0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #120 -: Януари 16, 2010, 16:06:12 pm »
ето ме пак, аз ще раждам секцио в Тина Киркова-за статистиката
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #121 -: Януари 16, 2010, 16:12:42 pm »
Скарлет,аз по принцип си бях планувана секцио поради няколко причини-5 по ред бременност без живо раждане ,стерилитет,инфертилитет, рецидивиращ херпес симплекс,висок диоптър.Достатъчно причини за секцио,за това док е дръпнал бебка обратно :D и раждането е продължило ,както беше планувано.

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #122 -: Януари 16, 2010, 16:42:14 pm »
Tini, благодаря, че намираш време за нас, дебеланките, покрай грижите за малкото съкровище. Ясна работата при теб, лекарят си е имал достатъчно основания.

 
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #123 -: Януари 16, 2010, 19:05:47 pm »
hriska , а ти решила ли си как ще раждаш?
Ами доктора който ми следи бременността и този при който мисля да раждам твърдят,че няма проблем да родя нормално.Беба си е заела правилна позиция и мисля да се доверя на лекарите.
Твърдят,че операцията която имам на яйчниците не пречела.

При теб как са нещата?

*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #124 -: Януари 16, 2010, 20:42:29 pm »
Още не сме уточнили конкретно как ще е раждането. На консултациите док подхвърли на няколко пъти, че препоръчва секцио, но още нищо категорично не сме уточнили. Две седмици ходя на запис на тонове с надеждата да поговорим как ще е в крайна сметка, но док е толкова спокойна, че все отлага за другия път.  :?
На мен явно и затова ми е така нервно, понеже нямам ясна представа како ме чака. В понеделник съм отново на запис и тогава вече, надявам се, ще ги обсъдим нещата. Стига бебо да почака дотогава.  :wink: :D
Те така. :lol: :lol: :lol:

Леки и спокойни дни на всички ни! :flower:
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #125 -: Януари 16, 2010, 22:19:59 pm »
Здравейте момичета,аз съм с поликистоза,Е 228 Други хиперфункции на хипофизата-висок Пролактин,астигматизъм миопичен-с диоптър и на двете очи,но въпреки всичко засега нямам показания на секцио.В 15 седмица съм и до тук съм качила 1 кг.Ендокриноложката ми от скоро ме подложи на строга диета,но с нея съвсем свалям кръвното,т.к.кафе по принцип не пия,сол не трябва да ям,безалконолно не трябва да пия...Но това да му е кусура,важното е ,че бебето е добре.
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #126 -: Януари 17, 2010, 10:38:27 am »
Hriska, каква операция на яйчниците имаш, и кога е правена? Аз имам коремна операция за махане на ендометриозни кисти, правена преди 2 години. Година след това се появиха нови, и всъщност забременях с две ендометриозни кисти, по една на всеки яйчник, а докторката ми твърди, че въпреки това мога да си родя нормално и секцио не е нужно. Чудя се дали и в България биха практикували така.


*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #127 -: Януари 17, 2010, 10:50:06 am »
:)Виждам много нови попълнения в темата и това е прекрасно:)
На всички, лека и спокойна бременност а на наближилите да раждат леко и безпроблемно раждане:)
Успех момичета:)
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #128 -: Януари 17, 2010, 10:52:55 am »
Здравейте момичета.
Минала коремна операция не е предпоставка за секцио и то при положение че са минали 2 години.Те хората след минало секцио раждат нормално даже-при положение че там има интервенция на самата матка.Но нали знаете има лекари които си разсъждават по друг начин.Аз също имам коремна операция и съм си мислела че това ще наложи секцио един ден,но ще се окаже че други ще са причините за това.
За кафето изобщо не съм го спирала-пия по едно на ден разредено с доста мляко.Имаше момент в който се притеснявах да не би да вреди ,но не мисля.
От няколко дни усещам корема си мноого издут и опънат,и тежък  :?Сякаш изведнъж се поизду.Какво ли се случва.. :)


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #129 -: Януари 17, 2010, 11:14:05 am »
bo1976, аз влезах в 7-8 г.с. за задържане и от тогава съм все на лежанка. Кофтито е,че сега дори не мога да бъде наполовина толкова динамична, колкото бях преди :( Преди минавах без проблем 3-4 км. ходене, а сега от малко ходене и изплезвам език, заболява ме кръст и искам пейка :( Може би и затова качих толкова - преди денят ми минавае в ходене наляво-надясно, тичане по задачи, сега ми е релакс, в сравнение с преди 6 месеца.
А и не изключвам много важен фактор - нямам нерви в работата :D
Е такъв бе и моя живот преди..след нова година не издържах и пак почнах да ходя на работа, но не обикалях нагоре надолу толкова и ето, че доки ме смъмри и пак от вкъщи ще се работи...
Относно кафето, аз не мога и да го помириша пращам мъжа ми далеч от мен когато пие кафенце :), но по принцип мисля че след първия триместър не е проблем да се пие едно на ден :)
Относно къде смятам да раждам в Шейново - др. Гагова при нея ходя сега и при др.Владимиров също за наблюдение, но още никъде не съм се записала на ЖК дайте съвет мой те докита не работят със здравна каса...
Топъл и спокоен ден на всички :D


