0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари-февруари 2010
« Отговор #20 -: Януари 04, 2010, 08:17:44 am »
Здравейте момичета!Честита Нова Година.!!Много успехи и здраве на всички, но най вече бебчета!
На мен цикъла ми дойде, тоест 4то неуспешно инсе.Аз знам че Владимиров работи от днес и отивам за да говорим за документи за фонда.Така че май ще се местя в друга тема.Но ще ви навестявам и стискам палци! :D
« Отговор #21 -: Януари 04, 2010, 11:19:26 am »
Ееей, Миленка, много съжалявам че процедурата е била неуспешна  :( , дано това е последния ти неуспех тази година  :bighug: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: за следващия опит

« Отговор #22 -: Януари 04, 2010, 17:30:32 pm »
Благодаря, и на теб желая успех!
Днес Владимиров каза че за фонда се чака около година.....не ми се чака толкова, а иначе около пет бона :(
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #23 -: Януари 04, 2010, 18:59:24 pm »
Милена, не се чака толкова много,от фонда.Ако са ти готови документите и ги подадете сега ще си номер около 5500.Разгледани са молби до 3600.Значи това са около 1900 номера за одобрение преди твоя. на месец се разглеждат по 400 молби,това значи че 5 месеца и малко ще ти разгледат документите.
миналата година подадох, април и получих одобрение на 10юли.правих опита септември който беше неуспешен и подадох наново за 2 опит края на октомври новия номер е 4647.и по груби сметки трябва края на март да ми се обадят.
Настоявай да ти подадат документите.
На всички в процедура пожелавам много късмет и сбъднати мечти! :P
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
« Отговор #24 -: Януари 04, 2010, 19:31:25 pm »
Честита нова година, момичета, много здраве и сбъднати мечти желая на всички от все сърце  :balk_5:
моето инсе е този месец, утре съм при док на 13 ден от цикъла и се надявам четвъртък да е процедурата. Моля, стискайте ми палци да съм си отгледала хубаво фоликулче и материала на мъж ми да  е хубав след толкова много АБ.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #25 -: Януари 04, 2010, 19:55:28 pm »
Обичана, чак на 13 ден ли те викат за преглед? Не се ли почва на по-ранен ден с проследяването ? Може да си писала по-рано, но да съм изпуснала.

На мен днес ми зацапа и вероятно утре МЦ ще е в пълна сила (само да не е пак оскъдничък, че понякога така се получава). Уговорихме се с доктора и в петък отивам на преглед. Дано всичко е наред, да си имам доминантче и всичко да е по план. Ще бъда на ЕЦ, така че се моля да не ми се падне някой ановулаторен цикъл. Наясно съм, че шанса ми е едва ли не нула и хич не се надявам на чудо, но какво да се прави. Длъжна съм да опитам. Не ме упреквайте, че подхождам скептично, но толкова съм изчела и съм се надявала заедно с вас, а като чета за неуспехите ... и то с по няколко фоликулчета ... аз на моето еднинко как да му хвана вяра. А и от друга страна не искам да отдавам много големи надежди, за да не се травмирам при неуспех.
Я, да карам по-ведро, че ей сегичка ще ме смъмрите. Ама нищо де ... аз може от това да имам нужда. А и до края на процедурата ще ми дойде акъла в главата, така че накрая ще ви накарам и вие да се надявате заедно с мен :) Засега стискайте палци утре МЦ да не оскъдничък, че много ме травмира като е такъв.
Цунки на всички и който чака да не му дойде да праща МЦ при мен. Аз сега с охота ще приемам !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #26 -: Януари 04, 2010, 20:00:34 pm »
Гаргунчеее,мн късме и стиснати палчета имаш от мен да знаеш.Едно фоликулче,ама накрая едно бебче така чееее достатъчно ти е  :wink:.Успех  :drunk:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #27 -: Януари 04, 2010, 21:05:33 pm »
crow, ами аз ходих предните два месеца на фоликулометрия и пусках разни изследвания, и горе долу тогава е около 20мм и док предцени че няма смисъл да ме вика по рано, но утре ще си покаже де  :)
*

crow

• 2670
« Отговор #28 -: Януари 04, 2010, 21:07:40 pm »
crow, ами аз ходих предните два месеца на фоликулометрия и пусках разни изследвания, и горе долу тогава е около 20мм и док предцени че няма смисъл да ме вика по рано, но утре ще си покаже де  :)
Да не би и ти да си на естествен цикъл (без стимулации) ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #29 -: Януари 04, 2010, 21:24:35 pm »
Мен също ме викаха на чак на 10 ти ден от цикъла.
 Явно докторите се ръководят от дължината на цикъла. Моят средно е 31 дена. Инсеминацията ми бе на естествен цикъл.
Момичета имам едно питане на 11ти ден от цикъла си бих прегнил - 5000 ед. за пукане на фоликула .
Колко дена след прегнила може да се направи тест за бременност? В смисъл за колко време се изчистват 5000 еденици прегнил?
Гардже пожелавам ти успех миличка и вярвай  :D!
« Отговор #30 -: Януари 04, 2010, 22:04:00 pm »
crow, да без стимулация съм
« Отговор #31 -: Януари 05, 2010, 11:12:58 am »
Ха добър снежен ден   :)
аз се завръщам от док и инсето се отлага поради спукан фоликул, според док снощи се е спукал гадта. Сега от утре почвам дуфастон 2*1 и ако ми дойде, док ми даде от 3-7 ден клостил по 1 на ден.
лек ден момичета 
*

crow

• 2670
« Отговор #32 -: Януари 05, 2010, 11:26:51 am »
Обичана , надявам се да сте действали по въпроса и да има на какво да се надяваш след 2 седмици  :wink:
Знаех си аз, че много късно те викат ...
« Отговор #33 -: Януари 05, 2010, 13:14:42 pm »
Criw, действахме ние и довечера пак, пак   :lol:
може пък да е за добро и да има изненада  :D
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #34 -: Януари 05, 2010, 18:48:14 pm »

