0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #40 -: Януари 11, 2010, 23:46:55 pm »
Момичета, тъй като най-умните идеи на мен ми идват точно преди лягане  :lol:, какво ще кажете да си спретнем някой уикенд една среща, тъкмо да видим как растат коремчетата и да си се наприказваме на воля? Може да започнем със софийските дебеланки например, как ви се струва? Има ли желаещи? Станали вече мами също се приемат, ако грижите по малчовците позволяват. Бъдещи бремелинки също :)
Аз днес ви надух главите, затова вече ще си лягам. Утре продължавам пак да ви тормозя :)

Твърдо ЗА :)Аз утре отивам на лекциите в МОЛА и ще разказвам после :)
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #41 -: Януари 12, 2010, 13:42:13 pm »
Здравейте момичета,
ето, че и най-после и аз се присъединявам към вашата групичка. Бременна съм в 8 седмица  preggo, с едничко. Чух му сърчицето и наистина е невероятно. Доктора каза, че с него всичко е наред. Но вчера получих изследванията си на ТСХ, стойностите са доста ниски-0,04 (доза - 50 мкг еутирокс).  :oops: Миналия месец бяха 2,63 при доза - 25 мкг еутирокс. Естествено, веднага се свързах с д-р Катя Тодорова, тя ми даде указания. Въобще от както съм започнала да го изследвам всеки месец съм с различни стойности и от едната крайност 10,50- на другия месец съм 0,05, после съм 8,95...може би не може да ми се уцели дозата.. :balk_144: Някоя от вас минавала ли е по този път и как той се е отразил на бебчето й.
Благодаря, че ви има  :bighug:
Успех на всяка една от нас  osi_9

Там, където има любов, няма страх.
                  Апостол Йоан
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #42 -: Януари 12, 2010, 14:47:31 pm »
Привет момичета :) Връщам се от лекцията в Мола за бременни и съм мнооого доволна. Лекаря обясняваше всичко и много ми хареса настройката му "колкото по-малко се месят лекарите в едно раждане, толкова по-естествено минава". Имаше предвид ненужните системи, епидуралните упойки, които карат майката да не участва в процеса на раждане, насилственото изгонване на плода и т.н. Хареса ми как обясняваше всичко за родилните периоди и колко време трае всеки един, кога ще боли най-много, какво да се прави точно седмица-две преди раждане.
Със сигурност съм доволна, че отидох и ще посетя още лекции и се надявам софийските мами да се присъединят към мен за следващата :)

dama_kupa, не мога да ти отговоря на твоя въпрос, но може би момичетата в някой наш подфорум ще са по-информирани.
Например тук: http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=10.0
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #43 -: Януари 12, 2010, 19:57:09 pm »
dama_kuра  :)добре дошла и лека бременност до края.Не се притеснявай ,слушай указанията на  лекаря си и всичко ще е на ред :crossfingers:
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #44 -: Януари 13, 2010, 11:17:21 am »
Привет момичета, аз се връщам от ЖК  :D
Бебока върви даже две седмици напред  8O Доки вика - "ти колко си се родила?" - и аз  "3600". тя - "ми сигурно мъжа е едър". Викам "ми не, той също е бил 3500, сега също не е нито дебел, нито много висок". Та от къде бебока толкова едър  :lol:
Не ми се скараха за килограмите като казах, но викат намали сладкишите. Аз им казвам, че рафинирана захар само кафява консумирам, шоколад на месеца веднъж и поне не ми казаха, че съм много напълняла, защото се скараха на жената пред мен.
Взеха ми влагалищен секрет, че се появи някакво минимално течение, та като ходя за болничния ще си взема резултатите  :)

А в 13.30 съм на фетална ехокардиография, след нея ще пиша  :D

Абе много пусто тук тия дни :)Къде изчезнахте?
Джиджи сигурно пазарува вече :)
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #45 -: Януари 13, 2010, 11:29:44 am »
Здравейте момичета.Наистина е пустичко тези дни тук.
Дама купа добре дошла :D
jasmin_veni   колко кила си качила че се притесняваш?Аз до момента съм с 3 кила отгоре.Чакаме те след прегледа да разказваш.
На мен също ми взеха секрет за микробология миналата седмица.Аз а и ЖК беше убедена че ще излезе някоя гадинка.Но на пук и на двете всичко беше чисто.Аз нямам оплаквания от течения но на нея така и се стори.Изписа ми някакви глобули за нормализиране на флората-нещо като лактобацил беше,каза да си слагам по едно на 3-4 дни.Но не съм решила дали ще ги слагам изобщо.При предния преглед докато ме гледаше на обикновения ехограф,пусна и 4Дто  :D беше доста интересно и диск ми записа даже  :DОколо мен общо взето това  :D


