0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проблем с хиперстимулация
« -: Декември 28, 2009, 02:39:04 am »
Здравейте на всички.
Искам съвет от хора запознати с проблемите при хиперстимулация. Знам че има доста теми във форума за нея но искам някой отговори. Моята съпруга в момента е в болница с диагноза хиперстимулация и съм много притеснен. И така историята ни накратко:
Това ни е трети опит инвитро като първите два са неуспешни и без усложнения. При третия се получи хиперстимулация за, която според мен имаше индикации още преди трансфера, но никой не обърна внимание и казаха, че всичко е нормално. След трансфера съпругата ми се поду много (като бременна в 3-4 месец) и след 2 дни потърсихме лекарска помощ. Приеха я за лечение с диагноза хиперстимулация като казаха че не е страшно и я включиха на системи. На другия ден решиха да и направят източване на тая течност (около 1.5 литра) тя се почуства по-добре улесни се дишането, успя да похапне. Започна вливане на три банки хуман албумин но след ден тоест днес тя пак е много подута и незнам какво следва от тук нататък. Празници е и никой не обръща сериозно внимание сменят се само дежурни и всеки гледа да избута смяната и да предаде на следващия. Вземаха и два пъти кръв и казаха че е добре (каквото и да означава това).
Re: Проблем с хиперстимулация
« Отговор #1 -: Декември 28, 2009, 09:19:53 am »
На мен ми се случи да имам хиперстимулация при второто ми икси.Не ми се е налагало да влизам в болница,явно е била по-лека,но се наложи да ходя в клиниката ,за да ми правят вливания.Бях със силно подут стомах,който си спадна някъде месец след трансфера.При мен се наложи да отида за вливане,защото бях със затруднено дишане.След системите дишането си стана нормално,но корема си беше  подут доста дълго след това.Най-добре е да  се консултирате с лекуващите съпругата ви лекари.Напомням ви ,че всеки случай е различен и дума за сравнение неможе да става.Всеки организъм реагира различно на стимулацията и на последиците от нея.Пожелавам ви Весела Коледа и Нова Година. :bfp1:
« Отговор #2 -: Декември 28, 2009, 09:50:01 am »
Мерси Мелани. Лошото е нали ви казах че са празници и всеки е хванал пътя на някъде. Нейния доктор е някъде на почивка и се консултираме по телефона само с него, но не е тук. А тези които са на дежурство всеки идва с друг ъкъл.
« Отговор #3 -: Декември 28, 2009, 10:49:56 am »
Аз лично съм нямала такъв проблем , но много от момичетата споделят , че са почувствали значително подобрение , след като са консумирали аспержи. Рецептата е варят се аспержите , пие се водата и се ядат сварените аспержи. Аспержите са естествен диуретик и спомагат за изхвърляне на течностите. Също така се препоръчва консумация на повече протеини /да наблегне на месата/. Стиснати палци от мен  :)
*
« Отговор #4 -: Декември 28, 2009, 11:24:57 am »
От момичетата във форума KRISTI скоро имаше сериозен проблем с хиперсимулация и влизане в болница. Бременна е с тризнаци  :) и това явно е усилило проблема. Надявам се и при вас новините да са хубави.  yahoo_17
Потърси KRISTI или виж дневника й.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39485.0
« Отговор #5 -: Декември 28, 2009, 11:29:45 am »
при мен хиперстимулацията премина след като бях на протеинова диета, приемах и синтетични белтъчини под формата на Биогейм , а също имах и вливания, до пункция на течност от коремната кухина не се стигна. Пожелавам бързо възстановяване на съпругата ти и разбира се положителен резултат от процедурата
« Отговор #6 -: Декември 28, 2009, 11:48:21 am »
Благодаря на всички  :) Жена ми също пие от тоя млечния протеин Биогейм. Ще и потърся и аспержи. Като цяло лошото е че тея течности които я надуват и притискат и всички органи и както е гладна няма място вообще за храна. Гладна е а неможе да яде.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #7 -: Декември 28, 2009, 11:56:59 am »
Дано съпругата ти се оправи скоро и резултата от тази процедура да е положителен.Успех и весели празници.
*
« Отговор #8 -: Декември 28, 2009, 12:52:12 pm »
Аз бях с много сериозна хиперстимулация която премина за около 14 дни.Минах през ада така да се кажа правиха ми 11 източвания на течност.Дано нещата при вас се разминат,но имайте сили и търпение и вярвайте че ще стане.Сега имам момченце на 1г. вече.
*
« Отговор #9 -: Декември 28, 2009, 13:46:46 pm »
Няма такива филми - докторът го няма или не отговаря! Състоянието изисква непрекъснато медицинско наблюдение! Първо ни кажи от къде сте и в коя клиника сте и поне къде се намирате за да ви насочат момичетата - с това спешно състояние могат да се справят САМО специалисто по ин витро - защото само те го разпознават и могат да лекуват адекватно.

След като продължава да събира течности - може би ще се наложи втора параценетеза - продължавайте да звъните на лекаря си или позвънете на колеги в клиниката или в краен случай в друга ин витро клиника. Трябва да й пуснат още изследвания за белтък, фибриноген (нещо особено важно!) и да се продължи терапията с вливания. Уринира ли редовно?

Ето тук има много подробен материал за синдрома на яйчниковата хиперстимулация

Хубавата новина всъщност е, че това се получава, защото съпругата ти е бременна и най-вероятно бебетата са повече от едно!
Пиши какво става ако трябва да помагаме !
« Последна редакция: Декември 28, 2009, 13:49:00 pm от cygnus »