0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари-февруари 2010
« Отговор #100 -: Януари 13, 2010, 12:44:32 pm »
Разбирам, едно-едно , дай Боже да стане бебче след 9месеца  :D

*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #101 -: Януари 13, 2010, 15:24:31 pm »
И аз да разкажа как върви моята стимулация..Вчера при док на 8ми ден от цикъла имам доминантен фоликул 1,46см. и ми каза за си бия още една 6та доза от 50ед.Пурегон.Утре ще ходя пак да ме види ,както върви според мен инсето ще е началото на другата седмица.На снимката видях,че има и други фоликули(няколко),но по-малки,обаче доки каза че ни интересувал големия и с други думи няма да ги чакаме.Утре ще опитам да разбера как вървят с размера и те и можем ли да се надяваме и на тях.Пак ще пиша като има новини.
« Отговор #102 -: Януари 13, 2010, 15:52:24 pm »
Браво, Курабийка, успех и ще чакаме да се похвалиш  :D

Момичета, искам да ви питам когато се дава материал на инсе, трябва ли преди това въздържание като при СГ? И възможно ли е да се направи СГ и веднага на другия ден да се даде материал за инсе? Незнам дали ме разбрахте  :? , просто при нас нещата са малко сложни...

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #103 -: Януари 13, 2010, 16:10:53 pm »
Надеж преди СГ трябва въздържание от поне 3 дни. При даване на материал за ИНСЕ - важи същото условие.
Според мен преди изобщо да пристъпите към инсеминация трябва вече да знаете качеството на сперматозоидите.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #104 -: Януари 13, 2010, 16:24:27 pm »
Ясно...
Мерси Гардже, ние имаме една СГ от преди 6 месеца  :? и сега писах на доки да я питам дали трябва да правим друга... Просто на моя му е трудно с отпуските и нещата стават сложни  :?

*
« Отговор #105 -: Януари 13, 2010, 16:27:31 pm »
аз при инсеминациите редовно си препрочитах библиотеката на Зачатие и особено Често задавани въпроси за IUI:8.Колко дълго трябва да е въздържанието на мъжа преди инсеминация?
Това зависи от конкретната ситуация, но трябва да е по-малко от 72 часа, за да се получи най-добра подвижност и морфология на сперматозоидите. Когато причина за инсеминация е намаления брой сперматозоиди, най-добре е въздържанието да е 48 часа, а когато няма проблем със спермограмата – 24 часа.

Забелязахме, че наистина при по-малко въздържание - около 2 дни, качеството се подобряваше.
Успех, момичета!
« Отговор #106 -: Януари 13, 2010, 16:32:55 pm »
Мерси, Меме, това колко да е въздържанието май доки ще го каже  :?

*
« Отговор #107 -: Януари 13, 2010, 16:40:34 pm »
Най-добре, питай. Ние не посмяхме да го намалим на 24ч., защото имаме проблем и с количеството, но горе-долу пресмятах да има 36-48 часа до инсето. Резултат нямахме, но със сигурност качеството беше по-добро от това след 5 дневно въздържание. С едно момиче от форума коментирахме същото и тя се притесняваше, че времето е малко, но и при тях качеството при по-малко въздържание беше по-добро.
*
« Отговор #108 -: Януари 13, 2010, 16:41:41 pm »
Здравейте и от мен! Май се събрахме доста голяма групичка.  :cheerleader:
Надеж - за материала трябва да има въздържание 2-3 дни. Хидротубацията също излиза веднага. То излиза не е точната дума. Лекаря а и ти гледа на монитора как се движи течността и после си пишат заключение. При мен мина много леко. Бях изненадана че нищо не усетих.А ако ще правите инсе този месец , то явно ще е на ЕЦ , защото кога ще те стимулират?
kurabiika , crow,Надеж  и всички останали които пропускам - успех. Дано видим двете чертички този месец.
Аз съм утре в София и най вероятно ще бием прегнил и в събота инсе. Но така аз си мисля./ Нали съм половин доктор вече/ :D Док ще каже утре.
« Отговор #109 -: Януари 13, 2010, 16:47:34 pm »
Бебо79, следващия цикъл ще го правим инсето. Сега чакам да ми дойде на 21.01 и след това започваме с каквото доки каже  :), така че ще има време за стимулация.
Мерси за инфото за хидротубацията, не ме интересува колко ще боли важно е да имам хубав резултат   :)
Успех на и теб и дано всички се похвалим с ++ резултат

Извинявам се ако съм досадна с моите питания...
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 16:51:53 pm от Надеж »

« Отговор #110 -: Януари 13, 2010, 22:33:18 pm »
kurabiika , crow браво момичета стискам ви много :crossfingers: стимулациите ви са супер  :) Аз също знам, че за инсе трябва 1 фоликул, максимум 2, така че всичко е ок  :)

Надеж За въздържането, при 4 те ни инсета имахме 2 или 3 дена, и по принцип ни бяха казали от 2 до 5 дена.

