0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #180 -: Януари 21, 2010, 09:39:51 am »
Добре дошла, mari-al! Следях ти дневничето и отдавна те наблюдавам, че надничаш в тази темичка, радвам се, че се включи в нея и още повече - че поводът е троен  :lol: Пожелавам ти лека и спокойна бременност, и най-здравите бебочковци на финала!
stella_k, като си под лекарско наблюдение самата ти ще се чувстваш по-спокойна, всичко ще е наред. Стискам ти много палци!
Цвети, denito, поздравления за отличните новини!
Успешен ден на всички дебеланки!  :)
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #181 -: Януари 21, 2010, 09:54:02 am »
Mari-al, поздравления за прекрасната новина. Много се радвам, че момичетата с тризнаци сме все повече. :D :D
Цвети ти е казала съвсем правилно, както и Лиско на мен преди време - няма нищо страшно в триплодната бременност. Изисква се само повечко лежане, но целта си заслужава всичко през което трябва да минем.

Цвети, радвам се за резултатите от изследванията при теб! Дано всичко върви все така добре. :)
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #182 -: Януари 21, 2010, 10:17:52 am »
Mari-al :)радвам се да те видя тук ,влачи крак за още триплодни бременности след теб :bighug: и здрави бебоци около термин :)

На 18 ходих на преглед  :)всичко е ок  отговаряме си на седмиците и сега чакам резултатите от изследванията надявам се че няма да има нищо притеснително.Май сме със сини гащи :)
За мен няма значение какво е важно то е да е живо и здраво.А междо другото и моите сънища се насочиха в тази посока преди дни чак го сънувах  :lol:какви глупости само може да сънува човек :)
Поздрави на всички и много стиснати палци на чакащите мами :)
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #183 -: Януари 21, 2010, 10:24:08 am »
Добър ден, момичета! Много сте гостоприемни- благодаря! Ама Скарлет как ме разобличи, че отдавна надничам тук :wink:! Ми то ако не бях надничала, може би нямаше да е такъв резултата. Пък дано сега като сме повече тризнашки бременелки, да се удвояват и утрояват изобщо бременните момичета.                                                                                     Радвам се, че всички тук са добре и дано така е и занапред! stella_k , щом те пращат в болница, няма какво да се притесняваш- там ще си на по- сигурно, отколкото у дома без наблшдение и с притеснения. Дано по- бързо ти отмине нуждата от болнично наблюдение и бебка да е добре!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #184 -: Януари 21, 2010, 10:48:34 am »
Привет, mari-al! Като чуя за тризнаци и усмивката ми стига до ушите. :D Веднага си представям снимката на мама Лиско с лисичетата. По-хубавa гледка няма! Желая ти лека бременност и много такива снимки след това!
Аз вчера бях за първи път при д-р Сигридов. От кога чаках да посещавам този етаж...
Всичко е наред с бебчо. След 2 седмици сме пак за биохимичен скрининг.
Желая хубав ден на всички ви!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #185 -: Януари 21, 2010, 12:37:38 pm »
Кремче,Цвети,Дени поздравления за хубавите резултати от прегледите ви!
Бубе тихичко честити сини гащи :DПък да видим другия преглед.

Аз пък от снощи съм с една болка в кръстта точно както по време на цикъл.Да питам по-напредналите момичета чувстват ли такова нещо,че мен до сега не ме е боляло?Иначе не чувствам да имам контракции,но да си призная малко се притеснявам.

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #186 -: Януари 21, 2010, 13:19:17 pm »
Благодаря ви милички  :bighug: Аз утре съм на ендокринолог,че май ще се сменя инсулина и решаваме каде ще ме праща.Дано само всичко за напред си е наред с бебка,а днес съм като парцал от лекарствата за кръвното,ама няма нищо това да е само  :wink:
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #187 -: Януари 21, 2010, 13:22:06 pm »
момичета моля ви кажете ми нормално ли е да ми се подува корема и да ме боли като при менстурация в 3-ти месец, мисля че вече трябваше да минат тези симптоми? аз сега взимам нош-па докторът ми каза че може да го взимам и не пречи, но не ми се иска да прекалявам, само че корема много ме боли и се надува ужасно, мсля че е рано да имам корем е вече си имам сериозно коремче... моля ви пишете
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #188 -: Януари 21, 2010, 13:56:22 pm »
Аз пък от снощи съм с една болка в кръстта точно както по време на цикъл.Да питам по-напредналите момичета чувстват ли такова нещо,че мен до сега не ме е боляло?Иначе не чувствам да имам контракции,но да си призная малко се притеснявам.

