0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #20 -: Януари 11, 2010, 14:19:09 pm »
Ох, за съжаление трябва да призная, че си права. Лесно се манипулира прост народ. А ние принципно сме много послушен и наведен народ. И доста бързо се стремим и да опростеем. Гледах Отечествен фронт в събота и съвсем се отчаях. Две възрастни жени живееха като скотове, в къща без подова настилка, направо в пръстта стъпваха. Не могат да четат, не са грамотни, ама като ги пита Карбовски ходите ли да гласувате и те: Е па ходим, разбира се! 8O

« Отговор #21 -: Януари 11, 2010, 14:40:01 pm »
За съжаление май нашествието на турските сериали става все по-голямо  :(. Гледах програмата за довечера и за жалост от 20 до 22 часа и по Бтв и по Нова има само турски сериали  8O.
Просто нямам думи  :x
*
« Отговор #22 -: Януари 11, 2010, 14:40:15 pm »
Цел и резултат: прост народ лесно можеш да го излъжеш и да го управляваш с лозунги и медийни обещания, вместо с реални икономическа стъпки.
Още в древния Рим основното средство за управление е било "хляб и зрелища". Сега е същото.

:good_post:

За съжаление,това е истината.Но и народът иска зрелища и имам чувството,че в последно време само това е важно и само това се коментира - убийства, циркаджийските предавания,силиконовите бюстове и коя фолк дива с кого е преспала.

Аз работя в търговски център и единственото обсъждане през целият ден са сериалите и предаванията като "Цената на истината"( по-долно и пошло предаване от това няма според мен),"Биг Брадър","Островът на изкушенията" и още един куп подобни предавания,превръщащи народа ни във един огромен масов воайор.Тъжно ,но факт!

*
« Отговор #23 -: Януари 11, 2010, 15:05:30 pm »
Не са го измислили нашите телевизии това обаче. Всичко е подражание. Телевизия не гледам с изключение на новините и някое друго публицистично предаване.
А, и д-р Хаус ;)
*
« Отговор #24 -: Януари 11, 2010, 15:34:12 pm »
Да си призная и аз снощи се изумих, когато по НОВА обявиха, че след централната емисия "Календар" ще "ощастливят" зрителите си с цели два епизода (ау каква радост!  :?) от някаква нова турска сапунка. Дали сапунката е турска, венецуелска, американска, или марсианска - никак не ме интересува всъщност. Както и много други са отбелязали преди мен, подразни ме фактът, че ще врътнат подобно нещо в прайм-тайма си. И това в национална ефирна телевизия с претнции..., ако не беше тъжно, можеше и да е смешно. Друг тъжно-смешен факт е, че двете най-гледани частни телевизии си "правят конкуренция" на принципа: "дайте да си дублираме програмите"  :lol: Като се започне от сутрешните блокове, мине се през "женски" предавания и се стигне до: ние имаме "Комиците" - вие "Царете на комедията", ние танцувално шоу и вие танцувално шоу (шоу за певци, или каквото там е актуално за сезона), ние вечерно шоу - вие вечерно шоу и в този ред... Задължително концепциите и времето на излъчване се покриват (иначе явно няма смисъл  :wink:) Реалити форматите пък въобще няма да ги коментирам, че там е неизчерпаема темата.
Признавам, че не съм гледала нито един от турските сериали, само слушам как се обсъждат около мен и по този повод знам, че Бтв излъчваха миналата година такава сапунка, също след централните си новини. Явно от НОВА са решили да "отвърнат на удара". Горканчовци те - пак със закъснение, ама...по-добре късно, отколкото никога.  :lol:
Аз така, или иначе гледам само новини и публицистични предавания (със съмнително качество) по основните телевизии и след 20:00ч. минавам на научно-популярните канали и AXN-ите. Вероятно не само аз правя така де. Не смятам обаче, че възможността да натиснеш копче на дистанционното е достатъчно оправдание, за безвуксните и импотентни откъм идеи програмни схеми на доста телевизии, особено пък на тези с претенции да формират обществено мнение, нагласи и мироглед у зрителите си. Но това е дежурното им оправдание - "като не ви харесва - сменете канала", следователно проблем нямало. Естествено пропускат да споменат "незначителни" факти, като това, че вероятно само един сезон на "Д-р. Хаус" примерно, им струва колкото всички епизоди на две сапунки (все едно какво производство). Та като каза един приятел преди време... Ай сектир драги зрители!  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #25 -: Януари 11, 2010, 15:57:46 pm »
Абсолютно сте прави. Аз вечер като включа телевозора се вбесявам направо.
С това ли ни възпитават - турски сериали? Ние в Европа влязохме, а те ориенталски сериали. Та няма ли хубави западни и български филми, та това ще гледаме? Тези сериали турците са ги правили на кило с цел пропаганда. Да ни покажат колко светска република е всъщност Турция. И сега всички баби в страната са зарибени и дори се карат на тази тема.

