0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #140 -: Януари 17, 2010, 17:46:40 pm »
Кремкарамел, някои лекари твърдят специално за Фервекса, че не бивало, защото съдържал не-знам-си-какви съставки, които не се препоръчвали при бременност. Други (като лекуващия лекар на една приятелка, която ще ражда сега, в края на януари) твърдят, че няма проблем да се пие Фервекс, Колдрекс и др. под. лекарства на "парацетамолна" основа. Лично аз бих се посъветвала с лекаря, на когото имам най-голямо доверие, преди да пия Фервекс.
Поздрави и успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #141 -: Януари 17, 2010, 18:02:57 pm »
Благодаря ти!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #142 -: Януари 17, 2010, 18:06:46 pm »
Кремче знам,че ефералган може да се пие.

*
« Отговор #143 -: Януари 17, 2010, 18:07:53 pm »
Кремкарамел, по-добре пий чист парацетамол или разтворим панадол, което пак си е само парецетамол. Фервекс, Тайлол хот съдържат и други съставки, които мисля, че не са подходящи при бременност.

« Отговор #144 -: Януари 17, 2010, 19:47:34 pm »
Благодаря ви, момичета!

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #145 -: Януари 17, 2010, 21:55:40 pm »
Карамелче, пий Ефералган-по-добре, парацетамол чист моя доктор ми каза, че може ама ако "умирам" т.е.в краен случай! Аз не пих а с чай, мед и лимони успях да се преборя с настинка, а и Ефизолче  :oops: по 2 мах.3 на ден!
« Отговор #146 -: Януари 17, 2010, 22:03:31 pm »
Аз за естественото раждане се притеснявам не толкова от старата операция, а от наличието на двете кисти в момента, но все пак докторът казва, че не са проблем, така че дано мога естествено.
И аз ползвам трите стъпки на Клиник и разни кремчета за лице и очи, може би от 2 години насам, и съм много доволна - но и моята кожа е по-суха откак забременях и се налага да наблягам на крема за лице.

Кремкарамел, аз как така съм изпуснала присъединяването ти в тази тема?! Е това е страхотна новина, много се радвам да те видя тук!  :bighug:

*
« Отговор #147 -: Януари 17, 2010, 22:19:22 pm »
Здравейте и от мен момичета! Страхотни сте!
Аз съм в 12 г.с.проблема който имам на този етап са непрестанните киселини и денем и нощем!Незнам какво да ги правя!Иначе съм с 5 кг. отгоре , което мисля че е добре.
На последната косултация видях как бие сърцето на бебето , но не съм го чула! Не ми ли е време и за това , а моято доки нищо не ми каза!Следващата консултация е на 8 февруари и съм само при акушерката , а не при докииии.Дали е превилно според вас?
А и още един въпрос - в коя седмица се ходи на 3Д , че ми е много интересно?
Много ви благодаря предварително ; чудесни сте! :)
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #148 -: Януари 18, 2010, 07:51:26 am »
Фервекс, Тайлол хот съдържат и други съставки, които мисля, че не са подходящи при бременност.
Съвсем вярно е. Не помня коя съставка точно но предизвиква контракции и затова не са подходящи за бременни. Мен когато ме болеше глава и при една настинка си пиех парацетамол и панадол.
« Отговор #149 -: Януари 18, 2010, 09:09:13 am »
На мен доктора ми позволи да пия Фервекс,но аз се преборих с чайчета с мед!
На мен ми остава малко да термина та аз съм за нормално раждане,казаха ми че операцията,която беше преди две години(лапароскопска-киста на яйчника) не е проблем,та ще видим като реши бебето да се срещнем как ще бъде! 8O
Леко бременеене на всички :P
*
« Отговор #150 -: Януари 18, 2010, 11:07:22 am »
Здравейте! Пожелавам прекрасна седмица!
Добре дошли на новите, не че аз съм стара :wink: и много стиснати палци на тези, които ми предстои скорошна среща с най-сладките бебоци  :crossfingers: :goodluck:
А може ли да се роди секцио без да е планова опреацията и само при планирана ли се плаща повечко или при избор на екип?
 :bighug:
« Отговор #151 -: Януари 18, 2010, 11:31:31 am »
Благодаря на всички, които се включиха за Фервекса. Аз също засега карам на чай с мед и лимон и се надявам да се размина с каквито и да е лекарства. Всичко започна преди два дни, когато дойде на гости наша близка с херпес на устата след настинка или грип, не знам. Жената не знаеше, че съм бременна. И същата вечер ми се запуши носа и ме заболя много главата. Имам чувството, че от внушение, толкова ме е страх да не се разболея. Не посмях да пия нищо, освен чай с мед. Вече съм добре. :D
 Krassita, тук съм най-сетне и няма по-щастлива от мен. :D  В 10-та седмица съм.

