О,
Курабийка - ще се озъртам за теб на диванчето
Аз няколко пъти питах доктора защо на ЕЦ, но според него така е най-добре. Имала съм "хубава овулация", а и при нас "уж" няма причина да не се получава. Честно да ти кажа много съм мислила и за шанса дали е по-малък на ЕЦ и знаеш ли - четох много за инсеминациите. При повече от половината момичета, въпреки стимулацията и няколкото на брой фоликули - в крайна сметка при таймирането на овулацията разчитат на един. В смисъл, че не всички нарастват равномерно, обикновено следят най-големия и таймират пак според него. Малко осукано се изразих, но дано си ме разбрала. Може да греша, но това са наблюденията ми. Относно това защо ме викат - за преглед. Няма да уговаряме лекарства, но предполагам ще има какво да си говорим
Момичета, вчера научих и нещо друго (вие сигурно го знаете де): Обработените сперматозоиди преживяват само около 6 часа
Тоест таймирането на овулацията, самата инсеминация и самото оплождане направо ми се виждат като химера. Вече ми се изяснява картинката за ниския процент успеваемост на този метод
Представяте ли си - бият ви Прегнил, очаква се овулация да настъпи например в Понеделник. Викат те за ИНСЕ. Правят го в 10ч., а то вземе че се окаже, че овулацията настъпи в 20ч.
И какво - спермитата вече не са живи
За какво чудо говорим направо ми е бедна фантазията. Изчетох доста за ИНСЕ метода и като гледам как на около 50 момичета едно забременява ... (това по моя статистика от четене, да не мислите че е официално...)
Мерси на
Цигу,
Радост и на всички, които ми стискате палци. Аз нещо тръгвам съвсем без вяра и резултатът за мен ще е логичен, но го правя за да знам, че все още водя битката.
П.П:
Курабийка, не се притеснявай че няма да ти е свършило, а си на преглед. Такава е процедурата. И на мен ще ми е кофти, но като си знам оскъдничкия цикъл - дотогава може да няма и следа.