0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари-февруари 2010
« Отговор #340 -: Февруари 23, 2010, 11:27:01 am »
Зай, успех ти желая, ние сме с 8% морфология  :?
Дано женския месец ни зарадва  :D :bfp: :crossfingers:
Къде ще правиш инсе-то?

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #341 -: Февруари 23, 2010, 11:36:38 am »
Зай, успех ти желая, ние сме с 8% морфология  :?
Дано женския месец ни зарадва  :D :bfp: :crossfingers:
Къде ще правиш инсе-то?

При Владимиров. По-точно предполагам, че Димитрова ще го прави, понеже тя прави инсетата.
Успех ти пожелавам!

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #342 -: Февруари 23, 2010, 11:58:45 am »
Зай, кога започваш?

« Отговор #343 -: Февруари 23, 2010, 13:43:20 pm »
Zai и ние с много лоша морфология и мъжки фактор започнахме 2006 год с инсеминация при Владимиров. На 2рата той каза, че май само си губим времето и парите.

От 2007 съм в Малинов, е въобще и не мислихме за инсе, минахме към ИКСИ.

Не знам, аз нямам вяра в инсеминациите, особено ако сте с мъжки фактор.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #344 -: Февруари 23, 2010, 14:15:46 pm »
А защо и следващия месец отново? Мислех да почина малко... :?
*

Zai

• 955
« Отговор #345 -: Февруари 23, 2010, 14:28:33 pm »
Ами трябва вече да съм почнала. Аз също нямам вяра на инсеминациите, но ми трябват 4 броя за фонда.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #346 -: Февруари 23, 2010, 14:53:57 pm »
Ами трябва вече да съм почнала. Аз също нямам вяра на инсеминациите, но ми трябват 4 броя за фонда.
Ами то докато си платиш 4 броя ИНСЕ и парите от фонда ще се преполовят.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Zai

• 955
« Отговор #347 -: Февруари 23, 2010, 15:00:47 pm »
Ами то докато си платиш 4 броя ИНСЕ и парите от фонда ще се преполовят.
А ако не си ги платя, няма как да получа другата половина.  :D

*

crow

• 2670
« Отговор #348 -: Февруари 23, 2010, 15:09:36 pm »
Няма да получиш другата половинка, права си :) Обаче ако не вярваш в ИНСЕ - губиш и време. Така мисля аз.
Искрено ти желая успех и изобщо да не се налага да стигаш до ин витро !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Zai

• 955
« Отговор #349 -: Февруари 23, 2010, 15:19:06 pm »
Няма да получиш другата половинка, права си :) Обаче ако не вярваш в ИНСЕ - губиш и време. Така мисля аз.
Искрено ти желая успех и изобщо да не се налага да стигаш до ин витро !

Crow, благодаря ти за пожеланията. Това ми е първата АРТ процедура изобщо и Владимиров тръгна с инсе с мотива, че се почва от по-простото. Не е логично някак да скоча директно на ИКСИ. Да не говорим за финансовата готовност на семейството да го понесе. С ясното съзнание съм, че вероятно ще стигнем до там, че за мъжки фактор инсеминацията няма особена файда и т.н., но при цените на ИКСИ-то и при изискванията на фонда за 4 инсеминации при неизяснен стерилитет, защото по тази графа ще кандидатстваме, просто за мен това е логичният избор за момента.

Ако вземе пък да даде резултат, още по-добре...

« Отговор #350 -: Февруари 23, 2010, 15:31:50 pm »
Зай, мисля че постъпвате добре. Иначе дори да имате пари за самофинансиране на първото ин-витро, рискувате да се окажете в нашата ситуация. Защото, ако то е неуспешно, както при нас, и няма как да кандидатствате по Фонда, защото нямате 4 АРТ процедури, единствено ви остава възможността да пробвате инсеминации.

Да си призная - аз също нямам много вяра, но нямам друг избор за момента. Ще си направя 3 инсета, ще кандидатствам, пък пари дали ще има или не след една година, едва ли някой може да каже със сигурност.
*
« Отговор #351 -: Февруари 23, 2010, 15:38:56 pm »
Зайчо, съгласна съм с Рокси. И аз по този начин разсъждавам. Ето защо си напраивхме 4те инсета, пък сега почваме и процедурата по фонда да видим до къде ще стигнем.

Успех

« Отговор #352 -: Февруари 23, 2010, 15:46:42 pm »
Ужас, това е много тъпо момичета. Хем празни надежди, хем губене на време...

