0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари-февруари 2010
« Отговор #220 -: Януари 31, 2010, 20:13:03 pm »
Надеж браво , супер фуликулчета си имаш. Да се отчета и аз днес бях при док. да видят дали се е спукал някой и ура !!! Сега започва голямото чакане  :( Изписаха ми да пия Неофолик и Дуфастон.Дано този път стане . :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: на всички лека вечер!
« Отговор #221 -: Януари 31, 2010, 20:26:01 pm »
Браво, Диди, сега само ще  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Курабийка, аз се притесних да не би доки да иска да отменим процедурата заради това че са толкова, но тя каза "не,няма проблем правим я!"

« Отговор #222 -: Януари 31, 2010, 22:30:08 pm »
Надеж, идеални са ти фоликулчетата :). Хайде чакаме вече датата на инсето  yahoo_17

Иначе за надеждите си права-голяма част от успеха е вярата, това неведнъж ми е било доказвано в живота.Този път не вложих почти никакъв оптимизъм, но от следващия съм аз.
И какво ще кажете , да опитам ли да спра да пуша? Може пък и това да наклони везните.
Сега пуша една кутия за 3-4 дни.

Сиска, за цигарите...наистина е хубаво да се откажат, но аз пробвах да ги отказвам точно по време на стимулация за инсе - през цялото време бях супер изнервена и напрегната, исках няколко дини да нося под една мишница...работа, стимулация и спиране на цигарите, за мен беше лоша комбинация.

Помисли добре как би ти се отразило рязкото спиране, все пак по време на процедура трябва да сме спокойни и определено трябва да гледаме с опимизъм и да вложим надежда.
Ако човек не вярва в това, което прави няма смисъл да го прави!

Успех yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Последна редакция: Януари 31, 2010, 22:35:51 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #223 -: Януари 31, 2010, 22:39:46 pm »
Радостинка, много си права за това, което казваш.И аз трябва да съчетавам работа и процедури, и освен това работя в къщи вечер.Незнам доколко ще ми понесат нервите, но със сигурност ще са изопнати.Благодаря ти за мнението, от баща ми знам, че е добре да чуеш някой,който не е вътре в нещата, защото твоето мнение се изкривява от емоциите.
Само незнам как ще се оправя с вярата, все си мисля, че може и още нещо да се направи, за да се постигне успех.Сега ми е влязла мухата в главата, че сигурно би било добре да се стимулира и мъжът ми, за да има повече спермита(той има намалени размери на тестисите).Но щом са достатъчни за инсе, значи стават.Все пак незная повече от лекарите...
Оооо,май трябва да остана сама със себе си , да помисля, да си начертая план и да не си пълня главата с щуротии, за да СТАНЕ.
Може би е нормално объркването след неуспех, знам ли.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #224 -: Февруари 01, 2010, 07:16:46 am »
Момичета, на мен пък още ми го няма МЦ и вече взех да се тревожа  :? Бременност няма със сигурност (нали теста беше кръвен). Днес ми е 16 или 17 дена след овулация, а БТ е 37.35 'С Не съм много наясно от какво може да е това закъснение. Тази БТ ми казва, че и днес няма да ми дойде. Остава да се надявам утре рязко да спадне. До преди 3 дена слагах Утрогестан, но в съвсем нищожни дозички. Едва по 2 на ден. Подозирам, че може да е от него - иначе нямам идея. А дали има някаква вероятност да съм образувала кисти или знам ли и аз какво. Моля, ако някой е запознат да пише.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #225 -: Февруари 01, 2010, 07:27:50 am »
Гардже,дори и по 2 на ден,все пак слагаш Утрогестан,тъй че не се притеснявай,ще ти дойде.Индивидуално е при всеки,но ще ти кажа при мен как беше-и при инсетата и след ИКСИто ми идва на 3-тия ден след като спра Утрогестана.Температура никога не съм мерила по време на процедура и не съм наясно защо ти е висока.Пък това кой ден ти е от ову,когато има Утрогестан,няма значение.Чела съм тук в сайта,че при накои момичета цикъла идва дори и когато слагат Утрогестан.Не се притеснявай ще ти дойде,щом теста е твърдо отрицателен.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #226 -: Февруари 01, 2010, 09:27:16 am »
Момичета, на мен пък още ми го няма МЦ и вече взех да се тревожа  :? Бременност няма със сигурност (нали теста беше кръвен). Днес ми е 16 или 17 дена след овулация, а БТ е 37.35 'С Не съм много наясно от какво може да е това закъснение. Тази БТ ми казва, че и днес няма да ми дойде. Остава да се надявам утре рязко да спадне. До преди 3 дена слагах Утрогестан, но в съвсем нищожни дозички. Едва по 2 на ден. Подозирам, че може да е от него - иначе нямам идея. А дали има някаква вероятност да съм образувала кисти или знам ли и аз какво. Моля, ако някой е запознат да пише.
Миличка, не мога да ти давам напразни надежди,но аз бих пуснала още един кръвен тест за всеки случаи.Понякога стават и грешки, щом я няма лелката за да си по спокойна.С какви стойности ти беше кръвния?
При второто ми инсие, имах завишения на хормона,и докито ми каза че има оплождане и ще чакаме да видим дали ще се развива.Но уви закъсня ми 5 дни и въпреки утрогестана ми дойде цикъла.Стискам палци да си бременна.
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*
« Отговор #227 -: Февруари 01, 2010, 09:42:53 am »
Здравейте момичета ,днес ми е 7 ден след инсе и ме преболява по малко от ляво ,но в събота вечерта на 5-6 ден щях да умра от болка ,взех ношпа и ми мина .
Чудя се кога да направя тест да чакам да ми закъснее или може по рано ,док каза на 14 ден но мн време ми се струва  :(
*

