0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари-февруари 2010
« Отговор #280 -: Февруари 09, 2010, 21:51:43 pm »
Скарлет, добре дошла в групата на инсе-тата  :D , желая ти успех от първия път! И аз ходя в Щерев, но съм при друга лекарка. Наистина няма от какво да се притесняваш.

Оф, и сега и при нас излезе занижена подвижност.... и за това да се притеснявам сега...  :( :( :(

Права си Курабийка, Кете нещо не се похвали в тази темичка  :)
« Последна редакция: Февруари 09, 2010, 21:59:05 pm от Надеж »

« Отговор #281 -: Февруари 10, 2010, 16:30:19 pm »
Здравейте момичета,

благодаря на всички ви аз отговорите.

Курабийка, ние вземаме много добавки за подобряване на спермограмата, вкл. бабини зъби, антиоксиданти и какво ли още не. Посещавали сме д-р Кацаров и мъжа ми през 2007 г. прави операция от варикоцеле и година след това аз забременях с втората ми бременност спонтанно. Т.е. опирацията помогна леко за подобряване на картината, но нямаше значително подобрение. За лекарите това беше истинска случайност и някакво изключение. Сега, обаче колкото повече минава времето нещата се влошават (макар и бавно) и затова казвам, че нямаме никакво време за чакане. Моето лично мнение е, че добавките и билките почти не помагат в случая с мъжки фактор......... за съжаление..............

Сrow, опитвам се, много се опитвам, но вече все по-малко успявам..............Единственото, което ме крепи е обичта на семейството и близките приятели.
Благодаря ви за разбирането! Вие сте силни Жени!

Приятна вечер
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #282 -: Февруари 10, 2010, 20:51:57 pm »
Скарлет,според мен,при така обяснената ситуация,аз бих говорила с лекаря си дали не ми препоръчва направо да мина на ИКСИ.Инсето се препоръчва при слаби отклонения в спермограмата,а и ти ми се струваш много изтощена от чакане и помисли имаш ли нерви да чакаш още.ИКСИто е с по-голяма успеваемост.Незнам,нека и другите момичета си кажат мнението.
*
« Отговор #283 -: Февруари 11, 2010, 10:18:15 am »
Скарлет, съгласна съм с курабийка. Говори с доктора за ИКСИ. Ние сме с 4% морфология и скоро оперирахме варикоцеле. Правихме 4 инсета, но бяха неуспешни. С ИКСИ-то има доста по-голям шанс. Докторът ни беше казал 2-3 инсета и ако не стане минаваме на ИКСИ.

Успех мила!

« Отговор #284 -: Февруари 11, 2010, 10:24:17 am »
Здравейте, момичета  :D
И на нас ни предстои инсеминация другата седмица. Това ще ни е първата инсеминация и ще трябва да направим след това още две, за да можем да подадем документи за Фонда. Ако всичко е наред и организма ми го позволява, мисля да са в три поредни месеца, за да спестим колкото може повече време. Имаме едно неуспешно ИКСИ в края на миналата година.

Сега отивам да попрочета назад темата, за да видя кой се навърта тук и на кого да стискам палци  :D.
*
« Отговор #285 -: Февруари 11, 2010, 11:23:10 am »
Рокси, то така стават хубавите неща  :wink:
Дано не се налага да подавате документи за фонда!
« Отговор #286 -: Февруари 11, 2010, 11:26:44 am »
Рокси, то така стават хубавите неща  :wink:
Дано не се налага да подавате документи за фонда!
Meme, дано наистина не се налага, но честно казано не разчитам много на тези инсеминации, просто искам да стигна до Фонда.
*
« Отговор #287 -: Февруари 11, 2010, 11:44:01 am »
Roxy, ама то много скоро било, другата седмица  :D, хайде успех, то не се знае кога ще дойде хубавата новина  :bighug:
« Отговор #288 -: Февруари 11, 2010, 13:13:42 pm »
Здравейте, момичета  :D
И на нас ни предстои инсеминация другата седмица. Това ще ни е първата....

Леле, то време не остана  :lol: Отсега стискам палците!

« Отговор #289 -: Февруари 11, 2010, 14:23:54 pm »
opal, Mile, набързо стана, без много обмисляне, на моя отговорност. Но не мога повече да се моткам. Фоликулът във вторник беше добре оформен и д-р Владимиров ми каза, че е прекалено късно за стимулация. Така че действаме според ситуацията.
« Отговор #290 -: Февруари 11, 2010, 15:55:57 pm »
Рокси, браво, нали знаеш че понякога колкото по-малко ги мислим нещата - те пък вземат да се случат  :goodluck: :hug2:
Иначе и аз ще правя инсе, сега чакам да ми дойде МЦ и започваме  :wink:, ще е първата ми процедура  :)

« Отговор #291 -: Февруари 11, 2010, 16:23:02 pm »
Рокси, браво, нали знаеш че понякога колкото по-малко ги мислим нещата - те пък вземат да се случат  :goodluck: :hug2:
Иначе и аз ще правя инсе, сега чакам да ми дойде МЦ и започваме  :wink:, ще е първата ми процедура  :)

Надеж, а стимулация ще има ли и, ако да, каква? Предполагам много се вълнуваш  :D. Еуфорията около първата процедура е много голяма, дано всичко да завърши с положителен резултат.
« Отговор #292 -: Февруари 11, 2010, 16:29:54 pm »
Рокси, аз малко по-напред в темата съм писала за моя случай, ако искаш прочети за да не повтарям и да отекчавам другите :oops:
Иначе не, този път ще съм без никаква стимулация  :) , доки каза че ако има някакъв проблам ще ме боднат 1-2 пъти..
Много успех на теб и нали знаеш колко е процента успеваемост - 50% - или ще стане или не  :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Февруари 11, 2010, 17:15:35 pm от Надеж »

*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #293 -: Февруари 11, 2010, 17:58:40 pm »
Много успех на теб и нали знаеш колко е процента успеваемост - 50% - или ще стане или не  :lol: :lol: :lol:
Еееее,Наде,това много ми хареса :D :D :D

Рокси,добре дошла и успех от първия път!

И един въпрос,малко не за тук,ама да си питам.Вие преди инсетата пускахте ли си хормони на щитовидната жлеза,защото моя доктор не ги поиска.Аз реших да си пусна и TSH ми е към 3 и сега се чудя да търся ли АГ-ендокринолог или нищо да не предприемам.
« Отговор #294 -: Февруари 11, 2010, 19:39:33 pm »
Ами аз не съм пускала такива хормони...
Пусках лятото и си бяха ОК..., ама преди процедура ... незнам.

« Отговор #295 -: Февруари 11, 2010, 19:45:23 pm »
И един въпрос,малко не за тук,ама да си питам.Вие преди инсетата пускахте ли си хормони на щитовидната жлеза,защото моя доктор не ги поиска.Аз реших да си пусна и TSH ми е към 3 и сега се чудя да търся ли АГ-ендокринолог или нищо да не предприемам.
kurabiika, не знам на какъв етап от процедурата си, но ако до 1-2 седмици ти предстои инсеминация, няма как да свалиш ТСХ до 1,5-2,0. Ще ти кажа при мен как стоеше въпроса преди ИКСИ-то октомври. ТСХ ми беше 3,6, на своя отговорност започнахме стимулация. Резултатът беше отрицателен, но според доктора проблемът не е бил в ТСХ. Сега вече ми е 1,9, пия по 25 микрограма Л-тироксин всяка сутрин, предписан ми от ендокринолог. Честно казано и аз смятам, че не това е била причината за неуспеха.
А по принцип правила ли си консултация с ендокринолог?
« Отговор #296 -: Февруари 11, 2010, 23:28:18 pm »
Ух, това чакане.
Момичета, аз се чудя какво да правя и как да не променям начина си на живот. Вманиачила съм се по народните танци и тая седмица се въздържам, ама ми е много криво. Който е ходил/ходи знае, че тренировките са интензивни, с бързи и ритмични движения... Чудя се, мая се, но много ми липсват. Зимните кънки също. Чета тук във форума, но повечето коментари са за пазене след трансфер. Вие как я карате след инсеминациите?

« Отговор #297 -: Февруари 12, 2010, 07:57:58 am »
Ух, това чакане.
Момичета, аз се чудя какво да правя и как да не променям начина си на живот. Вманиачила съм се по народните танци и тая седмица се въздържам, ама ми е много криво. Който е ходил/ходи знае, че тренировките са интензивни, с бързи и ритмични движения... Чудя се, мая се, но много ми липсват. Зимните кънки също. Чета тук във форума, но повечето коментари са за пазене след трансфер. Вие как я карате след инсеминациите?

Пробвай с йога - хем ще е нещо съвсем различно от танците хем няма да е проблем  :wink:
Иначе за чакането... какво да ти кажа... още не съм правила процедура, ама знам какво е да чакаш да минат 14 дни  :?

*
« Отговор #298 -: Февруари 12, 2010, 08:14:53 am »
azalea, някъде четох, че ходенето пеша подобрява кръвоснабдяването на яйчниците и матката и навъртах доста километри около процедурите. Лошото е, че сега е дъжд, лед, сняг и не е много приятно. Идеята на Надеж за йога е добра, аз също си мислех за това, но така и не го реализирах.
Успех, момичета!  osi_9
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #299 -: Февруари 12, 2010, 12:34:46 pm »
Roxy,аз този месец пропускам заради киста,но март се надявам да продължа с второ инсе.Иначе ако искаш виж ми на кратко историята относно щитовидната в темата "за лабораторните грешки"(Хормонални проблеми при жената.СПКЯ).Незнам дали въобще има нужда да го свалям хормона,както казах,моя доктор изрично ми каза да не си правя изследвания на щитовидната,но аз реших да си проверя за себе си.
Бихте ли ми казали,тези които са минавали през ИКСИ и инвитро ,дали за започване на тези процедури са им искали TSH да е под 2 и това правило ли е или зависи от лекаря?
И също проблем има със забременяването или със износването след това?