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #46 -: Януари 13, 2010, 11:46:27 am »
Здравейте и от мен :bighug:
И аз вчера бях на ЖК. Доста се бях притеснила преди прегледа, все си мислех разни глупости, но всичко мина СУПЕР!  :cheerleader: и аз съм много щастлива. Изследванията са ми в норма, но имам малко бактерии (Кандида) и трябва да слагам глобули 6 дни. Важното е, че бебо е добре и мръдка  :aerobik: разбира се аз още не го усещам, но и това ще стане.
Благодаря, че ви има и мога да споделя с вас тези толкова прекрасни мигове от моя живот  :youwoman:
Сега ще чакам 10 февруари за БХС. Док каза, че после е и ФХС, нали не :ask: изпускам някакво важно изследване (извън списъка на здравната каса), че уж чета ама се обърквам  osi_15
Много цунки на всички!!!
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #47 -: Януари 13, 2010, 12:32:28 pm »
Жасминче,Бо_дим браво за хубавите резултати от изследванията!Жаси голям юнак си гледаш ти :D
Добре дошла Дама Купа!Една много лека бременност ти желая!
При мен нищо ново.Добре сме беба си ритка.Живот и здраве края на другата седмица ще се прибирам и ми се иска след 25.01 беба да се ражда и да се гушкаме...
Неща ми се върти че на някого секциото беше за 14.01,но с моя бременен мозък забравих на кого?
Стискам палци на всички които им предстоят срещи с малките ни чудеса да са незабравими!

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #48 -: Януари 13, 2010, 13:12:59 pm »
Здравейте, момичета!
Браво за отличните резултати от изследванията на всички!
Добре дошла и на dama_kupa, лека и успешна бременност, слушай Док и всичко ще е наред.
Жаси, от всички прочетени книги за бременни (а те не са малко), останах с впечатление, че когато се чака момче и кг се качват повече, и апетитът е в повече, и плодът обикновено е по-едър. Така че всичко е наред. То и нашето бебе доста едро върви засега, но ние с мъжа ми сме си високи, така че го приемам за нормално, даже се и радвам, че е така. Можеш ли да разкажеш малко повече за лекциите в мола, кога се провеждат, от колко часа и т.н.
Аз днес си останах вкъщи, за първи път откакто съм бременна, защото снощи пак получих адски болки в кръста и се опитвам да настина - имах 37,5 температура, но засега е добре положението. Обаче е голяма мъка това лежането за мен, добре че ми препратиха някои неща от офиса, та сега си работя от вкъщи. Голяма съм откачалка, но както казва мама, шило в торба стои ли  :lol:
Аз също забелязах при мен леко течение, та ще обърна внимание на Док на следващата ЖК.
hriska, още малко и ще дойде голямото гушкане. Стискам палци всичко да върви по мед и масло!
Хубав ден на всички!
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #49 -: Януари 13, 2010, 13:55:51 pm »
Браво за хубавите новини, момичета.

Аз си имам течение още от самото начало  и на всеки преглед казвам, че имам течение, но на микробиологията и цитонамазката не излязло било нищо.
Все пак, лекарката в моя град ми каза, че е нормално и често срещано при бременните да имат някакви гъбички. Каза, че гъбите са по-добрия вариант от бактериите.....

Сега и аз да се похваля с нещо. От няколко дни насам вече усещам движенията на бебетата. Чувството е много приятно и точно както ми го описват вече родили жени - като гъделичкане или като трептене на пеперуда.
Тази сутрин едното бебе за добро утро ми даде сигнал, че заедно с мен и то се е събудило. Страхотно е! :D :D

Лек и усмихнат ден.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #50 -: Януари 13, 2010, 14:06:50 pm »
KRISTI, честити пеперудки  :lol:
Ех, че хубаво, нямам търпение и аз вече да ги усетя, но е още рано.
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #51 -: Януари 13, 2010, 14:47:28 pm »
Нещо ми се върти че на някого секциото беше за 14.01,но с моя бременен мозък забравих на кого?

На Дживотинче.
Очакваме включване  :wink: :lol: :lol: :lol:

hriska, то и при тебе не остана! :)
Последните дни минават най-бавно май.  :lol:
Лека и приятна среща и на теб.
Между другото ти откъде ще се прибираш!?

Добре дошла на dama_kupa! Лека и безпроблемна докрая желая!

KRISTI, честити ти ритничета, мила. Сега се започва при теб голямото ритане. :wink: :lol: :lol: :lol:

Това за течението е нормално по време на бременност да е засилено. Аз през цялата бременност съм така. Важното е да не е с особен мирис или да има сърбеж от него. Тогава вече е желателна консултация с лекар. Аз в началото имах неприятни гъбички, но ги лекувах с мазила и със свещички.

