Здравейте отново, момичета!
Ще се опитам да отговоря на всички въпроси, които сте ми задали към момента.
Ние сме пациенти на д-р Владимиров и сме правили следните изследвания:
1. разширена спермограма на мъжа ми (лека астенозооспермия 12% нормална морфология по Крюгер, подвижност - нормална);
2. генетични изследвания за тромбофилия - всичко нормално, само 4Г/5Г ПАИ, което също е ок според д-ра;
3. кариотип - цитогенетично изследване - нормални резултати;
4. пълна имунология - всички видове антитела са отрицателни, единствено леко завишени НК клетки (16%);
5. хормонални изследвания мои - всичко е добре, полови и тироидни хормони, съотношението ЛХ/ФСХ е добро, прогестерона ми е супер, ТСХ е малко под 2, ФТ3, ФТ4, ТАТ, МАТ - в норма, Инхибин Б и Анти-мюлеров хормон - също ок.
Назначената терапия по време на последната бременност беше - Омега 3, магнезий, калий, цинк, витамин Б6, фолиева киселина, утрогестан, калций, витамин С, аспирин протект. Не сме правили вливания, тъй като аз съм с автоимунно заболяване (което е неактивно от няколко години) и имуновенина е противопоказен за мен.
Бяхме на консултация след спонтанния и нещата изглеждат нормално... Единствено лигавицата беше тъничка - 7.5 мм, но според д-ра това може да се очаква след 3 кюретажа. Изпраща ни на една допълнителна консултация с имунолог. Евентуално ще се опитаме да направим ЛИТ (АИ), ако се окаже, че сме подходящи за целта (ще пуснем ХЛА тестове и крос-матч). Освен това доктора смята, че е добре да опитаме инвитро с ПИД (предимплантационна диагностика), за да се отхрълят ембриони с хромозомни аномалии. Но естествено това ще се прави, след като се убедим, че имунологичната ми среда е добра. Той допуска, че е възможно проблемът да е в сперматозоидите. Според него нямам данни за ИЯР. На 35 години съм. И откровено казано не съм спирала да се надявам, че ще успеем.
Евро, би ли ми казала защо мисседа е ясен според теб? Аз честно казано не правя голяма разлика между мисседите и спонтанния... Все същото е..., липса на резултатна бременност... Или пропускам нещо?
Благодаря ви много за отговорите, които сте ми дали... Сега като опират нещата до инвитро и при нас, започвам да се интересувам съответно и от видове протоколи и т.н. (не ми бяха въобще ясни тези неща преди това...) А възрастта не съм я спесифицирала като фактор, защото различните хора сме толкова различни биологично, че... Има жени, които на 50 години забременяват и раждат нормално (имам такава позната), а има и такива, които на 20 имат проблеми... Та, затова реших, че възрастта е относително нещо...