Да, Хриси, и аз имам болки в кръста. По-силни и чести бяха до преди седмица, сега напоследък по-рядко ги усещам. Миналата седмица едната сутрин бяха доста силни и труднопоносими (и то само в кръстта) и си помислих, че момента е дошъл. Но след като си изпих хаповете и ме успокоиха. :D
Мисля, че е нормално - все пак бебоците ни вече понатежават и това оказва влияние, както върху гърба ни, така и върху кръста.

Спокойни дни на всички ни!  :D
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #189 -: Януари 21, 2010, 14:04:54 pm »
Аз пък от снощи съм с една болка в кръстта точно както по време на цикъл.

hriska
, мисля, че това, което описваш, са си точно контракции. Явно бебчо се подготвя вече за срещата. Колко хубаво, че скоро ще се гушкате.

santini, аз имах и имам все още същите неразположения. Вземам но-шпа и гледам да полежавам повече. Вечер като се прибера след работа, душ и директно в кревата, оставила съм бъдещият татко да шета в къщи, доколкото може. И също така не нося тежки неща, максимум 1 кг. Внимавам и с резките движения. Повече пазене си трябва.
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #190 -: Януари 21, 2010, 14:12:19 pm »
Здравейте, момичета с коремчета,
никога не съм писала в тази тема (а толкова ми се иска и аз да се запиша) минавам да ви пожелая леки и приятни оставащи седмици до срещата с вашите сладурчета  :D
И да ви помоля да ми запазите едно местенце при вас  :wink: , а пък ще гледам да дойда възможно най-бързо  :D

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #191 -: Януари 21, 2010, 14:55:28 pm »
Здравей Скарлет, да аз също гледам да почивам но нали ходя на работа и ми е трудно, иначе вечер също гледам основно да лежа, но за разлика от теб моя мъж не иска да готви, но май ще трябва да свиква вече, иначе като взема нош-па и се чувствам по-добре, при теб кога се появи вече коремчето? аз съм в 9 седмица и вече си имам коремче малко нормално ли е толкова рано?
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #192 -: Януари 21, 2010, 16:09:03 pm »
santini, мен също ме боли от време на време като менструални болки, дори до скоро бяха по - редовни позивите, но напоследък отшумяват. Коремът ми също е надут и ми се струва, че след повечко натоварване се получава това. Като гледам сме в едни седмици с теб, аз вече си изглеждам бременна като съм по- разсъблечена, иначе през зимните дрехи не ми личи. Дори изглеждам повече надебеляла, отколкото килограмите дефакто са се покачили, но това ще да е от разтягането на матката при мен с повече плодове. Аз не се шашкам от нищо, което се случва, дори на 3-4 пъти зацапвах, а един път леко прокървих, но и това не ме обезпокоява чак толкова- най- важно е да сме спокойни и да не си причиняваме стрес сами, колкото можеш повече си мисли, че всичко е наред и ще бъде така!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #193 -: Януари 21, 2010, 16:15:10 pm »
здраси Мари-ал, аз да ти кажа май си е нормално всичко, но човек трудно свиква с новото състояние и на мин само без дрехи ми личи но като ми се подуе корема ужасно усещане, като че ще ти се пръсне корема, а и от доста време не съм ходила по голяма нужда може и това да е проблема, но то нали е нормално при бременност да има запек така че не знам как ще се справим, благодаря за отговора
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #194 -: Януари 21, 2010, 17:54:05 pm »
Сантини  :)не се притеснявай и моето коремче личи от самото начало ,още в 3месец приятелки ми викаха оле ти си като в 6м :lol: важното е да сме здрави всички ,а аз пък съм в другата крайност не запек ами :oops:нали се сещаш на ден по 3пъти и това не е много приятно а и боли корем.Въпреки всичко питай доктора си за нещо за запека.
А за болките и аз имам непрекъснато ту в ляво ту в дясно или ниско доло особенно след като отида по малка нужда  :( наистина са много силни ,сега като ходих на преглед питах но ми каза че няма основателна причина и да си пия нош-па 3х1.
Леко бременеене дами :)
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #195 -: Януари 21, 2010, 18:24:31 pm »
 :welcome: Мери-ал,Сантини
Надеж мерси за пожеланията,а място винаги има! :)
Хриска и на мен ми се струва,че си имаш подготвителни контракции и скоро ще ни зарадваш!
Аз вчера бях на преглед,бебо е вече около 3кг,все още седалищно и на 1-ви доки ще прецени кога ще е секциото.Все още може да се обърне и да си родя нормално,но шанса не е много голям.
Лека вечер :)

