0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Инсеминации януари-февруари 2010
« Отговор #300 -: Февруари 12, 2010, 13:22:19 pm »
Курабийка, на мен в изследванията за ин витро не са ми искали изследвания на щитовидната.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #301 -: Февруари 12, 2010, 15:43:54 pm »
Курабийка, на мен в изследванията за ин витро не са ми искали изследвания на щитовидната.

Как така не са ги искали, дори не ги погледнаха ли? Между другото моя д-р преди да започнем ИКСИ, октомври, също не обърна внимание на ТСХ. Аз си го бях пуснала сама и беше в норма, но на горна граница. Попитах го и той ми каза, че според него стойността не е проблемна, но все пак да си запиша час за ендокринолог. Ендокринологът пък беше категоричен да не започвам процедура преди да свалим стойността. Иди разбери кой е прав. Но по принцип е хубаво, да се отхвърлят всички възможни причини за евентуален неуспех.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #302 -: Февруари 12, 2010, 16:51:27 pm »
Рокси, аз съм изследвала ЩЗ и слава Богу е ОК., но преди ин витро изобщо не ми искат такова изследване.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #303 -: Февруари 12, 2010, 19:05:02 pm »
Рокси, браво, нали знаеш че понякога колкото по-малко ги мислим нещата - те пък вземат да се случат  :goodluck: :hug2:

Roxy, не се  знае заека откъде ще изскочи ,така че още веднъж :crossfingers: .

Бихте ли ми казали,тези които са минавали през ИКСИ и инвитро ,дали за започване на тези процедури са им искали TSH да е под 2 и това правило ли е или зависи от лекаря?
И също проблем има със забременяването или със износването след това? 

Като изискване очевидно го няма заложено никъде ,но  е редно да се провери преди процедура .Очевидно зависи от лекаря  и  при всеки е различно май.
При мен проблема  бе установен доста преди да стигнем до процедури  и  аз сама си го следя периодично.

За забременяването не е проблем  ,но за износването   -да  и именно за това се препоръчва  да се свали с-ста под 2 преди процедура.

*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #304 -: Февруари 12, 2010, 22:05:02 pm »
Благодаря ви за отговорите :flower:  nimika :hug2:
Малко съм объркана от противоречивите подходи на лекарите.Смятам да се консултирам по телефона с една ендокриноложка от София,за нея знам че разбира от репродуктивни проблеми,защото не съм чувала за АГ-ендокринолог от Варна :ask:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #305 -: Февруари 13, 2010, 17:06:59 pm »
 kurabiika ,  за  ендокринолог Варна  ето тук има тема:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=41019.0

В подфорум Адреси ,лекари  ...   може да има и други -потърси там  .

Иначе всеки лекар има свое мнение.В началото отидох за второ  мнение  при местна  провинциална ендокриноложка , защото хич не исках да пия въпросния тироксин .Тя при ТСХ  над 3 и знаейки ,че искаме  дете ,каза ,че няма нужда да го пия -щот в жлезата нямало изменения.
Но   специалистите ендокринолози  са категорични ,че  ТСХ при опити за забременяване трябва  да е под  2 .

Успех!

« Отговор #306 -: Февруари 13, 2010, 21:41:17 pm »
Здравейте момичета ,
 с надеждите до тук и второто ми инсе беше неуспешно , снощи ми дойде и се чувствам ужасно. Много ми е тъжно :(
« Отговор #307 -: Февруари 13, 2010, 21:48:08 pm »
Здравейте момичета ,
 с надеждите до тук и второто ми инсе беше неуспешно , снощи ми дойде и се чувствам ужасно. Много ми е тъжно :(

миличка, много съжалявам...  :( :( :(

Оффф, защо всичко трябва да е толкова трудно...............

« Отговор #308 -: Февруари 14, 2010, 12:50:57 pm »
Много съжалявам  :(
Чудя се какво е това "добро", за което е всяко "зло" и ми се ще да вярвам, че го има.  :?
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #309 -: Февруари 14, 2010, 17:46:26 pm »
Здравейте момичета ,
Диде пргръщам те силно :bighug:
 :rain: И на нашата улица ще изгрее слънце :sunshine:,ще видиш,явно трябва още малко да почакаме и се въоръжим с много сила и вяра.
  Когато направиш последната крачка
  и ти се струва,че не можеш повече,
  знай,че си направил най-много половината
  от това,на което си способен!

Кураж
« Отговор #310 -: Февруари 15, 2010, 12:19:38 pm »
Здравейте момичета, с надеждите до тук и второто ми инсе беше неуспешно , снощи ми дойде и се чувствам ужасно. Много ми е тъжно :(

Диди, тъжно е, но трябва да продължаваме да се борим. От нас зависи да се стегнем възможно най-бързо след поредния неуспех...

