0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари-февруари 2010
« Отговор #60 -: Януари 08, 2010, 17:20:32 pm »
loriane, успех и на теб и дано не се стига до тежката артилерия  :wink: :)

*
« Отговор #61 -: Януари 08, 2010, 17:21:02 pm »
Браво, Гардже, мила :)

Стискам ви палци на всичките: Ради, Гарджо, Курабийка, Лориан и останалите :) Успеееех!

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #62 -: Януари 08, 2010, 17:23:00 pm »
Благодаря на всички ви за пожеланията. Вече съм много по-обнадеждена (може би защото надеждата винаги живее) и с помощта на вашето положително мислене ще успея :) Привличайте и вие положителна енергия към мен :)
Иначе не знам защо в последния момент доктора реши да съм на стимулация. Може би защото шанса се увеличава. Просто ме попита дали искам да направим и лека стимулация, но го каза така, в смисъл че ми предложи да е така. И аз се съгласих. казах "О.К." Като че ли и според мен така шанса е по-висок.
Някоя от вас била ли е на Пурегон, че сега имам 100 въпроса.
Благодаря на всички ви за стиснатите палци. Какво щеше да прави моето положително мислене без вас ? Щеше да спи зимен сън. Благодаря ви и си ви обичкам всичките :)

П.П: Днес се запознах с Курабийка :) Заедно стартираме и сме по еднакви схеми май... но нека тя да се отчете :)
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #63 -: Януари 08, 2010, 17:32:49 pm »
crow 12 чифта стиснати палци за теб от нашето семейство. всичко ще е ОК.
аз съм била на Пурегон както те интересува.

Дълбок поклон д-р Александров,
 за професионализма,
 за всеотдайността,
 за човечността,
 за честността,
 за това, че ни върнахтее вярата
 в хората и в живота.
Благодаря.
*

crow

• 2670
« Отговор #64 -: Януари 08, 2010, 19:10:03 pm »
crow 12 чифта стиснати палци за теб от нашето семейство. всичко ще е ОК.
аз съм била на Пурегон както те интересува.
Охо, мерси .. цели 12 чифта. Супер. Знаех си, че ще ми помагате.
За Пурегона ме интересува дали си усещала някакви странични ефекти. Също така ще започне ли да ме боли корема и разни ей такива. Ти при ин витро опита ли беше на Пурегон ? Май д-р Александров е фен на този медикамент. Ще ми се да знам и колко дена ще си бия тези инжекцийки  :? Засега имам общо 5 броя, но ме викат във вторник (8 ден от МЦ) и вероятно тогава ще разбера дали ще се наложи още. Страх ме е и да не получа някаква свръх стимулация, макар че според доктора това е "слаба стимулацийка". Аз си бия по 50 единици на ден, но като чета в листовката пишат и за свръхстимулации (опазил ме Бог). ИЗобщо всичко ме интересува. Досега мислех, че ще съм на ЕЦ и затова сега се озовавам малко неподготвена, та сега ви изпозастрелях с въпроси.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #65 -: Януари 08, 2010, 19:26:31 pm »
гардже аз имам 3 стимулации с пурегон, две със 75 и една с 50 единици. Никакви симптоми нямах, освен че бях много уморена. Иначе при мен Пурегона не беше много ефиксен, защото получих на два пути хиперстимулация и се наложи да прекъснем процедурите  :( По принцип съм ПКЯ и реагирах много силно дори и на най-ниската доза образувах по 5-6 зрели фоликула...
Сега съм на Гонал Ф 37,5 още по-ниска доза, защото Пурегон по-малко от 50 няма :)
Но доки си преценява колко време и каква доза да ти даде. Та нали за това са прегледите да се следят фоликулите хормоните и т.н. Успех гардже, все пак при всеки е индивидуално и не се знае кой как ще реагира  :crossfingers:

