Още един позитивен, моляяяяяя
Я не така!
Тук май важи на 100% поговорката: Каквото повикало, такова се обадило!"
Ами като си позитивен, ти се случват само хубави неща, обграждат те весели, положителни хора ........ и т.н. Но ако ти се е случило нещо нетолкова добро - най-добре не търси виновен, а гледай по-ведро на нещата! И ще видиш, че лошото ще те загърби!
Примери около мен - колкото щеш! Един фрапиращ случай - ТЪП, ама ..... помня го като че ли беше вчера: Откраднаха ни една вечер нафтата от камиона. Отивам при нашите и те ме посрещат със следния въпрос: Какво е пострадал Милчо /мъжа ми/? При което аз изтръпнах! /меко казано/ И питам какво? А те - Източили ви нафтата на камиона!!!!! А аз - с усмивка на уста казвам: Ами те /крадците/ пак няма да имат, пък ние........ ще наваксаме - няма начин! При което баща ми направо полудя, че толкова леко съм го приела и ме нарече с една думичка, която се пострах доста да забравя, но в момента ме обиди много яко! И си тръгнах ядосана и обидена!
Е добре - кажете ми какво трябваше да направя - да бълвам обиди, псувни и пр. Ами какво ще ми помогне това?!?!?! Нищо! Само ще ми навреди - ще ми е черен целия ден! Е, те нашите се постараха да ми го направят, ама пак не успяха
И от всичко това да не остане някой с впечатление, че съм с лоши чувства към нашите - не, напротив - обичкам си ги до безобразие! Те просто се грижат прекалено много за нас, но това тяхното, дето им е набивано едно време........ Не мога да го разбера! И не искам!
Но пък донякъде успявам да ги убедя, че "белите с пари" /както казва една моя дружка/, не са повод за ядосване! И успяваааааааааам
А пък голяма част от песимистичните мисли са свързани с пари!
Лелееееее, който ме познава лично, пак ще каже: То не е добре това момиче, след всичко, което и мина през главата, пак си мисли, че всичко ще се оправи! Тук вече не визирам "белите с пари"
Така че, мацки, гледайте с усмивка на всичко и ще видите колко леко ще ви върви във всяко начинание!