Аз си спомням 1 инсе при Владимиров - нямаше стимулации, нямаше инжекции, нищо. отивам 1-2 дни преди да направим инсето, гледа ме, решава и инжектира. Даже после никакви лекарства, ходих си на спорт, нищо, ама нищо. С сега едно инсе си е като 1/2 инвитро.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

crow

• 2670
« Отговор #353 -: Февруари 23, 2010, 16:00:29 pm »
Абе не е много редно да напиша това, но според мен един лекар винаги може да напише някаква диагноза, с която може да се кандидатства за фонда. Все пак ние не сме седнали да се правим на мъченици и да си измисляме, че бебе не идва. А неизяснения стерилитет е една ужасна диагноза и хич не ми харесва изискването за 4 броя ИНСЕ. А и Заи и Раши, доколкото разбирам при вас наистина има мъжки фактор, с който защо да не може да се пуснат документи за фонда ? Само си разсъждавам - да не вземе сега някой да се обиди ?
« Отговор #354 -: Февруари 23, 2010, 16:06:20 pm »
Аз също се зачудвам,защо не кандидатствате с мъжки фактор щом го има  :? :? :?
 Гарче и аз не един път съм недоволствала относно изискванията,и на фонда и на розаимпек ама това е положението,има си точки и изисквания  :( :D :D :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #355 -: Февруари 23, 2010, 16:08:45 pm »
Ужас, това е много тъпо момичета. Хем празни надежди, хем губене на време...

Аз си спомням 1 инсе при Владимиров - нямаше стимулации, нямаше инжекции, нищо. отивам 1-2 дни преди да направим инсето, гледа ме, решава и инжектира. Даже после никакви лекарства, ходих си на спорт, нищо, ама нищо. С сега едно инсе си е като 1/2 инвитро.

Кое е тъпо, че не разбрах? Като нямаме друг избор какво точно трябва да направим, според теб? Откъдето и да го погледнеш едно инсе не е 1/2 ин-витро. Нашето ин-витро беше 8000 лв. Инсето ще излезе около 1500 лв., като тук са включени имунолог. и генетични, които няма да правя отново следващия месец, също АМХ и Инхибин Б, и тях няма да правя, вирусологията и нея - важи три месеца. Така че другото инсе, говоря съвсем хипотетично разбира се, ще ни излезе около 600 лв.

Губене на време е да седнем и да се тюхкаме, да оплюваме и т.н. както правят някои тук във форума.

Абе не е много редно да напиша това, но според мен един лекар винаги може да напише някаква диагноза, с която може да се кандидатства за фонда.
Не знам кое е редно и кое не, но поне при моя лекар, това няма как да стане, говоря си за мен лично.
« Последна редакция: Февруари 23, 2010, 16:12:45 pm от Roxy »
« Отговор #356 -: Февруари 23, 2010, 16:13:53 pm »
Roxy аз имах предвид като време и процедура, не като пари. И не се заяждай с мен моля те. Казвам го за момичетата с мъжки фактор, защото ние сме с мъжки фактор и знам как си изгубихме 2 години в тичане по клиники и инсеминации.

Никой не оплюва и не се тюхка, а само коментираме. Така че аз само съм споделила преди 4 год как за съжаление ми е протекло инсето. Това е.

На всички ни е трудно и всички искаме да успеем. Желая ви го от сърце.

п.с. Приятелката ми забременя с близнаци след 2 инсе, после след 2 год спонтанно забременя и сега си има 3 дечица, да е жива и здрава.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #357 -: Февруари 23, 2010, 16:24:42 pm »
nikolina-pikolina, едва ли има тук някой, на който времето да не му е ценно. Обаче, ако в момента нямаш финансова възможност да продължиш с ин-витро, а до Фонда не можеш да стигнеш, защото има условия, на които не отговаряш, какво ще предпочетеш, да чакаш, и аз не знам какво или да направиш инсета, които ще ти дадат поне някакъв шанс? Не се заяждам, наистина  :D. Извинявай, ако така ти е прозвучало. Но наистина ситуацията е много неприятна. Оставям настрани случая на Раши и Зай, при нас няма мъжки фактор, но така или иначе в момента мога да си позволя това, което правя. И заставам твърдо зад решението си, ако ще на някой да му се струва безумно, тъпо и т.н.
*

crow

• 2670
« Отговор #358 -: Февруари 23, 2010, 16:27:42 pm »
Аз само се опитвам да помогна. Явно не трябва да си давам непоисканото мнение.
Успех на всички !
« Отговор #359 -: Февруари 23, 2010, 16:34:02 pm »
Roxy така е, и ти желая от сърце да стане и да не се налага да минавате към ин-виро въобще.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...