0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: тестове за бременност
« Отговор #60 -: Август 27, 2010, 22:50:21 pm »
Когато решихме да си правим бебе, реших да си поръчам най - простите тестове по интернет - 25 бр. за не повече от 6 долара - индивидуално пакетирани лентички. На 23-ия ден от последната М /около 10-ия ден от предполагаемото оплождане/, видях втората чертичка - естествено доста бледа, но безспорна. Мъжът ми ми купи тест от аптеката с + и -, струваше около 12 долара, който не отчете нищо. Направих си още 15-ина теста, все положителни от лентичките.
Извод : Не се предоверявайте на марките, уринарните тестове са на абсолютно еднакъв принцип.

Пожелавам ви повече  :bfp:
*
« Отговор #61 -: Август 28, 2010, 02:32:39 am »
В България не продават тези чувствителни (>=20) и евтини тестове, а доставката при покупка от интернет ги оскъпява много.

В началото, преди човек да открие репродуктивни проблеми, тестовете са гъдел - няма да чакам, искам да знам възможно най-рано, защото ще стане всеки момент, и прочие.

Като минат години безуспешни опити, тестовете са предимно мъчение, да не говорим за пропилените пари, които могат да отидат за изследвания.

Аз съм привърженик на тестовете за овулация, не тези за бременност.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #62 -: Август 28, 2010, 03:39:23 am »
На моят не пишеше да е чувствителен, а и цената беше направо смешна.
За мен стресът е след двете чертички, защото започвам да се притеснявам за износването..Късмет! osi_9
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #63 -: Август 28, 2010, 03:47:58 am »
http://www.amazon.com/Wondfo-WS-1-Pregnancy-Test-Strips/dp/B0002YIQEQ/ref=pd_sim_hpc_10
Ето ги моите, една позната ми каза, че в Бг се продават за 0,80 бр. Цената на тестовете за овулация е същата.
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #64 -: Август 28, 2010, 10:49:13 am »
Има едни подобни пак в пликчета, по 40-50 стотинки парчето са, Lady test (>=20), от към чувствителност са добри колкото най-скъпите, съдя от личен опит.
« Последна редакция: Август 28, 2010, 10:56:46 am от Dolphin »
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
« Отговор #65 -: Август 28, 2010, 15:38:50 pm »
а къде се продават
*

Dolphin

• 294
« Отговор #66 -: Август 28, 2010, 16:22:33 pm »
Купувала съм ги от различни аптеки.Би трябвало да ги има във всяка аптека.
« Отговор #67 -: Август 28, 2010, 16:51:01 pm »
уф тук при нас има 4 аптеки и в четирите се продава само шуър чек и тестове за О клиър о вю, абсолютно никакъв избор
*

Dolphin

• 294
« Отговор #68 -: Август 28, 2010, 17:05:25 pm »
Ако имаш път към друг град, провери по аптеките и си зареди повечко, ако намериш.
« Отговор #69 -: Август 30, 2010, 19:51:14 pm »
Здравейте! Не знам тук ли да питам и предполагам, че е питано, но не открих. Днес ми е 31-ви ден от цикъла, последното хапче прогестерон изпих преди 6 дни. Нещо ме хванаха лудите и си взех един surecheck, който е категорично неположителен. Ама го направих в 18.30 вечерта.На опаковката пише, че може по всяко време.  Най-вероятно няма бременност, нямам и симптоми никакви, но нали знате как човек се надява до последно.  Та може ли тестът да отчита действително по всяко време или е най-сигурно сутрин. На една приятелка и отчете в единайст вечерта, но беше наситено положителен :)
*

Dolphin

• 294
« Отговор #70 -: Август 30, 2010, 21:12:01 pm »
Здравей! Мисля, че въпросът ти е по-подходящ за тази тема :
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41006.700;topicseen
Иначе, да, най-добре е да е сутрин, защото тогава се предполага, че дълго време не си ходила до тоалетната и не си пила течности и съдържанието на ЧХГ в урината е най-високо. Имам познати, при, които sure check не отчита на 14ти ден, кръвен показва високи стойности. Но все пак не залагай много на това. Повтори теста рано сутрин, за всеки случай, успех!
« Отговор #71 -: Август 30, 2010, 21:57:28 pm »
Dolphin, благодаря. Ще питам в онази тема, макар че знам, че времето ще покаже :)
« Отговор #72 -: Август 31, 2010, 15:19:04 pm »
Привет! "-" тест на SURE CHECK на 26 ден при цикъл 27-28 дни,  да го считам ли за верен или е още рано?
*
« Отговор #73 -: Август 31, 2010, 17:59:44 pm »
Привет! "-" тест на SURE CHECK на 26 ден при цикъл 27-28 дни,  да го считам ли за верен или е още рано?

Може и да е рано.
Повтори на 28-ми ден  :crossfingers:
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #74 -: Август 31, 2010, 22:59:30 pm »

Зависи дали е положителен или отрицателен :))
« Отговор #75 -: Септември 01, 2010, 12:34:32 pm »
Отрицатален е  :( Още ме е страх да го повторя  :ask:, защото ще си загубя надеждата.... М още няма и се надявам да не дойде  :ttc: Все още ставам през нощта да пишкам, което се надявам да е признак на  :bfp1:
« Отговор #76 -: Септември 01, 2010, 12:55:31 pm »
Щом те е страх да го повториш, изчакай да има поне 2-3 дни закъснение на цикъла и тогава направи един.

А другото си е просто признаци :wink:, те не дават гаранции.

Късмет! Дано следващия тест да е +  :D
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #77 -: Септември 01, 2010, 15:07:03 pm »
И аз така мисля, по - добре изчакай. Успех!
« Отговор #78 -: Септември 01, 2010, 15:26:08 pm »
 :balk_103: Благодаря ви, момичета! Ще бъда търпелива и ще изчакам! Дано видя +++++++++ :balk_46:
« Отговор #79 -: Септември 23, 2010, 12:02:24 pm »
Здравейте.Имам въпрос относно тес за бременност Surecheck streamer. Тази сутрин (2-ри ден закъснение) си направих теста. На упътването е посочено отчитането на резултата да стане след 5 минути. Аз изчаках 6 и като отместих капачето нямаше нищо, дори и контролната линия С. Махах и слагах няколко пъти червената капачка и след около 2 минути екранчето стана цялото червено и се открои контролната линия С. Сега незнам дали да вярвам на този тест, при положение, че резултата се появи към 9-та минута. Ще ми се да направя нов, но ще изчакам да минат няколко дни. Имам вече една бременност, но бебенцето ни почина малко след раждането. С първата ми бременност пак ползвах Surecheck, но стария модел, 3 теста направих и все ми отчиташе в рамните на посочените минути. Ако някоя от вас е правила теста Surecheck streamer нека сподели кога е отчела резултата