Е добре, нека си ги дават сериалите, ама наистина, нека не е в прайм тайма! Колкото и да е простичък българинът, защо медиите не му помогнат малко, защо не  покажат нещо смислено. Ролята на медиийте не е само печелене на пари, те преди време имаха и образователна цел!
« Последна редакция: Януари 11, 2010, 16:02:53 pm от Раши »

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #26 -: Януари 11, 2010, 16:23:16 pm »

Тези сериали турците са ги правили на кило с цел пропаганда. Да ни покажат колко светска република е всъщност Турция.
Раши незнам с каква цел са ги правили, правят си ги , гледат си ги и отгоре на това им ги купуват.Що ние не направим един свестен сериал та да си ахкат бабите по нашто си?
*
« Отговор #27 -: Януари 11, 2010, 16:43:24 pm »
Основно гледах BTV.  :( Ама вече се радвам, че си имам Diema2!  :lol: От известно време преоткрих този канал - доста хубави филми дават по него. А иначе и аз, като всички останали се ядосвам на прекалено многото турски сериали...  :( ама пък с кеф гледам, когато мога Кахраман баклаваджията, Рушен, Назире и компания от "Брак с чужденец". Смеем се от сърце, ама чух, че тази седмица малко тъжен станал и той... :(

*
« Отговор #28 -: Януари 11, 2010, 18:13:10 pm »
За мен, по този начин медиите промиват съзнанието на хората.
Изграждат от народа една  тъпа, потребителски настроена и неграмотна тълпа.
И мисля, че е целенасочено.
Не мисля, че е целенасочено. Където не става въпрос за пари, става въпрос за мнооооого пари. Истината е, че хората ги гледат, рейтингът им е висок и съответно рекламодателите скачат кат мухи на мед.
Смятам за целенасочена политика съвкупността от елементарни предавания по електронните медии, елементарният език и поръчковите статии на вестниците и останалите новинарски медии, цялостната политика към образованието и т.н.
...
А на хора, които не си подбират какво да гледат, можеш да им пуснеш рекалмите в каквито и да е медийни буламачи-те така или иначе ги гледат.

Алтернативен модел е този на BBC - всеки, който притежава телевизор, плаща такса. Парите се използват за интересни, стойностни и качествени предавания по канали от всякакъв тип и за всеки вкус.

И аз телевизор нямам от поне 2-3 години. Кабелна телевизия никога не сме имали за 10-те години в Щатите. Имаме обаче много хубава градска библиотека, с огромна колекция от филми във всевъзможни жанрове - наемаме и гледаме (освен откраднатото от интернет). Ей това е редно да го има всяко градче, за да имат хората избор.

Но ми се ще да си признаем, че все повече от свободното си време искаме да прекараме пред екрана, вместо да се видим с приятели, да се разходим или да почетем. За мен по-страшно от възпитанието на консуматорство е поощряването на нуждата от повече нови медийни забавления. Един медиен експерт дори написа книга за тази тенденция със заглавие "Забавления до смърт" ("Entertaining ourselves to death").
*
« Отговор #29 -: Януари 11, 2010, 21:18:43 pm »
Малко старо инфо, обаче с актуални цифри и факти!  8O 8O 8O
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=151769

*
« Отговор #30 -: Януари 11, 2010, 21:32:16 pm »
Не един, а девет турски сериала е купила Би Ти Ви.
..............................................................................
bTV е купила е 1000 часа турски филми. В същото време и четирите национални телевизии - БНТ, bTV, Нова тв и PRO.BG (бившата ТВ2) преговарят с международните филмови студии. Тази година сключват дългосрочни договори - за по 3 години, и плащат
.

Ненормална работа!!!
« Отговор #31 -: Януари 12, 2010, 09:16:00 am »
bTV е купила е 1000 часа турски филми. В същото време и четирите национални телевизии - БНТ, bTV, Нова тв и PRO.BG (бившата ТВ2) преговарят с международните филмови студии. Тази година сключват дългосрочни договори - за по 3 години, и плащат
.

Ненормална работа!!!

Ами да са ни честити 1000-та часа в които няма да гледаме тези телевизии  :lol: . И дано пък купят и нещо стойностно, защото с тези сериали в прай тайма заприличват на евтини кабеларки   :P

*
« Отговор #32 -: Януари 12, 2010, 15:30:23 pm »
 Когато дойдох тук, не можех да повярвам, че има толкова качествена телевизия като BBC, и то с толкова разнообразни лица - за всекиго има по нещичко образователно, развлекателно, комично, политическо, дискусионно, мултикултурно, и то без остатъците от тоталитарната (и сега вече с модерната европейска) реторика по нашите тивита.
 Езикът е човешки, достъпен, красив, демократичен, променящ се.
В началото и заради интеграцията, не можех да им се нагледам на каналите на BBC, и то при условие, че в БГ телевизия съм гледала само при изключително редки случаи, и то само ако знам със сигурност, че ще има нещо качествено.

