0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #60 -: Януари 18, 2010, 19:33:24 pm »
Продължавам да чета и разсъждавам над промените в Кодекса.Може би под "етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция" се има предвид стимулацията и към него се включва периода от фоликулярната пункция до ембриотрансфера.Много се надявам да е така и да мога да ползвам платен отпуск по време на стимулацията.
Надявай се!  :wink: :lol:

*
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #61 -: Януари 18, 2010, 20:48:16 pm »
Признавам,че прочетох страниците малко набързо и може да съм го пропуснала.Извинявам се ако е така. Говорим за промени в КТ ами ако служителят не е в трудово правоотношение а в служебно правоотношение т.е.държавен служител?
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #62 -: Февруари 15, 2010, 10:34:01 am »
Във момента съм след пункция,но преди трансфер.Клиниката не ми издава никакво удостоверение,че ми е извършена каквато и да е интервенция.Прехвърлят ме за болничен към личната лекарка.Нямам право да си ползвам платеният отпуск,защото съм учителка.Работодателката ми знае за процедурите,а джипито ще трябва да ми напише някаква измислена диагноза.Някои да ми каже какво става във цялата тази каша:((
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #63 -: Февруари 15, 2010, 15:17:39 pm »
Всички промени, които са направени в Кодекса се отнасят за жени в напреднал етап на лечение.Това означава ли,че работодателят ми не е длъжен и може да не ме освобождава от работа по време на стимулациите,тъй-като тогава не съм в напреднал етап на лечение? За какво са тези 20 дни като времето от пункцията до трансфера е най-много 5 дни?
Допускам ли някаква грешка като тълкувам промените по този начин?
Не допускаш никаква грешка! Аз също за това си мисля, още от момента, в който прочетох промяната. По-разумно би било да напишат, "от момента на пункцията до трансфера - най-много 5 дни" или "от момента на пункцията, до трансфера и няколко дни след него, но не-повече от 20 дни", ако наистина са искали да дадат право на 20 дни отпуск.

аз реших, че тези 20 дни са общо за годината - така ми се връзват дните
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #64 -: Февруари 15, 2010, 15:59:55 pm »
Здравейте и от мен !
Първо огромно благодаря за труда на всички момичета , с чиято помощ , се постигна такъв напредък в КТ за жените като нас ... :youwoman:

А сега и аз да споделя мнението си по въпроса.
Смятам , че трябваше да бъде разрешено да се ползва този отпуск до 20 дни , от стартирането на процедурата до пункцията, защото аз , както и много от момичетата пътуваме постоянно за прегледи, изследвания преди пункцията.Аз за съжаление съм от В.Търново и работодателят не иска да ми разреши отсъствие от старта на стимулацията до пункцията , съответно на мен се налага да пътувам през ден , да ставам в ранни зори , за да стигнем до клиниката , и на др.ден да съм на работа , и така до самата пункция.Това е нечовешко просто.Затова смятам , че би трябвало отпуската да се разрешава за ползване от старта на процедурата , тъй като така или иначе от пункцията натам от клиниката издават болничен !!!
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #65 -: Февруари 15, 2010, 17:55:45 pm »
Във момента съм след пункция,но преди трансфер.Клиниката не ми издава никакво удостоверение,че ми е извършена каквато и да е интервенция.Прехвърлят ме за болничен към личната лекарка.Нямам право да си ползвам платеният отпуск,защото съм учителка.Работодателката ми знае за процедурите,а джипито ще трябва да ми напише някаква измислена диагноза.Някои да ми каже какво става във цялата тази каша:((
myhito,много мислих върху промените в КТ,но за съжаление не виждам ползата от тях.Аз
също съм учителка и за стимулациите ще ми се наложи да ползвам неплатен отпуск. От клиниката ми казаха, че ще ми дадат болничен след пункцията,но трябва да имам преди това поне един ден ходене на работа.Не знам как ще ги наглася нещата,защото може би ще имам заместник и това връщане за един ден на работа е малко неприятно.И аз като Евита мисля,че право на платен отпуск трябва да имаме и по време на стимулацията,но  в КТ това не е предвидено.
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #66 -: Февруари 16, 2010, 22:27:37 pm »
Евита.. В. Търново си е далеч... аз пътувам от Пловдив по време на стимулация.. тръгвам в 6.30 и в 7.45-8.00 съм в клиниката за хормони.. вземам си часове около 09.00 и около 11 /в добри дни/ тръгвам на обратно.. а е нечовешко да стойш в клиниката до 13.30 за лекарства а в 14.30 да имаш среща с клиенти в Пловдив.. и да успееш за срещата.. още по-нечовешко е да има КАТ на всеки 3ти завой по магистралата.. когато бързаш..  osi_14
Но наистина не са го измислили добре.. аз си вземам платен отпуск за дните в които ме няма цял ден.. така миналата година пропуснах ваканцията.. щото нямах повече отпуск.. е то и пари трябваше да събирам.. ама.. нейсе.. какво да кажат двойките от Русе...
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #67 -: Февруари 18, 2010, 10:44:40 am »
Здравейте момичета! До сега не съм се включвала в тази тема. Имам нужда от помощ!!!!На 15.02 си взех заповедта и на 16.02 работодателят ми разбра и ме изгони от работа. В момента е задействал процедура по уволнение - аз си взех болничен веднага след изгонването/но болничният е само 7 дни от личния лекар/. Помогнете ми! Как да се защитя?
*
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #68 -: Февруари 18, 2010, 11:25:04 am »
Владунка, на какво сонование те изгониха от работа? Връчиха ли ти заповед за освобождаване? Ако да, пиши по кой член точно от КТ и на какво оснвание?

Уволнява ли те или те освобождава по взаимно съгласие или едностранно?
Стискам палци


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #69 -: Февруари 18, 2010, 12:14:27 pm »
vladunka, не съм адвокат, но първо да кажа - не му подписвай нищо!

ето списък на адвокати по трудово-правни консултации към КНСБ в различни градове:
http://84.242.167.9/knsb/index.php?option=com_content&task=view&id=3&Itemid=73
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #70 -: Февруари 18, 2010, 12:57:35 pm »
Документално не съм уволнена още. По информация на счетоводителката в момента се мъчи да измисли начин за дисциплинарно уволнение.Незнам какво иска от мене!Мога ли да подам жалба за дискриминация? Как мислите?
*
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #71 -: Февруари 18, 2010, 13:08:18 pm »
Без да имаш заповед и чл.по който те уволняват ,няма как да се подава жалба! За дисциплинарно реда е сложен-трябва да имаш поне три нарушения и то констатирани със писмен протокол и наказания по тях! така  че ,ще им е трудно! Ако все пак имаш някакъв документ се посъветвай с адвокат незабавно! Консултациите с тези от профсъюзите са безплатни! Предполагам,че в този линк има адреса им във вашия град!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #72 -: Февруари 18, 2010, 13:24:47 pm »
Ама че гадняр, дано дъщеря му или жена му или внучката му или снаха му да дойдат на същия хал и тогава да го питам... :fighting:
За съжаление мого са като него, самозабравили се псевдо богаташи...
Възмутена съм и нямам думи...
*
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #73 -: Февруари 18, 2010, 14:16:21 pm »
Владунка, не може да те уволни дисциплинарно без да си направила споменатите от Рачо нарушения. Прочети Кодекса на труда - глава Уволнение. Там си пише всичко.


Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #74 -: Февруари 18, 2010, 18:17:41 pm »
Днес се консултирах с адвокат - обясних цялата ситуация /много е проста - оптва се да ме натопи за  сделка, която е сключена докато аз съм в болничен / и всичко говори в моя полза!Ще приложа и заповедта от фонда! osi_6
*
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #75 -: Февруари 19, 2010, 08:45:53 am »
Само така!! Няма да се даваш! До дупка! На теб сега ти трябва спокойствие,а те те тормозят по този начин! Трябва ди носят последствията!! osi_2
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #76 -: Февруари 19, 2010, 15:27:26 pm »
Благодаря рачо! Ще го гоня до дупка!!! osi_6
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #77 -: Август 29, 2010, 08:07:44 am »
Здравейте,
Виждам, че отдавна не е писано по темата, но искам да споделя своя опит, от който и стигнах до заключение, че не бива да се казва на работодателя, че въобще правите инвитро.
Месец май беше първия ми опит от фонда, за съжаление неуспешен. Понеже бях така добра и казах, че през ден ще закъснявам малко за работа и когато ми е трансфера ще съм болничен 7 дена /и естествено ако е успешен опита може да съм също болничен/ решиха да пуснат обява за друг човек, защото ако ме няма мен няма кой да ми върши работа /е освен някой колежка от офис в друг град/. И така дойде ново момиче и понеже до трансфер не се и стигна си я обучавах с уверението на работодателя, че ще си останем двете докато получа втората си заповед от фонда и започна втория опит. Но преди няколко дена ме накараха да подпиша заповед, че напускам по взаимно съгласие от 01.09 - няколко месеца преди втория си опит. И така сега за кога да търся нова работа се питам аз. Подла постъпка заради която съжалявам, че съм работила в тази уж престижна фирма.
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #78 -: Август 29, 2010, 09:14:05 am »
Не съм правила АРТ все още, но съм на същото мнение, че не трябвада се казва.. но е доста трудно с отсъствията.. ще лъжем, ще мажем... :)

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Промени в Кодекса на Труда
« Отговор #79 -: Август 29, 2010, 10:09:44 am »
Не съм правила АРТ все още, но съм на същото мнение, че не трябвада се казва.. но е доста трудно с отсъствията.. ще лъжем, ще мажем... :)
... и накрая ще загубим работата си .... :(