0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #40 -: Януари 13, 2010, 11:03:13 am »
 :balk_602:
.. и следете редовно imdb.com :)
  :balk_602:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #41 -: Януари 13, 2010, 14:31:00 pm »
 Цитат на Melisa
Да бе ще направят свестен БГ сериал. Не си ли спомняте "Забранена любов'' каква боза беше. Жив да го оплачеш. А латиносериaлите къде къде са по - затъпяващи от турските. Ама срещу тях никoй нищо не казва. Ся турските сериали са ни проблем, щото ако бяха примерно Американски, гък нямаше да се каже. А от "Тоя дързост и красота" не ви ли се повръща? Бях в 4-ти клас като почнаха да го дават... А тук като гледам цяла тема има за него отворена...Турските сериали поне край имат.....
[/quote]

Е, хайде стига сега! Турските сериали са такива безобразни бози, че няма накъде. Направо поставям под съмнение интелекта на гледащите ги. Иначе и нашите и латиноамериканските са същата работа, ама тях поне не ги дават в прайм тайма. Това е истинският проблем. В 20:00 вечер да гледаме глупости по двете най-големи телевизии. Срамота!
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 14:34:03 pm от Раши »


*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #42 -: Януари 13, 2010, 17:46:42 pm »
ама пък с кеф гледам, когато мога Кахраман баклаваджията, Рушен, Назире и компания от "Брак с чужденец". Смеем се от сърце, ама чух, че тази седмица малко тъжен станал и той... :(


Душе, знаеш ли, че утре е посл. епизод?

По Нова дават 1 португалски и по БТВ 1 италиански, 1 чилийски и 1 мексикански.
За разнообразие. :D



Освен "Д и К" (вече взе да ми писва) гледам и "Листопад".
Перлата нещо не ме грабна.
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 17:49:51 pm от eganeva »
*
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #43 -: Януари 13, 2010, 18:59:06 pm »
ама пък с кеф гледам, когато мога Кахраман баклаваджията, Рушен, Назире и компания от "Брак с чужденец". Смеем се от сърце, ама чух, че тази седмица малко тъжен станал и той... :(
Душе, знаеш ли, че утре е посл. епизод?
Жени, не знаех, че свършва, ама предположих, като видях какво стана тази вечер. Даже си помислих, че може това да е последната серия. Поне краищата им хубави на тези филми.  :lol: Е, утре тогава ще е голям ден, защото и "Перла"-та свършва утре вечер! Но, там краят го зная все пак... :wink: :lol: А, "Листопад" ставал много тъжен ...  :(

