0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари-февруари 2010
« Отговор #320 -: Февруари 16, 2010, 20:34:31 pm »
Офф, аз изобщо незнам кога ще дойде МЦ  :( , днес е 6-ти ден след прием на дуфастон, а разбрах че до 7-ия трябва да дойде... Бълбучка ми нещо корема ама да видим кога ще е...  :?
А защо трябва да дойде до 7-мия ден? Да не съм пропуснала нещо от обясненията.
На мен ми изписаха 2х1 Дуфастон за 14 дни и ми казаха на 14-тия ден да си направя уринарен тест за бременност.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #321 -: Февруари 16, 2010, 21:24:48 pm »
Става дума, че до 7 дена след спиране на приема на Дуфастон, идва МЦ (при липса на бременност).
« Последна редакция: Февруари 16, 2010, 22:06:14 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #322 -: Февруари 16, 2010, 22:00:19 pm »
azalea, така е както Гарджето ти е обяснила.
 :)Пих го за да ми дойде по рано цикъл и да стартираме инсе-то, ама и днес го няма...

« Отговор #323 -: Февруари 17, 2010, 22:15:09 pm »
 :oops: Аха, схванах. Благодаря за обяснението.
Да попитам значи ли това, че докато се приема Дуфастон цикъл не идва? Извинете за въпросите, но още не съм съвсем наясно :oops:
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #324 -: Февруари 17, 2010, 22:26:13 pm »
:oops: Аха, схванах. Благодаря за обяснението.
Да попитам значи ли това, че докато се приема Дуфастон цикъл не идва? Извинете за въпросите, но още не съм съвсем наясно :oops:
Дуфастона е прогестеронов препарат, а МЦ идва когато нивата на Прогестерона спаднат драстично. Според мен обаче, не винаги организма може да се излъже  :? Има случаи, в които М идва дори при прием на Прогестерон. Дуфастона се пие по схема и след като се спре, ако няма бременност М. идва до няколко дни.
 При мен М. закъсня няколко дена заради Утрогестан, който е пак прогестеронов препарат. На някои момичета обаче, Утрогестана не попречва М. да им дойде на време.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #325 -: Февруари 17, 2010, 22:40:18 pm »
Дуфастона е прогестеронов препарат, а МЦ идва когато нивата на Прогестерона спаднат драстично. Според мен обаче, не винаги организма може да се излъже  :? Има случаи, в които М идва дори при прием на Прогестерон.
На мен ми се е случвало да ми дойде докато пия Дуфастон.
« Отговор #326 -: Февруари 17, 2010, 23:02:38 pm »
С риск да ви отегча с въпросите си, пак да попитам...
Днес, 10 ден след инсеминация (направена на 16-ти ден), цял ден имам болки все едно аха да ми дойде... Появяваха се и преди няколко дни също. Та се чудех, ако ще ми идва не е ли по-добре да спра с този Дуфастон, поне да идва по-скоро и да не се мъча...
От друга страна ако все пак съществува вероятност да съм бременна, спирането ще навреди ли?
*
« Отговор #327 -: Февруари 17, 2010, 23:09:05 pm »
azalea, не спирай Дуфастона преди да си направила тест. И мен така ме болеше след инсетата, мисля, че може да е било от Утрогестана, защото бременност нямаше. Обаче може и да се дължи на друго... Дай Боже! Ако не ти се чака, на 11-ти ден можеш да направиш кръвен тест, би трябвало да покаже. Успех!
« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 23:31:27 pm от Meme »
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #328 -: Февруари 17, 2010, 23:30:31 pm »
Не спирай Дуфастона преди да е сигурно ,че не си берменна(при цикъл,отрицателен кръвен тест или няколко уринарни след 14 ден).Болките може да са индикация както на наближаващ цикъл,така и на бременност.Стискам ти палци :crossfingers:
*
« Отговор #329 -: Февруари 18, 2010, 11:45:52 am »
Олеле, ама при мен това може да значи - ако нищо не е станало този месец - да пропусна стимулацията следващия месец  :( 10-ия ден след стимулацията (че всъщност и 14-я) няма да съм  БГ и няма как да си пусна нищо друго освен уринарен тест... пък ако той не е сигурен, няма да посмея да спра Дуфастона... А моята док нищо не каза по въпроса - само дето жаби за щъркела не ми даде и ме изрита да си пътувам :?
« Отговор #330 -: Февруари 18, 2010, 11:54:51 am »
Не спирайте лекарствата преди да сте уверени, че няма бременност. В много случаи предменструланите болки показват бременност, т.е. симптомите не са много по-различни. На 12-13 можете вече да направите уринен, а на 11 и кръвен.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #331 -: Февруари 18, 2010, 12:26:22 pm »
Благодаря! Хубаво е Док да е оптимист, ама понякога този силен оптимизъм у професоналист е доста обнадеждаващ и после ти е още по-гадно... Не мога да открия златна среда явно. Каквото и да става, да вземе да го прави по-ясно и бързо, щото вече втори ден не мога да яв (а се чувствам гладна, ужас!), а тази нощ и да спя вече не можах - то не от приотеснение, а просто корема ме наболява, гади ми се и се събуждам (да де, докъмто точно 30 минути преди да трябва да ставам за работа - тогава заспивам като пън)  :o
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #332 -: Февруари 18, 2010, 19:49:27 pm »
Олеле, ама при мен това може да значи - ако нищо не е станало този месец - да пропусна стимулацията следващия месец  :( 10-ия ден след стимулацията (че всъщност и 14-я) няма да съм  БГ и няма как да си пусна нищо друго освен уринарен тест... пък ако той не е сигурен, няма да посмея да спра Дуфастона... А моята док нищо не каза по въпроса - само дето жаби за щъркела не ми даде и ме изрита да си пътувам :?
Надин,нещо не можах да разбера защо смяташ че ще си изпуснеш следващата стимулация?След като не можеш да направиш кръвен тест,ще си пиеш Дуфастона докато ти дойде,а ако ти закъснее заради лекарството(което е вероятно)си направи уринарен.Стимулацията ще започнеш 2-5дена начало на цикъла.
*
« Отговор #333 -: Февруари 19, 2010, 10:29:08 am »
Благодаря ти Курабийке! Просто навсякъде, където чета, мненията за това дали Дуфастон-а повлиява идването на МЦ или не, са коренно противоположни. А самата Док нищо не спомена... както и да е, ще чакам и ще се надявам, и, естествено, ще си го пия докато Док не каже да спра - тя е шефа тука. И без туй май най-добре да питам нея, но никак не ми се ще да я притеснявам още поне тези 2 седмици (пък и не ми се иска да чуя нещо, което не би ми харесало, не още)  :)

