0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации януари-февруари 2010
« Отговор #80 -: Януари 10, 2010, 17:37:24 pm »
Кроу,ходя в АГ Варна :)ох и аз маи като теб хич не вярвам в инсе направо ми иде да се метна на инвитро.Че и както е тръгнало - тоя месец ми се предложи за да не изтървам тоя месец да пробваме и инсе на ест.цикъл,но се оказа че месеца е ановулаторен :(.Аиде пак отлагане :(Аз маи искам повече със стимулация уж шанса е по голям пък и с тая киста и тръбите били много нагънати и разположени по нагоре от нормалното ми то маи нямам много шанс,ама трябва да се опита :).Но поне да се почне това инсе ееееееееее :(.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #81 -: Януари 10, 2010, 18:21:04 pm »
  Кой ти го каза това, че тръбите са много криви и разположени нагоре ? На мен лекар ми е казвал, че такова понятие като "криви тръби" в медицината - няма. 
 А сега за първи път чувам за тръби, които са разположени много нагоре ?
А защо не започнахте стимулация ? Вече беше станало късно за такава ли ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #82 -: Януари 10, 2010, 18:48:19 pm »
Кова4ев,само предполага че може да е заради сраствания , а иначе са проходими но може да не фукционират-каза че са предположения нали търсим причина за незабременяване.Ами тоя месец искаше да пробваме на ест.цикъл но при прегледа се оказа че няма фоликули т.е. маи няма да има овулация :(
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #83 -: Януари 10, 2010, 18:53:08 pm »
Кова4ев,само предполага че може да е заради сраствания , а иначе са проходими но може да не фукционират-каза че са предположения нали търсим причина за незабременяване.Ами тоя месец искаше да пробваме на ест.цикъл но при прегледа се оказа че няма фоликули т.е. маи няма да има овулация :(
Извинявам се,че се намесвам,но доказано ли е или не че имаш сраствания?И инсе се прави на проходими тръби,ако тръбите ти не са наред най-добре е да си минеш направо към тежката артилерия.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

crow

• 2670
« Отговор #84 -: Януари 10, 2010, 18:58:56 pm »
Маринка, явно д-р Ковачев е изразил съмнения, че няма как да знае дали няма сраствания от външната страна на тръбите. В такива случаи, тръбите са проходими, но поради външни сраствания (например поради разни коремни операции) те са "закотвени" и не могат да изпълняват функциите си. За да се разбере дали нямат сраствания от външната страна се прави лапароскопия.
 Понеже аз имам една коремна операция през 1993г. - реших да проверя именно за такива сраствания по тръбите си (затова правих лапаро). Слава Богу оказа се, че са наред и от вън.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Марина75

• 3039
« Отговор #85 -: Януари 10, 2010, 19:01:25 pm »
Ами именно щом не могат да изпълняват функциите си значи инсето е безмисленно.Така мисля аз.Пък явно преди mih да предприема каквото и да е трябва да мине през лапаро ,за да са наясно със състоянието на тръбите.Нали така или бъркам?

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #86 -: Януари 10, 2010, 19:02:13 pm »
Така така :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Марина75

• 3039
« Отговор #87 -: Януари 10, 2010, 19:04:33 pm »
Така така :)
Точно твоите патила с тръбите са пример.

*

crow

• 2670
« Отговор #88 -: Януари 10, 2010, 19:07:36 pm »
Ами, то винаги е по-добре да се мине и през лапароскопия, но всъщност рядко я правят. А и доколкото знам при неизяснен стерилитет започва да се гадае какво ли не, затова се проверява и за такива външни сраствания. Но на практика много момичета минават през ИНСЕ без да са правили лапароскопия.
Според мен това са само едни предположения. Подозирам, че ако доктора има сериозни опасения за някакви проблеми ще предложи и лапароскопия. Засега явно само предполага на база на факта "неясен фактор". Но то на тази база може да се гадае и за лошо качество на яйцеклетките, за ендометриоза и за какво ли още не, но няма как да се направи абсолютно всяко излседване. Например за качеството на яйцеклетките се разбира само при ин витро оплождане и т.н.
П.П: ако няма коремни операции или прекарана хламидия - едва ли има външни сраствания и може би няма нужда от проверка.. Мих да каже, защо док. се съмнява.
« Отговор #89 -: Януари 10, 2010, 19:11:40 pm »
Да така е Гарче,даже и аз имам едно инсе преди лапарото :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #90 -: Януари 10, 2010, 19:42:47 pm »
Кроу, ти си по запозната,а и другите момичета :)Ковачев точно     това имаше в превид за тръбите.Аз след разговора с него много се чудих защо не ми направят лапаро вместо да стреляме на посоки но кроу обясни много добре :)явно тъикато нямам операции и хламидия не ми предложи лапаро-сега ми се изясни :).А доки се съмнява защото тръбите ми били по нагоре доколкото разбрах 8O.Незнам,но иаз до колкото съм информирана вече е по добре преди каквато и да е процедура да се направи лапаро.
*