Аз днес бях на преглед, имам по едни фоликул от ляво и от дясно, по 8мм и 9мм. мънички ми се сториха за 12 ден от цикъла, но докторката ми каза че при 30-дневен цикъл е нормално. Дано да е така. В четвъртък съм пак на преглед.

Курабийка, хайде по-бързо да идва март и да стартираш.
Надеж, хайде и на теб да ти идва и ти да стартираш  :D.
« Отговор #311 -: Февруари 15, 2010, 12:55:51 pm »
Рокси, ти с каква стимулация си?  :oops: Извинявай ако си казала и аз съм пропуснала

Офф, аз изобщо незнам кога ще дойде МЦ  :( , днес е 6-ти ден след прием на дуфастон, а разбрах че до 7-ия трябва да дойде... Бълбучка ми нещо корема ама да видим кога ще е...  :?

« Отговор #312 -: Февруари 15, 2010, 13:31:57 pm »
Рокси, ти с каква стимулация си?  :oops: Извинявай ако си казала и аз съм пропуснала

Офф, аз изобщо незнам кога ще дойде МЦ  :( , днес е 6-ти ден след прием на дуфастон, а разбрах че до 7-ия трябва да дойде... Бълбучка ми нещо корема ама да видим кога ще е...  :?

Аз съм без стимулация, защото на 2-ри ден от цикъла бях болна и не можах да ида до клиниката, след това дойдоха събота и неделя. Отидох чак на 6-ти ден. Тогава се видя само един фоликул, добре оформен и вече беше късно за стимулация.

Дано това бълбучкане да е добър знак и да ти дойде до утре  :).
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #313 -: Февруари 15, 2010, 20:00:23 pm »
Рокси,не са малки за този ден.И моя цикъл е по-дълъг и горе-долу така ми вървят с размера.Просто ще направите инсето 2-3 дена по-късно като минат 20мм.

Аз хич още не се и каня да мисля за инсето,защото още не съм минала овуто(17ти ден днес),ако въобще имам с тази киста де.Само да се пукне сама,че да не ходя за лекарства...
*
« Отговор #314 -: Февруари 16, 2010, 11:13:03 am »
Здравейте момичета
Не ви писах защото незнаех дали може тука да пиша ,или само за процедурата трябва,като видях резултата и не бах на себе си  ,изинявам се не ми се сърдете  :bighug:
Иначе не се чувствам бременна чесно да ви кажа,пожелавам го на всяка една от вас  :crossfingers: :crossfingers:
Ще минавам да ви наглеждам  :wink:
 :pink_dust_1: :green_dust_1:
*
« Отговор #315 -: Февруари 16, 2010, 11:33:56 am »
Е, не издържах, след месеци четене се записвам и аз - 3 дни след първа инсеминация, след повече от 2 години неуспешни опити, без никакъв специален диагностициран проблем. Пълна мъгла, с други думи. И след месеците наред разочаровано събуждане с МЦ - сега трябва да чакам 2 седмици. НЕ могаааа! :-) Всътност, изобщо не съм в състояние да работя или дори чета (до момента поне фентъзито безпроблемно ме пренасяше в друг свят).

И, естествено, напреки всички съвети  :oops:, си направих един Surecheck днес сутринта. Резултата (освен клиничния ужас на мъжа ми, че съм полудяла окончателно) - съвсееееем бледа втора черта. А съм на Дуфастон, не на Утрогестан.... какво ли значи това пък сега 8O

*
« Отговор #316 -: Февруари 16, 2010, 11:40:21 am »
Надине, дано да си ++. Стискам палци.
Но, 3 дни след инсе е много рано, изчакай си денят на МЦ и направи кръвен тест. Зная колкое трудно чакането - 4 пъти чаках и се надявах. Но, разочарованието е още по-гадно.

Диди, не тъгувай мила. Следващият път ще е вашият! Нали знаеш, че лошите моменти са само, за да те пренесат между хубавите такива :)

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #317 -: Февруари 16, 2010, 12:08:31 pm »
Надин ако са ти били инжекция Прегнил или Овитрел може от нея да ти покаже фалшив положителен тест. В действителност е още мноооого рано за тест!
Раши правилно те е посъветвала!
« Отговор #318 -: Февруари 16, 2010, 12:13:23 pm »
Надин, това е несериозно как може да ти идва на ум да правиш тест на 3-ти ден, какво според теб може да се случи за 3 дни. На мен днес ми е 11 ден от инсе и не правя тест, а съм го насрочила за понеделник.
Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш
*
« Отговор #319 -: Февруари 16, 2010, 12:53:24 pm »
 :oops: Аз напълно нясно, че е несериозно :oops:
Само дето нищо друго не можах да измисля да правя. Е, след малко шефката като ми вдигне кръвното сигурно ще ми мине :-0
Ама то щото съм маниак на тема организация и контрол и подредената ми глава не може да схване как тъй "нищо няма" и пак тоооолкова време нищо не става!