Когато да се откажеш, вече не е решение, половината път към успеха е изминат.
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #130 -: Януари 17, 2010, 11:40:42 am »
Момичета, забелязах че от 10 дни когато си мия лицето с измиващия гел, който си използвах от преди да забременея, кожата ми става много опъната и ме сърби. С крема за лице положението е същото. Затова мисля да ги сменям. Търсих из нета козметика за лице за бременни, но не можах да открия това, което ми трябва - измиващ гел и крем.
Споделете вие каква козметика за лице използвате?
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #131 -: Януари 17, 2010, 11:50:16 am »
KRISTI, четох някъде статия, че по време на бременността кожата може да реагира странно дори на "познати" препарати, които преди са й понасяли, затова препоръчват да се купува по-скъпа козметика за чувствителна кожа - няколко марки бяха изброени, но аз запомних само La Roche Posay, защото скоро ми беше попаднала и рекламна брошура на същата  фирма.
Аз също имам проблеми с кожата в момента - по принцип си ми е мазна и склонна към акне, но в момента цялото ми деколте е обсипано със ситни червени пъпчици, направо не знам какво да правя. Не се махат при почистване с лосионите, които обикновено ползвам... май ще се примиря с този дефект.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #132 -: Януари 17, 2010, 12:11:02 pm »
Операцията ми е резекция на яйчниците,правена 2005г.Лекаря който ме оперира тогава ми каза,че един ден забременеяли задължително да искам секцио :? С течение на времето,разбрах,че операцията ми е била грешка и,че съвременната медицина я отрича!Но тогава не бях намерила зачатие още,аз на 21 години,ошашкана че бебето не става,хващах се за всичко което някой ми каже...
Но наистина коремните операции не са предпоставка за секцио!
Туинче мила,каквото и да решите желая ти успех!
Папилио много стиснати палчета и на теб!

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #133 -: Януари 17, 2010, 12:18:25 pm »
Кристи аз също се чудех дали трябва да си сменя козметиката която палзвам за лице.Но си продължих със старата.Аз ползвам всичко за лице на Клиник-надявам се да не е много вредна нали все пак е медицинска козметика.И аз ще се радвам ако някой сподели.
Хриска и мен ме скопосаха така   :? и благодарение на това при инвитрото разчитах на един яйчник  :?


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #134 -: Януари 17, 2010, 12:29:20 pm »
Здравей, KRISTI на Mamma Donna има крем за лице виж дали ще ти хареса описанието в нета. И на CLarins има продукти за лице който препоръчват по време на бременност ако мажеш си вземе тестове за да пробваш как ще ти подействат за почистване Doux Nettoyant Moussant. За защита Multi-Active Jour и др.
И аз съм на мнение като Cambozzola, че трябва да се ползва по-скъпа козметика аз след пробване на много видове се спрях на Estee Lauder да доста е скъпичко, но е качествено и един крем го ползвам почти 10 месеца нямам проблем с него в момента да се надявам и за напред да нямам. Относно ситните черни точки и аз съм така има една маска на The Body Shop със зелен чай Tea Tree Face Mask невероятна е. :)


Когато да се откажеш, вече не е решение, половината път към успеха е изминат.
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #135 -: Януари 17, 2010, 12:35:43 pm »
Благодаря за отговорите момичета!
Ще потърся още инфо и ще реша какво да си взема...
Иначе,  с козметиката за лице е същото положението като с тази за тяло по време на бременност - по-добре да се използват по-скъпи и доказани марки, отколкото по-евтини варианти.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #136 -: Януари 17, 2010, 13:04:21 pm »
Споделете вие каква козметика за лице използвате?
Преди да забременея ползвах за домашна употреба продукти на Кристиан Диор и на Шанел, а всяка седмица правех процедура при козметик с продуктите на Мария Галанд. И трите фирми правят висш клас козметика, въпреки това, когато забременях козметичката ми каза, че е най-добре да прекратя всякакви мазила. Препоръча ми да си взема протектора на Мустела и нищо друго да не слагам. Т.е скъпата козметика, колкото и да е добра, не винаги е подходяща. Друг вариант е да потърсиш продукти без парабени. Аз използвам такива гел-душ и скраб на Рефан. Има и много други "вносни" варианти на козметика без парабени. Добре е да избягваш ретинола в кремовете.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #137 -: Януари 17, 2010, 14:16:54 pm »
Аз ползвам само медицинска козметика, препоръчана ми от дерматолог - за лице Ексипиал Хидролосион, за тяло Ексипиал Неутрал. За измиване - хипоалергичния гел на Ивостин. Ползвам го от преди да забременея и съм мноооого доволна, а и трите неща се препоръчват при бременност.
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #138 -: Януари 17, 2010, 16:34:27 pm »
Относно начина на раждане - който може най-добре да си ражда нормално. Не после да ходиш на Г 4-5 дни, а после не знам колко време да те преболява операцията. Друго си е нормалното раждане. Аз за съжаление не можах да родя по този начин. Ако всичко е нормално съм чувала от близки приятелки, че при нормалното раждане болка почти не се усеща. Може пък те да са имали повечко късмет.Е естествено трябва да си избереш екип иначе кой знае как ще се държи обслужващия персонал :? При мен първото секцио го разглеждаха като показание за второ секцио. Някои лекари не обичат да поемат излишни рискове. Аз раждах в Тина Киркова при Ташкови - баща и син и съм им изключително благодарна. През цялото време бях абсолютно спокойна и много доволна от отношението - нещо което не мога да споделя за първото си раждане съпътствано с непрекъснато изнудване за пари.
« Последна редакция: Януари 17, 2010, 16:46:46 pm от bobi3 (bobi2) »
Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #139 -: Януари 17, 2010, 17:03:59 pm »
Аз в момента ползвам крем на Estee Lauder и съм много доволна.

Момичета, да ви попитам нещо. Мога ли да пия Фервекс? Знам, че може парацетамол, не би трябвало да има проблем, ако изпия един фервекс, нали?
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!