0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Не им вярвам! А трябва да потърся помощта им...
« Отговор #60 -: Януари 24, 2010, 22:56:33 pm »
АРТ е процедура влияеща психически, и физически, и материално и както още се сетиш, за това се препоръчва при определени обстоятелства
и нашия случай беше с насоченост към ИКСИ, но пък бяхме достатъчно млади да си позволим година- година и половина надежди за спонтанно забременяване
е, 11 месеца по-късно надеждата ни беше оправдана, а след година и половина още веднъж
нещата никога не са толкова черни, или толкова бели
поздрави
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #61 -: Януари 25, 2010, 19:22:23 pm »
mini Обсъдихме тези въпроси със съпруга ми и двамата сме на мнение, че година-две в опити за спонтанно забременяване и при евентуален неуспех, чак след това да се насочим към АРТ, за наше съжаление не можем да си позволим вече.  :? Не сме престарели де, но времето си минава за всички ни и с напредването на възрастта "естествените ни шансове" определено намаляват. Като започнем с това, че по чисто обективни причини, може би към май-юни ще имаме приблизителна яснота какви са проблемите при всеки от нас (ако не и по-късно) - ей я половин година заминала. Добавяме и задължителния период за лекуване на инфекции, а там борбата както знаем - никой не може да каже колко ще продължи  :( Понеже съм оптимист, надявам се до края на 2010 да знаем поне какво ни има и да сме преборили инфекциите. Ето - става година.
Нека все пак уточня следното. Не мисля, че АРТ е като пластичната хирургия - тръсвам се при Док и казвам: "Ама аз искам ин витро пожелание"  :lol: Ставаше въпрос, за това, че ако има показания за АРТ, нашето решение е да се насочим натам веднага, вместо да продължим да опитваме с "по-консервативни" методи, че чак като не се получи да се насочим към "тежката артилерия". Все пак имам предвид и факта, че и при АРТ - няма гаранции, рядко става от първи, втори опит, не може всеки месец да се прави...ето пак се очертават доста дълги времеви периоди. Може и 6-7 опита да се наложат и пак да не стане.  :? За това решихме, че ако Док предложи избор между опити за спонтанно забременяване, подкрепени с медикаменти или асистирана репродукция - да се спрем на втория вариант. Което естествено не означава, че междувременно ще спрем с опитите нещата да се случат по нормалния начин :) Никак не ми е "детската мечта" да ме тъпчат с хормони и да си рискувам здравето (че и живота, ако реагирам крайно на стимулация), но както се казва - целта оправдава средствата. Мога само да се надявам на най-добрия изход, никой не може да даде гаранция и прогноза какво ще се случи. Наша си е вината, че похабихме толкова време, което можехме да ползваме за "по-щадящи" опити за бебе, ама минало вече...няма какво да го мислим, няма да върнем стрелките. Четох тук стари теми отпреди няколко години, не сме прецедент ние двамката  :lol: Голямото планиране на живота, сметките кога точно ще забременея, търсенето на идеалното семейно жилище в което ще гледаме нашите три деца, които разбира се безпроблемно ще си направим с точно по 2 години разлика... Сега се смея на себе си, като си помисля как повече от година старателно търсих апартамент с поне 3 спални, че да имаме 2 отделни детски стаи (хубаво, че се спрях навреме, за да не търся с 3 детски). Имах много "стройни аргументи", че не е хубаво когато дойдат децата да им създавам дискомфорт със смяна на жилище по-удобно за нашето голяяяяямо семейство - всичко трябва предварително да съм наредила. Така ами. Патка! Та даже се тревожех съвсем искрено, ако имаме 3 момчета, дали ЕГН-то ще ми позволи да опитваме до появата на момиче...смях, смях. Пък как се кахърях, докато подготвях сватбата, да не взема за "лош късмет" да забременея точно в този период и да съм бременна булка, която не може да се порадва пълноценно на собственото си тържество, ей такива работи. Е, сега малко смях през сълзи стана, ама ще се наредят нещата някак, убедена съм.  :D То когато си свикнал да си контролираш живота в почти всички аспекти и опитът те е научил, че с полагане на усилия и проява на упоритост можеш всичко да постигнеш, явно трябва челно да се блъснеш в "бетонна стена", за да ти светне, че всъщност доста неща не зависят от волята и усилията ти. Не, че не съм го знаела толкова, колкото не ми се вярваше, че баш на нас ще се случи...