Лек ден и късмет на всички!
Аз няма да имам достъп до нета известно време, така че се надявам да заваря хубави новини на връщане  :bori_017:
« Отговор #334 -: Февруари 20, 2010, 13:13:20 pm »
Благодаря за съветите ви. 13 ден, още ден чакане за тест и спиране на Дуфастон.
Болките се появяват периодично и крехкото ми емоционално равновесие се срива с появята им... Мда, ама какво ли ви обяснявам, знаете как е.
В този прекрасен пролетен (като температури)ден в градинката зад блока ни е пълно с майки с деца и хем им се радвам, хем не мога да повярвам, че е толкоз трудно за някои от нас... :?
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #335 -: Февруари 20, 2010, 19:29:26 pm »
Горе главата,ще стане!
Азаела,успех утре с тестчето,дано се похвалиш,но го повтори след ден,два преди да спреш Дуфастона,за всеки случай.
« Отговор #336 -: Февруари 22, 2010, 10:18:36 am »
azalea, какво стана с тестчето  :ask: , надявам се да се похвалиш  :crossfingers: :crossfingers:

На мен най-сетне вчера ми дойде и утре съм при док, ще ви разказвам като се върна  :)
Март месец е моят месец - искрено се надявам да ми е успешен.

« Отговор #337 -: Февруари 22, 2010, 23:37:13 pm »
Отрицателен е, пробвах на 14 и на 15 ден (т.е. вчера и днес).  :(
Даже нямам нерви да отида за кръвен, нещо се разочаровах. Знам, рано е, знам, ще пробвам пак, ама...
Сега чакам да ми дойде, спрях Дуфастона.
« Отговор #338 -: Февруари 23, 2010, 10:03:48 am »
Миличка, много съжалявам  :( Разбираемо е разочарованието ти  :?
Ако имаш възможност направи инсе и следващия месец.

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #339 -: Февруари 23, 2010, 11:09:15 am »
Здравейте, моята инсеминация формално ще е март месец, но тъй като няма още мартенска тема, реших да се присламча тук. :D

При нас проблемът е лоша морфология - 5%. Никаква надежда не влагам в тая инсеминация, но като за първа АРТ процедира, започваме от по-простото. Иначе най-вероятно ще сме за ИКСИ.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!