« Отговор #152 -: Януари 18, 2010, 12:06:45 pm »
Здравейте, Kremkaramel  аз също настинах около 7 до 10 седмица, и личната и гинеколога ми казаха, че мога да пия парацетамол само, ако имам температура, аз пих осцилококцинум и витамин С, и сироп мукоплант, и нищо друго, освен това не всички билки се препоръчват при бременност - например мащерка и риган не се препоръчват Успех дано бърза се оправиш
*
« Отговор #153 -: Януари 18, 2010, 12:17:01 pm »
Тини, аз именно от бързината, с която ще се развият нещата се притеснявам. Ако ми се пукнат водите, поне ще знам че трябва да тръгвам. Но ако е само на контракции да разчитам, не знам дали няма да стоя до последно - аз толкова им свикнах на тях последните два месеца, че вече почти не им обръщам внимание.
Няма да сбъркаш родилните контракции. Доста са различни от подготвителните. :wink: Основната разлика е, че при родилните се различава фаза на започване на контракцията, после идва пик и накрая ясно усещаш, че свършва.
Леко и безболезнено и здраво бебе и мама. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #154 -: Януари 18, 2010, 13:50:50 pm »
здравейте, аз имам малко по-различен въпрос. Не съм сигурна какво точно представляват контракциите и може ли да ми разясните усещането. Иначе на мен ми остава седмица до секциото и трябва само да задържа бебка да не тръгне по-рано.
« Отговор #155 -: Януари 18, 2010, 14:51:08 pm »
здравейте, аз имам малко по-различен въпрос. Не съм сигурна какво точно представляват контракциите и може ли да ми разясните усещането. Иначе на мен ми остава седмица до секциото и трябва само да задържа бебка да не тръгне по-рано.
На мен акушерката ми обясни че контракцията е стягане на корема и опасваща болка в кръста!Незнам дали при всички е така.Ще се радвам ако още някой се включи с обяснение! :ask:
« Отговор #156 -: Януари 18, 2010, 14:55:41 pm »
На мен акушерката ми обясни че контракцията е стягане на корема и опасваща болка в кръста!Незнам дали при всички е така.Ще се радвам ако още някой се включи с обяснение! :ask:
Ами добре го е обяснила акушерката :) При контракция коремът се стяга и става твърд. Вие сте към края вече... нямали ли сте още подготвителни контракции( те са безболезнени стягания), а истинските са придружени с болка в корема и кръста...
*
« Отговор #157 -: Януари 18, 2010, 15:03:04 pm »
Аз получих контракции в 3-я месец,но беше болка точно като при цикъл.
А сега нито имам подготвителни контракции нито нищо,дори и това със смъкването на корема не важи при мен защото от самото начало си е доста ниско.Та при мен започването на раждането ще е пълна изненада :)

*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #158 -: Януари 18, 2010, 15:07:20 pm »
Добре дошли на новите попълнения и им пожелавам прекрасни мигове през бременността :cloud9:
Като гледам в най-скоро време ще имаме хубави новини :P
ВаняИванова и Папилио пожелавам ви безпроблемна среща с малките ви ангелчета :babbycarrage:
Контракциите са стягане на корема,по това ще ги познаете.
На всички останали приятно бременеене :P
*
« Отговор #159 -: Януари 18, 2010, 18:13:47 pm »
White, благодаря.  :hug2:

Подготвителните контракции, както момичетата вече са обяснили, са стягане на корема, което започва отстрани и се събира на топка в средата. Поначало не са болезнени, но понякога стягането е доста силно, че затаяваш дъх - поне при мен, де.
За родилните още незнам - ще ви пиша като ги усетя.  :D

Аз днес пак бях на запис на тонове - добре са, бебо е активен, както се изрази док. Днес поговорихме вече как ще е раждането и съм някак по-спокойна. :D Само да видим дали бебо ще е съгласен с нашите сметки.  :lol: :lol: :lol:

Хубави и спокойни дни на всички ни!