crow

• 2670
« Отговор #228 -: Февруари 01, 2010, 10:56:33 am »
Велка, не ми се вярва да е лабораторна грешка или нещо такова. Стойността беше 0.66 при реф. стойности от 0-5 за небременни жени. Остава ми да се надявам, че утре ще дойде М.  :?
Кете, аз не съм привърженик на ранните тестове. Според мен най-рано кръвен можеш да пуснеш около 12-ти ден след ИНСЕ-то. Няма как. Трябва да се потърпи. Успех ти желая !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #229 -: Февруари 01, 2010, 17:29:23 pm »
Кете,мен също ме боля точно на 6ти ден,но ми отмина,мисля че не е проблем.Някои казват,че при имплантация има болка,дано при теб да е от това.Като цяло няколко дни след инсето си чувствах корема подут.Според мен изчакай поне 12 дена за кръвен или 14 за уринен тест.

Диде,Надеж-успех и леки 2 седмици  :crossfingers: :crossfingers:

Гардже,не мисля че е киста,най-вероятно е от лекарството,което взимаш,а и нали и без това ти е по-дълга ЛФ,така че не се притеснявай.Казвам това за кистата,защото аз сега се върнах от док. и съм с киста :( ама ми дойде даже по-рано.Втория фоликул,на който не разчитахме,защото беше по-малък не се е спукал и сега е киста :? Аз си усещах една болка лека там и го подозирах де но...не е приятно.Иначе замразихме материал,но ще пропусна този месец.Така че отпадам засега.
*

crow

• 2670
« Отговор #230 -: Февруари 01, 2010, 18:12:21 pm »
Курабийка, съжалявам за кистата. Уф, дано при мен да няма, ама знам ли  :? То нали уж нямах и други фоликули, но .. знае ли човек. Ти не се тревожи, може другият месец МАРТ най-женския месец да е именно твоят ! Нашият !
Аз днес бях при док. и го убедих да минаваме на ин витро. Никак не ми се чака повече. Дано успея от раз. Силно се надявам ! Така, че сега очаквам да ми дойде МЦ и да започвам противозачатъчните и от следващият месец се почва.
Пак ще влизам в темичката и ще стискам палци на всички.
Време е да има положителни тестчета.
Сиска81, ти как си ? Кога започвате второто ИНСЕ ?
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #231 -: Февруари 01, 2010, 18:43:54 pm »
Гардже радвам се,че си успяла да го убедиш щом имаш вътрешно усещане,че това е верния път за теб.И разходите  и емоциите не са малко и е добре да ги инвестираш в по-сигурен метод.Страшно стискам палци да успееш от първия път :crossfingers:
И аз обсъдих въпроса за инвитрото с мъжа ми и решихме,ако до края на лятото нестане,наесен да почваме и ние.
*
« Отговор #232 -: Февруари 01, 2010, 19:01:55 pm »
Гардже, съжалявам, че инсеминацията ти беше неуспешна.

По повод решението ти да направиш директно инвитро, не е ли по-удачно да направиш още една инсеминация, но с по-агресивна стимулация, за да се види как реагираш? На мен ми предложиха този вариант като генерална репетиция.

На всички чакащи резултат или процедура желая успех!

« Отговор #233 -: Февруари 01, 2010, 19:24:51 pm »
Здравейте.
Абе то много новини , много чудо за един ден 8O
Курабийка, сори за кистата, и аз съм имала след клостилбегит, поне ще си починеш от емоциите и другия месец право напред :crossfingers:
Гардже, и на мен ми минава този вариант за инвитрото, но май ще си пробвам трите инсеминации преди него.Знам ли и аз какво ще ми хрумне? Засега съм на ИНСЕ.
А ти щом смяташ, че инвитрото е твоят начин, стиснати палци от мен и успех от първия път.Абсолютно те подкрепям.

Аз съм много объркана и малко озлобена към живота.Знам, че не е правилно, по-силно е от мен, но ще ми мине до няколко дни.Трябва да продължа с вяра, иначе все едно нищо не правя.
Да ви попитам, докато правехте процедури, половинките ви пиеха ли алкохол?

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #234 -: Февруари 01, 2010, 19:29:01 pm »
Моята половинка не е пил  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #235 -: Февруари 01, 2010, 19:50:48 pm »
Благодаря Мънки!
Ние сме с проблем в спермограмата, а мъжът ми си пийва по 50г.твърд алкохол и по 500-750 мл.винце на вечер. :(Хич не го подкрепям, много ми е мъчно, че не си прави труда.
Но една много умна лекарка му каза, че алкохола не пречел и така....

*

crow

• 2670
« Отговор #236 -: Февруари 01, 2010, 19:54:18 pm »
Цигу - док. е категорично против агресивна стимулацийка за ИНСЕ. Изобщо и дума не дава да обеля за това. Той с повече от 1-2 фоликула не иска да се прави ИНСЕ, поради опасността от многоплодна бременност.
Моята половинка също не е пила по време на въздържанието. Послушен го дава. Но той и като цяло не пие редовно. Най-важно е да не пуши ! Питала съм и док. за цигарите - категорично против тях е.
« Отговор #237 -: Февруари 01, 2010, 19:57:09 pm »
Курабийка, еее сега пък и киста  :( , дано бързо се справиш и напред към следващата процедура  :wink:
Гардже, щом така сте се разбрали с доки - успех ти желая - дано стане от раз  :D
Сиска, нормално е да се чувстваш така след неуспех..., ама ще ти мине и дано следващото инсе е успешно.
А за вярата .... понякога си мисля, че разочарованието ще е по-голямо  :? , но пък без вяра и надежда накъде сме...

Моя пие вино 2-3 чаши  :?
Утре пак съм на фоликуметрия, ще докладвам като се върна.

*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #238 -: Февруари 01, 2010, 23:28:15 pm »
Моя пие няколко чаши винце с мен вечер,но като имаме гости пие и повече твърд алкохол.Общо взето гледам в дните на въздържание да не каня гости,но да ви кажа като зная колко бебета стават на пияна глава,не съм притеснена на тая тема.Освен това той не пуши,цял живот спортува и пие много добавки,витамини и минерали,а и спермограмата е мн.добра.
За кистата не съм особено притеснена,защото и друг път съм имала и досега сами са се пукали(дано и сега всичко се оправи без лекарства).А и аз имам 3мес, на разположение за второто инсе.

Сиска,знам какво ти е в душата,до болка ми е познато,но също и знам,че със следващия опит,със следващия месец се възражда и надеждата и оптимизма.Но трябва да си го преболедуваме няколко дена.

Наде,да не забравиш да пишеш утре :D
*

crow

• 2670
« Отговор #239 -: Февруари 02, 2010, 06:11:43 am »
Момичета моят МЦ още го няма, БТ е пак висока и вече сериозно се тревожа. Май трябваше да накарам док. да ме прегледа вчера  :? Вече 4-ти ден не съм на Утрогестан. Колко дена може да се забави М. ? Споделете какви други могат да са причините за това закъснение ? Вече съм в шах  :? :? :?