0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Cuc

Срастване на яйчник?
« -: Април 29, 2006, 12:37:10 pm »
Някой да е чувал за срастване на яйчника с матката? Що е това и лошо ли е? И има ли такова нещо въобще? :) Правиха ми пластика и сега ми сервират съмнения за нещо такова...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Срастване на яйчник?
« Отговор #1 -: Април 30, 2006, 11:26:32 am »
Цитат на: Cuc
Някой да е чувал за срастване на яйчника с матката? Що е това и лошо ли е? И има ли такова нещо въобще? :) Правиха ми пластика и сега ми сервират съмнения за нещо такова...

Съжалявам за този резултат. :cry:
Колко е лошо положението, ще каже лекарят. Зависи от срастването.
А за самите сраствания:
Причините може да са най-различни: операции (коремни), нараняване по някакъв начин на повърхността на органите, възпаления и т.н. Когато има наранена,разкъсана  повърхност ,при възстаовяването си  тя , може да се срастне с друга повърхност , до която се намира.    При операция ,почти винаги след това стават сраствания (т.н адхезии).За това способства дори само въздуха( ако не бъркам нещо )
А ето как изглеждат срастванията:
 http://kozovski.hit.bg/PowderBurn.htm

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Anonymous

Срастване на яйчник?
« Отговор #2 -: Април 30, 2006, 15:28:29 pm »
А може ли такова срастване (срастване на яйчника с матката)  да се установи чрез цветна снимка?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Срастване на яйчник?
« Отговор #3 -: Април 30, 2006, 18:16:29 pm »
Цитат на: Anonymous
А може ли такова срастване (срастване на яйчника с матката)  да се установи чрез цветна снимка?

Срастванията се установяват чрез лапароскопия или при някаква  операция (коремна)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Anonymous

Срастване на яйчник?
« Отговор #4 -: Април 30, 2006, 18:58:03 pm »
Благодаря, а мен ме пращат на цветна снимка за да се видело дали имало срастване на яйчника с матката... странна работа. Май няма да ходя...
Срастване на яйчник?
« Отговор #5 -: Април 30, 2006, 19:09:13 pm »
Май няма да ходя...

Отиди. Поне ще се види дали тръбите ти са проходими.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Срастване на яйчник?
« Отговор #6 -: Май 02, 2006, 10:09:35 am »
Цитат на: denis

Срастванията се установяват чрез лапароскопия или при някаква  операция (коремна)

При мен срастването на десният яйчник с матката са видими дори на видеозон. Толкова е фрапиращо. При мен специално се е получило в следствие на операция от апандисит. А за цветната снимка те пращат най-вероятно за да проверят проходимостта на тръбите, защото при това положение вероятността тази тръба на срастналият яйчник да е изцяло или частично непроходима е изключително голяма, от където може да се получат усложнения като извънматочна бременности т.н. Ако мен ме бяха изпратили на цветна снимка преди да забременея щях да си спестя кошмара от тежката операция и лекарските простотии. И макар че почти всеки лекар ми казваше за срастването, никой не направи тази стъпка поне да ме предупреди за възможната опасност и усложнения. Така че отиди и направи снимката мила. Успех ти желая с резултата!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #7 -: Май 02, 2006, 11:18:30 am »

При цветната снимка ще се установи само дали са проходими тръбите, но съмненията за срастванията ще останат, а те може да са причина за незабременяване. Може да се направи и лапароскопия, при която освен проходимост на тръбите ще се установи и дали има сраствания и ако има такива може да се премине към тяхното отстраняване.
Аз не разбрах дали правиш опити за забременяване и от къде идват съмненията за сраствания на яйчника с матката.
Срастване на яйчник?
« Отговор #8 -: Май 30, 2006, 14:27:59 pm »
и аз ще се включа в темата, за да ви попитам възможно ли е забременяване ако има такова срастване на матката и яйчника. На мен ми казаха, че матката е изместена вдясно и е  в много голяма близост до яйчника,но пък забременях за съжаление само за 8 седмици.Имам и чести болки вдясно още преди да забременея. Само с лапароскопия ли се разбира?
*
« Отговор #9 -: Май 30, 2006, 15:47:17 pm »

Aз имам такова срастване на яйчника за задната стена на матката+срастнала се за тях тръба/която е с увреден фимбрален апарат/и по тази причина единственият вариант при мен е инвитро.
А доколкото виждам на теб а ти правили пластика което означава че не може да имат съмнения нито за проходимостта нито за каквито и да било други сраствания та нали за това са те отваряли.Кой ти ги сервира тези фантасмагории?Не виждам какво приложение може да има в тази картинка една цветна снимка.

Не се притеснявай за всеки проблем има поне два варианта за изход.
Поздрави.
Срастване на яйчник?
« Отговор #10 -: Май 31, 2006, 08:19:07 am »
вчера се оказа, че и аз може би имам такова срастване.
матката е изместена в ляво и левия яйчник е зад нея.
Срастването може да е следствие от операция, но за сгеа ще се следим 1 месец и вариантите за сега са лапроскопия или направо Инвитро.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Срастване на яйчник?
« Отговор #11 -: Май 31, 2006, 14:59:20 pm »
Цитат на: Tomina
и аз ще се включа в темата, за да ви попитам възможно ли е забременяване ако има такова срастване на матката и яйчника. На мен ми казаха, че матката е изместена вдясно и е  в много голяма близост до яйчника,но пък забременях за съжаление само за 8 седмици.Имам и чести болки вдясно още преди да забременея. Само с лапароскопия ли се разбира?

Да възможно е забременяване с такова срастване. Както при мен стана. За съжаление при мен изходът беше фатален извънматочна бременност и отстранена тръба. А твоята бременност (която си имала) точно с този яйчник ли е станало? Ако е така и е сигурно че е така значи нямаш повод за притеснение. А ако пък си правила цветна снимка и тя показва проходими тръби въобще не се притеснявай!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Срастване на яйчник?
« Отговор #12 -: Юни 01, 2006, 12:13:45 pm »
здравейте и от мен значи и аз съм с такова сратсване на десен яйчник с матка и то поради лекарска небрежност при операция и отсранена дясна тръба тези са взели че са ми "пльоснали" ( точната дума ) яйчника направо в/у матката.установено е и с лапаро и с обикновен преглед с ръка. по принцип не са ми казали това да е проблем за зачеване но аз тъи като няма тръба там не е от особенно значение.направи си снимката да видиш тръбите.успех.
« Отговор #13 -: Юли 23, 2006, 13:23:21 pm »
и аз имам срастване в ляво-яйчникът ми е "залепен" за матката,както се изразява докито ми.Освен това имам тежка операция от апендисит преди около 17 год.и поликистозни яйчници. :balk_146:въпреки всичко,не знам как стана,но успях да забременея сравнително бързо-3 месеца,след като започнахме опитите за бебчо.Това бяха най-щастливите и кошмарни мигове в живота ми.След като един "специалист" се изказа,че нямам пулс и че трябва да направя аборт,после при друг-че всичко е о.к. и накрая на 01 март в 9 г.с. след като лежах 2 седмици в патологията и ми нашариха задника с инжекции-диагноза мисед.Вече и аз се обърках съвсем като чета по форумите (все си повтарям,че трябва да престана да мисля за това,но не мога)Мисед не е ли когато въобще не е имало сърд.пулсации.При мен имаше,но за кратко.Съжелявам,че съм толкова многословна.Това,което исках да кажа е,че ако няма запушване на тръбите при срастване е възможно забременяване.Друг е въпросът през коя тръба е минала яйцеклетката.Аз отдавна си мисля за цветна снимка,но ме е страх.От Бургас съм,а тук мисля че единствено в Първа правят такива манипулации и като знам каква мизерия е там...Моето срастване е в следствие от прекарана хламидална инфекция.Има ли някой от Бургас тук?
*

zyza

Re: !@0AB20=5 =0 O9G=8:?
« Отговор #14 -: Ноември 08, 2008, 15:28:42 pm »
Vazmojno li e pri izvanmato4na,qicekletkata da e preminala i da ne e i v trabata a nqkate otzad~kakto mi kazvat na men v momenta,i tova zna4i li 4e nqmam zapy6eni trabi?,ili za6oto sa zapy6eni ,i zatova tq e oti6la nqkade otzad i ne mogat da q vidqt
*

zyza

Re: !@0AB20=5 =0 O9G=8:?
« Отговор #15 -: Ноември 08, 2008, 15:30:00 pm »
Vazmojno li e pri izvanmato4na,qicekletkata da e preminala i da ne e i v trabata a nqkate otzad~kakto mi kazvat na men v momenta,i tova zna4i li 4e nqmam zapy6eni trabi?,ili za6oto sa zapy6eni ,i zatova tq e oti6la nqkade otzad i ne mogat da q vidqt