Надеж мерси дано да ми е за последно  :wink:
*

crow

• 2670
« Отговор #66 -: Януари 08, 2010, 19:29:01 pm »
Лори, викат ме чак след 4 дена. Дотогава да не вземе да се разсрастнат много фоликулите и да стане някоя беля :( А хормони въобще мисля няма да ми пускат. Само на УЗИ ще ги гледаме. Ти колко дена беше на инжекциите ? Аз се надявам с 5 дена по 50 единици да се размина.
« Отговор #67 -: Януари 08, 2010, 20:08:53 pm »
crow да при инвитрото беше. започнахме с 100+100 на ден и после намалихме дозата. нама странични ефекти нищо не боли. мисля, че нама да имаш проблем с хиперстимулация - дозата е много ниска. аз имам полистозни яйчници и при тези дози намах хиперстим. д-р Александров е много внимателен към този въпрос. мисля че само с 5 бр. Пурегон няма да се оправиш. обикновено стимулациите продължават 10-14 дни, но пък може и да ти намали дозата. листовките много не ги чети там такива работи пишат, че може да настръхнеш / особено Естрофема дето се пие след инвитро/. за хормоните също не се притеснявай при инвитро опита ми също не са ми пускали нито веднъж изследвания  а пък си забременях, в София като нямах здраво място по ръцете от хормони та какво. просто майстора си е майстор и то най-добрия.
Успех.
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 20:13:34 pm от justice70 »

за професионализма,
 за всеотдайността,
 за човечността,
 за честността,
 в хората и в живота.
Благодаря.
« Отговор #68 -: Януари 08, 2010, 20:11:44 pm »
гардже щом са ти казали 4 дена до преглед значи са преценили. При всеки е съвсем различно. Даже един и същи човек може да реагира различно на две еднакви стимулации...
При мен така се беше получило с многото фоликули, защото съм ПКЯ, и проблеми с О, най-вече. Сега ме викат на преглед след като съм била 3-4 дози. Но да добавя също, че когато бях с Пурегон, беше в комбинация с Кломид, 5 дена кломид и после минавах на Пурегон 75.

Доколкото виждам ти си имаш нормално ову, щом сте тръгнали на ЕЦ в началото, така че при теб такава опасност изобщо няма  :D гледай позитивно на нещата и се довери на твоя док ! С теб съм  :D
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #69 -: Януари 08, 2010, 22:33:50 pm »
Здравейте банда :wink: Много съм развълнувана,защото днес ми беше първия преглед за старт на инсето.Ама виждам,че вече знаете от едно птиченце... :lol: Заедно с Гардже сме на процедурите и да ви кажа,че тя е много готина и сладка :D Бих си днес Пурегон 50,но на мен ми дадоха заредена писалка и ще ползвам нея-много е удобна и лесна за употреба и не се усеща нищо.Разпитах Ани за каквото се сетих и общо взето ми е ясна процедурата и засега нямам въпроси.На 12-ти ще ходя да ме погледнат и ако се наложи ще променят дозата.Питах,ако при естествен цикъл фоликулите се пукат на 25,26мм.(както са моите),дали като бият Прегнила на 18,19 не е рано.Отговориха ми,че докато се спукали те нараствали до 23 някъде и било добре така.Освен това научих че правели инсето на не спукани фоликули(на 36 час след Прегнила),защото те до 4-5 часа трябвало да се спукат и материала да ги чака.Питах и за живота на обработената сперма и ми казаха -до 2 дена.А, и секс можело да се прави без проблем(но предполагам след инсето,защото преди нали трябва въздържание няколко дена)
Ами това се сещам сега,ако има нещо ще пиша пак.

Много ви благодаря на всички и да продължавате да ни стискате палци,че имаме нужда! :bighug: Прегръщам ви.
*

crow

• 2670
« Отговор #70 -: Януари 08, 2010, 22:42:07 pm »
Ама виждам,че вече знаете от едно птиченце... :lol: Заедно с Гардже сме на процедурите и да ви кажа,че тя е много готина и сладка :D
Ей тук е ред да загладя гребена и да се поиздуя ...
*

crow

• 2670
« Отговор #71 -: Януари 09, 2010, 12:24:33 pm »
Току що си сложих и втората инжекцийка. Този път съвсем сама. Имам предвид без никой да ме наблюдава. Уж обирах всичко от шишенцето, ама то пак остана мъничко вътре. После пък докато изкарвах въздуха пак излезе мъничко... Кой знае колко съм прахосала от и без друго мъничкото разтвор. Надявам се все пак да не е фатално  :?
Нали досега не съм боравила сама - шишенца, изтегляне, сменяне на игли ... аз съм като един дървар в това отношение. Но утре се надявам да е по-добре  :P
« Отговор #72 -: Януари 09, 2010, 13:14:31 pm »
crow въобще не се притеснявай, че си прахосала нещо. от Ани занам , че всяка опаковка има резерв за изтегляне и изкарване на въздух.
 :crossfingers:

за професионализма,
 за всеотдайността,
 за човечността,
 за честността,
 в хората и в живота.
Благодаря.
*
« Отговор #73 -: Януари 09, 2010, 15:01:39 pm »
Здравеите, момичета :)аз вчера бях при доки и ми предложи инсе на ест.цикъл много учудващо за мен защото имам някои забележки по изследванията.Тъикато вчера ми беше 10 ден решихме да не губим време-прегледа ме и изненада то няма фоликули е съвсем малки били,а трябваше да има :(.И сега ме вика във вторник че да види какво става дали ще са нарастнали.Но така или иначе след като ми доиде М почваме инсе със стимулация :).Ох това отлагане ме побърква :(.Искам наи сетне да се почне че имам чувството че губя ценно време :(.Успех на започващите :crossfingers:
*
« Отговор #74 -: Януари 10, 2010, 11:50:25 am »
Здравеите момичета :)Да ви питам пурегона от доки ли си го купувате и колко струва?И въобще колко излиза едно инсе?А и къде се бие пурегона?Само въпроси в главата ми :)
« Отговор #75 -: Януари 10, 2010, 12:16:27 pm »
mih аз всичко си бия в корема ококло пъпа, По-лесно ми е и гледам да е там, където има повече сланинка, за да не боли  :D Иначе се бие и в бедрото, но не съм се осмелила още там  :D За цени не мога да ти отговоря, не съм в Бг..

Да се разпиша и как вървят нещата при мен, снощи си бих овитрел и утре съм на инсе  :) нямам търпение. Иначе, за всеки случай сега си меря БТ, защото ме е страх да не овулирам преждевременно...за сега е ниска и така съм по-спокойна  :) :crossfingers:

кураж и успех на всички !!!!
*
« Отговор #76 -: Януари 10, 2010, 12:38:16 pm »
Успех ти желая :crossfingers: :bfp:
*
« Отговор #77 -: Януари 10, 2010, 14:05:32 pm »
[quote author=crow Аз самата се питам "Накъде съм тръгнала, след като съм толкова скептична?". Ама на ... така ми идва от вътре  :?
Обещавам да се озоря и да пробвам с метода на положителното мислене :)
[/quote]
Ех,Гардже,ако знаеш колко пъти и аз съм била обезверена в началото на някой опит...миналата година даже единия път и тест нямаше да правя,просто категорично реших,че опита е пропаднал.Но все пак направих,защото си  бях купила тест.И по-изненадан от мен човек нямаше,защото тестът беше положителен.Ако ми изровиш дневника,ще прочетеш как са преминали процедурите ми.

*

crow

• 2670
« Отговор #78 -: Януари 10, 2010, 14:18:53 pm »
Ех, Тини ... много ме окуражаваш ти :) Благодаря ти, за което ! Аз много не вярвам в ИНСЕ метода, но пък знам ли ... Може да оборя сама скептицизма си. А и сега като съм със стимулация, имам като че ли по-голяма надежда. Надявам се да получа 2-3 фоликула, които да растат равномерно. Надявам се и таймирането да е точно - така че шанса ми да порасне 2-3 пъти. Така, че имам си аз една надеждичка. Подозирам, че тя ще расте със времето и силно се надявам после да не ме предаде това положително мислене.

Мих, сигурно 100 пъти си писала, ама аз нали съм блейка та пак ще те попитам. В кой град си и в коя клиника. Аз още не знам колко ще ми излезе ИНСЕ-то. Но ми се струва, че няма да е под 700 лв. Зависи от стимулацията, как върви, колко още инжекции ще ми се наложат и т.н. На всичките ти въпроси най-добре ще отговори доктора ти. За жалост нямаме късмета да живеем в нормална европейска страна, която да покрива опрделен брой опити, та се налага дълбоко да бъркаме в джоба. Дано поне това се окаже последно :)
*
« Отговор #79 -: Януари 10, 2010, 15:02:54 pm »
Гардженце,надеждата щде расте,така трябва да е  :wink:.Аз съм била с един,и с два,а последния път с пет фоликула.Бременност може да настъпи и с 1,то си е Божа работа.За таймирането не се тревожи,док ще го уцели,обикновено инжекцията за таймиране я поставя 48 часа преди инсето.
А цената на едно инсе,тя си е индивидуална,както приин-витро.Зависи и с какви лекарства е стимулиран цикълът.Моите стимулации винаги са били с Пурегох или Гонал,цената е стигала до 1100 лв,ако няма Прегнил ,а Овитрел.