Хубави и спокойни дни на всички ни! :flower:
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #52 -: Януари 13, 2010, 14:56:23 pm »
Много,много стиснати палчета на Дживотинче! :D Чакаме новини!
Кристи честити ти ритничета!Като знам колко е хубаво едно бебе да ти рита в корема,а ти си го имаш по 3 :babyflips: :babyflips: :babyflips:
Туинче ние от две години живеем в Казанлък,но съм от Горна Оряховица и понеже обстановката там ми е по-позната реших да раждам там,а иначе живот и здраве на следващия ден след изписването мисля да си се приберем пак тук.И докато си чакам отрочето,нашия тати ще е тук,аз там и за това малко ми е мъчно.Но ще минем и през това!В крайна сметка аз така си избрах.
И при теб мила не останало!Още малко и ще сме най-щастливите в света :D
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 15:28:19 pm от hriska »

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #53 -: Януари 13, 2010, 15:01:12 pm »
Здравейте момичета,
добре дошла dama_kupa, лека бременност и здраво бебче на финала!
Радвам се, че само хубави резултати имаме в темичката, Жаси, а това за размерите на бебчето не е проблем, по- притеснително ще е ако беше по- малко от седмиците си.
Хриска, колко бързо минава времето, вече си на финалната права!
Кристи, честити ти ритничета! Аз откакто усетих бебето да подритва във всяка свободна минута съм със заголен корем  в очакване да видя нещо :D :D :D Мъжа ми все ми се смее :lol:
Скарлет, няма да се даваш на грипа!!! Хапвай повече лимончета с мед!И не се притеснявай, скоро и ти ще усетиш бебо!
А на Дживотинчето  :crossfingers: yahoo_17 :crossfingers: yahoo_17 :crossfingers:
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #54 -: Януари 13, 2010, 15:46:20 pm »
Връщам се и след Феталната Ехокардиография - всичко на бебчо е в норми, прилежанието му е с гръб на ляво. Не говори много доки, но следеше много внимателно монитора и май не й беше до разговори. БЯх в Национална кардиологична,отдел Детска кардиология, при доц. Павлова.

Кристи, честити ти ритничета! От тук нататък ще има да те будят по никое време :)
Scarlett, знам те че си шило, но в момента пак има грип и след като си вдигнала Т по-добре пази леглото още поне ден. Моя мъж от сутринта е зле и го оборудвах с Осцилококцинум :) А иначе, апетитът ми чак този месец се качи, досега главно плодове и салати консумирах, млечни продукти и варива. Но сега след като за 6 месеца месото беше мисия невъзможна за мен проядох :lol:

elina0102  мила в момента съм точно 10кг. нагоре :oops: Не съм наддала на бедра, нито ръце. Имам си обаче бузи, корем, и да - в бюста съм станала като Памела в ранните й години :)
Ето снимка опреди две седмици :)
http://jasmin4eto.snimka.bg/friends/za-zachatie.420134.16914980

Чакаме включване от Дживотинчето :)

[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #55 -: Януари 13, 2010, 16:15:59 pm »
Жаси много се радвам,че всичко е наред!Не знам дали си +10 кг,но изглеждаш страхотно! :D

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #56 -: Януари 13, 2010, 16:23:58 pm »
Здравейте, да се оплача получих зацапване и лекаря ми предписа дуфастон по 1 т. три пъти на ден и ношпа по 3 пъти по 2 таблетки не е ли много като дози а съм в 10 седмица вече  :(
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #57 -: Януари 13, 2010, 17:22:10 pm »
Здравейте, сладки мамчета! Аз се включвам предстартово. Благодаря на всички ви за стиснатите палчета и при първа възможност ще докладвам. Секциото ми ще е към обяд утре.
Туинче, Хриси, и при вас не останало, милички. Вие сте следващите.
Джиджи,  :bighug:
Торти, не мисля, че е голяма дозата - не се притеснявай, пийвай си лекарствата и всичко ще е наред!
Добре дошли на новите мамчета, честито на усетилите ритничета - чувството е страхотно, нали!
За кг не се притеснявайте, но все пак гледайте да не са много. Не за друго, ами защото не било полезно. Аз, казано честно не се ограничавах, но и почти не ми се промениха хранителните навици през бременността. Отпуснах се, обаче по Коледните празници - голямо ядене падна  :oops: Равносметката за цялата бременност - 15 кг. отгоре (мисля, че биват). Не ги мислете, карайте си спокойна бременност и галете тумбачетата.
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 17:24:34 pm от Дживотинче »
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #58 -: Януари 13, 2010, 17:24:04 pm »
tortila, относно но-шпа-то аз го пия почти от самото начало на бременността.
Опитах да намаля дозите и вместо 3х2 да вземам 3х1 таблетки. Няколко дни изкарах с по една таблетка, но лично аз се чувствам по-добре, когато приемам по 2 табл.
И до днес си продължавам същата схема - 3х2.

Дживотинче,
ще си мисля за теб утре. Всичко ще е наред. Ще стискам палци.
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 17:28:38 pm от KRISTI »
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #59 -: Януари 13, 2010, 18:03:11 pm »
Здравейте, да се оплача получих зацапване и лекаря ми предписа дуфастон по 1 т. три пъти на ден и ношпа по 3 пъти по 2 таблетки не е ли много като дози а съм в 10 седмица вече  :(
Не се шашкай, не са много :) Аз от 5та седмица до средата на 4 месец пиех доста по-големи дози. А от какво е зацапването, казаха ли ти?
[/url][/url]