, 23:08:22 pm »
Ох, трудна тема  :?
Аз бях от тези хора.
После за едно известно време спрях да бъда, просто ми омръзна. Ти се усмихваш, стараеш се на човека срещу теб да му е хубаво и... нищо.
Сега пак се усмихвам, не че има на какво отгоре  :lol:, ама май ми е по-добре.
Но, си запазвам възможността в ситуации, като тази на Лиско, да съм лоша и да беснея.
Търся златната среда дето се вика. Ако някой я намери преди мен да каже, моля  :?
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 23:13:23 pm от коки »
« Отговор #21 -: Януари 12, 2010, 23:20:08 pm »
Здравейте,
вчера ми се случи...
Будка, в която заплащаме ел енергия и ВиК, нормално неработещи каси(все пак са монополисти) Плащайки ставам свидетел на обичаен скандал...кой е наред... Започна от мъж и жена на средна възраст и прерасна в житейски проблем на цялата опашка. Тежки дуъми от леки хора, според мен. Не издържах и попитах, защо сме толкова лоши хората и ако щете ми вярвайте те се смутиха и спряха да се карат. После си тръгнах и съжалявах, че не им казах всичко, което мисля, но сега осъзнавам, че просто ги съжалявам.
« Отговор #22 -: Януари 13, 2010, 00:11:56 am »
Още един позитивен, моляяяяяя  :hello:
Я не така!

Тук май важи на 100% поговорката: Каквото повикало, такова се обадило!"

Ами като си позитивен, ти се случват само хубави неща, обграждат те весели, положителни хора ........ и т.н. Но ако ти се е случило нещо нетолкова добро - най-добре не търси виновен, а гледай по-ведро на нещата! И ще видиш, че лошото ще те загърби!

Примери около мен - колкото щеш! Един фрапиращ случай - ТЪП, ама ..... помня го като че ли беше вчера: Откраднаха ни една вечер нафтата от камиона. Отивам при нашите и те ме посрещат със следния въпрос: Какво е пострадал Милчо /мъжа ми/? При което аз изтръпнах! /меко казано/ И питам какво? А те - Източили ви нафтата на камиона!!!!! А аз - с усмивка на уста казвам: Ами те /крадците/ пак няма да имат, пък ние........ ще наваксаме - няма начин! При което баща ми направо полудя, че толкова леко съм го приела и ме нарече с една думичка, която се пострах доста да забравя, но в момента ме обиди много яко! И си тръгнах ядосана и обидена!
Е добре - кажете ми какво трябваше да направя - да бълвам обиди, псувни и пр. Ами какво ще ми помогне това?!?!?! Нищо! Само ще ми навреди - ще ми е черен целия ден! Е, те нашите се постараха да ми го направят, ама пак не успяха  :lol:

И от всичко това да не остане някой с впечатление, че съм с лоши чувства към нашите - не, напротив - обичкам си ги до безобразие! Те просто се грижат прекалено много за нас, но това тяхното, дето им е набивано едно време........ Не мога да го разбера! И не искам!
Но пък донякъде успявам да ги убедя, че "белите с пари" /както казва една моя дружка/, не са повод за ядосване! И успяваааааааааам  :lol:
А пък голяма част от песимистичните мисли са свързани с пари!

Лелееееее, който ме познава лично, пак ще каже: То не е добре това момиче, след всичко, което и мина през главата, пак си мисли, че всичко ще се оправи! Тук вече не визирам "белите с пари"  :lol:

Така че, мацки, гледайте с усмивка на всичко и ще видите колко леко ще ви върви във всяко начинание!  :lol:  :lol:  :lol:
« Отговор #23 -: Януари 13, 2010, 16:58:16 pm »
Аз определено мисля, че съм позитивен човек. За съжаление все по-често изпадам в черни мисли и тревоги, загубих вяра в близките хора.

Но гледам да съм максимално позитивна, да съм благодарна, че съм жива и здрава. Да се виждам с позитивни хора, усмихнати приятели. Но за съжаление това става все по-трудно.

Нека се усмихваме повече  :D

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #24 -: Януари 13, 2010, 21:22:57 pm »
Къде изчезнаха...?