вероятно, като повечето двойки тук. Сега просто трябва да се справим и толкова. За себе си реших да подходя към създалата се ситуация рационално, а не емоционално (доколкото е възможно изобщо). Пределно ясно ми е колко би ме натоварила психически АРТ процедура (и), какви са рисковете за здравето ми... Финансово - ще се откажем от разни планирани придобивки и пътувания - "цена", която дори не си струва да коментираме с оглед на поставената цел, само да стане...пари се изкарват - децата не ги носи щъркела... Ами това е, което си мисля за момента, ще видим какво ще стане накрая.
Поздрави!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #62 -: Февруари 01, 2010, 12:15:26 pm »
Еееее няма такава малоумна работа, като в нашата държава!  :x Разбирам, че медицината не е математика, ама пък то грам стандарти за нищо да няма - да ме извиняват. В нашия областен (все пак) град се помъквам по "най-добрите" лаборатории с прилично дълъг списък хормони за изследване. И чудесата не закъсняват естествено. Това не правим, онова не правим...питах аз една госпожа за какво изобщо е тази лаборатория?! Ами за микробиологични изследвания - гласи отговорът, всичко друго било глупости (особено аз с тези хормони). Естествено получих редица "компетентни мнения", които не съм искала как лекарите ми са си чисти мошеници и печалбари и въобще не трябва да се занимавам с такива глупави изследвания... Винаги така ставало разбирате ли - горките хора като мен се мъкнели по излишни и скъпи прегледи, правели още по-излишни и скъпи изследвания и най-накрая просто си забременявали ей така... цъ цъ цъ...пък аз да не знам  :?!
Ок, стискам зъби и все пак намирам 2 лаборатории (да не обяснявам как се случва това в неделя следобяд), в които могат да направят изследването, ама...не съвсем. В най-модерната (уж) и най-новата 2-3 хормона не ги правели. Ама то не било и нужно понеже като се гледали едни други хормони то е едно и също и въобще лекарите ми са мошеници и само ме разиграват (полазват ме съмнения, че лицата работещи в лаборатории имат принтиран текст по въпроса, който са наизустили и рецитират дружно).
Също така ми се "обяснява", че не на 3-и ден от МЦ (както е написал Док) се изследват въпросните хормони, ами поне на 4-и. Следва консултация с "колегите-гинеколози", които пък са на трето мнение - не на 3-и, не на 4-и, ами между 6-и и 9-и ден  8O Както се сещате - не съм им искала нито мненията, нито "консултациите", ама хората са загрижени да не бъда измамена и искат да ме убедят да дойда утре, днес нямало смисъл... Е, в този момент вече започвам да се смея (вероятно истерично).
След 5 телефонни разговора, които провеждам в чудене "тези изобщо знаят ли какво работят и какви ли изследвания ще направят изобщо..." дълбоко обидената от недоверието ми в нея госпожа от лабораторията ми се тросва. Много ясно де. Че коя съм аз да се съмнявам в нейния висок професионализъм?! Като съм мислела, че разбирам повече от нея и "колегите-гинеколози", тя веднага щяла да ми вземе кръв, все пак нямала нищо против да ми прибере парите и в този ред....това с дълбоко покрусен тон естествено. Аз пък си помислих, след всички глупости, които чух от тези хора, на какво отгоре да разчитам на резултатите от направени от тях изследвания? Може и да съм твърде мнителна вече, ама пък реакциите им сочат, че такива хормони изследват рядко, или поне по-голямата част от списъка който им показах - твърде рядко. И въобще не ми се вярва да го правят читаво...не знам вече. Пожелах "приятен ден" и си тръгнах. Сега имам почти цял месец да правя проучвания коя лаборатория да си избера другия път и естествено почти цял месец изгубено време...идва ми да танцувам от радост, ама нещо ме мързи. Ясно, че май при всички вас ги има тези проблеми, че няма смисъл да се ядосвам, че нищо не мога да променя...ама ме е яд и това си е!
Достатъчно бавно става всичко и без друго и точно се бях навила, че правя каквото трябва по въпроса и ей на пак "изходна позиция". Пак мърлявщини, некомпетентност и голееееми претенции и аз пак като пате в кълчища омотана... Съжалявам, че ви занимавам изобщо, просто имах нужда да си споделя с някой случката, че иначе ще гръмна.
Успешен ден на всички!  :D