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #196 -: Януари 21, 2010, 18:34:54 pm »
santini, моето коремче ми е трудно да ти кажа откога ми личи, защото не мога да проценя колко е от бремеността и колко от подуването на корема. Сутрин като стана имам леко коремче (вижда се на голо, на зимни дрехи не толкова, зависи дали са по тялото), до вечерта обаче изглеждам вече силно бременна. Но аз за себе си го виждах още в средата на 3-тия месец, от тогава започнах да нося и бременни панталони, че моите не ми бяха удобни. Лошото е, че съм качила не само на коремчето, но и на дупето, бедрата, ама здраве да е. Много години съм тренирала волейбол, така че си мисля, че бързо ще вляза във форма след раждането. Още повече, че мисля живот и здраве 3-4 месеца след раждането да се върна на работа, та доста напрежение ще ми се насъбере. Но суетата ще я оставим за после, сега важното е бебчовците да са здрави.

Надеж, чакаме те с нетърпение. Както и всички щъркелчета  :lol:

Малвинка, в някоя от по-предишните теми някой беше дал линк за техники за обръщане на бебето. Пишеше, че така обърнал бебето в не знам коя си седмица. Може да се поразровиш. Но пък и секцио да се наложи, няма страшно. Важното е всичко да мине по мед и масло!
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #197 -: Януари 21, 2010, 18:40:26 pm »
Здравейте, момичета!
santini, мисля че е нормално. Аз почти от самото начало започнах да се подувам цялата и изглеждах като бременна. Всички тясни дрехи ми пречеха на корема, а най-странното беше, че не качвах нито грам до края на 3-ти месец. Отделно от всичко имах и доста стомашни неразположения- газове, запек. Заради това неможех и да спя добре. Помагаше ми Мезим Форте х 2 табл.след хранене, но гледах да не прекалявам. В книгите обесняваха, че е от хормоните.
Не си спомням с точност, но мисля че към 4-5 месец вече всичко започна да си идва на мястото. Сега да не чуе дявола нямам никакви стомашни неразположения, дори и киселини получавам изключително рядко. Дано и при теб отшумят тези неща, че наистина е доста неприятно.
hriska, наскоро четох за болките в кръста, че било нормално да се появят няколко седмици преди термина. Една от причините е разширяването на таза, а като добавим и това, че вече започват прословутите "подготвителни контракции", картинката става още по цветуща :) Не се притеснявай, а дерзай до срещата. Като гледам ще е съвсем скоро. Стискам палци всичко да мине по мед и масло ;)
Надеж, хайде чакаме те. Дай Боже и ти да ни се появиш съвсем скоро 2 в 1, а защо не и 3 в 1 както е тръгнала темата ;)
Успех на всички!

ПП: http://www.estestveno.com/childbirth/pregnancy%20and%20childbirth%20techniques%20and%20exercises
Това е линк, който White преди време беше така добра да го публикува тук. Има и техники за обръщане на бебо, но до колкото си спомням май беше казала, че е хубаво да се започне към 31-32 г.с. Може и да греша. Малвинка, нищо не пречи да пробваш. Късмет!
« Последна редакция: Януари 21, 2010, 18:45:44 pm от джиджи »


*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #198 -: Януари 21, 2010, 18:43:11 pm »
Малвинка :)малко остава до финала.Всичко ще е ОК дори и да се наложи секцио  :crossfingers: а и все още имаш време
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #199 -: Януари 21, 2010, 19:56:19 pm »
Добре дошла и от мен Mary-al ! Много ми е приятно да те видя в тази тема. Особено в троен комплект! :D

Я колко много момичета са наближили среща с бебчовците си! Страхотно, нямам търпение и моята да наближи. Аз утре ще се закарам до ТК на преглед, дано всичко е наред с беба. Иска ми се да започна да взимам магнезий, та утре ще питам, да ми назначат. (Да не е съвсем самоинициативно). Заради въпросните стягания на корема, но все пак не съм сигурна дали това е контракция или просто ми се подува корема някак си  :ask: за определено време...чувствам го като тъпан опънат на моменти. Ама това само три-четири пъти за две седмици. И също на моменти ме боли ниско долу, като все едно ще ми идва. Та да питам аз доктора за това. Иначе страшно ми се спи напоследък - по 12 часа спя и после още към 17  часа ми се приспива отново.
 
Едно въпросче за момичетата след 30-та седмица: мажете ли си зърната с крем за зърна? Аз купих един, но още не се мажа, вие пробвахте ли някой?