« Отговор #884 -: Април 03, 2010, 22:27:10 pm »
Продукти:
• 4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. олио
• 6 супени лъжици захар
• 1 кубче мая
• 1 кг. Брашно
• кората на един лимон
• 1 жълтък за подмазката
• сладко, локум или сирене за плънката
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря с половината прясно мляко, което е затоплено. Към тях се прибавят яйцата, разбити със захарта и останалите продукти. Замесва се меко тесто, което се дели на 4 топки. Разточват се кори с дебелина 0.5 см. , след което се режат на 8 парчета. В края на всяко парче се слага плънката и се навива кифличката. Нареждат се в тава, подмазана с олио и брашно. Втасват 1 час на топло, след което се намазват с жълтък и захар и се пекат в умерена фурна.
« Последна редакция: Април 05, 2010, 22:02:32 pm от mini »
Активен
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит