0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации януари-февруари 2010
« Отговор #260 -: Февруари 04, 2010, 14:09:15 pm »
зЗдравейте момичета , да ви кажа какно става при мене снощи на 9 ден  от инсето не се стърпях и направих тест от най обикновенните и беше отрицателен,в събота имам час при д-р Стаменов от една година го чакам този час но ще бъде само консултация.
Успех мацки ,дано да не се задържаме тука много много .
« Отговор #261 -: Февруари 04, 2010, 15:18:40 pm »
 osi_8 osi_8 osi_8 мн ранооооо,многооо,изчакай още мила  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #262 -: Февруари 04, 2010, 20:19:33 pm »
зЗдравейте момичета , да ви кажа какно става при мене снощи на 9 ден  от инсето не се стърпях и направих тест от най обикновенните и беше отрицателен,в събота имам час при д-р Стаменов от една година го чакам този час но ще бъде само консултация.
Успех мацки ,дано да не се задържаме тука много много .
Определено е много рано  :? , изчакай поне 12-тия ден.

« Отговор #263 -: Февруари 05, 2010, 12:46:37 pm »
Здравейте, момичета. Аз съм нова тук и малко се притеснявам да пиша... Все още съм в началото на... началото откъм познания, опит и т.н. След дни ми предстои инсеменация - първата. Пих Клостилбегит от 3 ден на цикъла, общо 5 дни. Имам чувството, че мозъкът ми отказва да помни числа и латински термини..., но вчера (12 ден от цикъла) имах 3 фоликула - 16, 15 и 14 мм... В събота (утре) докторът иска да направя изследвания на LH и Естрадиол, щял да ми постави и инжекция Прегнил, пък инсеменацията да се прави в понеделник. Това е от мен засега... Важното е, че поне се почна, защото до скоро съпругът ми все ме караше да отлагаме и да чакаме чудеса (пък то това чакане стана вече 3 години...).
Ще пиша как е минало, макар да ме обземат най-различни настроения (от нужда да говоря до желание да се скрия някъде сама и да мълча/страдам на спокойствие).
Успех на всички!
« Отговор #264 -: Февруари 05, 2010, 12:58:01 pm »
Здравейте, момичета! Аз съм от тези, които все още се чудят дали да правят инсеминация или да пробваме да си подадем документите за инвитро....Август миналата година правих лапароскопия /резултата е чудесен, всичко ми е наред/, а докторът ми казва, че още сме млади за инвитро...при 3 години опити!
И другото, което ме учудва - цени за инсеминации виждам от 100 до 600лв! Някой има ли от някъде отзиви, да ми препоръча....
« Отговор #265 -: Февруари 05, 2010, 13:46:46 pm »
azalea,Vikesata  :welcome:

azalea, успех на инсеминцията  :goodluck: !!! Ти коя клиника посещаваш?
Не се притеснявай да споделяш ако имаш нужда  :hug2:

Vikesata, ти защо бързаш за инвитро след като имаш добри резултати след лапарото? Правили ли сте разширена спермограма? Пък и ако всичко ти е наред защо ще подаваш документи за инвитро??
Пробвай първо с някоя и друга инсеминация, пък ако са неуспешни тогава към инвитро. А за цените ме изненада - невъзможно е да има цена 100 лева  8O 8O
Аз посещавам клиниката на д-р Щерев и там инсето е около 400лв., но отделно си плащаш всички хормони които е необходимо да изследваш, но пак отиваш към 600лв.

« Отговор #266 -: Февруари 05, 2010, 13:48:56 pm »
Здравейте, момичета! Аз съм от тези, които все още се чудят дали да правят инсеминация или да пробваме да си подадем документите за инвитро....Август миналата година правих лапароскопия /резултата е чудесен, всичко ми е наред/, а докторът ми казва, че още сме млади за инвитро...при 3 години опити!
И другото, което ме учудва - цени за инсеминации виждам от 100 до 600лв! Някой има ли от някъде отзиви, да ми препоръча....

Здравей Викеса!
Като за начало е хубаво да кажещ в кой град живееш и къде мислиш да правиш инсеминацията или инвитро. Така ще получиш конкретна информация.
   Аз моята я правих в АГ Варна и струваше нещо от рода на 200 - 250 лв за самата процедура. Като включим и стимулацията, която е различна при всеки човек - получи се нещо от рода на 500 - 550 лв.
Успех ти желая. Дано вземеш правилното решение  :)
« Отговор #267 -: Февруари 05, 2010, 17:02:53 pm »
Благодаря ви, Надеж и Juliana82!
от София съм, съжалявам, че не се сетих да го напиша преди. Надеж, пускам ти линк да видиш тази клиника, аз разбрах за нея, когато дойдоха в работата за мамоложки преглед.
http://www.worldnn.com/pp/dam/index.html
И мен ме учуди цената, даже чак леко ме съмнява....а доктора изрично ми каза, че си е толкова. странно е, наистина!
та както казах, чудя се! може би наистина по-добрия вариант е да пробваме първо с инсеминация /която се надявам да е успешна/ и май и аз клоня към Щерев...
правили сме разширена спермограма...резултата не е добър, но пък и "не било чак толкова зле", както каза Гунев. за инвитро бихме могли да кандидатстваме евентуално заради мене, защото аз нямам овулация....стимулирали сме я с клостилбегит 6-7 месеца /разпокъсано, не един след друг/....но бебче няма (:
« Отговор #268 -: Февруари 05, 2010, 17:31:50 pm »
Здраве,моята инсеминация е правена във Кирм Плевен излезна ми със стимулацията към 550 лв.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #269 -: Февруари 06, 2010, 13:23:29 pm »
Здравейте.Остана ли някой на инсеминации в АГ Варна, или съм само аз на клона :)
Хм, всички отидохте в другата темичка, Курабийка почива този месец, и аз така самичко :(
Момичета, днес ми е 7ми ден от цикъла , вече не кървя, обаче от два дена имам остри болки ниско долу, като прищипване, придърпване.Не са от двете страни, а само в център, сигурно матката , знам ли и аз? В началото бяха на моменти, силни, и отшумяваха.А от снощи е почти постоянно. Малко съм притеснена, досега не ми е било така.В понеделник съм на преглед при Александров, ще видим от какво е .На някоя от вас случвало ли се е такова нещо?

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #270 -: Февруари 06, 2010, 14:03:40 pm »
Сиска81, може да греша но според мен се вглеждаш повече от преди в тялото си и започваш да забелязваш някои дребни неща, които иначе би подминала. Аз самата толкова пъти съм усещала какво ли не. Придърпвания, прищипвания, почуквания, бодежи ... Допреди 2 години не знаех какво е и овулация. Бях чувала, че около нея се зачева, но изобщо не познавах тялото си. Сега смея да твърдя, че всеки месец си я разпознавам - дори без тестове. Мога да позная и кога ще ми дойде М.
Не се притеснвай, според мен понякога започваме прекалено силно да обръщаме внимание на тялото си. Не, че е лошо да се познаваме. Разбира се, надявам се че тези болки не са нетърпими. Идея, която имам е - може този дискомфорт да е от отделящата се лигавица. Не съм сигурна, но може пък и да е това. Ако всичко на УЗ в понеделник е добре, значи излишно се тревожиш.
Късмет в следващата инсеминация. Ще се засичаме в коридорчето  :wink: Дай Боже по-скоро с бременни коремчета  :wink:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #271 -: Февруари 06, 2010, 16:09:50 pm »
azalea,Vikesata  :welcome:

azalea, успех на инсеминцията  :goodluck: !!! Ти коя клиника посещаваш?
Не се притеснявай да споделяш ако имаш нужда  :hug2:

Клиниката на Щерев, там съм при д-р Александров (избран на случаен принцип). Имам и час за Стаменов на 23 март, който записах миналия февруари...
Хъм, малко странно ги мерят тия фоликули - днес трите големи (има и два малки, но явно вече не ги гледа) бяха 20, 17,8 и 15 мм... Назначи ми инжекция Ovitrelle 0,5, която днес отново ще ходя в 19:00 часа да ми поставят. Денят за инсеменация е понеделник.
« Отговор #272 -: Февруари 07, 2010, 09:52:01 am »
Vikesata  - Здравей,гледам че обмисляш дали инвитро чрез фонда или инсета,сега искам да ти кажа че за фонда с нейзяснен стерилитет немжеш да кандидатстваш без да имаш 4 инсета,освен ако нямате мъжи фактор и аз не съм прочела в бързината ;)
« Отговор #273 -: Февруари 08, 2010, 12:55:42 pm »
Vikesata, ако трябва да съм честна - този сайт и инфото там не ми вдъхват особено доверие  :?. Съветвам те да се насочиш към Щерев. Ако искаш повече инфо от мен ми пиши на ЛС.
azalea, как мина инсето  :wink:? Чакам да споделиш  :)

« Отговор #274 -: Февруари 08, 2010, 13:55:33 pm »
Monkey ;),май наистина сме по-скоро за инсе. а за фонда....пак ще изследваме мъжа ми, защото последната му спермограма е от преди година и половина.
Надеж, ще ти пиша на ЛС за подробности ;-)
« Отговор #275 -: Февруари 08, 2010, 22:39:14 pm »
Ами... ултразвук, каза, че в момента съм в овулация, имало 2 яйцеклетки в десния яйчник. Не усетих кога какво се случи, бързо стана.
26000000 сперматозоиди, 80% плътност и 40% не запомних какво.
Странно, но цял ден усещам някаква тежест/болка... Все едно ще ми идва, но по-тъпа някак си...
Имам някои въпроси, но не са за тази тема.
Дано стане, макар да не смея да се надявам, не смея и да не се надявам... Луда работа. :oops:
« Отговор #276 -: Февруари 09, 2010, 10:07:58 am »
azalea, браво че всичко е минало добре и че сте уцелили момента. Сега само положителни мисли  :wink:

« Отговор #277 -: Февруари 09, 2010, 14:02:20 pm »
Здравейте момичета,

за пръв път пиша в тази тема. Дойде и моя ред за инсеминация. Започваме към 22.02. и дай боже да е успешно. Аз толкова съм се уморила да вярвам и да се надявам, че вече в нищо не вярвам. Правя го, за да не се изяждам отвътре, че бездействам и нищо не правя, залъгвайки се, че може да стане чудо по естествен път. А времето тече безмилостно и с всеки следващ месец шансовете намаляват........Накратко за мен: на 37 г. съм, имам една прекрасна дъщеря на 10 г. и втора бременост, завършила с мъртъв плод в 34 г.с. през септември 2008 г. И двете са след естествено забременяване. Преди втората бременост имахме диагноза мъжки фактор и вторичен стерилитет. Бяхме се запътили към арт методи, но чудото стана! Лекарите не могат да си го обяснят как с тази лоша спермограма изобщо е имало зачеване......Това, че бремеността завърши зле е друг въпрос, малшанс - възел на пъпната връв.......Сега няма да говоря за това. Тъжно е, много, много тъжно........
Влизам в темата при вас, с надеждата да си помагаме морално по време на процедурите и да ме просветлите, защото аз съм зле по отношение на арт методите. Аз съм в клиника "Щерев", д-р Юнакова. Тепърва ще решаваме дали да съм с инсеминация на ЕЦ или стимулирана. Аз имам нормална овулация и много ми се иска да започнем първото инсе с ЕЦ, т.е. нестимулирано. Или пък стимулацията увеличава шансовете? Как мислите Вие? Ще се радвам да споделите. И с какво всъщност се стимулира при инсе - клостилбегит или е нещо индивидуално за всяка конкретна жена? Страшна ли е самата процедура, боли ли много? Вълнуват ме хиляди въпроси......в главата ми е пълна каша. Чудя се изобщо защо започваме с инсеминация, при толкова лоша спермограма..............Не знам........Удавника и за сламка се хваща......

Поздрави за сега от мен и желая успех на всички момичета в процедури. 
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #278 -: Февруари 09, 2010, 14:38:48 pm »
Скарлет, спокойно - процедурата не е никка тежка, а стимулацията я определя доктора. Аз бях стимулирана с Пурегон по 50 единици за 5 дена, някои ги стимулират с Клостилбегит, а може и с други препарати. Не боли. Може и на ЕЦ, но тогава според мен шанса е по-мъничък. И се опитай да вярваш повече. Без вяра, поне при мен не се получи.
Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #279 -: Февруари 09, 2010, 17:22:29 pm »
Скарлет не се притеснявай от инсеминацията като процедура,въобще не боли и отнема 5мин.в същинската част.Потърси с търсачката из форума има много инфо по темата,в библиотеката също.Относно стимулацията,преценява доктора,но когато я има по-лесно се уцелва момента на ову.Това е така заради инжекцията,която се бие около 36-48 часа преди инсето-тя предизвиква спукване на фоликула.Освен това при стимулация може да се образува повече от 1 фоликул,което вдига шанса за успех.Но пък и има известна възможност(рядка,но се случва)да се образуват 4,5 и повече фоликула и тогава има опасност от многоплодна бременност.В този случай лекарите предпочитат да не извършват инсето.Общо взето е много индивидуално,но е лека процедура и никак не е страшно.Само се подготви психически,че и успеваемостта не е висока и не възлягай прекалени надежди,за да не се обезсърчиш после.В повечето случаи не става от първия път,но си заслужава да се опита,ако има показания за това.На мен ми предстои второ инсе другия месец.

Искам да те питам ,след като сте с мъжки фактор,няма ли как да подобрите спермограмата с някои добавки?Изписвали ли са ви нещо досега?Знам че бабините зъби много помагат,а сигурно и други неща.

Прочетох в друга темичка,за едно момиче,от нашата банда,което има да споделя хубави новини,а се спотайва :wink: Хайде Кете,повдигни и нашия дух и ни вдъхни надежда :D :D :D
« Последна редакция: Февруари 09, 2010, 18:06:53 pm от kurabiika »