*
« Отговор #63 -: Февруари 01, 2010, 12:30:44 pm »
Май и за изследванията ще трябва някой да те насочи към лаборатория.

« Отговор #64 -: Февруари 01, 2010, 13:39:21 pm »
Ами, аз ходя за микробиология в съседни градове.
В нашия град не изследват още много неща - хламидия, уреаплазма, някои щитовидни антитела, някои хормони, естествено имунология не правят и т.н.
Има вариант и да се изпраща кръв или кръван плазма по куриер, до съответна читава лаборатория, с предварителна уговорка, разбира се.

И, спокойно! С нерви не става. Това е България.
*
« Отговор #65 -: Февруари 01, 2010, 14:17:32 pm »
Ами то пък без нерви съвсем не става май...  :? Харесах си някаква пловдивска лаборатория и утре сутрин се изстрелвам натам. Всички, които са пускали тези хормони казват, че може между 3-и 5-и ден, значи и при мен трябва да може и утре...не съм марсианец все пак и аз съм като всички жени.  :lol: Ако не стават - другия месец пак ще ги пусна и толкова. То ясно, че все ще съм набутана накрая.

*
« Отговор #66 -: Февруари 01, 2010, 20:10:00 pm »
Не трябваше да хабиш нерви, а още тази сутрин да се изстреляш към Пловдив  :wink:
« Последна редакция: Февруари 01, 2010, 20:25:36 pm от dani_ j »

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #67 -: Февруари 01, 2010, 20:18:05 pm »
Не трябваше да хабиш нерви, а още тази сутрин да се изсреляш към Пловдив  :wink:
Ей това казах и аз  :wink:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #68 -: Февруари 01, 2010, 23:54:02 pm »
Ммммм мерси момичета  :D Кои ли точно хормони са отговрни за състоянието ми на "бързо вбесяване" от идиотски ситуации?  :lol: Да взема да изследвам и тях в Пловдив и без това ще ходя...шегувам се естествено. За това предполагам е виновна майка ми, така ме е родила, че и имам супер грешната представа, че всеки трябвало да си разбира от работата, или почти всеки...ама не чак масовка на обратната ситуация. Ще бъда разумна, ще ви послушам и ще се постарая да не влагам много нерви (добре, че няма да пускам пролактин утре - би излязъл в космически нива), дано отворят магистралата до 8-9 ч., че ако повися блокирана там ще е някак мнооого веселичко. Ми така де, това е България. ;)
Не му е тук мястото да питам, ама ако някой прочете все пак...Пуснахме хламидия-тест от вагинален секрет (по преценка на Док). Правила съм и кръвен преди около 5 години (беше отрицателен) та се чудех за "по-сигурно" дали да не си самоназнача и още един кръвен утре? Не е отбелязан в бланката, но предполагам, че може и по мое желанеие да се направи. Мислите ли , че има смисъл от това?

*
« Отговор #69 -: Февруари 02, 2010, 07:30:26 am »
Няма смисъл от кръвен тест за хламидия. 