Ами комичните сериали на BBC?! Просто не е истина как един сценарий може да бъде толкова по човешки семпъл и остроумен, и забавен, и убийствено смешен по един шантав ексцентричен начин.

А "костюмните драма", т.е. адаптациите на филмите от преди години?! Направено просто професионално красиво и романтично до последния детайл, до последния жест.

Сега вече гледам по-рядко, но винаги когато има интересно предаване.

През деня любимо радио вкъщи е BBC 2. Почти като телевизиите, но само звук. Като го чух в началото, и си спомних какво  беше радио  "Хоризонт" преди сто години, но без социалистическата пропаганда в него.

Ето в този сайт можете да гледате и филми, и всичко, обновява се постоянно:

http://www.bbc.co.uk

P.S. Да, плаща се такса, около 150 местни пари годишно струва. Взема се адреса на всеки, който си купува тиви още в магазина, и след време получава писмо по пощата с покана и формуляр, ако обича, да си плати! Има и глоби, ако не платиш...
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 15:56:46 pm от DivaRoza »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #33 -: Януари 12, 2010, 15:56:58 pm »
.

Ненормална работа!!!

osi_12
Ужас!!! Обгазяват ни...

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #34 -: Януари 12, 2010, 18:38:21 pm »
Съгласна  :lol: Затова - да живее Диема 2 :lol: Милата седмица след "Местопрестъплението" имаха седмица на азиатското кино - много хубави неща, очите ми останаха :lol:
ми то Диема, Нова и ММ са само различни имена на една и съща телевизия. Имат си 5 телевизии. Няма да дават едно и също по всичките я. Купуват турски, защото са евтини. Купуват и мачове. Ако питаш мен - писна ми да ги гледам как се ритат. И това си е сериал, само че с една и съща серия...
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #35 -: Януари 12, 2010, 20:48:29 pm »
Сакън, не така с лошо за турските сериали  :lol: - моя любим сериал е "Сакъз" ;)
Сега по сериозно, честно казано от както дават такива сериали, съм много рахат ;), нищо не гледам и мога да се занимавам с други неща. Да не говорим, че преди бях пристрастена към телевизията, гледах нонстоп, сега едните новини и сутрин "Дързост и красота", ама него гледам е силно казано, слушам го, но през това време си чета пощата, пиша тук, работя... та в общи линии съм свела телевизията до минимум. Нямаме кабелна, ако изтеглим нещо от нета и кодека тръгне на нашето DVD от 2005, тогава гледаме.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #36 -: Януари 12, 2010, 21:04:17 pm »
Вече не гледам ТВ освен Дискавъри и т.н., чувствам се щастлива ако срещна Ало-Ало.
Смятам, че целенасочено някой се стреми българският народ да затъпее съвсем. И телевизиите са част от плана + образователната ни система.
« Отговор #37 -: Януари 12, 2010, 21:19:36 pm »
Тези сериали турците са ги правили на кило с цел пропаганда. Да ни покажат колко светска република е всъщност Турция.
Раши незнам с каква цел са ги правили, правят си ги , гледат си ги и отгоре на това им ги купуват.Що ние не направим един свестен сериал та да си ахкат бабите по нашто си?

Да бе ще направят свестен БГ сериал. Не си ли спомняте "Забранена любов'' каква боза беше. Жив да го оплачеш. А латиносериaлите къде къде са по - затъпяващи от турските. Ама срещу тях никoй нищо не казва. Ся турските сериали са ни проблем, щото ако бяха примерно Американски, гък нямаше да се каже. А от "Тоя дързост и красота" не ви ли се повръща? Бях в 4-ти клас като почнаха да го дават... А тук като гледам цяла тема има за него отворена...Турските сериали поне край имат.....
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 21:28:52 pm от Melissa »

[/url]
« Отговор #38 -: Януари 12, 2010, 22:57:47 pm »
Искаше ми да се да пиша по темата към 20.00 ч,ама нямаше как,защото започна "Листопад" ,а аз го следя  :lol:,затова пиша сега.По нито една от телевизиите няма нищо за гледане.Ако нямаше и интернет ....не знам.Сигурно ми е скучен и сив живота,щом гледам сериалчета,ама какво да се прави.Зима е,повече се застоявам в къщи. :lol:

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #39 -: Януари 12, 2010, 23:28:55 pm »
след като убиха вестниците, киноразпространението, ред беше и на телевизията.

учете чужди езици, абонирайте се за кабелна телевизия с чуждестранни канали и следете редовно imdb.com :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!