0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
ще се радвам, ако някой, сблъскал се с моя проблем, може да сподели опит.
2008 година, след успешно инвитро, забременях с близнаци. Успях да износя бременността до 26 г.седмица и загубих бебетата. Повторих опита инвитро през 2009 г, слава Богу успешно, и родих в 32 г.седмица. При втората бременност се тъпчех с всички възможни лекарства за задържане, но за съжаление не успях да вляза в девети месец. Неонатолозите твърдяха, че причината е някаква скрита инфекция, която имам. След аборта от 2008 г направих тестове за някои вируси и инфекции като рубеола, CRV и т.н., но нищо не излезе. Знаете ли дали съществува някаква апаратура в България, която да открива инфекции, без да се налага да се тестваш за всички възможни инфекции и вируси по отделно и един вид да "играеш на тото"? Съществува ли изобщо такъв скрининг?
*
И мен много ме интересува този въпрос. Преди 20 дни родих преждевременно в 30 г.с.
Говорихме с д-р Сигридов преди следваща бременност да ми направи имунологична биопсия, за да видим дали има някаква инфекция. Което не е гаранция, че няма да се появи по-късно. По принцип бременността е състояние с намален имунитет.

Иначе, това, което аз отчитам като пропуск, е че не се пусках достатъчно често изследване на левкоцитите и CRP - ако бях пускала, сигурно щях да видя, че има инфекция.
Аз пусках редовно ПКК с CRP, по препоръка на Сигридов, но пак не хванахме нищо.
*
Аз пусках редовно ПКК с CRP, по препоръка на Сигридов, но пак не хванахме нищо.

На мен пък не ми препоръча такова нещо - хем бях със серклаж и инфекциите бяха голямата опасност. :(
Аз също родих близнаци в 25 г.с. края на 2008 година. Оказа се, че е инфекция, някои мислиха, че е от направена редукция в 9г.с. Лежах 14 дни в Токуда - всеки ден ми правеха изследвания, CPR, но все пак родих не когато беше планувано.
Правихме биопсия, всичко е ок. Правихме хистероскопия, оказа се, че имам миома, махнахме я.
Сега най-сетне след толкова време правихме цветна снимка и се оказа, че имам странна форма на матката по рождение и може това да е причината.
И сега другия месец с д-р Стаменов ще правим операция, да се надяваме, че всичко ще е ок след това.
Само да добавя, че след раждането имам 2 неуспеха.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Правихме биопсия, всичко е ок. Правихме хистероскопия, оказа се, че имам миома, махнахме я.
Сега най-сетне след толкова време правихме цветна снимка и се оказа, че имам странна форма на матката по рождение и може това да е причината.

Какво имаш предвид под странна форма, Нинче, какво ти обясниха, двурога ли.А тази миома кога я видяха, преди опитите не са ли я видяли, сега каква операция следва.

Аз през април 2009 г. родих в 23 г.с. близначета, доста рано.И до сега какво ли не съм изследвала, цитомегалавирус, хламидии, микоплазми, уреаплазми, генетични, хистероскопия, сега направих три имунологични биопсии, преди това имах двурога матка, но при първата ми хистероскопия доколкото разбрах е премахнат септума.
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 16:55:26 pm от silvanchence »
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Явно проблемът с инфекциите в някои случаи е доста неясен. Аз родих в 28 г.с. Две седмици преди това правих кръвни изследвания и CRP -  всичко в норма, от 4-ти месец - вагинални сектрети през 2-3 седмици - само гъбички бяха изолирани веднъж. Преди забременяването или по време на бременността направих всички възможни изследвания, които е правила и Силванчето, че и някои други. Не е имало редукция при мен. Влезнах в болница с контракции 6 дни преди да родя, вагиналният ми секрет беше проверен и чист. Но след раждането ми (наистина то протече по брутален начин, много далеч от стерилна среда и добра лекарска практика) и няколко дни "лекуване" с грешен антибиотик, ми откриха ТРИ  8O 8O  8O вида бактерии в лохиалния секрет - ешерия коли, ентеробактер и протеус. Нямам представа как е възможно това при толкова пазене и педантично спазване на лична хигиена.

*
Нямам представа как е възможно това при толкова пазене и педантично спазване на лична хигиена.

Ани, както си говорихме - възможно е - след престой в родна болница можеш да завъдиш всичко, за съжаление. :( Да не описвам отново тоалетната в родилна зала в Майчин дом, където бях 4 дни с изтекли води...

А и на лабораториите в болниците също май не може много да се разчита.
Силванче, не знам да ти кажа. След като погледна снимката и ми каза - Ники имаш много странна форма на матката и се налага да я резнем. Питах дали значи, че е двурога или има септум, не не било това. Но каквото и да е, важно е да се намери проблема.
Но думите му бяха, че не дава гаранция и след операцията.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
Момичета, с голямо болка се записвам и аз в тази темичка...
Родих преждевременно в 26г.с. и бебетата ми живяха само седем часа и половина...
Какво следва от тук нататък?
Мелиса, много съжалявам  :(

Какво следва от тук нататък...
От здравословна гледна точка - цикъл, контролен преглед, цитонамазка, микробиология, някое пропуснато изследване за наличие на ифекция, контрацепция, и след това...отново по онзи добре познат отъпкан път до следващия положителен тест.

От душевна...много различни, непостоянни, непредвидими, дълбоки и силни емоционални състояния...до онзи ярък лъч, който връща надеждата в сърцето ни и отново можем да мечтаем  yahoo_17
« Последна редакция: Август 19, 2010, 20:08:57 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!