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #44 -: Януари 13, 2010, 20:36:45 pm »
По друго не знам дали ще ги стигнем американците, но по затъпяване и зомбиране даже ще ги задминем :lol:
По мое лично мнение, всички тези риалити формати, сапунени сериали и прочее продукции имат една единствена цел - масово затъпяване, промиване на мозъците на нацията /ако тя го позволи де/ и отвличане на вниманието ни от важните неща. Точно по американски - при тях очевидно работи безотказно! :wink: Както някой по-назад спомена - "дай на народа хляб и зрелища и му гледай сеира". Гладният и тъп народ по-лесно се манипулира. Огладняхме вече/пак/, на път сме и да затъпеем, "благодарение" и на образователната ни система.
Аз лично изпитвам органическа нетърпимост към сапунки - било то американски, мексикански, турски, български и т.н., Биг Брадъровци, Цената на Истината и подобни простотии. Изключение не правят и Шоуто на Слави /вече, някога имаше интересни моменти там, но доста се поизчерпа/, на Иван и Андрей, Азис и всякакви такива.
Разбира се, без такива предавания и филми не може, ясно ми е. Но в прайм-тайма да ми дават сапунки...е не мога да ги понеса. Не сме чак толкова тъпи все още и смятам, че рейтингите им може и да поспаднат като цяло, не само в тези часови зони. Мен лично определено окончателно ме губят като зрител. Като слушам мнението на познатите ми по въпроса - не само мен ще изгубят. Малко повечко заалчняха ми се струва и позабравиха, че все още има хора, които искат да гледат нещо различно от черни хроники и откровени простотии. И тук да вметна и новините - ми не ги гледам вече, отдавна. Депресирам се, то освен убийства, отвличания, кризи, увеличения на цени и данъци, катастрофи и всякакви други фатали, други новини не чувам/гледам. Е, нема нужда, достатъчно е напрегнат живота, че и от екрана да ни заливат. Поредния трик да ни отвлекат вниманието какво всъщност става в тая държава.
Извинете за многословието, но това ми е болна тема :?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #45 -: Януари 14, 2010, 21:13:37 pm »
Аз не че съм някаква интелектуалка, гледам Дързост и Красота /единственият сериал, който въобще гледам, като изключим някои комедийни/, но тия турски сериали не мога да ги изтърпя и 2мин! Казват ми разни познати, че ги гледат, понякога пробвам да видя какво пък им харесват - ами и 1 мин едвам издържам, само като им видя физиономиите, едни провлачени реакции, един диалог ... болка ми причиняват, ей :lol: (точно както латиноамериканските). В сравнение с тях Дързост и Красота ми е като първокласен трилър :lol:
Аз съм телеманка по принцип, тв работи непрекъснато у нас, но като фон. До момента на сутришните блокове съм хепи и после нищо не става за гледане, от няколко месеца само с компютъра се забавлявам.
Иначе не съм киноманка и не чувствам глад за игрални филми - ми то като гледам по-честичко ми идват в повече, току се повтарят сюжетите и така... Иска се и подходящо настроение, за сериозни филми особено, понякога ме натоварват.

Положението е зле, всяка вечер в централната емисия Новини има по някоя и друга минута я за актьорите от Гюмюз, я за къщата от сериала, а днес вече върхът - репортаж от българско семейство, което се е строило да гледа последния епизод на въпросния Гюмюз плюс предположения как ще свърши :x. Като капак - малкият коментар и той на тая тема. ИЗкефи ме едно момченце, филмът ще свършел, като Инджи паднела по стълбите :lol:

Евала на Канал 1 - поне засега май няма турски сериали.

Относно дълги или кратки сериали, какво ще кажете за Eastenders, който дават точно по BBC от 1985г.
« Последна редакция: Януари 14, 2010, 21:31:47 pm от FreshBreeze »
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #46 -: Януари 15, 2010, 18:47:38 pm »
Аз като Душето си ги харесвам и си ги гледам.Последния епизод на Перла два пъти го гледах с удоволствие.
Раши,това прави ли ме човек с нисък интелект?Ами то човек има нужда да разпусне след тежък ден в работата.
*
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #47 -: Януари 16, 2010, 20:42:54 pm »
Пими, не разбира се. :oops: Извинявай, ако си се обидила. Честно казано, писах горното мнение, когато бях ядосана по друг повод, и малко попрекалих.
Но, не са много интелигентните хора като теб, които гледат турски сериали. Може би, наистина има разлика: ти гледаш тези сериали за развлечение, но имам познати, които ги гледат, защото живеят в тях и смятат, че това е реалния живот. Извини ме още веднъж ...