На мен днес ми зацапа и вероятно утре МЦ ще е в пълна сила (само да не е пак оскъдничък, че понякога така се получава). Уговорихме се с доктора и в петък отивам на преглед. Дано всичко е наред, да си имам доминантче и всичко да е по план. Ще бъда на ЕЦ, така че се моля да не ми се падне някой ановулаторен цикъл. Наясно съм, че шанса ми е едва ли не нула и хич не се надявам на чудо, но какво да се прави. Длъжна съм да опитам.

Гардже,ние с теб да не се засечем в коридора на АГ-то,тъй както ни е тръгнало да вървим заедно :wink: На мен вчера ми дойде и аз ще съм в петък при доктора  :D Всъщност не знам с преглед ли се почва или просто ще назначи лекарствата-ти наясно ли си?Питам,защото може да не ми е свършило добре до тогава и се чудя да ходя ли в събота в този случай(ако работи доки де??)
Аз ще бъда на стимулиран цикъл и се питам ти защо си на естествен?Не е ли малко по-голям шанса на симулиран?И като няма да ти назначава лекарства защо ще ходиш толкова рано(3ти ден)? Прости ми ако са ми глупави въпросите,но ми е интересно :bighug:
« Отговор #35 -: Януари 05, 2010, 19:09:37 pm »
Най-често (и най-правилно) е преди да се започне стимулацията да се мине преглед. Мен преди стимулация винаги са ме викали първите дни от цикъла да ме видят на узи. Проверява се за задържани фоликули, броят антралните фоликули и ако няма причини за притеснение се започва стимулацията.
При инсе на ЕЦ също е хубаво да се направи преглед, но може би е по-наложително само в случаите, в които жената има ПКЯ или й се е случвало да има задържан фоликул.

Гардже, много ти стикам палци :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #36 -: Януари 05, 2010, 19:31:37 pm »
 :good_post:
И при мен е така. Винаги на преглед между 2-5 ден и почваме. Ако няма задържан фолкул де. Успех на всички. Ще стискам палци
*
« Отговор #37 -: Януари 05, 2010, 19:42:22 pm »
Гардже, Курабийке, успех! :D
*

crow

• 2670
« Отговор #38 -: Януари 05, 2010, 22:45:10 pm »
О,Курабийка - ще се озъртам за теб на диванчето :) Аз няколко пъти питах доктора защо на ЕЦ, но според него така е най-добре. Имала съм "хубава овулация", а и при нас "уж" няма причина да не се получава. Честно да ти кажа много съм мислила и за шанса дали е по-малък на ЕЦ и знаеш ли - четох много за инсеминациите. При повече от половината момичета, въпреки стимулацията и няколкото на брой фоликули - в крайна сметка при таймирането на овулацията разчитат на един. В смисъл, че не всички нарастват равномерно, обикновено следят най-големия  и таймират пак според него. Малко осукано се изразих, но дано си ме разбрала. Може да греша, но това са наблюденията ми. Относно това защо ме викат - за преглед. Няма да уговаряме лекарства, но предполагам ще има какво да си говорим  :wink:

Момичета, вчера научих и нещо друго (вие сигурно го знаете де): Обработените сперматозоиди преживяват само около 6 часа :( Тоест таймирането на овулацията, самата инсеминация и самото оплождане направо ми се виждат като химера. Вече ми се изяснява картинката за ниския процент успеваемост на този метод :( Представяте ли си - бият ви Прегнил, очаква се овулация да настъпи например в Понеделник. Викат те за ИНСЕ. Правят го в 10ч., а то вземе че се окаже, че овулацията настъпи в 20ч. :( И какво - спермитата вече не са живи :( За какво чудо говорим направо ми е бедна фантазията. Изчетох доста за ИНСЕ метода и като гледам как на около 50 момичета едно забременява ... (това по моя статистика от четене, да не мислите че е официално...)

Мерси на Цигу, Радост и на всички, които ми стискате палци. Аз нещо тръгвам съвсем без вяра и резултатът за мен ще е логичен, но го правя за да знам, че все още водя битката.

П.П: Курабийка, не се притеснявай че няма да ти е свършило, а си на преглед. Такава е процедурата. И на мен ще ми е кофти, но като си знам оскъдничкия цикъл - дотогава може да няма и следа.
« Последна редакция: Януари 05, 2010, 22:48:31 pm от crow »
*
« Отговор #39 -: Януари 05, 2010, 23:56:18 pm »
Момичета, вчера научих и нещо друго (вие сигурно го знаете де): Обработените сперматозоиди преживяват само около 6 часа :( Тоест таймирането на овулацията, самата инсеминация и самото оплождане направо ми се виждат като химера. 

Тц, 6-12 часа е сред най-консвервативните оценки на преживяемост след обработка. Срещала съм и 24-48 часа в страницата на добра клиника, но там отбелязват, че много сперматозоиди напускат тръбите и отиват в коермната кухина - просто разстоянието до целта е по-малко, а те си се придвижват.

Ти не се коси толкова. jam беше казала някъде, че и целия интернет да изчетеш, и всичко да научиш за инсеминацията, файда няма. Знаеш достатъчно, направи си процедурата и изчакай резултата. Ей ме на, след третата вече пет пари не давам. :D