Ми ето ме ... ето ме  :lol: :lol:

станахме двамаааа... двамааа :lol:

по природа съм много позитивен човек, от всичко най-мразя да мрънкам и да се оплаквам, но понякога живота ни поднася едни такива на вид малки изненадки, които обаче ни смачкват и колкото да ми се иска да съм позитивна се налага да съм реалист :?
Обаче, съм сигурна, че всяка от нас има поне по 3 причини заради които може да се усмихне и да бъде щастлива :wink:
« Отговор #25 -: Януари 13, 2010, 21:49:53 pm »
То май вече сме трима  :lol: :lol: :lol: ,определено не съм от негативните,ами обратното  :lol: :lol:,все още има останали екземпляри като нас,но за жалост сме много малко,дано бройката нараства  :wink:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #26 -: Януари 13, 2010, 21:54:14 pm »
Ей, Стефи, Маймун, ще ви връщам в първи клас - я бройте по-добре  :lol:  :lol:  :lol:

Не че ще се броим де .......  :lol:
« Отговор #27 -: Януари 13, 2010, 22:08:21 pm »
хахаахахахах  :oops:,ама то сме били цяла дружинка бре,малеййй браво  :lol:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #28 -: Януари 13, 2010, 22:27:55 pm »
Хахахах, ама то и аз съм от позитивните, брееее хора!
Винаги си повтарям, че може и да стане и по-лошо!  :D :D :D
« Отговор #29 -: Януари 13, 2010, 22:35:54 pm »

Даааааааа! И това си ме радва мене  :lol:

Та, на въпроса от заглавието - тука смеееееееее  :lol:  :lol:  :lol:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #30 -: Януари 13, 2010, 23:10:54 pm »
Няма ги, това е... Имам критерий.

В България как веднъж не видях усмихнат продавач или служител или един от хилядите случайни минувачи,  който да погледне през нечии чужди очи и да види.
Такива ситуации ме нараняват, могат да ме изкарат извън нерви но ми "минава" след време.
Болката оставя следи, когато някой, който обичаш, се промени и загуби отношението си. Грешки се случват, никой не е в перфектно състояние на духа на 100 процента всеки един ден но... има хора, които се променят завинаги.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #31 -: Януари 13, 2010, 23:11:05 pm »
Много станаха позитивните, ако направим една лека представителна извадка, ми че то не останаха негативни.  
Кво се оплаквате тогава?  :wink:

"Аз не съм от тях, како Сийке"

Както дойде....
*
« Отговор #32 -: Януари 14, 2010, 00:06:35 am »
Аз лично, ве4е не мога да мисля позитивно. След всичко което преживях и след неуспешното ИКСИ съм се скапала тотално,целият свят и всички около мен са ми  криви. С мъжът ми сме пред идеята за развод, временно се разделихме и така. Честно казано не виждам и смисъл да мисля позитивно. Ето, сестрата на моят мъж роди дете, захвърли го на свекърва ми и замина за чужбина. Ние я гледаме общо със свекито, от бебе и ето, че стана на 7 години. Майка й на малката не я виждала близо две години. В същото време аз искам дете и не мога да имам. Само ми кажете къде е справедливостта в този свят - ние искаме а не става, а другите и братята роми (без да засягам някого) се плодят и ги зарязват по домове! Затова не мога да мисля позитивно, сърдита съм на целия свят и на себе си дори. Особено на мъжът ми - все пак негова е вината да стигне до ИКСИ. Не, че е виновен, че имама проблем, но...
Аз ве4е съм на 38 години и не мога да се надявам на нищо пове4е. Не, че няма двойки които остават без деца до края на живота си, но аз усещам огромна празнота в душата си и ми се иска да не е така. И след скапаната Коледа и Нова година, настроението ми се развали още пове4е. Защото аз искам да бъда нормална и да престанат да ми задават въпроса - зашо нямаме бебе и като разберат, че мъжът ми е с проблеми, да ми казват със съжаление - ами ти си загубена, защо не го направиш с друг, той няма да се усети!. Ето това сме ние, хората, злобни и гадни. Съжалявам момичета, не искам да звуча толкова не позитивно, но така се чувствам.
*
« Отговор #33 -: Януари 14, 2010, 09:57:18 am »
Стоека, мила, това което си написала за хорските думи по отношение на мъжа ти е ужасно, направо нямам думи. Но, не всички хора са такива. Горе главата! Ще видиш, че след време ще си по-добре.. Времето наистина лекува - уверявам те. Стискам ти палци и ти пожелавам с мъжа ти да намерите отново пътя един към друг.  :bighug:

« Отговор #34 -: Януари 14, 2010, 10:23:19 am »
Къде изчезнаха...?