Моето инсе мина в понеделник, сега съм на утрогестан и голямото чакане започна... :?, ако не стане док потвърди, че ще минаваме на ин витро  :( даже и час съм си запазила, дано да не се налага...
*
« Отговор #111 -: Януари 14, 2010, 11:49:23 am »
Здравейте момичета :)
И аз при вас, този месец ще правим първа процедура инсеминация.
Даже вчера започнах лекарствата за стимулация  :D
Стискам палци всички да приключим процедурата с положителен резултат.
При мен проблема е че съм с ЛУФ синдром и верояртността да се отложи процедурата е доста голяма, но пък надеждата умира последно :) Успех на всички  :D
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #112 -: Януари 15, 2010, 23:44:28 pm »
Момичета при мен нещата съвсем наближиха и вече се чувствам особено,не точно нервно,но все пак го мисля.Днес си бих Прегнила в 15:30(по указания да е между 14 и 18 ч.) и неделя към 11ч. ми е инсето :D Чудя се дали не е малко късничко...уф тия вечни съмнения...Питах за това сестрата и тя ме успокои ,че не било толкова строго таймирането при инсе и можело да се направи малко преди,по време на и малко след ову.И общо взето,че било Божа работа.То си е така де ,ама...Някой знае ли колко часа след Прегнила настъпва ову или е индивидуално :ask: Нали ще ми стискате палци :crossfingers: ? че имам нужда.
Много,много късмет и успешни процедури на момичетата в тази темичка и дано всичко се случи по най-добрия начин :goodluck: yahoo_17 yahoo_17 stork-boy
« Отговор #113 -: Януари 16, 2010, 08:38:11 am »
Момичета, а ако се наложи  инсето да се прави в неделя Владимиров как процедира!?!?!

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #114 -: Януари 16, 2010, 11:20:28 am »
Курабийка, стискам палци за неделя, миличка, не се шашкай толкова доки си знае работата. Всичко ще е наред и дай Боже да се похвалиш след 2 седмици  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
Гардже, за днес :crossfingers: :crossfingers:  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 , много късмет ти желая и дано и ти се похвалиш с  :bfp1:
Ще чакам да споделиш как е минало  :wink:

« Отговор #115 -: Януари 16, 2010, 12:31:37 pm »
kurabiika  и аз с това таймиране се шашкам много...бих си овитрела в 8 вечерта и чак на по–другия ден в 13 ми беше инсето  :? Док ми беше казал да бия вечерта без да уточнява час...

До колкото разбрах при инсе не е толкова важно точен час да се спазва, по–скоро това се прави при ин витро за пункцията. Ову след Овитрел (и Прегнила май е същото) настъпва средно около 36 часа. Което знначи може 24 а може и 40 часа след това, всичко е индивидуално...Моето инсе излиза че е било на 41 часа след Овитрела...Дали е било късно все още не знам, док не ме погледна на УЗ и сега само мога да си чакам...Но се успокоявам с това, че в деня на инсето имах все още ЦС и може би не е било толкова късно...
Бъди спокойна, курабийке, стискам ти много  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: Ако имаш съмнение, утре помоли да те видят на УЗ дали се е пукнал фоликула.
*
« Отговор #116 -: Януари 16, 2010, 13:00:38 pm »
Гардже, Бебо, Курабийка, успех!  :goodluck:
Лориан, мисля, че 41 часа след Овитрела е перфектно. Никакво ин витро! osi_9
Желая много положителни тестове в темичката! :bfp: yahoo_17
Kidvscat, на мен за 6 инсета никога не ми се наложи да е в неделя. За ин витро знам, че ако се наложи, докторът и ембриолозите работят и в неделя.
« Последна редакция: Януари 16, 2010, 13:18:38 pm от Meme »
*
« Отговор #117 -: Януари 16, 2010, 13:29:36 pm »
Здравейте! Моето инсе мина вчера в 12/ 30 часа след прегнила/ Имах болка но фоликулите не бяха пукнати. Док иска в понеделник да ме види пак. Но според мен фоликулите се спукаха след инсето. Докато пътувахме имах болки, които усещам при ову. Днес вече и цервикалната слуз е по малко. Дано пък това е била успешна тактика - този месец. Досега и трите инсета са правени на спукани фоликули.
Стискам палци за всички ви.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #118 -: Януари 16, 2010, 13:55:37 pm »
Здравейте момичета. Моето ИНСЕ вече е факт. Случи се 46 часа след Прегнила. Беше на спукан фоликул, имаше изтекла течност и според доктора е "чудесно". Имах и цервикална слуз. Мекия катетър премина без проблем. Поразпитах акушерката и тя ми каза, че след Прегнил, фоликула се пука най-рано след 24 часа. Така, че според нея момента е уцелен и изобщо да не се притеснявам за това. Сперматозоидите живеели 72 часа, а яйцеклетката около 24 часа. Срещата е направена - очакваме резултат  :wink: Според мен овуто ми мина късно снощи около 00часа. Така, че според мен ИНСЕ-то е било около 12 часа по-късно.
Не ми изписаха никакви лекарства. Всичко си ми било наред и нямало никаква нужда от това. И на тези, които до сега не са правили ИНСЕ да кажа, че не е точно като при цитонамазка. Почистването не е от най-приятните и бях се постегнала, но пък не е и болезнено. После полежах около 30 мин. и това е. Сега разчитам на палци  :wink:
Успех и на курабийка утре. Док. има лека ръка, мила :)
« Последна редакция: Януари 16, 2010, 15:14:36 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #119 -: Януари 16, 2010, 14:09:00 pm »
гардже, бебо  :crossfingers:

:goodluck:

Меме, мерси  :)
« Последна редакция: Януари 16, 2010, 14:11:11 pm от loriane »