0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мили момичета,моля ви за съвет! След малко повече от година опити,нашето чудо стана, и то по Коледа! На 31.12.09 направих тест,които беше положителен.Бяхме на върха на щастието!На 5.01.10 вечерта се появи някакво кървене. На 06.01.10 сутринта бяхме на преглед,видя се плоден сак,но не се видя ембрион вътре,правихме УЗ на корема,а след това и вагинален. Тогава съм била в  5г.с. и 0 дена. Лекарката каза,че е възможно да е още рано,за да се види,но също така е вероятно да е така нареченото "кухо яйце". На преглед съм отново на 18.01.10. Последните два-три дена отново имам тъмно на цвят зацапване. Моля се всичко да е наред,но съм доста притеснена. На какво може да се дължи това зацапване, дали наистина е "кухо яйце",не знам как ще изчакам до 18-ти,за да разбера отговорите на толкова много въпроси които ме измъчват? Моля ви ако знаете нещо,или ако някой е имал подобен случай ми кажете.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Не се травмирай. Може би е още рано да бъде видяно на видеозон. Възможно е да си имала по-късна овулация например. Не бързай да се плашиш, а изчакай поне още няколко дни преди да направиш нов преглед.
А за кървенето не ти ли изписаха някакви лекарства ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Мила,ние сърчице чухме чак края на 7-началото на 8 г.с.
Не се притеснявай излишно сега.Иначе за зацапването не ти ли изписаха нещо?

*

Хриска, момичето казва, че не се е видял ембрион, а не че не са чули още сърдечна дейност - има разлика.

Тони, стискам палци всичко да е наред! 
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Благодаря ви момичета! Не не ми изписаха нищо, лекарката ми каза, че не може да ми даде хапчета за задържане, защото не се знае дали изобщо има бебе.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Не зная от кой град си, нито при кой лекар си ходила - но не е лошо да потърсиш още едно мнение. Все пак щом имаш положителен тест за бременност, видяли сте точица в матката и въпреки това имаш кървене - според мен е редно да изпишат нещо, за да не кървиш.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Тони, ако имаш възможност пусни кръвен тест и го повтори след 48 часа. При "кухо яйце" стойностите при повторното изследване ще са се понижили.
Дано всичко е наред, мила!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Мила Crow, за съжаление на сам в България,иначе може би щях да посетя и друг доктор,но тук е доста несигурно да отида просто така при друг,без да е препоръчан. Искам да кажа,че тук май няма много специалисти. Лекарката при която бях е Българка, и много познати са били при нея и всички са с добри отзиви. А аз нямам точно кървене,просто малко зацапване от време на време,което пак си е притеснително разбира се.
*
Re: Възможно ли е да е "кухо яйце" или е твърде l
« Отговор #8 -: Януари 09, 2010, 12:54:39 pm »
Мила Аnmar,да аз четох,че може да се установи с кръвен тест,но не знам къде да го направя,живея в арабска държава и тук в болниците дори не говорят английски,много е трудно да се разберем.Трябва да отида пак при същата лекарка,а с нея се разбрахме чак за 18.01.
« Последна редакция: Януари 09, 2010, 13:21:55 pm от tonyy »
*

Хриска, момичето казва, че не се е видял ембрион, а не че не са чули още сърдечна дейност - има разлика.

Тони, стискам палци всичко да е наред! 
Леле много се извинявам :oops:
Ще се моля всичко да е наред!

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
tonyy в 5-та седмица мисля, че е рано да се види ембрион.С моите бременности в тази седмица се виждаше само плоден сак.За кървенето много лежане и дано всичко се нареди.Успех и пиши как си.
*
Дениса,аз също мисля, че е възможно в 5-та седмица да не се види ембриона и се надявам при следващият преглед да го видим.