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #70 -: Февруари 02, 2010, 10:29:16 am »
за изследвания, които са предписани от лекар, специалист по гинекология, аз не бих се доверила да бъдат тълкувани от лаборанти и др. подобни, нито пък от други лекари.

хормонът FSH, който е един базов показател за репродуктивното състояние на жената, се изследва между 2-ри и 5-ти ден от започване на менструалното кървене. идеално е да се изследва на 3-ти ден. това е златен стандарт в медицината. ако някой "квалифициран лекар" иска да открива колелото, нека не го прави за сметка на пациентите.

а ти се довери на д-р Даскалов и следвай точно указанията му.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #71 -: Февруари 02, 2010, 11:10:55 am »
Няма смисъл да пускаш кръвен тест, този който сега си пуснала е възможно най-точния!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #72 -: Февруари 02, 2010, 18:21:50 pm »
Значи да докладвам  :D
Станах рано засилена за Пловдив, ама...с температура, течащ нос и сливици като билярдни топки в прелестно червен цвят. Ами явно "не ми било писано" този месец да ги направя изследванията, няма да се ядосвам, ей къде е има - няма 30 дни и пак ще съм на линия да ми източват кръвта.  :lol:
jam Аз случката с "великата частна лаборатория" в СЗ и "компетентните лекари" я споделих предимно за да си изкарам някъде яда от цялата тъпотия, но и с надеждата някое момиче от СЗ, или околните по-малки градове, да си направи изводите на какви "професионалисти" ще попадне тук. Казано с думи прости - мили дами, бягайте далеч от местните умници! Що се отнася лично до мен - слушам Даскалов и още как. Супер прилежно при това.  :D
Радостното днес е, че ми излязоха изследванията за Микоплазми/Уреаплазми/Хламидия; материал за изследване: цервикален секрет; метод: 1.изолиране на ДНК (РНК) 2.PCR
Всичко - отрицателно. Щом казвате, че няма нужда и от кръвен тест за същото - значи няма. Аз и без това имам кръвен за хламидия (пак отрицателен), макар и правен преди 5 години.
Отново блягодаря на всички ви за помощта!!!

P.S. Тази тема обаче я обърнах на "лични консултации", а беше за друго.  :? За тези неща, които питам напоследък дневник във "форум Дневници" ли трябва да си направя, или просто да пиша в съответните теми по тези въпроси?
« Последна редакция: Февруари 02, 2010, 18:35:40 pm от Jbrul »

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #73 -: Февруари 02, 2010, 19:49:11 pm »
и аз си правя изследванията в Пловдив
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #74 -: Февруари 02, 2010, 21:36:32 pm »
P.S. Тази тема обаче я обърнах на "лични консултации", а беше за друго.  :? За тези неща, които питам напоследък дневник във "форум Дневници" ли трябва да си направя, или просто да пиша в съответните теми по тези въпроси?

Ами аз някой път пиша в дневника, но то е когато нещото вече е минало и просто искам да си го излея някъде. А когато не съм сигурна в нещо, пиша в някоя тема, често в споделено - текущи процедури. http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&board=40.0
Не е лесно...  :BangHead:
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #75 -: Февруари 02, 2010, 22:15:31 pm »
Мерси за насоките rtfrtf   :D Ще гледам да не спамя много в бъдеще.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #76 -: Февруари 03, 2010, 00:46:10 am »
Най-добре питай в съответните теми. Така информацията е на едно място и лесно се систематизира.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #77 -: Февруари 03, 2010, 07:22:33 am »
Jbrul, прочетох темата ти,
много от мислите и чувствата които ме връхлетяха
момичетата страхотно са ги облекли с думи!

Зачатие е особенно място - зареждащо, мотивиращо и много скоро ще успееш!
Благодарение на създателите на сайта, на нашия лекар
и на всички списващи тук от които съм почерпила опит
вече съм мама на два слънчогледа!