Ми ето ме ... ето ме  :lol: :lol:

станахме двамаааа... двамааа :lol:

Ако до всяко добро същество, застане поне още едно... тогава, тогава...

Айде и аз в кюпа на позитивноусмихнатите  :lol: :lol: :lol:

Така де, оти да се косим, като ще ми мине :lol: :lol: :lol: Е, случват се гадости, ама то това си е чара на живота, не може винаги всичко да е на шест, и винаги да си усмихнат, но е важно да гледаш позитивно, и да си убеден, че нещата винаги ще се наредят. Пък и както всички знаем - всяко зло за добро :lol:

deep, по повод продавачите - пробвай се да се умихнеш на продавачката, да й кажеш добър ден и довиждане / лек ден. Отношението им се променя коренно :lol: Щом в супермаркетите, в които пазарувам касиерките ме помнят и ми се усмихват (а човекопотока хич не е малък), значи има ефект  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #35 -: Януари 14, 2010, 11:11:46 am »
Изкарах една доста крива година...трудна и сатурнова, от тези, в които липсват сериозни плутонови сътресения, ама буташ едвам, едвам ... ден за ден. Едвам ставаш сутрин, треперят ти душата и ръцете , абе крива работа... С титанични усилия, насила се карах да си играя с Никола, да чета приказки, да се разхождаме и междувременно да не му извия врата, като се разглезоти. Гледах малко хора да разберат (Джам беше един от потърпевшите :bighug:) Забелязах обаче, че ако се сопна на продавачката в магазина, ако се скарам със съседката, ако раздам правосъдие в офиса ми става 3 пъти по-гадно ...
Ся, всеки знае клишетата за това дето от нас зависи и пр. ама като се събудиш с топка в стомаха, не ти помагат много ... Преди, изпаднала вподобни депресивни състояния, ме нараняваха най-различни неща ... Сега, ама това не е плод на съзнателна автотерапия, просто ме разсмиват ... преди няколко дни, в разговор, някой подметна нещо за осиновяването и че щял да ме види като ми секне ентусиазма ...  :lol: :lol: Ами така не се бях смяла отдавна ... такава откровена и афиширана глупост ме държа весела цял ден (не съм пушила трева честно  :wink:) Миналата година щях ужасно да се засегна и да си правя автоаналаиз към две седмици.
Мисълта ми е, че аз лично май се уморявам да съм тъжна и депресирана ... затова като ми дойде много, ей така без нищо - става ихуууууу

Напоследък, много странно, в главата ми е снимката на Лиса с трите лисугерчета, ама не толкоз те, колкото усмихнатата муцуна на мама  :lol: :lol: Е, няма такова зареждане... усмихвам се несъзнателно по цял ден...  :D Да са ни живи и здрави  :lol: :lol:
В очакване ....
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #36 -: Януари 14, 2010, 12:49:27 pm »
Мисълта ми е, че аз лично май се уморявам да съм тъжна и депресирана ... затова като ми дойде много, ей така без нищо - става ихуууууу
Ето така се чувствам и аз много често :) Просто когато водата ми стигне до устата - нещо ме изпушва на смях  :P
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #37 -: Януари 14, 2010, 13:42:36 pm »
А това някаква нова категория хора ли е "позитивни хора"?!

Постоянно нон стоп "позитивен човек" на мен ми звучи като нон стоп "неадекватен"  на реалността и на случващото се около него човек.
Това може би е по силите на пример от учебник и на въображението на автора му да го изрисува така постоянно положително, че да подтиска обикновените хора, че са така неспособни да го приложат в реалния живот.

Все повече си мисля (от личен опит), че най-светлите и най-положителните книги по позитивно мислене се раждат в главите на най-депресираните и мрачни хора, и то като резултат да приложат теоретичните си измислици и обещания за генерална промяна в живота  като автотерапия най-напред. Няма да се изненадам изобщо, ако се окаже, че самите автори се депресират най-много и още повече, след като напишат книгата си.