crow

• 2670
« Отговор #91 -: Януари 10, 2010, 20:26:30 pm »
За да се направи лапаро трябва все пак да има някакви съмнения в нещо. Не си мисли, че лапароскопията е нещо съвсем безопасно.Това все пак е операция, с анестезия и всички последствия от това. В смисъл, ако няма някакви съмнения - няма защо да се хвърляш на лапаро. А и сама казваш, че нямаш коремни операции, нито хламидия. Както и да е. Слушай лекарят си, той най-добре ще те насочи. И все пак ми е много чудно какви са тези тръби, които са високо. Такъв термин не бях чувала  :? Ако имаш възможност се пробвай да покажеш снимката и на друг лекар - за да видим дали и според друг, тръбите са "високо"  :?
*
« Отговор #92 -: Януари 10, 2010, 21:03:35 pm »
Не съм съвсем по темата, но за тръбите, които били високо.
Като правих ХСГ, бях с едно момиче, което беше преди мен. Първо беше отишло малко по-рано от мен, а и аз такъв рев му ударих,  :balk_145:, а тя си беше спокойна. Та след нейната снимка лекарката й обясняваше, че едната й тръба не прави контакт с яйчника, защото има външни сраствания и е високо. Доколкото разбрах, разположението на тръбата не е добро. Вместо да е огъната към яйчника, тя завършва по-високо. Другата й тръба беше запушена. Предложи й лапароскопия, за да освободи тръбата и тя да има контакт с яйчника.
Оф, дано да ме разберете какво обяснявам. Аз си го представям, ама дали се разбира?
Надявам се случаят тук да не е такъв!  :crossfingers: yahoo_17 stork-boy
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

crow

• 2670
« Отговор #93 -: Януари 10, 2010, 21:28:27 pm »
Е хубаво, ама как може от ЦС (ХСГ) да се разбере за външни сраствания по тръбите ? Според мен в най-добрия случай може само да се предполага за такива.
На ЦС не се виждат яйчниците. Как се е разбрало, че тръбите стоят по-високо от тях.
Не се заяждам, а наистина искам да свържа логически нещата.

*
« Отговор #94 -: Януари 10, 2010, 21:37:08 pm »
Ами каквото каже доктора това ще е пък ще видим :(Успех на всички мацки :bori_007: :bori_004: :bori_005:
*
« Отговор #95 -: Януари 10, 2010, 21:40:19 pm »
Е хубаво, ама как може от ЦС (ХСГ) да се разбере за външни сраствания по тръбите ? Според мен в най-добрия случай може само да се предполага за такива.
На ЦС не се виждат яйчниците. Как се е разбрало, че тръбите стоят по-високо от тях.
Не се заяждам, а наистина искам да свържа логически нещата.
Ми не знам, може предположението да е било поради различното разположение на двете тръби. Имай впредвид, че аз бях в такъв потрес тогава и не е ясно какво съм чула и разбрала. Ама странното е, че наистина си го представям.
П.П. знам, че не се заяждаш и че просто търсим логиката. И аз така, все логика търся,  :D Успех, момичета!
« Последна редакция: Януари 10, 2010, 21:44:36 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #96 -: Януари 13, 2010, 11:55:41 am »
Милички, да ви кажа че най-сетне се чухме с моята доки и се разбрахме следващия цикъл започваме с тест за проходимост на тръбите (мисля че ще бъде хидротубация) и след това инсето  :D - всичко в един месец!!! Много се радвам  :D
А знаете ли за колко време става готов резултата от теста за проходимост?

Гардже, какво става с твоята стимулация? Сподели до къде стигнахте  :hug2:

*

crow

• 2670
« Отговор #97 -: Януари 13, 2010, 12:16:37 pm »
Надеж, ако ти правят цветна снимка - резултатът излиза веднага. Правят я в първите чисти дни от цикъла. Вие през това време предполагам ще сте започнали да следите яйчниците и като нарастне фоликулче достатъчно ще правите ИНСЕ. Предполагам на естествен цикъл ?
Развоят при мен - вчера имах доминант 18мм., бих си и последния пети Пурегон 50. Днес почивка, утре Прегнил 10 000 единици (подозирам на големина 22мм. фоликул) и след около 46 часа (в събота) ИНСЕ.
« Отговор #98 -: Януари 13, 2010, 12:30:22 pm »
Гардже, то не останало  :D , браво миличка, ама защо само едничко фоликул... хм   :? ? Стискам палци за събота  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Ами май няма да е ЦС, а хидротубация (май така се казва  :oops: ) . Връзката вчера не беше много добра  :oops: ,но чух като казва че няма да е ЦС. И още не сме говорили дали ще е на ЕЦ или не, като се видим ще го обсъдим :) Честно казано ми се ще да е стимулирано... май има по-голям шанс... :?

*

crow

• 2670
« Отговор #99 -: Януари 13, 2010, 12:39:48 pm »
Надеж моето ИНСЕ беше стимулирано, но с много ниски дози. Питах доктора, защо имам само един доминант, но той ми обясни, че това е било целта. Нямало нужда от повече фоликула. Като мислих, предположих че стимулацията е била все пак за леко побутване на нещата в случай, че случим на ановулаторен цикъл. Аз всъщност образувах още 2 фоликулчета, но те май няма да нарастнат достатъчно, че да успеят да се преборят с най-големият.