Липсва ти само един аватар,
когато те четях си те представих така-

- нали хляба те доведе при нас  :wink:

Пожелавам ти късмет с цялото си  :heartbeat:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #78 -: Февруари 06, 2010, 19:29:48 pm »
Jbrul, преди десетина дни имах едно подобно "лабораторно" преживяване...  :D
Моичкият е ял кокоши крака :wink: и много обича да споделя проблема ни с всеки, облечен с бяла престилка. Обаче бели престилки носят и лаборантките, а те явно си позволяват да проявяват любопитство към хорските дела, много повече от лекарите и дори имат много повече готови отговори от тях. :D
Та така, мъжът ми ме натресе "да си поговоря" с една "много добронамерена" дама - шефка на лаборатория в Пловдив, в която е пускал спермограми. Жената се беше постарала да отгатне "защо така не става, като всичко ни е наред??" и успя за 20 мин. разговор, да ми постави 3 диагнози. И всичките с еднаква категоричност. :D

Явно беше решила, че аз съм тотално неориентиран елемент и тя ще ме извади от мрака на заблудите. :D С менторски тон ме разпита за изследванията. Обясни ми, че те били специалисти по имунологични, а "ония в Плевен" имали погрешни теории... Всъщност, започна се още с първата реплика: "То само за една инсеменация, защо ходите в София и харчите пари? И ние тука можем да ви я направим, дори по-добре" osi_14 Явно физиономията ми е била красноречива, защото продължи с леко разколебан тон "Ние ползваме американски метод, а техните всичките са остарели."?!?... Още ме е яд, че вместо да се впрягам, не попитах къде е това "тука". Изглежда някои от кварталните гинеколози в Пловдив владее по-добри техники, от репродуктивните клиники. Заслужаваше си, да знам кой е... :D

Въпреки това, стоически си наложих да бъда любезна, защото, нали не бива да отблъскваме хората, които искат да ни помогнат :D  И последва друга реплика, с която направо ме спечели - след като смело ми предписа лекарство (на база 5 минутният ни разговор) и аз изразих съмнение с думите "аз все пак се съобразявам с мнението на лекарката си", последва ехидна забележка "Ами да, то досега се вижда, че нищо не е станало, а пък вие продължавайте да се съобразявате". Говорила съм с много по-компетентни хора и никой не си е позволявал такова не колегиално изявление. osi_8

А накрая беше шедьовърът: "Ами да, пробвайте този опит в София и като не стане, елате да ви обясня, ние какво можем да направим." Съжалявам само, че бях твърде афектирана и не попитах, след като е така убедена, че знае какъв ми е проблема и има сигурно решение, какви гаранции е готова да ми даде. Финансови, примерно? :wink:

Разказах ти случката, за да те успокоя малко - Явно в някои лаборатории това си е манталитет на персонала и не зависи от населеното място.  :wink:

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
« Отговор #79 -: Февруари 07, 2010, 15:37:10 pm »
plumeria Браво за търпението!!! Издържала си цели 20 минути "компетентна" лекция.  :lol: Аз щях да си тръгна още след първата "диагноза" на тази дама, признавам си, пък дори рискувайки да си остана все така "неориентирана и заблудена" хихихи.
И какво излезе сега? Ами ние всички тук сме много загубени момичета. Да ходим по репродуктивни клиники и при разни "самозвани" лекари  8O...пък то да се окаже накрая, че решението е в лабораториите. Ми те там всичко знаят, а явно и всичко могат хората...това изследвания (и те по-добре от всеки лекар знаят какви и как), инсеминации правят (явно успешни  :lol:), сигурно и ин витро правят plumeria , ама ти си за бой, че не си питала колко струва...цъ цъ. Сигурно е в пъти по-евтино от всяка специлиазирана клиника и естествено всеки път е успешно (че как иначе?!)...
Въобще, масово всички разбират повече от чуждата работа, вместо да си гледат своята такава и то не в само тази област... Ако кажа, че съм много изненадана - няма да е вярно. Та поне да се посмеем на подобни случки, то наистина е загуба на време и енергия да се ядосваме.
Поздрави!