Иначе, аз правя разлика за себе си между това:
1. Да съм усмихната през деня и да имам причина и повод да се усмихвам;
2. Да имам настроение;
3. Да съм оптимистично настроена за изхода на живота ми и за изхода на света като цяло;
4. Да искам да съм добра, т.е. да реализирам добри постъпки (не ми се е случвало повече от едно добро дело на ден досега, няма какво да се изхвърлям), а има дни, когато съм си направо зле настроена към света, имайки предвид някои негови представители и себе си най-вече;
5. Да се държа колегиално с хората, с които работя;
6. Да спазвам етикецията, правилата за поведение в обществото и законите;
7. Да се мъча да си внушавам позитивна нагласа към света, т.е. философията ми за
живота да има и екзалтирано светли нотки, нещо като религиозен автотренинг напук на всичко случващо се.

Всъщност, като тегля чертата, и излиза, че не знам каква съм през повечето време!

Определено не съм постоянно позитивна, защото за мен това е нещо различно, което не стои между точка 1 и 6 и по-скоро стои в точка 7, на която се бунтувам поради неправдоподобието и.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #38 -: Януари 14, 2010, 13:46:58 pm »
Ето така се чувствам и аз много често :) Просто когато водата ми стигне до устата - нещо ме изпушва на смях  :P
Същата работа съм и аз :lol: Явно е нормално, да не се шашкам, че са ми изгоряли бушоните :lol:
Относно позитивизма - амиииии, понякога колкото и да искаш да си позитивен, някак не се получава. Но това не значи, разбира се, че не трябва да продължаваме да опитваме :D Но е факт, че хората стават все по-затворени в себе си, вглъбени в собствените си проблеми и затова всички изглеждат намусени. И нормално, на какво да се усмихват - на поредния луд шофьор, който за малко не ги е отнесъл на пешеходната пътека? На постоянно растящите цени и безработицата? Изобщооо, колкото неща има, за които да се усмихваме, толкова има и за които да сме нещастни...за жалост.
Остава ни само надеждата, че все още не сме загубили способността си да се самоиронизираме и да се надсмиваме над гадостите в живота. А че позитивните хора не са изчезнали, то е ясно. Почти всички сме позитивни, просто тази ни природа е скрита някъде в нас, там където би оцеляла под ударите на живота.

П.С. Ауууу, как се отплеснааааах, леле, леле, какви откровения :lol: Извинете ме :D

П.С.2 Розичке, отново право в целта!
« Последна редакция: Януари 14, 2010, 13:49:07 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #39 -: Януари 14, 2010, 14:14:07 pm »
Особено на мъжът ми - все пак негова е вината да стигне до ИКСИ. Не, че е виновен, че имама проблем, но...
Защото аз искам да бъда нормална и да престанат да ми задават въпроса - зашо нямаме бебе и като разберат, че мъжът ми е с проблеми, да ми казват със съжаление - ами ти си загубена, защо не го направиш с друг, той няма да се усети!
Това не мога да го повярвам - наистина ли казваш на хората, че мъжът ти е с проблеми?  8O 8O 8O И ние сме на вашето диридже и вече 20 години се борим за дете. Но никога в разговор или на въпроси от този род, не съм си позволила да кажа, че мъжът ми има проблем и за това нямаме деца. Винаги казвам, че имаме общ семеен проблем. Най-вероятно и за това отношенията ни са се съхранили във времето!  :lol:
И за да не спамя темата, ще напиша и нещо по нея. Аз съм един от малкото позитивни хора, които познавам. Не, не съм, а по-скоро бях. Сега мога да кажа, че съм по-скоро реалист.  :( Колкото и криво и болно да ми е, гледам да не го показвам и да съм винаги усмихната и любезна с хората. Понякога и аз не успявам, особено напоследък, когато неприятностите са повече от хубавите новини, когато безпаричието, злобата, завистта, болестите и смъртта ни дебнат на всяка крачка.  :( Имаше период, обаче, когато усмивката не слизаше от лицето ми, даже получавах въпроси защо се хиля толкова, какво се е случило? А аз само се усмихвах и им казвах и те да се усмихнат.  :lol: Понякога се насилвам да се усмихвам и да бъда вежлива и любезна. Но все пак - по-добре да направя това усилие, може пък да заразя някого с него. Обожавам работата си, въпреки гадния шеф, обичам съпруга си, заради когото живея, благодарна съм, че сме живи и все още мога да мечтая!