*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #48 -: Януари 17, 2010, 15:10:31 pm »
И аз да взема отношение по въпроса.Изгледах един турски сериал,който беше супер майтапчииски.Казва се Брак с чузденец,но по принцип не съм привърженичка на каквито и да били сериали.Гледам само това,което ми харисва.Наистина станаха малка повечко и аз предпочитам в неделна киновечер да изгледам един готин американски филм вместо сериалите,но никой не ни пита.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #49 -: Януари 17, 2010, 16:23:29 pm »
Аз преди не гледах сериали. Понякога когато улуча дързост и красота. после обаче се налагаше да си постоявам повечко в нас и се усетих, че имаше такива които чаках да започнат. Имаше и турски, имаше и немски и незнам какви още. Сега пак не ми остава време за тях:)
С едно обаче не съм съгласна или по скоро не разбирам? Защо да ни промиват мозъците? Който си го има му остава, който го няма може и да му го отмият.
Че неможеш да научиш нищо полезно или ценно от повечето съм съгласна, но какво и се учеше на баба ми лека и пръст или на леля Пенка от съседния апартамет или на свекърва ми която е на 65)))))?На тях им стига да се виждат на екрана като Стефани или която и там да е друга героиня. А и колко от активно заетите хора работещи с главите си са си в къщи от 10.00 до 19.00 ч?
Инъче, за най-гледаното време могат да поработят над програмите си определено:)
А Перла в началото ми хареса, после ме дразнеше и изнервяше:))))))
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #50 -: Януари 17, 2010, 17:51:10 pm »
Ако трябва да сме честни - от хамериканските филми какво ли пък ще научим. Да псуваме, да се бием или .... Дразнещото, Лисе, е че ги дават от 20 часа. Някак байгън ми идват по това време. Иначе "брак с чужденец" и аз го погледвах. Смешен беше.
Но покрай истерията с последните серии на "Перла" изгледах намколко интервюта (в централните новини 8O) и нещо ми се наби в главата. Поне две от интервюираните жени казаха, че харесват уважението, което във филма показват към възрастните. Водещата роля на главата на фамилията. Това, че младите почти за всичко питат и слушат старите. Като се има предвид, че една голяма част от гледащите всички тези сериали са пенсионерки, да ви обяснявам ли защо ги харесват. :D
Ама пак е по добре от Д и К - дето сякаш има 4 семейства в целия свят и всеки спи с всеки и ...
*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #51 -: Януари 17, 2010, 18:20:06 pm »
Ако трябва да сме честни - от хамериканските филми какво ли пък ще научим. Да псуваме, да се бием или .... Дразнещото, Лисе, е че ги дават от 20 часа. Някак байгън ми идват по това време. Иначе "брак с чужденец" и аз го погледвах. Смешен беше.
Но покрай истерията с последните серии на "Перла" изгледах намколко интервюта (в централните новини 8O) и нещо ми се наби в главата. Поне две от интервюираните жени казаха, че харесват уважението, което във филма показват към възрастните. Водещата роля на главата на фамилията. Това, че младите почти за всичко питат и слушат старите. Като се има предвид, че една голяма част от гледащите всички тези сериали са пенсионерки, да ви обяснявам ли защо ги харесват. :D
Ама пак е по добре от Д и К - дето сякаш има 4 семейства в целия свят и всеки спи с всеки и ...
Напротив!Има много смислени Американски филми,в които не се псува а са филми със смисъл и тематика.Изгледай филма СЛЕД УТРЕШНИЯ ДЕН или ДВОЙНО УБИЙСТВО.И ако искаш пак ще коментираме.Аз обичам сериозни филми.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #52 -: Януари 17, 2010, 19:08:14 pm »
И сред американските, и сред турските, и сред българските филми има и добри и лоши - това е факт. Факт е, обаче, че трябва да имаме избор, а някои, особено хората с няколко телевизии само, имат само един избор - кой от турските сериали да гледа.  :lol: Аз по принцип още с влизането в къщи, пускам телевизия и предпочитам дори сериал, какъвто и да е, пред новини.  :( Но, да си призная честно в последно време, почти не си спомням да има филм, който да "гледам". Слушам ги, предполагам и повечето от вас, до като шетам или готвя, или проверявам контролни, или съм на компа...  :D Та, какво ще гледаме тази вечер?  :D Ще си направим ли една неделна кино вечер или не?  :wink: :lol:

*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #53 -: Януари 18, 2010, 09:11:37 am »
....Факт е, обаче, че трябва да имаме избор, а някои, особено хората с няколко телевизии само, имат само един избор - кой от турските сериали да гледа......
Ей това е тъпото в цялата история. Нямам нищо против самите турски сериали, който иска да си ги гледа, но може ли всички телевизии по цял ден да ме заливат само и единствено с турски сериали, както и в най-гледаното време?! Аз не ги харесвам, и какво да правя тогава? Щракам по каналите и още повече се нервирам и намразвам /буквално/ тези филми. Свърши Перлата, сега чакаме следващият турски сериал да започне......
Четох по-горе,
Цитат на Melisa
... Не си ли спомняте "Забранена любов" каква боза беше. Жив да го оплачеш...
  Съжелявам, но съм на коренно различно мнение. Не беше боза, но е възможно да не си гледала нито една серия, да - не съм виждала по-лоша игра на голяма част от актьорите, но и те трябва да се научат и съм склонна да им простя в името на това, че е нещо наше. "Той и Тя", "Клиника на третия етаж" - Мога милион такива сериали да изгледам отколкото един турски сериал!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #54 -: Януари 18, 2010, 14:24:44 pm »
Ами, аз предполагам, че не са толкова много хората с такива спомени като моите, но все пак тук не пишат тийнеджъри и си позволявам да припомня нещо.
Като бях ученичка, имаше време, в което се излъчваха филми за деца - разглеждаха проблеми, които вълнуват децата, нямаше секс и насилие в тях ("Синьо лято", "Призраци в блока", "Арабела", "Войната на таралежите", ""Рицарят на бялата дама"). В тези филми доброто побеждаваше- положителните герои имаха принципи, бяха честни, дори мислеха за опазването на околната среда. Тези филми бяха добро средство за възпитание на децата. Какво се предлага на децата сега? Комптърни игри, в които си избираш оръжие, караш с висока скорост, не цениш живота; сладаникави сериали, които са предназначени за бабите, а не за подрастващите и анимация, която само им рекламира играчки.
От друга страна- в праймтайма, еднакви поръчкови новини, които са по-цензурирани от соц.времето, с главни герои с по едно име или прякор; сериали в които режат трупове(извинявам, се но ние вечеряме :wink:), реалити програми, в които основната сюжетна линия е "Пре..баване на другарчето" и водещи с уличен език представят "звездите" и простеят.
Това е времето, в което пред екрана са целите семейства, вкл. децата.
Имам спомени, че съм гледала като дете биографични филми за Моцарт, Вагнер, Паскал, Ломоносов, Верди, които допълват общата култура.
Съгласна съм, че трябва да има разтоварващи филми и програми, но е добре да има и някакви смислени, възпитателни филми и предавания,за да не гледаме само Дискавъри.
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #55 -: Януари 18, 2010, 15:19:12 pm »
alia_alia съгласна съм за старите сериали, ама ме беше срам  :oops: да ги споменавам, че ще решат, че сме на по 100 години  :lol: :lol: :lol:
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #56 -: Януари 18, 2010, 15:26:37 pm »
Ааааа аз съм на 150 - ами хубави бяха, какво да кажа.
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #57 -: Януари 18, 2010, 15:32:21 pm »
Да наистина бяха хубави  :D най-обичах "Милион и едно желания" ех каква носталгия по детството ме налегна...сега сина ми гледа разни рейнджъри, мутанти, човекозаври и т.н.т  :x :x :x
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #58 -: Януари 18, 2010, 15:56:10 pm »
Ааааа аз съм на 150 - ами хубави бяха, какво да кажа.
Ставаме две, и то на едно и също мнение :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #59 -: Януари 18, 2010, 16:46:03 pm »
Да наистина бяха хубави  :D най-обичах "Милион и едно желания" ех каква носталгия по детството ме налегна...сега сина ми гледа разни рейнджъри, мутанти, човекозаври и т.н.т  :x :x :x

Уф и мен ме налегна носталгия...

Снощи ме изненадаха приятно - нямаше сериал :cheerleader: