0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари-февруари 2010
« Отговор #360 -: Февруари 23, 2010, 16:42:48 pm »
Аз само се опитвам да помогна. Явно не трябва да си давам непоисканото мнение.
Успех на всички !
:lol: crow, аз пък отговорих от опит, защото питах моя лекар, дали не може вместо едно ИКСИ, да ми напише в документите за Фонда 4 Инсеминации и той ме погледна много изумено. Каза, че е незаконно, защото ще се подпише под нещо, което всъщност не е направил. Мисля, че лекарят трябва да ти е много близък, за да се съгласи да го направи, не казвам, че е невъзможно. А мнения може да си даваш колкото искаш  :D.

nikolina-pikolina, дано всички успеем  :D.
*
« Отговор #361 -: Февруари 23, 2010, 16:48:36 pm »
Гардже, да ние сме с реален мъжки фактор. Но, кандидатствахме по фонда с неизяснен, тъй като с мъжки фактор е по-несигурно. Ако решат да се заядат, сме по-уязвими, защото има бременности по естествен път и при 2% по Крюгер.

Рокси, мила, успех с инсетата. Дано наистина не стигнете до тежката артилерия. Редно е да се опитва с инсеминации, тъй като има забременели от инсе (дори и с мъжки фактор).

« Отговор #362 -: Февруари 23, 2010, 16:55:53 pm »
Раши, и на теб успех :bighug:.
*
« Отговор #363 -: Февруари 23, 2010, 16:59:30 pm »
Roxy, имам едно хубаво предчувствие за твоите инсеминации  :wink:
Зай, има смисъл! Ако шансът беше малък, Владимиров няма да ти губи времето. На мен самият той ми предложи да помисля за ин витро след 3-тата и 4-тата инсеминация и да подам документи за фонда. Аз настоях да направя 6 и той не се възпротиви, каза "Понякога става от 6-ти път". Ин витрото е процедура, която освен, че е по-скъпа има опасност сериозно да разстрои здравето. Не разбирам каква е тази мода да се прави ин витро, явно не сте патили от хормони. Мен едни потивозачатъчни ми докараха 3 операции на гърдите... Всеки решава за себе си, но когато става дума за здравето може би трябва да се мисли малко повече и да се бърза бавно. Успех момичета! С вас съм! :bighug:
« Отговор #364 -: Февруари 23, 2010, 17:14:38 pm »
Напълно подкрепям Roxy  :balk_103: При мен се получи точно така: минахме директно на ИКСИ, което ни струваше 12000лв с изследванията. Реално за 1/4 от тези пари аз щях да направя въпросните 4 процедури необходими за кандидатстване. Сега нямаме средства да финасираме следващ опит. По този повод и аз вероятно ще правя три инсета /след ИКСИ колкото и да е нелепо/ и ще подам документи по фонда.

Извинявам се за спама  :wink:

Момичета желая ви много успех!

« Отговор #365 -: Февруари 23, 2010, 18:22:59 pm »
Верно, че инсетата са с малък процент успеваемост, но не се знае "откъде ще изкочи зайчето"  :lol: :lol:
Моят преглед мина - всичките ми фоликули са се спукали, много се притеснявах от кисти. Но яйчниците ми са се възстановили и вече има и нови малки фоликули  :D
Следващият ми преглед е на 1 март, доки не ми изписа нищо, продължаваме на ЕЦ  :D

« Отговор #366 -: Февруари 23, 2010, 23:22:18 pm »
Здравейте!

Нова съм във форума, но изчетох всичките деветнадесет страници. Пожелавам успех на всички.
На мен миналия месец ми беше 1-ва ИНСЕ в Щерев. Стимулираха ме с Мерионал 75IU - по една инжекция на 5 и 7-ми ден (или 3-ти и 5-ти), както и да е - с две инжекции. Беше се образувал само един фоликул. След Инсе пих Дуфастон за 14 дни и всъщност ми дойде точно на 14-тия ден. Днес (3-ти ден) от цикъла отидох на преглед - всичко е ок и започнахме подготовка за 2-ро инсе, този път стимулацията ще е с три инжекции. Ще ви разкажа след около месец дали е станало нещо. Иначе сме, с както каза д-рката "перфектни" изследвания, което ни изпраща в графата на необясним стерелитет, а аз никак не обичам да не знам къде е проблема.

Само като си помисля колко информация (която изобщо не ми е интересна и не би ме интересувала при др. условия) трябваше да науча за последните няколко месеца.....а още не съм започнала да чета за Инвитро.

Успех на всички!

« Отговор #367 -: Февруари 24, 2010, 08:13:02 am »
dinamilo, добре дошла в групичката за инсеминациите  :welcome:
Пожелавам ти успех на втората процедура, дано не се налага да четеш за инвитро  :goodluck:
Тук можеш да споделяш каквото и колко ти си искаш за инсе-то.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #368 -: Февруари 24, 2010, 09:45:16 am »
Roxy,как  искам да ни изненадаш  с един хубав резултат! :bighug: :crossfingers: :crossfingers::crossfingers:

И после  всички ще се засилим с надежда  на инсета :cheerleader:

Аз също мисля,че  инсеминациите не бива да се отписват съвсем -надежда винаги има ,дори и да са  като стъпка за Фонда .

По повод на това ,не ми стана ясно
да ние сме с реален мъжки фактор. Но, кандидатствахме по фонда с неизяснен, тъй като с мъжки фактор е по-несигурно. Ако решат да се заядат, сме по-уязвими, защото има бременности по естествен път и при 2% по Крюгер.
Не  искам да пораждам спор,ама  защо  за Фонда с неизяснен да е по -сигурно от с мъжки фактор?

dinamilo,дано  бързо се прехвърлиш в групата на  preggo
« Последна редакция: Февруари 24, 2010, 09:47:42 am от nimika »

« Отговор #369 -: Февруари 24, 2010, 09:59:35 am »
dinamilo, ще чакаме новини от теб  :D. Дано наистина не ти се налага да стигаш до темите за ин витро.

nimika, както и по-нагоре написах, не възлагам големи надежди на тези инсеминации, но това е положението за момента  :D. А и както моят лекар каза: "Инсеминацията е АРТ метод, който също носи своите шансове, макар и по-малки от IVF/ICSI.
Имам си план, по който ще действам, пък ще видим до къде ще се изпълни и до къде не...

Така ми се иска с идването на хубавото време да бъдем щастливи и да ни е хубаво в душичките  :D. Дано да имаме поводи за това!
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #370 -: Февруари 24, 2010, 11:41:12 am »
nimika, както и по-нагоре написах, не възлагам големи надежди на тези инсеминации, но това е положението за момента  :D. А и както моят лекар каза: "Инсеминацията е АРТ метод, който също носи своите шансове, макар и по-малки от IVF/ICSI.
Така ми се иска с идването на хубавото време да бъдем щастливи и да ни е хубаво в душичките  :D. Дано да имаме поводи за това!

Roxy,знам  за не- надеждите   ти,ама  няма лошо да ти пожеляем късмет!
И аз  искам да ни е хубаво на душичките -как  готино си го написала   :balk_21:

*
« Отговор #371 -: Февруари 24, 2010, 12:54:07 pm »
Не  искам да пораждам спор, ама  защо  за Фонда с неизяснен да е по -сигурно от с мъжки фактор?

Нимика, мисля че го обясних това. :) Докторът ми каза, че с мъжки фактор е по-несигурно, защото от фонда могат да се заядат, понеже с лоша морфология пак може да се забременее. Разбра ли го сега? :)

*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #372 -: Февруари 24, 2010, 13:10:14 pm »
Раши,мисълта ми беше  ,че ако за кандидатстване  с Мъжки фактор се отговаря  на изискванията   по чл.26 т.2 от Правилника ,едва ли има как да се  заядат от Фонда.
Но ,ако само морфологията е  влошена  ,а останалите показатели  от изискваните са в норма ,то тогава кандидатстване с  Неизяснения стерилитет   ,е ясно,че е по -удачно.
Иначе  едва ли се " заяждат" :wink: - в правилника пише на какви изисквания трябва да се отговаря .

пп.няма значение кои как кандидатствал -важно е  да има  :babyflips: :babyflips:
« Последна редакция: Февруари 24, 2010, 13:11:49 pm от nimika »

*
« Отговор #373 -: Февруари 24, 2010, 13:13:47 pm »
Да, Нимика, именно така беше при нас - морфология лоша, други показатели почти в норма. Та затова ни посъветваха така :)

Та думата "заяждат" я написах, защото така ми бе казано на мен.

Успех ;)

*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #374 -: Февруари 24, 2010, 13:22:57 pm »
Ей ,изяснихме се  най-накрая  :lol:  -ти не беше написала ,че само морфологията  е зле  и аз викам -абе как така ще откажат от Фонда при мъжки фактор :wink:.

То и при нас  при  спермограмата  преди последния опит  ,подвижността  и концентрацията бяха  в норма.Но при кандидатстването за втори опит  се подава само декларация ,че няма настъпили промени в обстоятелствата,та така .Иначе първия път сме си кандидатствали с мъжки фактор и така останахме.

Успех и на теб !

« Отговор #375 -: Февруари 24, 2010, 16:14:12 pm »
Аз размислих  :oops: и реших да пробвам пак и този месец. Така и така чакам този заветен 23 март при Стаменов, дотогава ще стигне време за още една инсеминация в клиника "Щерев". Мда...
Мисля този път да е без стимулации, защото нещо като да не ми понесе добре клостилбегита. Не знам дали си въобразявам и възможно ли е да е от хормоните, но имах някви емоционални сривове ей така, както си седя - изведнъж нещо ми става и "надувам гайдата", без видима причина, лоша новина и т.н.
Освен това доколкото разбрах стерилитетът е неизяснен, но спермограмите дават намалена подвижност при температура 37 градуса (докъм 2 часа), процентите не ги помня точно. Тъй че не виждам особен смисъл в стимулациите, нямам проблеми с овулацията.
Как мислите?
Успех на всички от мен.  :wink:
А, щях да забравя, върнах се към любимите си народни хора (за утеха) и отново се почувствах човек (че нещо се бях посдухала от рязката смяна в начина на живот (неактивен) и не се чувствах в свои води. Та така до следващото инсе...
*
« Отговор #376 -: Февруари 24, 2010, 16:25:34 pm »
... не ми понесе добре клостилбегита. Не знам дали си въобразявам и възможно ли е да е от хормоните, но имах някви емоционални сривове ей така, както си седя - изведнъж нещо ми става и "надувам гайдата", без видима причина, лоша новина и т.н.

И аз имах същия проблем в продължение на три последователни месеца, стимулирани с кломид.
*
« Отговор #377 -: Февруари 24, 2010, 17:33:29 pm »
Здравейте момичета!
Пиша от Австрия (където съм до края на тази седмица) и съм в лек ужас: днес ми е 10ия ден след първата инсеминация и, ествствено, е още много рано за спекулации. Само дето вчера вечерта ми стана изведнъж адски зле и половината минала нощ съм повръщала през 10 минути - ад. Днес цял ден не мога да стана от леглото, толкова ми е слабо; пристъпи на гадене почти няма,но пак се намират (особено при мисълта за храна) и имам периодични остри болки и тежест ниско долу в корема...
Обадих се на Док, но тя нямаше какво да каже: и двете знаем, чев е твърде рано за принзаци на бременно гадене, и че трябва да изчакам до понеделник, когато ще се върна и ще мога да отида на преглед.
Но на мен все ми се струва, че не е било нещо хубаво - а и не мога да намеря обяснение защо се случва: не съм болна, няма как да е от храната (инацхе и останалите все щяха да го усетят)....
Някой имал ли е подобни случки? Доста време има до понеделник  :(
« Отговор #378 -: Февруари 24, 2010, 18:07:52 pm »
Направи си кръвен тест ако имаш възможност.Той ще покаже за него не е рано.Дано да се похвалиш в най скоро време!!!
*
« Отговор #379 -: Февруари 24, 2010, 18:16:20 pm »
Хич никак нямам възможност за кръвен тест тия дни  :( Дано тази нощ поне да съм по-добре. Но така ми се ще вече да зная нещо! Поне да се успокоя, че за добро да ми е толкова лошо, или че със сигурност не е станало, та да се опитвам да продължа напред :x