Благодаря Ви за подкрепата момичета! :balk_21:
Желая ви много успех и на вас!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
tonyy в 5та седмица не се вижда ембрион. Единственото, което  може да се види е жълто тяло, но като се има предвид, че си била баш на 5 седмици и 0 дена, е съвсем възможно просто да не се е видяло. А може и да не си преценила точно в коя седмица си - ако си например в 4та и 5 дена - в такава ранна бременност няколко дена може да са от огромно значение. Не се стресирай предварително, а по-добре изчакай да дойде датата за следващия ултразвук. Знам, че е лесно да се каже, а почти невъзможно да се изпълни, но се опитай да се успокоиш до колкото можеш.
Прегръдки.

Боби
« Последна редакция: Януари 11, 2010, 06:44:46 am от Bobbie »

Tonyy, не знам защо изобщо те е наплашила лекарката, струва ми се неразумно. Да, винаги на такъв етап има шанс да е кухо яйце, но това, че в 5 седмица и 0 дни не се вижда още нищо означава единствено, че възможността за кухо яйце не може да се изключи, нищо повече.

И аз като теб прокървих (на 5 с. 4 дни), и при мен на видеозона тогава се видя само сакче (за жлъчно мехурче не питах лекарката, така че не мога да ти кажа дали се е видяло) и зацапвах 10 дни. Но днес, на 7 с. и 2 дни се видя едносантиметрово ембрионче със сърдечна дейност. Така че в никакъв случай не се отчайвай!

Аз лично също съм в чужбина и тук не изписват никакви медикаменти за задържане. Но аз си ги самоназначих, защото така че чувствам по-спокойна. Ако имаш начин, консултирай се по телефон поне с лекар в БГ и ако има възможност, някой може да ти пусне лекарства по пощата.

Но дори и да не взимаш лекарства, лежане му е майката!

Спокойно и накрая да ни се похвалиш!
*
Благодаря ти Боби, вече съм по спокойна и позитивно настроена! А и зацапването се по изчисти, така че се надявам на 18-ти всичко да е наред!

Мила bonniem, много се радвам, че днес сте видяли и чули сърчицето на вашето бебе! Желая ти спокойни и леки  :cloud9: месеца! Успех!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
(за жлъчно мехурче не питах лекарката, така че не мога да ти кажа дали се е видяло)
Ааа, значи жлъчно мехурче се казвало. Аз не знам защо реших, че се превежда жълто тяло... извинявам се - не го знаех как е на български.

Боби

Е, то естествено няма нужда от извинения, и аз в началото много се чудех това жлъчно мехурче как се казва на български, тъй като знаех само термина на английски :)

Доколкото съм запозната, има и термин жълто тяло, но то се намира върху яйчника и се формира след отделянето на яйцеклетката, като произвежда прогестерон във втората половина на месечния цикъл.
*
(за жлъчно мехурче не питах лекарката, така че не мога да ти кажа дали се е видяло)
Ааа, значи жлъчно мехурче се казвало. Аз не знам защо реших, че се превежда жълто тяло... извинявам се - не го знаех как е на български.

Боби

:lol:

Е, то естествено няма нужда от извинения, и аз в началото много се чудех това жлъчно мехурче как се казва на български, тъй като знаех само термина на английски :)

Доколкото съм запозната, има и термин жълто тяло, но то се намира върху яйчника и се формира след отделянето на яйцеклетката, като произвежда прогестерон във втората половина на месечния цикъл.

8O
Tony, много е рано да се види нещо в плодното сакче, не се тревожи.
Много зависи също и от апарата на доктора, повечето не разполагат с добра техника.
А това зацапване не е нещо притеснително, щом не е ярка кръв. Много момичета го получават, аз също имах точно около датата в която трябваше да ми дойде.

Виждам, писала си, че е спрало - чудесно :)

А относно риска - винаги има такъв - дали в 5та, или 35та седмица - все ще има за какво да с е тревожиш. Моя доктор казва, че едва когато вляза в 36та седмица, тогава мога да бъда спокойна. Но истината е, че докато не се роди живо и здраво, все има да се тревожим дали всичко ще завърши добре.

Стискам ти палци за 18-ти:)
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!

Казва се жълтъчен мехур, а не жлъчен.

В жълто тяло се превръща разпуканият фоликул след овулация.