bo_dim, аз живея извън България и тъй като страната е малка, беше ми много трудно да си намеря добър лекар, на когото да се доверя.
жасмин, и мен ме беше страх от това, но да ти кажа, че имах доверие на анестезистите, защото просто слагат упойки от много години. За тях е рутина. Иначе и моят праг на болка е висок (по принцип). Но това, което ме дразни е, че има лекари, които обясняват, че майката, ако й сложат епидурална, не можела и не участвала в раждането и така объркват родилките. Клиниката, в която раждах, е с раждания с такава упойка при 98 %. Спинална мисля, че не се практикува. Дори и за секцио слагат епидурална или пълна, ако случаят е спешен. Както каза анестезистът, при когото ходих на консултация преди да родя: "Ще искате ли епидурална? Ами, в началото никоя не иска, а после всички молят за нея." Нямам нищо против, ако жената иска да ражда без, но аз лично не бих го направила. И е важно да знае и плюсовете, и минусите.
туин, при първо раждане не можеш да пропуснеш момента, в който да тръгнеш за болницата.